Am terminat si 6arul...
BMW 645Ci Cararama 1:24 VANDUT
Masina:
BMW seria 6 (E63) a fost lansat pe piata in 2003. A fost inlocuitorul seriei 8 a carei productie fusese intrerupta de ceva vreme.
Seria 6 se bazeaza pe sasiul seriei 5 (E60), cea mai puternica motorizare fiind (la momentul respectiv) cea de 4.4 litri V8. Acest motor dezvolta 325CP@6100rpm.
Datorita consumului, dar si a preturilor, in 2004 s-a introdus varianta 630i (motor 3 litri cu 6 cilindri in linie, 254CP@6600rpm). In scurt timp a fost lansata si varianta cabrio (E64) fiind prima serie 6 din istorie de acest tip.
La scurt timp dupa lansare modelul 645Ci a fost inlocuit definitv cu o varianta mai puternica si anume 650i. Acesta dispunea de un motor de 4.8L si dezvolta 360CP.
Varianta de top, M6, a fost lansata in 2005 si preluase motorul de pe mai vechiul M5 (V10, 507CP). Cea mai laudata versiune este totusi 635d (3 litri Diesel biturbo) care a aparut pe piata in 2007.Aceasta dezvolta 290CP si datorita autonomiei sale superioare (6.9litri/100km spre deosebire de 630i care consuma 7.9l/100km) si a performantelor bune (~40CP in plus si un cuplu aproape dublu) a fost preferata de clienti.
Sursa.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Macheta:
Are plusuri si minusuri. Sa incep cu plusurile:
+ Atat portbagajul cat si capota la motor sunt functionale (spre deosebire de majoritatea producatorilor 1:24).
+ Geamuri la portiere.
+ Exteriorul realizat la un nivel decent de detalii.
+ Directie functionala din volan. Rotile se misca destul de usor.
+ Discuri de frana si etriere care nu se misca odata cu roata spre deosebire de alti producatori.
Minusuri:
- Culoarea vopselei este cam neinspirata. Cred ca trebuia sa fie ceva in genul albastru atlantic, dar rezultatul e sub asteptari.
- Portierele se deschid cu mare dificultate (se poate remedia prin slabirea suruburilor care le fixeaza, dar atunci nu ar mai sta inchise).
- Motorul realizat slab in comparatie cu concurenta.
- Interiorul.
Modificarile:
- interior in 2 culori
- lumini
- tuse de negru (din pacate in unele locuri adezivul nu s-a impacat bine cu "vopseaua")
- tentativa de computer de bord
etc
Scuze daca nu imi aduc aminte unele detalii dar am lucrat toata noaptea la 6ar si la macheta unui prieten si imi cam scapa randurile pe ecran.