18-03-06, 21:48
|
|
Stage 5
|
Re: Detronarea lui Bugatti Veyron
Sper ca la engleza stai mai bine. Poti sa afli aici o gramada de chestii, la nivel de incepator : http://auto.howstuffworks.com/ Pentru altele, pune la dictionar auto un post si vei primi raspunsuri.
|
|
|
18-03-06, 22:17
|
|
Stage 5
|
Bugatti Veyron
Acceleration: 0-100km/h: 2.9s
0-300km/h 13s
Multumit Race? Cat crezi k o sa scoata pe 1/4 mile? peste 9?
|
|
|
18-03-06, 22:43
|
|
Crazy Drivers Members
Stage 5
Member of: [Crazy Drivers]
|
Merci mult einstein! Daca la un lucru ma pricep, acela e limba engleza!
|
|
|
18-03-06, 22:44
|
|
Stage 5
Member of: [MERCEDES]
|
Quote:
Originally Posted by neXus
Merci mult einstein! Daca la un lucru ma pricep, acela e limba engleza!
|
da ce pricepi atuncia ?
|
|
|
18-03-06, 23:49
|
|
Stage 5
|
putina euforie intr'un veyron pe circuit...ce ati fi facut sa fiti si voi in masina?
http://videos.streetfire.net/Player....2746EB920&p=12
|
19-03-06, 03:37
|
|
Stage 5
|
einstein1984,cu laude despre scoala sa impresionezi pustii de liceu daca vrei.Si eu fac Politehnica,si stiu foarte bine ce valoare are acea diploma si cum se invata,asa ca scuteste-ma.Referitor la Politehnica din Bucuresti circula o zicala:"cum intri in Politehnica,pe dreapta sunt facultatile,iar pe stanga Transporturile"...mediteaza la asta.Nu mai recomanda carti,ca daca vreau informatiile din ele le gasesc pe Internet,nu traducerea lor in romana de un profesor obscur care si-a obtinut doctoratul plagiind cu nesimtire.Iarasi,citatele cum e cel cu masinile si fotbalul pastreaza-le pentru copiii de gradinita.Daca ai ceva de spus spune si gata,nu e nevoie sa te lauzi intai pentru a da greutate cuvintelor (in ochii unora).
Din toata teoria ta cu mecanisme planetare si hidrotransformatoare (care habar n-am ce sunt,ca n-am facut o scoala in domeniu care sa ma invete sa spun cuvinte astfel incat sa par cult) eu am inteles ca te referi la o cutie hidramata clasica cu vascocuplaje,care blocheaza pe rand elementele unor mecanisme planetare.Cand am adus eu vorba despre asa ceva ?! Tot timpul am vorbit despre cutii robotizate (DSG) vs cutii manuale clasice.
Presupun ca un expert ca tine stie deja ca mai multe piese in miscare inseamna putere irosita,la imbinarile dintilor pinioanelor,pentru a roti axele,pentru frecarea axelor in lacasuri/rulmenti...Ma rog,te lauzi cu scoala de profil si habar n-ai de diferenta dintre Cx si Cd,asa ca totul e posibil.
The_Mask,datele alea sunt publicate peste tot...dar apreciez efortul tau de a le posta oricum Insa nu e nici un sfert de mila pe acolo,asa ca mai cauta.
|
|
|
19-03-06, 09:56
|
|
Stage 5
|
O cutie robotizata transmite miscarea prin exact acelasi numar de pinioane ca si una cu comanda manuala. Daca tot le stii tu pe toate, posteaza cifre de randament pentru un 3 arbori clasic si pentru DSG.
Si daca nu ai habar cine e domnul profesor Oprean, mai bine taci. Omul asta a uitat mai multe despre transmisii decat ai stiut tu vreodata.
Cd ul ala al tau nu apare in literatura de specialitate romaneasca, pentru ca e o marime absoluta. Comparatiile se fac cu marimi specifice (Cx ul de exemplu). Poate ai auzit de Stoicescu, are o carte : "Dinamica autovehiculelor". Tu pe unde inveti, automatica? Ca prea vorbesti de sus!
|
|
|
19-03-06, 10:05
|
|
Stage 5
|
Cum nu mai pot edita, post consecutiv. Sorry!
"I think where Eaton, Farago, and myself lie in agreement, though, is that manuals are dead. The lines between an "automatic" and a "manual" will be erased over the next decade or so (maybe less), with mechatronic systems doing the dirty work through a combination of electric and hydraulic actuators. The time is right, and many would argue that it's been right now for at least of couple of decades. In many cases, wider gear ranges and wet-clutch launch systems will replace the torque converter; frankly, this has already happened to some extent with progressively-locking multiplate locking converters. At this point, everything's "automatic," and that term ceases to hold any specific meaning."
Sursa, un articol foarte interesant: http://www.autoblog.com/2006/03/07/e...ssion-debate/2
|
|
|
19-03-06, 10:29
|
|
Stage 5
|
Si daca pierderile in DSG sunt atat de mari, de ce poate u GOLF cu DSG sa accelereze mai repede si sa consume mai putin decat unul cu transmisie cu comanda manuala? Si timpii de schimbare sunt de 40 de milisecunde, fata de vreo 500 cat poate scoate un pilot antrenat. Se poate si mai repede, dar confortul ar fi mult redus.
|
|
|
20-03-06, 09:52
|
|
Stage 5
Member of: [SEAT]
|
parerea mea ca Veyron e cel mai tare, si nu cred ca poate fi detronat.
La top gear pe antena 3 zice ca bugatii scoate 2,5 suta.
|
|
|
20-03-06, 20:59
|
|
Stage 5
Member of: [MERCEDES]
|
Quote:
Originally Posted by sandrin
parerea mea ca Veyron e cel mai tare, si nu cred ca poate fi detronat.
La top gear pe antena 3 zice ca bugatii scoate 2,5 suta.
|
si zicea ca de se intrece cu un McLaren F1 pana la 300 km/h , il lasa sa prind 200 de km/h si tot castiga bugatiu . "dat iz a rili fest car"
24-03-06, 14:37
|
|
Crazy Drivers Members
Stage 5
|
aici sunt niste poze cu un veyron cineva sa puna poze si cu celelalte masini
|
|
|
24-03-06, 14:46
|
|
Crazy Drivers Members
Stage 5
|
astea sunt cateva poze
|
|
|
24-03-06, 21:53
|
|
Stage 5
|
|
|
|
24-03-06, 22:24
|
|
Stage 5
|
stii ce prietene...am urmarit tot topicul si am vrut sa ma abtin de la exprimarea unei pareri..dar aici cam intreci masura. si ce dak motorul e facut din 2?! tot motor e! si ce dak cutia e INSPIRATA dupa DSG care, intamplator, e o cutie destul de buna cu preselectia treptelor cu tot. ce dak are cx-u care-l are?! treaba e ca depaseste 400 si e prima! care sa o faca stock! si ce dak are 4 turbine?! tu stii de ce prosche 911 turbo a trecut de la o turbina la 2?! tu stii ce inseamna sa creezi un motor otto cu o eficienta de 33% !???? cand toata lumea face pana in 30?? gandeste-te ca motorul dezvolata 3000 de cai din combustibilul care intra in el, 1000 se pierd pt racire, 1000 se duc pe tzeava sub forma de gaze si 1000 o fac sa zburde! nu-ti place?! f bine! nu mai arunca cu *** in oamenii care si-au dat o parte din viata sa o creeze, tu care nici makar n-ai vazut-o in realitate, daramaite sa incerci sa faci orice fel de masina!!
a, si povestea ca motorul e facut din 2 W8-uri...este doar poveste! nimeni nu poate lua 2 motoare si sa le uneasca si sa faca din rahat, bici! doar arhitectura a fost preluata si a rezultat un motor w16 de 8L. sunt FOARTE MULTE de facut ca sa poti "uni" 2 motoare... gandeste-te ca trebuie recalculat aproape tot pentru ca, repet, doar conceptul a fost preluat!!! pentru a evita dezvoltarea unui motor nou care ar fi durat mult mai mult.
nu lua acest post ca o ofensa la adresa ta. toti avem dreptul al opinie si critica, insa nu la batjocora!
salutari si respect!
|
|
|
|
|