Re: Discriminarea femeilor la volan are baza reala?
Quote:
Originally Posted by Mustang
Machiajul de masina
Cu siguranta cei mai multi barbati au vazut cel putin o data femei care se rujeaza la volan, isi aseaza parul sau isi fixeaza fardul de obraz. Exista femei insa care, din lipsa de timp, se dau si cu oja in timp ce asteapta la semafor, in ciuda claxoanelor si criticilor celorlalti soferi.
Masina, cabina telefonica a femeilor
Femeia nu respinge nici un apel atunci cand se afla la volan. Indiferent cat de aglomerat este traficul, nici un apel telefonic nu trebuie ratat. O problema vitala ar putea aparea iar prezenta femeii este obligatorie. Iar daca nu pot telefona, exista solutia mesajelor scrise, prin care se rezolva orice problema.
Lipsa aprecierii corecte a dimensiunilor masinii
Un studiu recent a aratat ca femeile produc cele mai frecvente accidente in parcare. Astfel, ele nu pot aprecia cu exactitate dimensiunile masinii si le accidenteaza atunci cand incearca sa execute o parcare.
Astea se regasesc 90% din persoanele de sex feminin care intra in categoria "Bomba la volan"
Ori de cate ori vad in trafic vreo boacana, ma uit, e femeia, parcheaza aiurea, e femeie, inneaca motorul 90% e femeie si asa mai departe. Intro seara am prins una careia i sa facut verde la stanga si statea, am stat in spatele ei cu inca vreo 2-3 masini pana sa facut iar rosu, caci pana sa dam in spate si sa o ocolim, sa umplut banda de langa noi. Cumva am ocolito la urmatorul verde dupa gramada de claxoane si cand trec langa ea, vad ca plange...wtf
Doresc sa mentionez ca am doua surori muuult mai mari decat mine, amandoua au carnet de peste 10 ani, conduc zilnic cel putin 30 de km, si cand stau pe scaunul din drepta cu ele, am inima in gat de fiecare data. Pur si simplu nu simt masina aia, eu nu inteleg. Cum dracu dupa 10 ani sa nu stii cand trebuie sa virezi cand intri intro curba mai ingusta, si nu poti sa apreciezi ca masina ta e prea joasa ca sa urci pe o bordura respectiva... Spre bucuria mea, am intalnit cateva fete, care chiar stiau sa conduca, chiar mai bine ca unii barbati, insa majoritatea.... mai bine luati troleul, sau hai ca va ducem noi
Quote:
Originally Posted by Shuba88
Spre bucuria mea, am intalnit cateva fete, care chiar stiau sa conduca, chiar mai bine ca unii barbati, insa majoritatea.... mai bine luati troleul, sau hai ca va ducem noi
Să vezi cānd o să īntālneşti o femeie care conduce mai bine decāt majoritatea bărbaţilor....
nu poti face o regula - fiecare avem puncte forte si puncte slabe
parerea proasta despre femeile care conduc exista si probabil ca au existat motive reale - ideea e ca atunci cind din start nu ti se dau sanse reactia corecta este sa incerci sa fi mai buna, sa te perfectionezi
pe sosele nu are rost sa urmaresti greselile colegilor de trafic ci sa incerci sa iti protejezi masina ( pe mine asta m-a salvat de multe ori )
vreau sa descriu doar doua fenomene
- cind aveam golful (90 cp) am patit de multe ori ca dupa ce intram in depasire, sa ma vada ca sint femeie si sa nu ma lase nici sa depasesc nici sa intru inapoi pe banda - rezolvarea=192 cp si folie pe geam
- dupa un eveniment nefericit in care masina mea a fost lovita cu o zi inainte de show (precizez ca era prima lovitura de la terminarea masinii si nu are rost sa va explic cam ce era in sufletul meu) cind a venit domnul politist stateam linga masina mea si eu si baiatul care m-a lovit iar politistul mi se adreseaza direct "Vai, domnisoara - dar ce ati facut!!!!!!!!" - rezolvarea=nu exista rezolvare - ne obisnuim cu situatia
eu nu critic pe nimeni si pot sa zic ca cel putin aici, nefiind traficul nebunesc, sau sint oamenii mai calmi, ne permitem si sa fim politicosi si sa rasplatim cu un zimbet si cu o clipire din avarii amabilitatea soferilor
bun venit laura! ma bucur foarte tare,ca intr-un final ai postat si tu.
din cite vad,in fiecare zona este alta viata.cum se vede,faptul ca ne luptam cu preconceptii in trafic nu duce neaparat la frustrari.modul domnisoarei "CED" de a rezolva conflictele ,este cea mai inteligenta ce am intilnit pana acum(desi eu nu sunt in stare sa fiu atat de calma cum este ea)
poate calmul de pe aici ar fi enervant pentru multi (bancurile cu ardeleni sint bazate pe povesti reale )
eu nu conduc demult si nu ma cred grozava la volan - imi place viteza si senzatia care o ofera pedala lui MR CAT dar nu mi-a fost rusine sa montez senzori de parcare sau orice ajutor de genul asta
multi au zis ca este o masina prea mare si prea puternica pentru mine (in termeni mai mult sau mai putin politicosi) dar am altceva mai bun de facut decit sa ii bag in seama
nu vreau sa fac prea multa filozofie - dar nici nu ma las descurajata
stai linistita,nimanui nu ii trebuie sa ii fie rusine daca isi pune senzori pe un 5-ar,cu asa folii negre cum ai tu!
toata treaba este,ca o femeie trebuie sa aiba de 2 ori mai mult tupeu si sa conduca cel putin de 3 ori mai bine cau un barbat obisnuit ca sa nu fie calcata in picioare...pentru ca si ei ii trebuie mult timp,multa experienta ca sa isi deie seama de adevarata valoare,dupa ce ani de zile doar pareri cum a postat si Shuba88 aude si vede.
Shuba,nu ma intelege gresit nu e nici o problema cu tine!doar ceea ce zici tu este perfect adevarat si in cazul barbatilor,ai cuvintul meu de onoare.
Quote:
Originally Posted by Trixi
.
Shuba,nu ma intelege gresit nu e nici o problema cu tine!doar ceea ce zici tu este perfect adevarat si in cazul barbatilor,ai cuvintul meu de onoare.
Eu am ramas masca cand am vazut cum a parcat o gagica un Cheerokee din doua miscari intr-un spatiu foarte mic, era chiar tanara.
Din cate am vazut eu femeile se sperie putin mai mult cand au un accident, chiar minor; poate n-or fi toate la fel, dar totusi.
In rest cred ca si o femeie poate conduce foarte bine
Desi unele se aventureaza prea mult, cum am vazut in Septembrie pe DN1 la Sinaia o tipa cu un Q7 care a intrat in depasire in curba si s-a izbit frontal de un autocar=motorul a intrat in scaune, morti toti. Oricum chestiile astea le fac si barbatii , dar prefer sa vad o femeie care merge regulamentar si bine decat una care merge mult prea tare sa arate ca e super femeie. Evident sunt si cele cu experienta care stiu despre ce este in stare masina lor, precum CED, dar nu toate sunt in stare
Quote:
Originally Posted by Sindrom
Ai vazut si barbati care sa planga?????
...poate ca nu o sa iti vina sa crezi,dar am avut un accident cu un barbat care s-a facut pe el.
acum mai multi ani,avea o autoutilitara pejo bh-xx-vfs la numar.domnul pe atunci avea in jur de 50 de ani si iesea cu masina lui pe strada din curtea renelului cu marsalierul si cum ulterior am aflat ca avea permis de 2 ani ,nu prea s-a gindit ca pe drum mai circula autoturisme,profitind in mod nesimtit de prioritatea acordata prin lege a nenorocitilor care umbla pe drumuri principale,pur si simplu a lasat vfs-ul in passatul nostru minunat si verde.mnah,ca norocul atunci am scapat fara julituri si ne-am dus direct la politie,unde domnul a inceput sa zbiere ca noi am aparut "ca printr-o minune" si ca "doamna circula cu o viteza ametitoare"(tin sa mentionez ca treceam linie de cale ferata cu pietre cubice) dupa care politistul s-a suparat tare si i-a zis pe fata ca mai bine tace cu permisul lui de 2 ani si cu pantalonii lui patati.
foarte serios iti zic ca pe linga pata vizibila mai era si un miros inconfundabil in birou....