Sondaje Auto Chestionare, Curiozitati, Sondaje - Vezi ce au raspuns altii si spune-ti parerea |
View Poll Results: Credeti ca interzicerea fumatului la volan ar fi o masura buna in Romania?
|
Da, urasc soferii care fumeaza in timp ce conduc
|
|
24 |
40.68% |
Nu, fiecare e liber sa faca ce vrea in masina sa
|
|
35 |
59.32% |
26-10-07, 11:52
|
|
Skoda Driver
Stage 5
Member of: [SKODA]
|
Re: Credeti ca interzicerea fumatului la volan ar fi o masura buna in Romania?
1.pari cam frustrat,nervos,posibila cauza a greselilor gramaticale,ia o tigare,poate te mai calmezi
2.exista o anumita distanta de siguranta intre masini pe care esti obligat sa o respecti,daca tu ii atingi mana scoasa pe geam,esti vinovat,poate omu semnalizeaza,nu neaparat tine tigarea
3.radioul din masina nu e un moft,e o necesitate,te tine alert,plus ca-ti mai furnizeaza si info:gen radare,blocaje si asa mai departe
4.realitatea pare deformata cand fumezi altfel de lucruri...vorbesti din experienta?
5.eu privesc condusul ca pe un lucru relaxant sau o necesitate/trebuie sa ajung acasa/serviciu/cumparaturi.daca tu crezi ca e ceva atat de complex si ai nevoie de toate puterile ca sa faci asta,rupe permisul si ia-ti un abonament ratb.nu de alta,dar sa nu clachezi de la atata incordare,mai ales ca nu fumezi...
|
26-10-07, 12:25
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
adrys, sincer, cred ca ai cateva probleme la capitolul concentrare... dar asta nu inseamna ca toti le avem.
Eu consider condusul, la fel cum spune si bmwm5, un lucru relaxant (pe langa faptul ca este o necesitate)... nu am nevoie sa ma concentrez intr-atat de mult, incat sa nu mai fac nimic altceva cand sunt in trafic. Eu cred ca nu toti oamenii sunt facuti pt a conduce... ori le ai, ori nu le ai! Si cand nu le ai, iti iei abonament la ratb Oricine poate sa miste o masina din loc, dar nu toti sunt in stare sa o si conduca. Soferia este complexa si presupune, printre altele, si atentie distributiva... probabil ca psihologicul la scoala auto l-ai facut pe naspa si ai sarit peste testul de atentie. Sau poate ti-ai consumat toate puterile pt a trece acel test, daca tu crezi ca e atat de greu sa conduci si sa mai si fumezi in acelasi timp.
Apropos: daca tu nu esti fumator, de unde stii cat de greu e sa le faci pe ambele??? Si eu mai gresesc in trafic, si toti gresim, dar nu cred ca am facut vreodata ceva din cauza tigarii.
Si ce treaba ai tu cu drumul, ca nu este al meu?!? O fii al tau... si n-am aflat noi inca.
Ai avut vreodata nevoie sa virezi stanga "in extremis" ca sa nu il "pleznesti" pe un fumator care tinea mana pe geam? Pai ce drq cautai cu masina asa aproape de el??? Ii iesea mana pe geam la jumatate de metru? Ma prapadesc de ras... bine ca nu zici ca iti era frica sa nu te acroseze cu mucul de la tigara.
Ramanem fara mana? Pai din cauza mea, sau din cauza ta? daca ajungi sa ma lovesti peste mana scoasa pe geam, inseamna ca deja ai intrat in mine
Cum spuneam: eu pot sa conduc si, in acelasi timp, sa si fumez, sa si vorbesc cu pasagerul, sa ascult si la radio si sa-i mai feresc si pe soferii care vor sa-mi rupa mana scoasa pe geam la jumatate de metru e problema ta daca nu poti.
Eu cred ca tu nu esti perfect calm la volan, cred ca ai o vedere prea ingusta si o concentrare nedistributiva. Si mai ai si probleme in a intelege unele cuvinte si le folosesti doar pt ca suna bine, ca de ex. "in extremis" sau "bun simt".
Si nu, nu aberam....doar faceam misto de tine, dar vad ca nu e cazul, te descurci si singur de minune. Pari a fii un viitor parlamentar, de genul celor care vor vota o asemenea lege
p.s: a zis Brucan 20 ani; au trecut 17 si noi mergem spre mai prost, nu spre mai bine...
|
26-10-07, 15:03
|
|
Stage 2
|
@bmwm5:
Da, sunt frustrat si nervos. Uitandu-ma la traficul de afara gasesc si motive rezonabile de a fi. Si voi sunteti la fel, dar fix acum in momentele astea e elegant sa va afisati a nu fi, ca sa va sustineti ad absurdum punctul de vedere impotriva mea. Perseverati, va face cinste.
Umile scuze pentru cele 4-5-6 litere sarite in postul anterior. Se mai intampla. Chiar si la cei mai "calmati" fumatori. Unii care se mai leaga de aspecte gramaticale stiu sa diferentieze intre greseli involuntare si lipsa capacitatii de a scrie corect.Dar cum scopul tau acum pare a fi luarea in bascalie, se permite sa te legi si de cea mai mica ramurea. Pari cam disperat, te inteleg. Ia o tigare, unii zic ca te calmeaza. Cat despre mine, ok, voi fi mai atent la tiparit. Am incredere ca voi reusi sa scriu bine fara ajutorul nicotinei.
Nu, nu exista nicaieri specificata o distanta laterala minima intre masini in Codul Rutier.Nu sunt obligat la nimic din punctul asta de vedere. Cata vreme intersectia intre volumul masinii mele si volumul masinii tale e vida, eu sunt in legalitate. As observa totusi ca e prevazuta situatia transporturilor agabaritice, cand ceea ce transporti tu cu masina iese in exteriorul ei, si esti obligat sa atarni acolo o hartie, carpa, orice care sa fie vizibil de departe, care sa falfaie si sa atraga atentia celorlalti soferi asupra situatiei speciale. Spune-mi te rog, bobul de jaratec din varful tigarii tale falfaie ? Sau este vizibil de departe ?
Cu comentariul tau stupid mi-ai intarit convingerea ca pur si simplu by default un fumator e mai predispus la nesimtire si imbecilitate decat un nefumator, cel putin atunci cand trebuie sa-si justifice / apere viciul.
As mai adauga ca mi-ar produce mare satisfactie daca s-ar intampla sa te lovesc in trafic peste mana cu oglinda retrovizoare sa zicem. Te asigur ca pe langa faptul ca legea te-ar obiga sa-mi platesti oglinda, m-as consola cu gandul ca nu ti-am facut pagube prea mari, tu AtotMultitasking-uitorul poti oricum foarte bine sa conduci cu o singura mana, right ?
Si mi-am adus aminte si asta: tu chiar semnalizezi cu mana ? Exista oare granite intre care sa fie incadrat gradul de idiotenie al "justificarii" tale ? Sau nu stii ca daca STII ca nu-ti merge semnalizarea NU PLECI DE PE LOC CU MASINA ?
Sau...nu, wait a minute...e masina ta...faci ce vrei in ea...iti aprinzi o tigare si esti liber sa mergi ca dementul fara semnal...?
CUM DE AI MA TU CARNET DE CONDUCERE ?????????????????????
Da, radioul e o necesitate. Mi-ar face placere sa ma pot bucura si eu de el in oras. Din pacate, se gasesc unii care nu pot sa semnalizeze si sa fumeze in acelasi timp. Dintre astea 2 fumatul pare sa primeze. Asa ca din cauza lor imi dispare orice chef de muzica, stiri, placerea de a conduce, etc. Deci da, as vota cu mare placere legea de interzicere, ca sa se circule cu 10% mai bine prin oras si ma pot bucura din nou de condus si radio. Happy now ?
Pe urma...nu, condusul nu e ceva complex pentru care sa ai nevoie de toate puterile...Ai nevoie doar de TOATE MAINILE.
@Geo ZGA
Ai dreptate, nu toti sunt facuti pentru a conduce. Aia care fumeaza de exemplu au toata voia mea de a sta acasa sa-si afume plamanii. Restul de pe strada ne vom descurca sa semnalizam corect, sa nu dansam cu masina ca ne-a cazut tigarea, sau sa facem istericale la volan ca am uitat pachetul acasa.
Sunt convins ca se gasesc pe undeva arhive cu invataceii de la scoala de soferi. Datele mele personale si scoala la care am facut nu sunt secret de stat, poti sa sapi linistit dupa rezultate, sa te convingi ca n-am sarit nimic. Pentru suspiciunile de "pe naspa" sunt dispus sa reiau testul psihologic oricand. Mare scofala nu e, si oricum testul ala e de 10 ori mai putin solicitant decat traficul prin capitala.
Mi-as fi dorit eu sa fie drumul doar al meu...Dupa cum si tu sa fie al tau. Problema cu drumul e ca e al tuturor, deci respectam regului. E asa de greu de inteles ? Remember...REGULI...chestiile alea de le inveti la scoala de soferi...ai facut asa ceva ?
Cu intrebarea "Pai ce drq cautai cu masina asa aproape de el???" esti de-a dreptul fantastic...Vezi tu, exista undeva in Romania un oras numit Bucuresti...viziteaza-l candva...prietenii stiu de ce. O sa te uiti mirat pe urma la unul care iti adreseaza intrebarea asta sublima a ta.
Astea sunt conditiile de circulatie, ai bun simt si te adaptezi...sau daca fumezi esti exceptat de la a-ti folosi creierul ? Ar fi si asta o posibilitate, poate ai o tumora in dezvoltare pe el...Motiv in plus deci pentru interdictie.
Consideratiile tale de final...eu cred ca tu nu crezi bine. La partea cu "in extremis" si "bun simt" va trebui sa te explici suplimentar. Nu le-ai prins intelesul, sau ce ?
P.S. sunt de acord in totalitate cu P.S-ul tau. Brucan avea mare dreptate. Pacat.
|
|
|
26-10-07, 15:19
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
|
Poate o sa vizitez odata "orasul numit Bucuresti"
daca continuam asa, o sa-ti doresti sa nu ne intalnim in trafic, asa ca prefer sa inchei discutia aici... oricum nu pricepi nimic din ceea ce spun eu, asa ca nu vad rostul sa-mi bat capul cu tine.
ramai la parerea ta, noi la a noastra si gata! asa e, fumatul la volan e dovada a unei lipse crase de bun-simt, o sa-mi pun o carpa alba pe tigare, ca sa iti semnalizez tie mana mea iesita jumatate de metru pe geam si o sa incerc sa merg cu ambele maini pe volan, ca nu cumva sa te supar pe tine sau pe alti oameni corecti si cu bun-simt.
e bine asa?
bafta in trafic
|
|
|
26-10-07, 18:53
|
|
Skoda Driver
Stage 5
Member of: [SKODA]
|
1.nu generaliza.daca sunt eu imbecil,nu inseamna ca toti fumatorii sunt.
2.ai dreptate,am facut bascalie
3.problema cu traficul o avem toti si nu se trage de la tutun,ci de la sistem.primaria capitalei nu e in stare de atata timp sa puna la punct un sistem de fluidizare al traficului
4.dupa cum am mai scris si in alta parte,eu conduc ori dimineata,foarte devreme,ori seara foarte tarziu,deci slabe sanse sa incurc circulatia
5.ies sa-mi aprind o tigare,te-am pupat
|
|
|
26-10-07, 20:57
|
|
Stage 5
|
@aaddrryyss nu generaliza ......asa pot sa zic si eu..bucurestenii sunt cei mai idioti soferi..si te includ si pe tine in asta desi nu te cunosc.Fumez la volan cand ma simt in siguranta nu intr-o depasire in scurt la 180 km/h.Pentru altii poate degenera in neatentie dar asta e...Cine se simte in stare sa se faca pe amandoua f bine...cine nu,sa se lase,ori de soferie ori de fumat.
|
|
|
27-10-07, 00:32
|
|
Stage 5
|
doamne adrys te rog eu ia o pauza pt ca pe langa faptul ca te ataci in prostie,mai esti si isteric,vorbesti din carti si mai si scrii in prostie de mi-e sila sa citesc numai cand vad ca imi ocupa ecranu postu tau!sa-ti spun un lucru pe care sa-l bagi la cap legat de posturile tale imbecile si fara rost prin care te contrazici cu multi oameni(apropo,legat de asta cand 2 insi iti spun ca esti beat,te duci si te culci):legea zice in urmatorul fel citez"daca observi autoturismul care se apropie din sens opus ca este prea aproape sau chiar depaseste asxul drumului,sau care are obiecte,maini picioare care depasesc stalpul imaginar de pe axul drumului,ESTI OBLIGAT SA PASTREZI MARGINEA DIN DREAPTA A PARTII DREPTE!baga bine la cap!asta legat de super posturile tale prin care vrei sa dovedesti ca tu esti un sofer model!iar legat de fumatul la volan...hai sa o lasam asa pt ca ne certam la nesfarsit si chiar nu rezolvam nimic!daca eu vreau sa fumez si sa-mi pice tigara intre oua e treaba mea,sunt my bolls,iar atata timp cat imi pastrez stilul calm de mers nush unde e problema!si pot sa tin mana scoasa si 17 metri din masina atata timp cat nu depasesc axu drumului cu ea....ma doare in poponeatza....in cel mai rau caz se bandajeaza )gata cu posturile fara rost pline de ironie ca pana la urma nu cred ca eu ca ii afecteaza prea mult pe cei din parlament posturile noastre!numai bine
|
|
|
27-10-07, 00:34
|
|
Stage 5
|
aaaa....si imi cer scuze daca nu am reprodus exact ca la carte citatul din legislatie...am facut si eu un pic de bascalie )
|
|
|
28-10-07, 20:39
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
Stage 3
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club]
|
eu sunt pt interzicerea fumatului la volan... la mine in masina oricum nimeni nu fumeaza k nu imi place
fiecare face ce vrea in masina lui...da sa fie atent in trafic:d
|
|
|
02-11-07, 02:16
|
|
Stage 5
Member of: [Honda] [NoSpeedLimit Romania Club]
|
Sunt de accord cu fumatul la volan, cu bautul, mancatul.......cea mai mare prostie. Eu cand conduc fumez pe geam ca nu am scrumiera si ce are ? Poluez natura? Mai bine sa interzica toate rablele de pe sosele nu sa se gandeasca la fumat. De ex: azi cand stateam la semafor era un autocar vechi in dreapta mea si vreau sa zic ca 1 min cat a stat aveam deja ochii cat cepele de mari .
Daca ma va opri politia ca fumez la volan ii semnez procesul verbal cu tigara
02-11-07, 13:39
|
|
Stage 5
|
si cu chestia cu poluatul naturii daca arunci scrumul / chistocul pe jos!a baga bine la cap cei care au o problema cu chestia asta:scrumul de tigara este biodegradabil in aproximativ 3 minute iar chistocul cam in 2-3 zile!deci...
|
|
|
05-11-07, 11:47
|
|
Stage 5
Member of: [Honda] [NoSpeedLimit Romania Club]
|
nu cred ca este biodegradabil chistocul. de ex iarna trecuta cand ieseam cu cainele afara imi aprindeam o tigara in fata scarii si cand terminat aruncam chistocul in zapada in partea dreapta...no cand s-a topit zapada era plin de chistocurile mele
|
|
|
05-11-07, 13:27
|
|
Stage 5
|
ma biodegradabil e,dar dupa spusele tale inseamna ca este biodegradabil intr-o perioada mai mare de timp!ma rog...stiam eu ceva...
|
|
|
05-11-07, 13:31
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
|
Cam in 8-10 luni se degradeaza chistocul de tigare... de fapt, filtrul rezista atat de mult, ca restul tigarii dispare in 1-2 luni. Si eu aruncam tigarile in gradina si ramaneau urme cam un an (nu facea nimeni curat ).
nu cred ca se pune problema ca poluam orasul cu tigarile pe care le fumam in masina... asta ar fii cea mai mica dintre probleme.
|
|
|
24-11-07, 21:27
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Hyundai] [PEUGEOT]
|
Nu urasc soferii care fumeaza in timp ce conduc si da,fiecare e liber sa faca ce vrea in masina lui insa atat timp cat nu-i afecteaza pe ceilalti...daca tigara lui ajunge pe parbrizul meu nu cred ca o sa reactionez prea frumos..si pe buna dreptate zic eu...
|
|
|