Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini de serie

Reply
 
Thread Tools
Old 09-01-10, 18:17   #226
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member


Stage 5
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7,764
Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]
Default Re: SAAB refuza sa moara

Sa vina Bill Gates sa cumpere SAAB..sa vezi SAAB-uri cu windows cu bluescreen pe ele..la greu !
dolb is offline   Reply With Quote
Old 09-01-10, 20:57   #227
Alexc2vtr

Stage 5
 
Alexc2vtr's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 431
Default Re: SAAB refuza sa moara

Asa rau mi-a parut ca nu a scris faliment pe rahatul ala de GM in 2009, noroc cu statul american. Ce sa ceri de la niste americani prosti si incompetenti care nu isi vad decat de ale lor. Poate sa faca oricine orice oferta vor sa bage saab in faliment si asta e. Sa le fie tarana usoara.
Alexc2vtr is offline   Reply With Quote
Old 09-01-10, 22:34   #228
22VIN
Opel Driver

Stage 5
 
22VIN's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,134
Member of:
[Opel]
[4Rally]
Default Re: SAAB refuza sa moara

Pai da, dar daca scria faliment pe GM atunci scria cam pe toate brandurile de sub el la fel.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 10-01-10, 01:50   #229
aleks

General Supervisor

Stage 5
 
aleks's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 17,791
Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]
Default Re: SAAB refuza sa moara

Dacă ai firma în lichidare datoriile nu cresc în continuare.
Vânzarea ei nu e neapărat soluţia cea mai bună, pentru că cu poţi lua pentru ea la momentul ăsta suma x, iar datoriile să fie 2x, de exemplu, cu tot cu penalităţi şi dobânzi care curg în continuare.
Odată intrata în lichidare sau faliment eşti protejat de multe din neajunsurile astea, dar sub supravegherea unei terţe părţi (firmă de executori, deobicei) poţi vinde în continuare produsele, bunurile, părţi din companie sau întreaga afacere.
Nu e reavoinţă, e calcul economic.
aleks is offline   Reply With Quote
Old 11-01-10, 17:28   #230
RD-Woo

Stage 5
 
RD-Woo's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,571
Default Re: SAAB refuza sa moara

Confuzie generală: GM începe lichidarea Saab, dar analizează şi ofertele primite

Sindicatele sunt intrigate. GM a decis să înceapă lichidarea companiei suedeze, ca primă etapă în închiderea ei, însă, în acelaşi timp, compania spune că analizează şi ofertele primite, conform unui comunicat de presă oficial.
Purtătorul de cuvânt al General Motors Europe, Stefan Weinmann a confirmat pentru AFP că există oferte pentru preluarea Saab, însă a spus că în paralel se continuă, aşa cum s-a decis, şi procesul de închidere a companiei.

General Motors a confirmat că a ales şi un lichidator, compania AlixPartners, pentru ca închiderea să se facă "în mod ordonat". Este de aşteptat ca procedeul să dureze câteva luni. Începerea procesului de lichidare a companiei Saab reprezintă prima etapă a procedeului de închidere anunţat de General Motors în decembrie 2009.

Sindicatele critică însă General Motors pentru această decizie care vine pe fondul anunţului conform căruia au sosit noi oferte pentru preluarea Saab. "E iresponsabil din partea GM să facă simultan mişcări în direcţii total diferite: atât pentru a vinde compania, cât şi pentru a o închide", spune Stefan Loefven, liderul sindicatului Saab, citat de Reuters. El adaugă că decizia se bate cap în cap cu semnalele venite până acum de la GM care părea să vrea în mod sincer să găsească o soluţie bună pentru Saab.

General Motors susţine că închiderea companiei Saab „este în interesul acţionarilor”. Acest proces este aşteptat să dureze câteva luni, timp în care „se va asigura că angajaţii, dealerii şi furnizorii sunt protejaţi adecvat”
__________________
Quench my thirst with GASOLINE!
Multa lume, putini oameni... restu' populatie


RD-Woo is offline   Reply With Quote
Old 12-01-10, 16:43   #231
adrian78bmw

Stage 5
 
adrian78bmw's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 4,437
Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]
Default Re: SAAB refuza sa moara

Decizia neobisnuita a celor de la GM de a opera doua schimbari diametral opuse asupra marcii Saab a fost criticata in Suedia.


Decizia americanilor de la General Motors de a angaja lichidatori in timp ce monitorizeaza ofertele pentru Saab a fost criticata vehement in Suedia. Dupa cum stiti, cei de la GM au anuntat ca sunt pe cale sa inchida marca Saab, dar ca vor evalua in continuare propunerile pe care le-au primit pentru aceasta, pentru eventualitatea in care una dintre acestea este suficient de buna pentru marca suedeza. Americanii de la GM i-au angajat pe consultantii de la AlixPartners sa se ocupe de lichidarea marcii Saab. Procesul ar putea sa dureze cateva luni de zile.

Oficialii GM au confirmat faptul ca au primit o serie de oferte pentru Saab, dar declara ca inchiderea progresive a marcii din Trollhattan nu afecteaza in niciun fel evaluarea ofertelor. Cei de la AlixPartners sunt deja implicati in procesul de restructurare al celor de la GM, deci cunosc foarte bine prioritatile constructorului american de automobile.

Dupa cum stiti, cei de la GM au primit propuneri pentru marca Saab din partea olandezilor de la Spyker si din partea luxemburghezilor de la Genii Capital. Cei de la Genii Capital sunt sprijiniti de catre Bernie Ecclestone si au investit recent in echipa de Formula 1 a celor de la Renault. Oficialii Genii Capital au declarat ca marca Saab este uimitoare si este comparabila cu brand-uri precum BMW si Porsche.
__________________
adrian78bmw is offline   Reply With Quote
Old 12-01-10, 19:11   #232
Evoluzione
Saab Pilot


Stage 5
 
Evoluzione's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,635
Member of:
[Moderators]
[Freehand Design Usergroup]
[4Tuning International]
[FOTO]
[PEUGEOT]
Default Re: SAAB refuza sa moara

GENERAL MISTAKE

Acesta era sloganul protestului organizat astazi in Suedia. Au participat peste 2000 de persoane.
Evoluzione is offline   Reply With Quote
Old 12-01-10, 21:00   #233
adrian78bmw

Stage 5
 
adrian78bmw's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 4,437
Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]
Default Re: SAAB refuza sa moara

Oficial, Ed Whitacre, directorul general General Motors, a declarat că Saab va fi închis. Lucru confirmat şi de vicepreşedintele Bob Lutz, care încă mai speră că Saab va fi salvată de o ofertă mai bună de preluare.

Conform lui Bob Lutz, atât oferta micului producător Spyker, cât şi cea a consorţiului format din boss-ul F1 Bernie Ecclestone şi grupul de investiţii Genii Capital nu au fost suficient de convingătoare pentru a renunţa la decizia GM de a închide definitiv Saab.

După 20 de ani în care marca suedeză nu a reuşit să ajungă pe profit (în 2008 pierderile Saab s-au cifrat la 340 milioane USD), consiliul GM a luat hotărârea definitivă, fiind pregătit să demareze procedurile oficiale. Cu toate acestea, dacă în următoarele zile va apărea o ofertă mai atractivă, GM va vinde, totuşi, marca Saab - Spyker a promis că-şi va revizui propunerea, iar Ecclestone a strâns deja aproape 180 milioane USD pentru avansul tranzacţiei.

În paralel, şi guvernul suedez se implică în problemă, secretarul de stat al ministerului industriei având deja întâlniri cu oficialii GM pentru rezolvarea crizei. Mai ales că la uzina din Suedia lucrează nu mai puţin de 3.400 de muncitori, pentru care deja este pregătit un program de compensare în cazul închiderii uzinei.

Aşadar, în curând vom afla dacă Saab va deveni istorie sau dacă noul Saab 9-5 va apărea, până la urmă, pe şosele.

oare Saab au avut intotdeauna pierderi,de ce i-au mai tinut?e aceasi istorie ca si la Seat care au venit pe profit doar anu trecut?
adrian78bmw is offline   Reply With Quote
Old 13-01-10, 03:46   #234
vacaroz

Stage 5
 
vacaroz's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,016
Member of:
[VW]
Default Re: SAAB refuza sa moara

dc o oferta mai buna pentru gm daca ei vor stelele dupa cer..... ceri imposibilul si primesti nimic. vrei sa amortizezi din pierderi mai lasi si de la tine. altfel supus daca gm vor o suma astronomica nu vor primi si vor ingropa saab. pacat
nu inteleg un lucru. nu au primit cat au cerut trebuia sa faca cum au spus la inceput. lichidarea. dar ei tot sustin ca inchid dar mai se tin de un fir de ata ca poata pica prostul.....
vacaroz is offline   Reply With Quote
Old 14-01-10, 16:21   #235
RD-Woo

Stage 5
 
RD-Woo's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,571
Default Re: SAAB refuza sa moara

The Times: Saab ar putea fi vândută pentru un dolar

Producătorul auto Saab ar putea fi vândut pentru suma simbolică de un dolar, dacă investitorul interesat de achiziţie reuşeşte să convingă GM că are un plan sustenabil pe termen lung, potrivit cotidianului britanic The Times.

Chiar dacă GM a început procesul de lichidare a Saab, grupul încă mai discută cu mai mulţi potenţiali investitori, inclusiv boss-ul Formula 1, Bernie Ecclestone , a afirmat preşedintele diviziei din Europa a grupului, Nick Reilly.

Costurile pentru GM din închiderea companiei suedeze sunt estimate la 50-100 de milioane de euro.

Fondul de investiţii Genii din Luxemburg a făcut, miercuri, o nouă ofertă de preluare a Saab de la grupul american General Motors, în colaborare cu Ecclestone, a declarat omul de afaceri Lars Carlstrom, coordonatorul ofertei comune a celor doi investitori.

La începutul săptămânii, directorul general al GM, Ed Whitacre, a avansat cifra de 450 de milioane de dolari dorită pentru vânzarea Saab. (Mediafax)
RD-Woo is offline   Reply With Quote
Old 14-01-10, 19:23   #236
ionut_cluj

Stage 5
 
ionut_cluj's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,724
Default Re: SAAB refuza sa moara

Suma de 450 de milioane de dolari dovedeste cat de important e Saab, un producator care merge in pierdere de ani buni.
Sa speram ca se rezolva.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 18-01-10, 10:41   #237
shp2rd

Stage 1
 
shp2rd's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 16
Default Re: SAAB refuza sa moara

http://www.saabsunited.com/

in Romania nu s-a putut...
nici un cuvant despre pe 4tuning...
pacat...
shp2rd is offline   Reply With Quote
Old 18-01-10, 17:19   #238
vacaroz

Stage 5
 
vacaroz's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,016
Member of:
[VW]
Default Re: SAAB refuza sa moara

.....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	610x.jpg
Views:	79
Size:	56.8 KB
ID:	1269721   Click image for larger version

Name:	CaddyHummerSSC.JPG
Views:	96
Size:	107.7 KB
ID:	1269722   Click image for larger version

Name:	EstoniaSSC6.JPG
Views:	103
Size:	113.5 KB
ID:	1269723  

Click image for larger version

Name:	SSCBeijing4.jpg
Views:	81
Size:	60.9 KB
ID:	1269724   Click image for larger version

Name:	SSCBelThree.jpg
Views:	91
Size:	219.6 KB
ID:	1269725   Click image for larger version

Name:	SSCinLuton.jpg
Views:	84
Size:	69.8 KB
ID:	1269726  

Click image for larger version

Name:	ThnCarpark.jpg
Views:	102
Size:	92.0 KB
ID:	1269727  
vacaroz is offline   Reply With Quote
Old 18-01-10, 21:11   #239
Gaby_Slo

Stage 4
 
Gaby_Slo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 281
Member of:
[DACIA]
Default Re: SAAB refuza sa moara

pacat de ei. ce`i drept nu aveau cele mai accesibile masini ca pret insa astea le aducea acel fler, fiind o placere sa le vezi pe asfalt chiar si o data la cateva luni poate.
__________________

I`m A Driver Now
Gaby_Slo is offline   Reply With Quote
Old 19-01-10, 14:36   #240
raduku

Stage 5
 
raduku's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 384
Default Re: SAAB refuza sa moara

Respect SAAB.
raduku is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -