Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > Machete Auto > Tuning pe machete

Tuning pe machete Tutoriale, Proiecte, Realizari

Reply

Thread Tools
Old 20-10-10, 22:09   #781
alexmake

Stage 2

Default Re: Tutoriale tuning manual machete!

sall imi poate spune si mie cineva cum se face lamboo doors la machete din acelea cu balamale cu surub
alexmake is offline   Reply With Quote
Old 24-10-10, 14:58   #782
world_eye007

Stage 5

world_eye007's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]
[Hyundai]

Care poate sa-mi spuna, la piesele de plastic ce "tratament" ar trebuii aplicat inainte de vopsire? Am vopsit niste componente fara sa le fac nimic inainte, cu spray crom, dar nu au iesit prea cromate, au iesit mai mult mate si vreau sa stiu cum sa le fac sa iasa calumea.
Old 24-10-10, 17:37   #783
bmwh548

Stage 5

bmwh548's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Colectionar Machete]

Pai nu prea ai ce sa le faci... Daca folosesti sprayurile din comert rezultatul e o nuanta argintie, departe de cromul pe care probabil voiai sa il obtii. Ai putea sa dai un strat de vopsea neagra (producatorii de vopsea modelistica recomanda un strat de vopsea neagra si abia apoi unul sau doua straturi de vopsea crom).
Old 24-10-10, 17:39   #784
FED express
Old School Cars

Stage 5

FED express's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]
[Old School Cars]
[FORD]

nu este posibil sa se imbunatateasca rezultatul final prin aplicarea unui strat de filler peste plasticul ala, sau piesa???
FED express is offline   Reply With Quote
Old 24-10-10, 18:02   #785
bmwh548

Stage 5

bmwh548's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Colectionar Machete]

Nu e vorba de cat e de "neted" si lipsit de defecte, e vorba de luciul propriu-zis... Vopseaua modelistica gen crom e scoasa bine in evidenta de un strat de negru sub ea. Fillerul/grundul e gri...
bmwh548 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-10, 08:49   #786
timitza09

Stage 4

timitza09's Avatar

Smile Re: Tutoriale tuning manual machete!

Salt!Sunt nou aici si as vrea sa ca intreb ceva.Am un Lincoln Navigator tunnat de mine(bodykit,din jeep camioneta decapotabila,interior revopsit si mochett...)O INTREBARE:Toti spuneti ca mai intai veche vopsea se indeparteaza cu decapant...mie mia mers super bine si cu smingel de diferite duritati...(normal si efort mai mult)Intrebare este se poate indeparta si cu smingher!?:
timitza09 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-10, 14:32   #787
FED express
Old School Cars

Stage 5

FED express's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]
[Old School Cars]
[FORD]

aha, dar vei freca de-ti iasa untu din camasa
sa-ti faci thread daca vrei sa vedem si noi cum arata chiar as fi curios ce ai facut...
Old 25-10-10, 16:25   #788
timitza09

Stage 4

timitza09's Avatar

Osa imi fac,dar cand osa termin ...Vreau sa ii pun un difuzor in spate dala mare de radio...Vopsit un pic cu culori ,lipesc pe le vreun actipild si osa bag mai multe cu ce am facut eu...
Old 25-10-10, 20:16   #789
timitza09

Stage 4

timitza09's Avatar

As avea si eu o intrebare:Unde pot gasi o macheta a unui golf 4.3 sau 2 la un pret bunicel (pana in 40 de lei)Am cautat pe o groaza de siteuri si nimik...Am niste idei de tunning super pt o asa masina...
Old 25-10-10, 20:24   #790
DrifterGT

Stage 5

Intrebare de £1.000.000 pentru timitza09

Care versiune a cuvantul "TUNNING" sau "TUNING" e corecta?
DrifterGT is offline   Reply With Quote
Old 25-10-10, 20:43   #791
FED express
Old School Cars

Stage 5

FED express's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]
[Old School Cars]
[FORD]

Quote:
Originally Posted by timitza09 View Post
As avea si eu o intrebare:Unde pot gasi o macheta a unui golf 4.3 sau 2 la un pret bunicel (pana in 40 de lei)Am cautat pe o groaza de siteuri si nimik...Am niste idei de tunning super pt o asa masina...
depinde de model, eu sincer nu am auzit de Golf 4.3, o fi vreo versiune concept, in fine.Depinde de model, scara si firma.Tu nu ai mentionat nimic din astea:eu iti pot arata un Golf 4 la 1/18 de care presimt ca nu vei avea bani...

Scuza-ma ca iti spun dar nu esti destul de clar in exprimare si nu ne prea putem da seama ce vrei tu defapt.Si incearca sa nu mai pui o groza de emoticonuri.Si sa scrii normal cum scrii tu la scoala sa ne putem intelege

@Drifter te dai tu mare, dar nici tu nu stii sa scrii se scrie "a cuvantului" dar e caterinca rau faza, mai scrii si cu size de 4 sau cat o fii

Last edited by FED express; 25-10-10 at 20:46.
Old 26-10-10, 10:39   #792
DrifterGT

Stage 5

) am vrut sa scriu cuvantul tuning sau tunning .

si a iesit altceva ) dar totusi... cum sa scrii TUNNING ? cand si numele forumului e mare si lat 4TUNING ?

PS: Rade ciob de oala sparta!

Last edited by DrifterGT; 26-10-10 at 10:44.
DrifterGT is offline   Reply With Quote
Old 27-10-10, 09:53   #793
sergini0

Stage 5

sergini0's Avatar

Member of:
[Freehand Design Usergroup]
[Colectionar Machete]

Tutorial - Îmbrăcarea scaunului unei machete în piele

Aseară am avut prima mea tentativă de tuning pe o machetă, n-am avut răbdare să o mochetez deoarece n-am făcut încă rost de material, şi cum am găsit la un magazin nişte înlocuitor de piele (piele naturală n-am găsit şi oricum ar fi fost prea groasă pentru scaun), mi-a venit o idee interesantă. Este primul meu tutorial şi a fost de asemenea prima dată când am făcut aşa ceva. După cusături vă puteţi da seama că nu am prea multa experienţă în aşa ceva.
Instrumente necesare:

1. Scaun(bineînţeles)
2. Piele sau înlocuitor de piele (recomand înlocuitorul deoarece e mai subţire şi probabil mai uşor de tăiat, mult mai ieftin şi arată aproape identic,etc..)
3. Un ac puţin mai gros + ceva cu care să-l ţineţi pentru a-l încinge şi a da găurile in scaus şi un ac mai subţire pentru a coase pielea de scaun.
4. Un bisturiu/ cutter + o foarfecă pentru tăierea pielii.
5. Aţă cât mai rezistenta pentru a evita orice rupere a acesteia în timpul cusutului pielii pe scaun (ar fi foarte neplacut..). Eu de exemplu am folosit aţă medicinală puţin mai subţire pentru că una groasă ar fi fost prea umflată (la mărimea scaunului), dar şi pentru că îmi place combinaţia cusătură albă plus piele neagră.
Click image for larger version

Name:	IMG_2387.jpg
Views:	152
Size:	320.5 KB
ID:	1713437

Mie mi-a luat foarte mult să fac această operaţiune (peste 5 ore doar la acest scaun), din care cauză macheta are doar un scaun finalizat, pentru că iniţial am vrut să cos doar un strat pe interiorul scaunului, unde plasticul avea textura mai aspră şi peste sa mai aplic un strat în exteriorul acestuia, dar am văzut că era foarte greu să tai pe conturul lui şi să aplic o singură bucata de piele pentru tot, erau prea multe lucruri de luat în calcul, m-a lăsat şi picătura la greu.... complicat, şi am fost nevoit să rup de pe scaun primul strat şi să îl îmbrac din nou dar într-un singur strat, nu mai multe, lucru care m-a ajutat să păstrez forma iniţială a scaunului şi sa arate mai decent.

Paşii nu ar fi foarte mulţi, dar complexitatea fiecărui pas şi modul în care îi parcurgi depind mult de cum va arăta scaunul la sfârşit.
1. Se ia scaunul, şi încingând acul mai gros se dau găurile cu atenţie pe conturile scaunului sau pe orice linie care vă convine pentru a da puţină "formă" pielii. Nu are rost să dau detalii despre distanţa dintre găuri pentru că aici face fiecare cum doreşte.

Name:	IMG_2387.jpg
Views:	152
Size:	320.5 KB
ID:	1713437Click image for larger version

Name:	IMG_2388.jpg
Views:	102
Size:	179.3 KB
ID:	1713438Click image for larger version

Name:	IMG_2389.jpg
Views:	158
Size:	195.3 KB
ID:	1713439

2. Se ia o bucată de piele, sau mai multe şi îl faceţi din bucăţi, aici depinde foarte mult de scaun, de ce model vreţi să realizaţi, nu cred ca există o a doua etapă care să fie universală şi aplicabilă în acelaşi mod la scaunele oricărei machete...

Mai jos puteţi vedea ce mi-a ieşit mie prima dată când am aplicat două straturi (mare greşeală, noroc ca am putut s-o îndrept în proporţii destul de mari). A ieşit destul de urat pentru că pielea era foarte groasă pe scaun, al 2-lea strat avea marginile nefinisate şi aproape imposibil de finisat fără să afectezi primul strat, cusăturile erau ca naiba...

Name:	IMG_2391.jpg
Views:	121
Size:	218.4 KB
ID:	1713440

Următoarea dată mi-a ieşit mai bine zic eu, am păstrat volumele iniţiale ale scaunului şi pare un pic mai natural...

Name:	IMG_2392.jpg
Views:	102
Size:	276.0 KB
ID:	1713441Click image for larger version

Name:	IMG_2393.jpg
Views:	94
Size:	203.1 KB
ID:	1713442Click image for larger version

Name:	IMG_2395.jpg
Views:	78
Size:	245.3 KB
ID:	1713443

Name:	IMG_2396.jpg
Views:	105
Size:	334.6 KB
ID:	1713444Click image for larger version

Name:	IMG_2397.jpg
Views:	106
Size:	283.8 KB
ID:	1713445Click image for larger version

Name:	IMG_2398.jpg
Views:	62
Size:	267.6 KB
ID:	1713446

Name:	IMG_2399.jpg
Views:	69
Size:	272.8 KB
ID:	1713447Click image for larger version

Name:	IMG_2401.jpg
Views:	77
Size:	265.2 KB
ID:	1713448Click image for larger version

Name:	IMG_2402.jpg
Views:	70
Size:	281.7 KB
ID:	1713449

Name:	IMG_2403.jpg
Views:	67
Size:	279.0 KB
ID:	1713450Click image for larger version

Name:	IMG_2405.jpg
Views:	128
Size:	272.8 KB
ID:	1713451Click image for larger version

Name:	IMG_2408.jpg
Views:	86
Size:	218.2 KB
ID:	1713452

P.S.: După cum se vede, victima a fost un Chevrolet Corvette C1 1957 Bburago italy, la scară 1/18. Aştept păreri, critici, opinii şi sfaturi constructive, în cazul în care ştiţi o metodă mai eficientă pe care încă n-aţi expus-o pe topicul acesta (din cate am vazut cât l-am parcurs). Sper ca al doilea scaun să-mi iasă mai bine, şi îmi doresc acelaşi lucru pentru viitoarele machete care-mi vor ajunge pe mână.
sergini0 is offline   Reply With Quote
Old 27-10-10, 15:50   #794
bmwh548

Stage 5

bmwh548's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Colectionar Machete]

Ideea nu e rea, totusi renunta la ac pentru gauritul scaunului (e incomod, dureaza mult si ai de lucru la retusat gaurile ulterior pentru ca plasticul se deformeaza); cumpara niste burghie subtiri (nu stiu cat e diametrul acului, daca ai un subler poate il masori...), se gasesc burghie de 0.4/0.6/0.8mm destul de usor. Posibil sa gasesti si de 0.2mm.
Pentru ca tot vrei sa cosi pielea de scaun eu as proceda in felul urmator : gauri cu burghiu de 0.4mm (la distante mult mai mici decat ai dat tu), lipita pielea pe scaun cu prenandez (eu il prefer pentru ca nu lipeste instantaneu si iti permite sa mai asezi materialul putin) si apoi cusut cu ata subtire. Personal as evita totusi metoda asta.
Ce iti recomand: fa un sablon din scotch de hartie, lipeste-l pe bucata de piele, fa cusaturile, apoi lipeste pielea pe scaun cu prenandez. In felul asta poti sa faci "gaurile" in material mult mai apropiate si vor fi mai realiste.
bmwh548 is offline   Reply With Quote
Old 27-10-10, 18:33   #795
sergini0

Stage 5

sergini0's Avatar

Member of:
[Freehand Design Usergroup]
[Colectionar Machete]

Tin sa te contrazic, gaurile facute cu acul nu au deformat deloc scaunului, deformarile pe care le vezi sunt de la fost super glue pe care nu am putut sa-l rod dupa ce-am avut primul incident despre care am povestit... Daca am timp in seara asta il fac si pe-al doilea, dar acum stiu ce am de facut si ce trebuie sa evit. Oricum nu pot sa-l fac pe-al doilea dupa alta metoda. Prefer sa fac cusaturile pentru a sustine pielea nu doar de decor, astfel e si ea mai bine prinsa decat ar sta cu lipici. O sa postez fotografii cu al doilea scaun, sper sa fie detasat mai reusit decat primul:d.
sergini0 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -