Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 05-05-07, 07:18   #616
zapp_robert

Stage 2

Default Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

Quote:
Originally Posted by optimel View Post
Salutare! Mi-am chinuit neuronul cu un proiect interesant (zic eu) care modifica putin aspectul daciei in ceva mai agresiv. Am si eu o mica dilema (nou fiind in lumea tuningurilor): Vreau sa o fac din tabla ca o fac eu si cu inca un amic. Nu prea avem sudori la noi in "sat" si dispun doar de aparat de sudura cu electrozi. Pot sa prind tabla in puncte si sa o lipesc cu chit de fibra? Tine? Sau tre sa fac musai o plimbare pana la un sudor in argon? Va multumesc pentru atentie!
Te-ai gandit ca, in loc de sudura, sa folosesti nituri? Astea nici nu-ti deformeaza tabla. In plus, daca le pui suficient de des, poti folosi nituri de aluminiu. Dupa ce ai terminat imbinarea, finisezi capetele niturilor si linia de legatura dintre table cu un flex cu piatra fina, apoi chituiesti cu ce vrei tu. Ca sa nu incaleci tablele, foloseste o eclisa din platbanda, nituita de ambele table. Iese si solid, si frumos. Unde mai pui, ca nu mai ai nevoie de nici o sudura!
zapp_robert is offline   Reply With Quote
Old 05-05-07, 10:43   #617
MaTzA
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

MaTzA's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Fiat]

adevarul este k nu am citit toate posturile tale...nu am mai intrat d mult...si era ceva d citit...dk stiam lucrurile astea , nu mai aveam nici o indoiala... mult noroc in cont...

GRABA stirca TREABA !!!
MaTzA is offline   Reply With Quote
Old 06-05-07, 12:12   #618
optimel

Stage 2

Zapp si Cris, merci fain de sugestii! Saptamana ce vine ne apucam de treaba! Daca merge bine treaba o terminam in cam 1 sapt (cu tot cu "colorat") si postez o poza sa imi dati in cap :P
optimel is offline   Reply With Quote
Old 06-05-07, 21:54   #619
dumy$

Stage 2

boxe pt portbagaj si viitorul bord pt VW JETTA ,iar astea sunt panourile fata
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bord cu fib. neagra 012.jpg
Views:	409
Size:	392.8 KB
ID:	264131   Click image for larger version

Name:	bord cu fib. neagra 002.jpg
Views:	564
Size:	453.5 KB
ID:	264132   Click image for larger version

Name:	bord cu fib. neagra 009.jpg
Views:	461
Size:	505.4 KB
ID:	264133  

Name:	boxa terminata 017.jpg
Views:	447
Size:	375.5 KB
ID:	264134   Click image for larger version

Name:	boxa terminata 026.jpg
Views:	416
Size:	430.5 KB
ID:	264135   Click image for larger version

Name:	poze dani si tuning 092.jpg
Views:	490
Size:	499.4 KB
ID:	264136  

dumy$ is offline   Reply With Quote
Old 06-05-07, 22:53   #620
quick_5hifter

Stage 5

quick_5hifter's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Xtreme Club Emotion]
[DAEWOO]
[Toyota]
[Opel]

Good job, Dumy! chiar arata bine ce ai facut tu acolo, asteptam sa le vedem montate!

@zapp_robert & madicioco: fara suparare, dar cele 2 pagini in care ati pus voi la punct o colaborare reprezinta TOTAL OFF-TOPIC! Nu intereseaza pe toata lumea ce aveti voi de gand. Puteti vorbi detaliile astea pe messenger. Sa nu fie cu suparare, dar am dat subscribe la topicul asta din anumite motive, si m-am trezit cu ~30 de mailuri aiurea...si probabil nu sunt singurul.
In rest, informatiile utile furnizate de voi, inclusiv adresele de unde se poate lua fibra, sunt binevenite!

Dupa parerea mea, ceea ce trebuie discutat aici intra in lista de mai jos, iar restul NU:
-locatii de procurare a materialelor
-procedee de prelucrare a fibrei de sticla, matritelor etc.
-idei noi cu privire la obiectul de activitate (legat de titlul topicului)
-troubleshooting + how-to + rezolvari
-poze cu realizari, eventual explicatii

Pentru restul, exista topicuri anume, sau daca nu, se pot face oricand. Sau exista Yahoo Messenger.
Old 06-05-07, 22:59   #621
madicioco

Stage 5

madicioco's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Opel]
[Fiat]
[Nissan]
[Mitsubishi]

Quote:
Originally Posted by quick_5hifter View Post
Good job, Dumy! chiar arata bine ce ai facut tu acolo, asteptam sa le vedem montate!

@zapp_robert & madicioco: fara suparare, dar cele 2 pagini in care ati pus voi la punct o colaborare reprezinta TOTAL OFF-TOPIC! Nu intereseaza pe toata lumea ce aveti voi de gand. Puteti vorbi detaliile astea pe messenger. Sa nu fie cu suparare, dar am dat subscribe la topicul asta din anumite motive, si m-am trezit cu ~30 de mailuri aiurea...si probabil nu sunt singurul.
In rest, informatiile utile furnizate de voi, inclusiv adresele de unde se poate lua fibra, sunt binevenite!

Dupa parerea mea, ceea ce trebuie discutat aici intra in lista de mai jos, iar restul NU:
-locatii de procurare a materialelor
-procedee de prelucrare a fibrei de sticla, matritelor etc.
-idei noi cu privire la obiectul de activitate (legat de titlul topicului)
-troubleshooting + how-to + rezolvari
-poze cu realizari, eventual explicatii

Pentru restul, exista topicuri anume, sau daca nu, se pot face oricand. Sau exista Yahoo Messenger.
pai eu i-am spus sa vb pe mess dar el a insistat soryy
madicioco is offline   Reply With Quote
Old 16-05-07, 23:35   #622
boditza

Stage 2

stie cineva unde s-ar gasi in galati pafs-ul , fibra de sticla propriu zisa?
boditza is offline   Reply With Quote
Old 26-05-07, 19:58   #623
arnoux

Stage 2

pt madicioco :in loc sa iti sustii vitorul partener in ale tuningului tu il parasti ca la gradinita!!!!
oricum desi e considerata offtopic discutia celor doi mie mi se pare ok deoarece e interesant si sa vezi ca discutiile s e pot fructifica intr-o colaborare
arnoux is offline   Reply With Quote
Old 26-05-07, 20:26   #624
arnoux

Stage 2

zapp_robert, observ ca ai cunostinte in domeniu cat si posibilitati....
80% din cei care sunt pe aici sunt complet "in aer"
vreau sa te intreb dc pan acum nu ai avut probleme cu componentele facute di fibra?
ma refer la spoilerul fata in special, sa iti apara fisuri in material datorit trepidatiilor, gropilor,etc?
eu sunt inca in faza de studiu dar multi care au modif la caroserie mi-au spus ca au probleme la spoiler fata....sa fie prea subtire materialul realizat?
legat de balamale , am vazut in timisoara pe un passat combi din anii 80 dar de la distanta si pe un golf 2 parca; am reusit doar sa vad telescopul...
eu sunt ing mecanic ca formare si imi place cand cineva vorbeste pe limba mea
vreau sa iti dau un sfat sau poate stii,folosesti deja
este un program "ansys workbench" in cadrulk caruia se simuleaza pe modele virtuale diferite situatii din realitate tocmai pt a ajuta la proiectare si a economisi bani si timp
dc ai un model 3D il poti supune la diferite inccarcari, solicitari si poti vedea unde are partile slabe ( la spoiler sau balama aplici presiune unif pe suprs sau forta in pcte si iti apar colorate solicitarile
programul il gasesti pe torenti de luat
eu cam asa vreau sa fac: schitele de pe plansa sa le transpun in PRO-E si apoi sa le bag in ANSYS pt simulare si sa vad ccum sta treaba inainte sa realizez efectiv reperul(spoiler,eleron,etc)
dc stiai chestiile astea scuze ...
arnoux is offline   Reply With Quote
Old 29-05-07, 02:12   #625
Mastermindutz

Stage 3

Mastermindutz's Avatar

incep prin a va spune ca deshi am 17 ani sunt super pasionat de mashini si de tot ce nu este stock=)) am citit cu mare atentie acest thread si mi se pare super bun. eu mi-am facut un chopper ca drac nebun ce sunt=))) si ash vrea sa imi incep cariera de modelare a fibrei de sticla prin a face nijte piese ptr acest chopper...o imitatie de rezervor de benzina...nijte incinte acustice ca intentionez sa o dotez cu sistem audio ..si acum vin cu urmatoarea intrebare..in galati pot gasi undeva cele necesare pentru modelare?..sau tre sa trag un drum la bucureshti??
hai sa pun si o poza cu chopperu (chiar daca e oleak offtopic)care de fapt e o bicicleta cu o forma mai ciudata:>(roata spate e de 225 ca sa ma laud oleak )
Attached Thumbnails

Name:	DSC00497.JPG
Views:	583
Size:	559.0 KB
ID:	277384  

Viteza este cel mai mare duşman al omului! Dar să nu uităm că cel care fuge din faţa duşmanului e un laş!
Mastermindutz is offline   Reply With Quote
Old 29-05-07, 09:24   #626
Mendex

Stage 5

unde gasesc si eu in bucuresti rasina si stratimat? si nu la rompolimer ca nu am firma. multumesc
Mendex is offline   Reply With Quote
Old 29-05-07, 10:50   #627
quick_5hifter

Stage 5

quick_5hifter's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Xtreme Club Emotion]
[DAEWOO]
[Toyota]
[Opel]

@Mendex: la Policolor gasesti rasina, intaritor (chimperox) si accelerator (cobalt), ba chiar si demulant, pensule, manusi etc. - stratimat nu stiu daca au. Cauta la magazinele de vopseluri auto, poate gasesti si de la alte firme, sau macar mergi din aproape in aproape

@Mastermindutz: Una e sa citesti tot topicul, alta e sa te uiti pe poze....daca citeai intr-adevat cum ai spus, ai fi aflat unde gasesti toate cele necesare, mai ales ca nu esti primul din Galati care intreaba (sper sa nu ma-nsel) - sunt sigur ca sunt si in Galati reprezentante Policolor.
Cu privire la chopper, e laudabila ideea, daca ai creativitate, ajutoare bune (sudura etc.) si muuulta ambitie, poate iesi ceva special cu totul...
Daca vrei sa afli mai multe despre prelucrarea fibrei de sticla, fa-ti putin timp liber si incepe sa CITESTI topicul . Multa bafta si ai grija la toate detaliile, chiar daca unele par banalitati...
PS: daca citesti cu atentie tot, vei reusi sa lucrezi singur fara ajutor "live", cum au facut-o si altii pe baza la ce au citit aici (a se vedea Matza, de exemplu...el a fost primul care si-a luat inima-n dinti sa ne arate ce a realizat)

Last edited by quick_5hifter; 29-05-07 at 10:53.
quick_5hifter is offline   Reply With Quote
Old 29-05-07, 10:53   #628
Mastermindutz

Stage 3

Mastermindutz's Avatar

merci mult...o sa iau din nou forumu la puricat poate am omis eu ceva..ca l-am citit aseara de pe la 9 la 2 noaptea poate mi-a scapat..dar din cate jtiu eu parca nu e reprezentanta policolor..si mai am o nelamurire...stratimatu este de fapt fibra nu?
Mastermindutz is offline   Reply With Quote
Old 29-05-07, 15:29   #629
quick_5hifter

Stage 5

quick_5hifter's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Xtreme Club Emotion]
[DAEWOO]
[Toyota]
[Opel]

A pus cineva poze cu stratimatul, parca aici, parca Turbojack...oricum, arata ca un fel de sac din ala alb din plastic impletit (ala de fapt se cheama stratofix sau cam asa ceva...), iar stratimatul propriu-zis este tot ca o panza de sac, dar fibrele sunt amestecate (din care motiv se mai cheama si amalgam) ->imagineaza-ti o panza de paianjen foarte deasa, prin care nu poti vedea...

Denumirea de "fibra de sticla" se refera, din cate stiu eu, la produsul final rezultat din amestecul stratimatului cu rasina "tratata", insa, la cat de rau inteapa firele de stratimat si la ce usturimi poti ajunge daca slefuiesti fibra neprotejat, tind sa cred ca stratimatul are in compozitie sticla...

AVIZ AMATORILOR!!! desi e cald afara (si implicit inauntru ), nu intrati in contact nici cu stratimatul, nici cu rasina (mai ales cea din urma), iar la slefuire/taiere, daca e cazul, "sigilati-va" in haine, manusi, ochelari, masca de respirat, sa aveti costumatia cat mai etansa posibil...

Daca totusi intrati in contact cu praful de la slefuire, spalati-va cu apa RECE, nu calda, ca apa calda deschide porii, iar particulele alea intrate in piele pot cauza multe neplaceri.

Daca intrati in contact cu rasina, cat mai repede posibil spalati cu nitrodiluant, apoi la final folositi un sapun cu glicerina. Nu lasati reactia sa aiba loc pe pielea voastra...indepartati rasina cat mai repede posibil.

Mai ales acum, ca e cald, nu folositi rasina la soare si nici in spatii inchise. Gazele sunt foarte toxice! Lucrati la umbra, iar cand ati terminat piesa, pentru o intarire mai rapida, lasati-o la soare, insa nu in timpul lucrului, ca vi se intareste materialul. Am auzit despre un individ ca lucra piesa in fata unui frigider deschis , dar nu stiu ce randament ar da...
quick_5hifter is offline   Reply With Quote
Old 29-05-07, 22:44   #630
shaid-kid

Stage 5

shaid-kid's Avatar

E careva din bucuresti care poate sa faca pleoape pentru 307 modelul 2006 facelift?. Imi cer scuze daca sa mai vb despre asta insa nu am citit decat foarte putin din topic. Multumesc anticipat.
shaid-kid is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -