Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati |
13-10-10, 21:30
|
|
Stage 5
Member of: [MERCEDES]
|
Re: Masini Americane in Romania?
Quote:
Originally Posted by catalliin
M-au oprit politia de la circulatie cu cei de la RAR-ul mobil care fac verificari tehnice la fata locului si dupa ce au tras de toate articulatile de la directie ,joc volan ,sonde bagate pe la motor si n-au gasit nimic au ajuns si la esapament cu verificatul noxelor si aia a fost deznodamintul pentru ca orice as fi facut nu mai reuseam eu sa-i mai refac noxe (in termen de 2 saptamini)ar fi trebuit sa fac din nou tot motrorul si probabil ca tot gaseau ei alt nod in papura pentru care sa o respinga de la RAR...dupa cum spun majoritatea oamenilor RAR-ul este iadul si spaima masinilor vechi ,special cele non-euro pentru ca pe astea au ei boala.Recent am citit ceva despre scopurile politicii initiatorilor de la 'programul rabla' care m-a lasat masca ,cica scopul lor impreuna cu autoritatile este acela de a reduce pe cit posibil (scoaterea inafara circulatiei) a masinilor ce au depasit 10 ani vechime ,treaba aia 'cind s-a umplut scrumiera se schimba si masina' doar ca nu la fel de repede se poate umple cu bani si buzunarele noastre ca sa putem cumpara alta noua:altfel spus discriminare pe fata!
|
E trist dar perfect adevarat. E o adevarata vanatoare de vechituri, pe langa unele care chiar merita sa fie scoase din circulatie, intra in malaxorul asta idiot si exemplare rare si valoroase.
|
|
|
14-10-10, 02:05
|
|
Stage 2
|
Ford Bronco II 1989 editie Eddie Bauer, 2,9 V6. 68.000 mile
150 CP, aer conditionat, geamuri electrice, inchidere centralizata, alarma, servo directie, pilot automat, volan in piele cu comenzi, cutie automata, scaune electrice, xenon, cd, 4x4 high & low.
Modificari :
Suspensie Skyjacker
Kit inaltare 3 cm
Body lift de 7 cm
Flanse de 3 cm
Gume 31"
Praguri ( nu sunt in pozele astea )
Bullbar
Rampa proiectoare
are nou :
arcuri, amortizoare, vasco cuplu, faruri, discuri frana , placute frana, toate bucsele, vopsea, cauciucuri 31x10,5x15
Mi-a placut foarte mult modelul asta de masina, am cumparat unul de la un prieten care fusese pacalit de unul care la vandut fara cutie. Am incercat sa fac rost de o cutie de la noi dar preturi foarte mari, atunci am adus unul de afara la pretul unei cutii la noi si l-am pastrat pe ala vechi de piese. Masina iese cam odata pe luna pe strada, o tin mai mult de colectie si de zapada.
|
|
|
21-10-10, 12:18
|
|
Stage 2
|
Hai sa pun si eu doua poze cu Buick-ul chiar daca e numai 95% gata.
Buick electra Park Avenue 3.8
167 HP, 4 speed automatic
an 1985
|
|
|
01-11-10, 18:01
|
|
Stage 5
|
Daca sunteti curiosi sa cititi povestea a 36 de Corvette-uri, toate modelele din '53 pana in '89, check out this: http://forum.americanmusclecars.ro/s...e-de-Peter-Max
Va recomand sa cititi povestea, merita, sincer
|
|
|
14-11-10, 22:44
|
|
Stage 4
Member of: [VW]
|
eu am o mazda mx-3 model USA din 94 o am de 2 ani si nu am avut probleme cu ea deloc dar RAR-u nu au vrut sami omologheze catalizatoru si miau scoso non-euro pt ca pe americani nui intereseaza treaba cu poluarea si catalizatoru ala nu e bun miau zis su..cii de la RAR.si ca urmare m-am enervat asa de tare incat mi-am cumparat un flex de ala mic marca bosch si iam scos cat.afara,iam mai pus si toba sport si filtru sport si acuma sa vedeti orchestra cand o calc de la 2500 de ture in sus,si ultima achizitie jante OZ superlegera pe 17 care nu mi-s trecute in talon,vorba lu Parazitii..."Sa fie circ,a fost un circ bolnav mereu"
|
|
|
15-11-10, 14:21
|
|
Stage 5
|
o intrebare pentru cei care cunosc, am luat de curand permisul pentru C si vreau sa-mi aduc din state o masina gen Ford Excursion, suburban, H2 ori o camioneta de genul la ford F350-650 sau echivalentul la Dodge sau alte firme!!
Din cate am citit pe ceva forumuri daca masina ar depasi 3,5 tone sau ar fi gen camioneta s-ar putea inscrie ca autoutilitara si taxa pentru 6000-8000 cmc E2 din 1990-00 la autoutilitara e undeva la peste 300-400E cel mult 1000E, iar impozitul anual cel mult 400-1000lei, deci stie cineva ceva concret daca se poate aduce si inscrie o asa masina ca autoutilitara>>>?????
Si inca ceva --- ce gen de masina trebuie sa aduc ca sa depaseasca 3,5 tone (concret,model - motorizare,an,etc)
|
15-11-10, 15:47
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by dniro25
o intrebare pentru cei care cunosc, am luat de curand permisul pentru C si vreau sa-mi aduc din state o masina gen Ford Excursion, suburban, H2 ori o camioneta de genul la ford F350-650 sau echivalentul la Dodge sau alte firme!!
Din cate am citit pe ceva forumuri daca masina ar depasi 3,5 tone sau ar fi gen camioneta s-ar putea inscrie ca autoutilitara si taxa pentru 6000-8000 cmc E2 din 1990-00 la autoutilitara e undeva la peste 300-400E cel mult 1000E, iar impozitul anual cel mult 400-1000lei, deci stie cineva ceva concret daca se poate aduce si inscrie o asa masina ca autoutilitara>>>?????
Si inca ceva --- ce gen de masina trebuie sa aduc ca sa depaseasca 3,5 tone (concret,model - motorizare,an,etc)
|
Referitor la impozit:
Pentru autocare, autobuze si microbuze impozitul creste de la 20 la 24 de lei pentru fiecare 200 cmc, pentru alte vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 12 tone inclusiv - de la 25 la 30 de lei/200 cmc, iar pentru tractoarele inmatriculate - de la 15 la 18 lei pentru fiecare 200 cmc, scrie NewsIn.
Prevederile intra in vigoare de la 1 iulie 2010
Referitor la taxa de prima inmatriculare este asa cum spui, de exemplu pentru o autoutilitara cu motor de 5400cmc, E2 mai veche de 14 ani si cu masa mai mare de 3,5 t taxa e de 1100 euro. trebuie neaparat sa fie peste 3,5 t altfel cred ca se incadreaza la celelalte norme de plata.
Sper sa nu gresesc...
|
|
|
15-11-10, 18:39
|
|
2 Roti
Stage 5
Member of: [2 Roti] [PEUGEOT]
|
Eu stiam ca masinile aduse de la Americani, sau de pe alte continente, sunt Non-euro, pentru ca America nu e in Europa, deci...
Asa mi s-a spus, ca si pe mine ma batea gandul sa imi aduc masina de la americani.
Prinsesem un Oldsmobile jmecher rau de tot la 300 de dolari canadieni, plus transportul. Masina era a unchiului meu, si era fabricata in ~97, dar era Non-euro, deci inscrierea era mult prea mare.
|
|
|
15-11-10, 19:21
|
|
Stage 5
|
Nu vad sensul. Daca masina este Euro 4 sau Euro 1 se constata la fata locului, adica atunci cand se face inspectia tehnica la noxe Nu conteaza ca e din USA sau din Japonia, conteaza ce valoare iese la noxe Europenii au niste standarde, iar Euro 1,2,3,4,5 se da in functie de cate noxe ies, sunt niste clasificari valabile numai in Europa ... poate ca in afara Europei au alt nume si alte valori ...
|
|
|
15-11-10, 20:40
|
|
Banned
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by eMH
Eu stiam ca masinile aduse de la Americani, sau de pe alte continente, sunt Non-euro, pentru ca America nu e in Europa, deci....
|
Ai interpretat gresit. Asta n-are nimic cu SUA sau EUROPA. Īn europa normele de noxe se numesc EURO, īn SUA se numesc alt fel si īn...... Tanganika iarasi alt fel.
Conteaza valorile tabelare nu numele iar valorile sīnt identice cam peste tot, excluzīnd.... lumea a 3-a care mai circula cu brichetzi, tehnica anilor 70 sau si mai rau CUBA care sīnt la nivelul anilor 60 unde e īnca plin de Chevy BelAir din aceea epoca.
|
|
|
15-11-10, 22:20
|
|
2 Roti
Stage 5
Member of: [2 Roti] [PEUGEOT]
|
OK, atunci e bine de stiut!!
|
|
|
15-11-10, 22:53
|
|
Banned
Stage 5
|
De exemplu norma americana D3 este din punct de vedere al taxelor identica cu EURO3 cu toate ca normativul de noxe difera.
De ce se aplica astfel, nu stiu.
Americanele de prin 89 - 99 au normativul D3 (EURO3) si nu Euro 1 FANTEZIST aplicat de ex., de Romānia.
Si masina mea fiind fabricata īn 1989 are normativul D3 si o am īn clasa de impozit EURO3.
Last edited by CyberCSX; 15-11-10 at 22:58.
|
|
|
15-11-10, 23:03
|
|
Stage 4
Member of: [VW]
|
Quote:
Originally Posted by eMH
OK, atunci e bine de stiut!!
|
aduti din america sapoi as vrea sa te vad cum iti dai pumni in p.la la RAR cand o sati spuna ca::daca vrei sa-ti dea euro dute si fai testu de dinamica sau adui toate hartiile masini cu,,care a scoso fabrica
eu i-ti spun ca am patit,apii tu faci cum vrei,oricum noroc
|
|
|
15-11-10, 23:09
|
|
Stage 2
|
Salut baieti,
Am trait in America un an de zile si m-a prins si pe mine boala cu Pickup-urile cu motoarele alea nesimtite.
referitor la partea cu masini ecologice:
Cred ca treaba e simpla : Un V8 american tine poate si 30-35 de ani daca e intretinut calumea. Un cacatzel de 1.4 sau 1.6 sau 2.0 supraalimentate nu duc mai mult de 250.000 km niciodata. Prin urmare trebuie fabricat altu. Cate noxe se elibereaza in procesul productiei ? ...
Aspir spre un F150 2011. cu motorul ECOBoost. are numai 3.500 cmc, dar scoate 340 de cai..si..vreo 500 Nm. Cred ca e de ajuns sa-mi care bicicleta
|
|
|
15-11-10, 23:11
|
|
Banned
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by D-I-U
:daca vrei sa-ti dea euro dute si fai testu de dinamica sau adui toate hartiile masini cu,,care a scoso fabrica
|
Foarte corect.
Asta īmi cere si mie aici īn Germania la prima īnmatriculare dupa importul din SUA.
Cine cumpara masina din SUA si vine fara documentele astea pur si simplu nu stie ce face.... (sa nu-l numesc alt fel).
Īn afara de asta sīnt si o serie de modificari ale sistemului de iluminat care trebuiesc facute dar asta-i alta treaba si priveste numai normele nemtesti (TÜV)
Last edited by CyberCSX; 15-11-10 at 23:13.
|
|
|
|
|