Relativ la preţurile practicate azi de Lukoil, Petrom şi Rompetrol, da, se vor ieftini.
Aşa cum Petrom, de frica reclamei proaste din decembrie, ianuarie şi februarie, a ieftinit temporar faţă de concurentul său, Lukoil. (Şi a retras clipul idiot cu
bunul-simţ şi responsabilitatea, pe care nu îl mai văd pe nicăieri. Ştiind câte zeci de mii de euro costă realizarea unui clip, nu pot decât să mă bucur de paguba lor
)
Aşa cum Lukoil, de frica concurenţei Petromului, a ieftinit şi el înainte de evenimentele de joi-vineri, şi a scumpit mai moderat după ziua de joi.
Cu câţiva bani.
E foarte posibil ca Petrom să vândă cu 5,25 lei litrul şi SOCAR, în viitorul apropiat, cu 5,20 sau 5,15. E mai puţin probabil însă ca unul să vândă cu 5,25 lei şi celălalt să facă dumping vânzând cu 3 sau cu 4 lei.
Chiar dacă leul se apreciază (suficient încât barilul de petrol importat de acei jucători de pe piaţă care nu au acces la petrol românesc ca Petrom să fie semnificativ mai ieftin ca până acum) tot nu putem vorbi de o diferenţă majoră de la o staţie la alta. Scade benzina la unul la 5,0 sau 4,5, ceilalţi nu o vor da în niciun caz cu 3,0 lei. Poate scad şi ei, la 4,2 spre exemplu.
Foarte mulţi am crezut că protestul nu va reuşi. Că jivinele cu costum şi servietă vor înghesui căciula pe urechi, cum ar fi spus răposata mea bunică, şi se vor preface că nu ştiu de noi. Însă planul a funcţionat, presiunea concurenţei a fost simţită, Petrom şi Lukoil s-au mişcat...
şi asta nu ne foloseşte la nimic. Ăsta e lucrul care înfurie cel mai tare, să vezi că au înţeles mesajul şi au răspuns la el, dar în limita a câţiva bani, nici măcar cât să câştigi un litru la un rezervor.
Caraghios, nu? Aduce aminte de bancul cu cei doi prăvăliaşi evrei care vindeau zahăr.
~Nautilus