Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Sondaje Auto

Sondaje Auto Chestionare, Curiozitati, Sondaje - Vezi ce au raspuns altii si spune-ti parerea

View Poll Results: Credeti ca interzicerea fumatului la volan ar fi o masura buna in Romania?
Da, urasc soferii care fumeaza in timp ce conduc 24 40.68%
Nu, fiecare e liber sa faca ce vrea in masina sa 35 59.32%
Voters: 59. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools
Old 16-05-08, 22:00   #91
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

Default Re: Credeti ca interzicerea fumatului la volan ar fi o masura buna in Romania?

sunt cazuri si cazuri!personal am intalnit persoane care daca nu fumeaza la volan conduc ca o cizmasi adevarul e ca la cate un semafor pe care il prinzi de 3-4 ori la rand iti cam vine sa mai si fumezi,crede-ma
fasso is offline   Reply With Quote
Old 17-05-08, 11:36   #92
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]
Default Re: Credeti ca interzicerea fumatului la volan ar fi o masura buna in Romania?

eu m-am referit la conditii de drum normale... dar daca afara ar fi cald, si as fi in bucuresti intr-un blocaj clasic, as deschide geamu si as fuma o tigara
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 18-05-08, 02:01   #93
Crisskro

Stage 5

Crisskro's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

Da de accidente din cauza radio/cd-player nu se leaga nimeni? Sau de animale in masina, lasate cu limba pe geam? Sau de manelisti cu geamurile jos? Sau de machiajul la volan?
Exemplele pot continua. Ce fac in masina e treaba mea, daca vreau sa fiu horn, o sa fiu. Si o sa puta a tutun. Mie nu imi pasa, nu pricep de ce sunt altii impotriva ca in masina mea sa miroasa a tutun. Parca eu intru la ei in baie sa le zic ca le bute buda.
Fiecare cu treaba lui.
Si nu am luati cu 'da da pute si la mine ca fumezi cu geamu deschis si io am nas sensibil', ca putin fum de tzigara nu te omoara mai rau ca mersul 10 minute in coloana in spate la RATT.

Dezmembrez Civic EP1
https://forum.4tuning.ro/477-anunturi...-ep1-1-4i.html
Crisskro is offline   Reply With Quote
Old 18-05-08, 15:41   #94
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

Quote:
Originally Posted by Crisskro View Post
Da de accidente din cauza radio/cd-player nu se leaga nimeni? Sau de animale in masina, lasate cu limba pe geam? Sau de manelisti cu geamurile jos? Sau de machiajul la volan?
Exemplele pot continua. Ce fac in masina e treaba mea, daca vreau sa fiu horn, o sa fiu. Si o sa puta a tutun. Mie nu imi pasa, nu pricep de ce sunt altii impotriva ca in masina mea sa miroasa a tutun. Parca eu intru la ei in baie sa le zic ca le bute buda.
Fiecare cu treaba lui.
Si nu am luati cu 'da da pute si la mine ca fumezi cu geamu deschis si io am nas sensibil', ca putin fum de tzigara nu te omoara mai rau ca mersul 10 minute in coloana in spate la RATT.
bravo !!! sunt perfect de acord cu absolut tot ce ai spus!
fasso is offline   Reply With Quote
Old 26-05-08, 20:55   #95
fabius

Stage 2

Atata timp cat poti sa fumezi si sa fii atent si la drum nu vad de ce asta ar fi o problema.
Dupa cum scrie si in primul post, fiecare face ce vrea in masina sa.
Cel putin eu cand sunt blocat in trafic fumez la greu
Nu cred ca fumatul iti poate distrage atentia de la condus.
Pentru cei mai multi fumatul a intrat in reflex si chiar nu are nici o influenta asupra condusului.
fabius is offline   Reply With Quote
Old 26-05-08, 23:11   #96
apache

Stage 5

apache's Avatar

sincer e ok fumatul la volan cand stai in coloane cu zecile de minute..dar doar asa...cand traficul e fluent si trebuie sa schimbi viteze,benzi etc...e penibil
apache is offline   Reply With Quote
Old 27-05-08, 05:57   #97
fabius

Stage 2

Daca stau si ma gandesc bine, fumatul la volan chiar este interzis din punct de vedere legal, pentru ca legea spune ca ambele maini trebuie sa fie in permanenta pe volan, poti lua o mana de pe volan numai atunci cand schimbi vitezele.
fabius is offline   Reply With Quote
Old 27-05-08, 12:35   #98
Crisskro

Stage 5

Crisskro's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

Nu prea poa sa fie in permanenta ca te mai si scarpini, si mai schimbi si vitezele. Deci nu poti sa ma controlezi daca schimb viteza sau scrumez.
Old 27-05-08, 12:42   #99
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

nu-ti spune nimic politia daca n-ai ambele maini.
eu de exemplu le pun doar atunci cand merg la peste 120km/h pe autostrada, pe drumuri stil transfagarasan, dealu negru, sau cand am chef de prostii) ora 3 fara un sfert e cea mai recomandata pozitie...
oricum, daca fumatul nu era legal, masinile nu se mai livrau cu scrumiera + bricheta. chiar daca ar fi considerate sa zicem pentru pasager, tot l-ar tenta pe sofer.
si oricum, ca tot a venit vorba, poti sa tii 2 maini pe volan cand fumezi, nu e ca vorbitul la telefon
Old 27-05-08, 13:52   #100
Crisskro

Stage 5

Crisskro's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

Adevarat, doua maini pe volan tin doar de la 120 in sus, iar de fumat la peste 70 nici nu poate fi vorba, ma afum de tot cu geamul inchis.
Old 27-05-08, 15:12   #101
apache

Stage 5

apache's Avatar

Quote:
Originally Posted by fabius View Post
Daca stau si ma gandesc bine, fumatul la volan chiar este interzis din punct de vedere legal, pentru ca legea spune ca ambele maini trebuie sa fie in permanenta pe volan, poti lua o mana de pe volan numai atunci cand schimbi vitezele.
sunt interzise activitatile ce distrag atentia soferului.
legea spune ca totusi fumatul si actionearea comenzilor casetofonului sunt permise
Old 27-05-08, 15:19   #102
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

ai voie si sa bei putina apa, ai voie mai multe. asa daca ar fi sa ne luam dupa actiuni ce distrag atentia: n-ai avea voie sa umbli la climatizare, la trip computer, la navigatie, la 1000 lucruri. ai avea voie sa belesti ochii in parbriz, eventual sa mai si clipesti
Old 27-05-08, 19:56   #103
Dripci

Stage 5

La lege spune ca trebuie sa ai CEL putin o mana obligatoriu pe volan. Si ontopic, sunt impotriva fumatului in general...mai ales ca eu nu sunt fumator. Da, nu dau dovada de intelegere, asta e !
Dripci is offline   Reply With Quote
Old 28-05-08, 00:05   #104
apache

Stage 5

apache's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dripci View Post
La lege spune ca trebuie sa ai CEL putin o mana obligatoriu pe volan. Si ontopic, sunt impotriva fumatului in general...mai ales ca eu nu sunt fumator. Da, nu dau dovada de intelegere, asta e !
zi-mi tu ,sau altcineva unde zice legea lucrul asta?
legea zice sa nu faci bum bum cu alte masini, poti sa conduci si cu picioarele pe volan daca asta nu te distrage
Old 28-05-08, 13:06   #105
Dripci

Stage 5

Regulamentul Auto, Cap V - Reguli de circulatie, Art. 148, paragraful 13
"
Quote:
sa lase liber in timpul mersului volanul, ghidonul sau maneta de comanda, sa opreasca motorul ori sa decupleze transmisia in timpul mersului;
"
Asta presupune ca trebuie sa ai CEL putin o mana pe volan/ghidon/maneta in gandirea mea.
Dripci is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -