Salut tuturor! este prima postare pe anu asta asa va fa doresc toate cele bune!
Ce scriu nu prea ere legatura cu postarile anterioare si se refera exclusiv la observatiile mele vis a vis de PRETURILE MASINILOR AMERICANE IN ROMANIA
Pentru inceput sa spun ce urmaresc! sunt posesorul unei americance de origine italiana foarte apreciata la sfarsitul anilor 80 (chrysler le baron) si fiind generatia crescuta cu filme la video gen smokie and the bandit sunt cu okii dupa un veritabil muscle car de fabricatie 60 - 78!
Si rascolind internetul dupa astfel de masini nu pot sa nu observ ca in land of choice fiecare rabla de origine americana este aruncata pe piata cu niste sume nesimtite , de parca america ar fi vreo planeta din alt sistem solar!
Acum o perioada am vazut intr-un oras din transilvania (nu ii dau numele) o americanca apropiata de a mea ca model, aruncata pe piata cu niste mii de euro cand se stie bine ca valoreaza cateva sute! Nu mai vorbesc de SUV`uri americane sau de truck`uri gen f`urile de ford sau ram`urile de la dodge care de la cateva mii de dolari (nu prea multe) in america, ajung la cateva cifre cu 5 nr in romania, fara barem a fi inmatriculate existand scuza ca sunt taxele mari! pur si simplu!
Mai este un baietel pe aici care bantuie forumurile si care are o curte plina de americane vizitandu`l pentru niste piese pt a mea, a aruncat niste preturi pentru unele dintre masinile care le avea, preturi de-a dreptul nebune, valoarea masinii in starea in care se afla nedepasind nici valoarea ei in kg la centrele de colectare!
Facand o comparatie usoara si rapida un mustang de pana in 68 de conditie tehnica medie (merge dar tre sa ii mai faci cate ceva) e in medie 6000 euro, o masina similara in romania creste la dublu! Exista vreun tampit care le cumpara? sau vanzatorii incearca marea cu degetul?
Cat despre vreun Ford F350 sau Dodge RAM 2500 situatia devine kiar comica, ar trebui sa se infiinteze un numar la circ........... pleca de pe costa de est cu 12000 $ ajunge in romania cu 30000 EURO !
Si exemplele pot continua!
Nu pot intra in detalii gen corvette! Voi ce spuneti?
Anterior cineva scria ca americancele consuma, sunt ineficiente pe raportul consum / putere etc, concluzia fiind ca nu renteaza astfel de masini! Din punctul meu de vedere cei care gandesc asa traiesc intr-o mare confuzie! Aici discutam de hobby cars in nici un caz de masini de utilizare zilnica! Nu cred ca cineva si-ar cumpara un eldorado pt a merge la serviciu zilnic....... ma rog poate sunt si d`astia nu am de unde sa stiu, dar cred ca cine confunda un hobby car cu un daily car ar trebui sa se mai gandeasca inainte de a posta! nu cred ca discutia poate cobora ca standard asa de jos incat sa comparam un smart cu un lincoln la consum si pana la urma la destinatia lui!
Asa vad eu lucrurile!
Material de studiu:
www.motors.ebay.com ( sa nu uitati sa bifati buy it now)
www.mobile.ro .............. si comparatia de mare efect cu site`urile romanesti - vad ca nu le pot scrie.
Va salut pe toti!
P.S. Am avut o initiativa anul trecut prin mai sa ne strangem intr-o comunitate, initiativa preluata de cineva pe aici! Hadeti sa facem ceva in sensul asta! pt inceput putem fi si grup pe mess! sa facem skimb de id`uri pe privat!