Go Back   Forum 4Tuning > Curse > Curse de Accelerare - Liniute

Reply

Thread Tools
Old 17-05-06, 22:23   #91
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
Default Re: Duminica 14 MAI - CURSA LEGALA la Tg Jiu soldata cu o persoana decedata

Quote:
Originally Posted by basy
Siguranta 100 % nu exista. Vezi accidentul din Formula 1 cand dupa ce au inceput sa se dezmembreze masinile o roata a trecut prin plasa de sarma si a murit un om. Perfect nu exista, si daca nici acolo nu e sigur....
Corect... dar macar sa scadem pericolul de la cursele noastre putem face. Am fost la Buzau, aceeasi problema. La mare anul trecut la fel... la targu jiu se pare ca la fel. Daca se stie ca lumea sare ca iepurii, cine trebuie sa ia masuri ? Nu organizatorul ? Eu vreau doar sa arat ca trebuie sa se faca ceva. Care ar fi solutia ? Tribune. Si biletul sa nu mai fie 5 lei, sa fie 10.
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 17-05-06, 22:29   #92
cecilia

Stage 5

cecilia's Avatar

Default Re: Duminica 14 MAI - CURSA LEGALA la Tg Jiu soldata cu o persoana decedata

Quote:
Originally Posted by basy
Nu, mai grav, pe interiorul curbei. Se refera la accidentul de la Ghercesti.
exact la acela ma refeream
cecilia is offline   Reply With Quote
Old 17-05-06, 23:27   #93
Spark
Suzuki Driver

Stage 5

Spark's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[4Rally]
[Suzuki]

deci .. asta e un lucru sigur ... ca multa lume vrea sa vada un asemenea eveniment
si pentru a organiza o cursa ... iti trebuie destule aprobari ai autorizatii
la noi ce putin ... cam taote cursele .. si de viteza si de indemanare se desfasoara pe acelasi bulevard ...
si la ultima cursa de indemanare ... sigurul lucru` care starea intre masini si spectatori ... era o panglica din aia galbena .. si o bordura ... pentru ca oamenii stateau pe trotuar ...
dak vre-o unl scapa masina ... mai mult ca sigur ca intra in mutime ...
totusi .. ambulanta a fost prezenta

poate acela a fost singurul loc aprobat de municipalitate la tg-jiu ...
sunt muti factori aici ...
si vina apartine femeii .. soferului .. si oraganizatorilor ... intr-o masura mai mica sau mai mare ...
Spark is offline   Reply With Quote
Old 17-05-06, 23:31   #94
iasi_drifter

Stage 5

iasi_drifter's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

consider ca vinovati sunt:
1.organizatorul pt ca a permis desfasurarea concursului intr-un loc nesigur.
locul ala e mult prea ingust mai ales pt soferi amatori. masina s-a oprit in copac dar daca nu era copacul strivea pe altcineva de gard (chiar mai multi).
in partea aia nu aveau ce sa caute spectatori, atata vreme cat n-aveau unde sa fuga.
In plus este INADMISIBIL ca organizatorul sa nu aduca salvarea la concurs. la raliuri si vtm daca salvarea nu e prezenta in startul PS atunci PS e anulata.
As zice, cum am zis-o si atunci ca mai iresponsabili au fost cei care au facut mai demult o indemanare la Craiova unde masinile treceau la juma de m pe langa oameni care stateau in fata unor ghivece mari de ciment. Au avut mare noroc sa nu se termine tragic dar s-au jucat cu focul rau de tot.

2.vinovat, chiar daca nu in aceeasi masura ca organizatorul este si soferul pt ca a gresit RAU DE TOT. Nu se poate sa gresesti in halul asta. Esti la concurs de INDEMANARE deci ar trebui sa stii sa conduci. daca vezi ca e ingust o iei mai usurel nu accelerezi ca disperatul. e adevarat ca indemanarea te induce in eroare si trebuie sa iei o linie mult mai stransa decat ai crede.

Nu consider ca femeia aia avea vreo vina. Organizatorii au delimitat spatiul permis spectatorilor cu o banda galbena. Organizatorii sunt responsabili sa ingradeasca traseul asa incat nimic sa nu se intample. Spatiul era ingust pt spectatori, ea era in spatele benzii galbene si normal ca cineva avea sa stea si in fata copacului ca sa stea cat mai in fata in primul rand. Poate ca nici nu era nimeni in fata copacului initial dar incercand sa fuga din calea masinii a avut ghinionul sa ajunga in dreptul copacului.

unele indemanari de pe la noi sunt probabil mult prea nesigure
imi aduc aminte ca si la Iasi prin 2000 o indemanare unde unul ce parea destul de experimentat a intrat ca si asta in public, dar din fericire nu a prins oameni intre masina si alte obiecte stationare.

sa speram ca pe viitor organizatorii vor fi mai precauti si nu vor mai veni la curse soferi care nu stiu sa isi stapaneasca masina.

Atasata e secventa accidentului
Attached Files
File Type: avi tg_jiu.avi (578.0 KB, 144 views)
iasi_drifter is offline   Reply With Quote
Old 18-05-06, 07:53   #95
don_costelo

Stage 3

Member of:
[AUDI]

am vazut si eu filmuletul abia acum
regretabil........si totusi inadmisibil sa se permita accesul spectatorilor asa aproape...tinand cont ca este concurs de indemanare unde masina nu ruleaza in linie dreapta ...cat despre biata femeie
Dumnezeu s-o odihneasca in pace!
Old 18-05-06, 09:32   #96
D_M_X

Stage 5

D_M_X's Avatar

Member of:
[VW]

shoferul a gresit monumental ...se vede clar cum tine volanul spre stanga si accelereaza si nici macar nu pune frana ci o lasa in frana de motor....se vede ca rotile incetinesc la maxim 5 m de impact ....
organizatorii ptr ca nu au avut ambulanta si nu a fost nimic ca sa protejeze spectatori...
Oricum idioti ca ala cu skoda mai rar si de preferat sa nu-i mai vedem la legale
Prerea mea ..clar gresala a soferului ...organizatorii ---salvare si "ceva" de protectie
Femeia nu vad ce vina avea din moment ce se afla dupa banderola de delimitare....Eventual este vinovata ca nu si-a inchipui ca se afla in pericol intr-un spatiu delimitat
D_M_X is offline   Reply With Quote
Old 18-05-06, 11:27   #97
msiu

Stage 4

Red face Re: Duminica 14 MAI - CURSA LEGALA la Tg Jiu soldata cu o persoana decedata

Quote:
Originally Posted by Ursu-=X-Team=-
Esti sigur???? .. Io m-asi mai gandi. Daca organizatorii gandeu bine zona nu se ajungea la asa ceva. Chiar daca soferul o lua razna prin copaci. Daca aveau pe cineva care sa departeze publicul la o distanta mai sigura de strada.. se putea evita + salvarea care nu era . Vina in primul si in primul rand este a organizatorilor pt ca nu si-au luat masuri de prevenire . Iar garduri nu sunt , acelea care se vad in spate sunt de la o curte.

Numai datzi vina pe soferi, pt ca se poate intampla oricui. Are si soferul o vina ca nu a facut altceva decat sa accelereze.

Si vina doamnei este ca nu a respectat distanta, si revin , putea sa o respecte daca la locul accidentului era un agent de paza sau un coorganizator.

Nu inteleg de ce va legatzi atat de mult de cea ce face organizatoru, ma refer la faptul ca concureaza la VTM .. SI?? cu atat mai bine avea posibilitatea sa i se dea mai repede aprobari.

Deci hai sa fim realisti ......

DA SA FIM REALISTI.
am vazut filmul iar si iar nu se poate face o cursa in asemenea conditi.
organizarea au pus niste panglici DAR erau exact la bordura spatiu de asa zis decor nu mai mult de un metru soferul s-a pierdut clar se poate intampla orcui dar mai ales celor fara un pic de experienta care nu se capata in spatele blocului. deci realist eu nu-i dadeam drept de organizare acolo si mai mult cred ca de acum in colo se vor mai organiza astfel de competitii numai in acele locuri unde este SPATIU adica aerporturi si altele de genul asta.
SORYYYYYY pentru copil.
Old 18-05-06, 11:34   #98
msiu

Stage 4

SI INCA CEVA ca tot i-mi sta pe suflet lasati-o dracu de treaba hai sa fim baieti destepti daca tot ne-a influentat asa de mult FASTU sa luam si partile bune. organizare aeroport bani la intrare masini si public DEPARTE DE ORICE PERICOL FRATILOR si asa poate sa se dea oricine se intampla ceva riscul este minim.

fara suparare
msiu is offline   Reply With Quote
Old 18-05-06, 12:22   #99
mI^cHeLLe

Stage 2

mI^cHeLLe's Avatar

Strada pe care a avut loc aceasta cursa de indemanare este relativ ingusta .... 2 benzi pe fiecare sens ... nu trebuiau lasati spectatorii pe trotuar ...pt ca nu aveau cum sa se fereasca ... pe o parte a trotuarului se afla gardul de beton al stadionului municipal, iar pe cealalta sunt cladiri, spectatorii nu aveau unde sa se fereasca. Sincer nu stiu ce a fost in capul primariei si al politiei cand au aprobat asa ceva.La 5-10 m de locul accidentului se afla chiar cladirea primariei.

Last edited by mI^cHeLLe; 18-05-06 at 12:26.
mI^cHeLLe is offline   Reply With Quote
Old 18-05-06, 13:00   #100
ryady

Stock

Treaba e cat se poate de urata ....
AM FOST LA 2-3 Metri de accident (((
SUPER SUPER urata faza ....

1 : Organizatori, (sunt mai multi patroni la diferite firme) sunt de vina
Cei care au facut traseul sunt de vina pentru ca STRADA era FOARTE ingusta, nu iti da voie sa faci mare lucru pe ea.
La concurs se afla un doctor dar de boli pulmonare am inteles era acolo l-am vazut eu...organizatori nu aveau ambulanta deoarece au considerat ca nu era nevoie pentru asa ceva, nu aveau de unde sa stie ca sunt si naroji la volan,
era masina numarul 4 sau 5 care DOAR se acomoda cu traseul nicidecum nu era proba de indemanare.
nici nu a avut timp sa inceapa concursul.
NU ERA NIMENI PE STRADA. ERAU DUPA PAMGLICA CEA GALBENA...DECI SPECTATORI RESPECTAU CA SA ZIC ASA REGULA DE BAZA, DAR ORGANIZATORI NU PENTRU CA NU AU PUS GARDURI
NU EXISTAU GARDURI DE PROTECTIE
MASINA A INTRAT IN PLIN, DACA NU ERA COPACUL SE OPREA IN GARD, TREACEA PESTE OAMENI SI LUAND PE CAPOTA FOARTE MULTE PERSONE, COPACUL A SALVAT ALTE PERSOANE + STRIVIND SI ALTE PERSOANE
SOFERUL S-A PIERDUT CLAR, AM VAZUT FAZA IN FATA OKILOR
TOT APASA PEDALA DE ACCELERATIE, DACA TRAGEA DE VOLAN SAU DACA PUNEA FRANA NU SE INTAMPLA NIMIK.
SA FIM SERIOSI NU AVEA MAI MULT DE 30 kM LA ORA NU AVEA CUM SA AIBA MAI MULT, ABIA IESISE DIN CURBA SI A ACCELERAT SI TOT A RAMAS CU PICIORUL PE ACCELERATIE, COPILUL A ZBURAT PE SUS, ATENTIE A ZBURAT PE SUS, A FOST PUTIN TRAS DE TATAL COPILULUI CARE ERA SI EL LA LOCUL ACCIDENTULUI, MAMA LUI FIIND PRINSA INTRE COPAC SI MASINA....REGRETABIL ((( RIP NICI NU SUNT CUVINTE SA VA POT EXPLICA CE A FOST IN MOMENTUL DE FATA, MULTA MULTA SULFERINTA
IMPOSIBIL CE AM PUTUT VEDEA,
Nici nu shiu ce sa va mai spun ...regletabil, si soferul...l-am vazut la stiri la un reportaj...ce putea sa zica...ca nu stie ce s-a intamplat....e clar ce s-a intamplat a vazut toata lumea a accelerat s-a pierdut si nu a franat.
ryady is offline   Reply With Quote
Old 18-05-06, 13:07   #101
juana_man
No Limits racing team Member

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[No Limits racing team]
[VW]

in ultimul filmulet park se vede k ia alunecat mana p volan.mai exista vreo filmare ???c varsta a avut soferul din cauza?
juana_man is offline   Reply With Quote
Old 18-05-06, 13:37   #102
alintatoc

Stage 3

alintatoc's Avatar

Imi pare rau sa spun asta, dar asa se poate intampla cand in primul rand organizarea este "made in Romania" si in al doilea rand cand lasi toti nestiutorii sa se inscrie la curse legale.
Asta este marea greaseala dupa parerea mea : nu trebuie lasati toti incapabilii la volan, oricum sunt pline strazile de ei, de ce mai este nevoie de ei si la curse cand ei nu pot merge ca lumea pe o strada in oras.
Zi buna.
alintatoc is offline   Reply With Quote
Old 18-05-06, 13:58   #103
Swat-Cat

Stage 5

Swat-Cat's Avatar

Member of:
[SEAT]

eu am o parere.... oricat de bine e organizata cursa nu ai cum sa amperi publicul....ce mai bine e sa avem grije de cine e in masina...adica... sa facem un test pt soferi...sa vedem daca masina si soferul sunt in stare sa faca cursa fara sa se imprastie peste tot...simplu...nu orice idiot poate sa intre in cursa. (m-am uiata la film...soferul a piedut-o rau...cand a facut dreapta aprope ca a bagat-o in balans)
Swat-Cat is offline   Reply With Quote
Old 18-05-06, 14:04   #104
Eugen_TL
Renault Driver

Stage 5

Eugen_TL's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by alintatoc
Imi pare rau sa spun asta, dar asa se poate intampla cand in primul rand organizarea este "made in Romania" si in al doilea rand cand lasi toti nestiutorii sa se inscrie la curse legale.
Asta este marea greaseala dupa parerea mea : nu trebuie lasati toti incapabilii la volan, oricum sunt pline strazile de ei, de ce mai este nevoie de ei si la curse cand ei nu pot merge ca lumea pe o strada in oras.
Zi buna.
tu si ca altii nu intelegeti o chestie! de unde stii tu care e bun la volan si de unde stii care nu e? deci e imposibil ca pe unii sa-i lase si pe altii nu..toti care au luat carnetul sunt vazuti egali, l=au luat pt ca au fost capabili nu?(chiar daca unii pe ochi frumosi) important e ca nu se poate interzice sa lase toti dobitocii la volan pt ca nu stie care e dobitoc... ganditi draq cand scrieti... sunt si buni si f buni care gresesc ,cand vine ceasul nu mai conteaza absolut nimic
Old 18-05-06, 16:11   #105
D_M_X

Stage 5

D_M_X's Avatar

Member of:
[VW]

aici se vede clart ca shoferu a gafat rau de tot..nu are nici o treaba cu volanu
D_M_X is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -