20-05-06, 19:29
|
|
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [4Rally]
|
Re: Duminica 14 MAI - CURSA LEGALA la Tg Jiu soldata cu o persoana decedata
Quote:
Originally Posted by SirNenea
dmx eu nu ma referam la tine sau la ursu ci la altcineva dar cred eu ca e si asta o varianta pt viitor poate se va intampla poate nu si oricum eu mai sus am zis ca ar fi mai bine sa participe doar cei ce fac parte dintr-un club ca parerea mea e ca cei care fac parte dintr-un club sunt mult mai experimentati decat unu care se gandeste el ca nu are ce sa faca acasa si hai sa ma rup si eu in figuri dar e prost
la liniute zic eu ca e mai simplu dar la indemanare e mult mai greu si partea cu spctatorii iti zic eu ca nu o sa fie nici in al 99 lea ceas pt ca multi habar nu au de forumul asta sau de ce sa intamplat la tg jiu orlando eu ma refeream la ceva de genul pistelor americane de dragstere care au pereti de ciment si nu pot parasi pista asta in cazul liniutelor iar la indemanare sa se folosesaca macar un "perete" de gume ca asa prostu nu isi strica prea mult nici masina si zic eu ca la cate gume schimba uni in loc sa le arunce mai bine sunt stranse si folosite ca pereti despartitori sau nici asta nu se poate ???
|
Noi am avut cauciucuri si totusi insuficiente. Trebuie cateva tiruri de cauciucuri pentru a oferi o siguranta acceptabila, nicidecum una buna+munca pentru a le pune care e infernala+transportul+ca e greu de facut rost de atat de multe.
|
|
|
20-05-06, 19:34
|
|
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [4Rally]
|
Quote:
Originally Posted by iasi_drifter
SirNenea no offence dar vii cu niste idei cam stupide pt ca iti convin tie. Eu daca nu-s membru in vreun club si vin la concurs imi zici mie ca nu stiu sa-mi stapanesc masina?
pai pun pariu ca la driftshow cand a fost la Prisma au venit si membri din cluburi care au demonstrat ca cel putin cu driftingul n-au nici o tangenta. s-au inscris numai ca sa arate ce elegant patineaza roata de pe interior fata.
sau ca sa se faca un campionat in care sa nu se mai permita inscrieri... crezi ca aia care se inscriu is sfinti si restul is varza?
no offence dar propunerile tale is niste aberatii.
|
Ia cititi voi regulamentul FRAS. Ca nu se respecta asta e partea a doua, mie si asa mi se pare foarte vag. Ar trebui luat in sonsiderare la organizarea de curse.
|
|
|
20-05-06, 19:41
|
|
Stage 3
|
Era clar....lucru asta trebuia sa se intample prima data ca sa bage sperietzii in oameni, si din pacate s-a intamplat chiar unei femei care avea un copil....pacat de copil ca are numai 3 ani... Organizarea a fost prea proasta din mai multe pucte de vedere....prima chestie e ca curse de indemanare nu se fac pe strazi asa inguste, iar lumea statea prozitionata prost pe trotuar......exact in fata masinii care venea, ambulanta nu era pe acolo...si in ultimu rand un babalau care si-a luat carnetu de vreo 2 zile, cu o skoda fabia a vrut sa se dea mare sofer Da cum sa fii atat de prost???ca in film se vede ca atunci cand era in curba a lasat masina sa se duca la draq, si nici macar sa franeze.....lasa-te frate de condus...gaseste-ti alt hobby...ca asta deaja ne-ai aratat cat de bun esti.... Pacat ptr mama, da mai mult ptr copil...
|
20-05-06, 20:32
|
|
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE]
|
nici sotul nu e prea fericit...
|
|
|
20-05-06, 22:35
|
|
Dacia Driver
Stage 5
Member of: [DACIA]
|
In primul rand soferul trebuia sa stie daca poate sa ii dea in goarna la masina in spatiul respectiv! E clar ca buna ziua, a facut o greseala imensa. Organizatorul impreuna cu cei care i-au dat aprobarile ar trebui sa raspunda deoarece i-au redus cu 50% sau mai mult sansele de supravieturire femeii pentru ca ambulanta nu exista la fata locului.
Deci nu vreau sa ma gandesc cate smenuri s-au facut pe acolo. Daca erau garduri de protectie nu sarea nimeni peste ele. De fapt de unde sa le ceri garduri daca nici la ambulanta nu s-au gandit.
Spectatorii nu am avut nici cea mai mica reactie puteau sa fuga 1 m mai in spate. Erau toti gura casca si se intrebau daca ii calca masina sau nu, o parte din ei erau in spatele panglicii(e drept) care au impins-o pana in sosea!
In final de fraier a cazut soferul pentru ca a semnat hartzogele fiind constient ca nu stie cum se comporta la volan in conditii de stres combinate cu fitze si restul emotiilor. In consecinta e devina soferul pentru accident si pentru moartea femeii e 90% ORGANIZATORUL!! Sper sa se scoata "soferu' "!
|
21-05-06, 00:46
|
|
Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by D_M_X
cica daca nu era copacu era cam naspa ca lua mai multi pe capota.....
|
A luat oricum 2 persoane pe capota.Unul din ei e angajatul meu.Si acum se resimte,iar un prieten de-al lui(cea de-a doua persoana) a dat cu capul de parbriz.In total 7 persoane au fost lovite.Tragismul situatiei e greu de descris in cuvinte si nici nu vreau sa mai evoc imaginile alea.Cred ca toti oamenii prezenti la fata locului au plecat in stare de soc.Cat priveste soferul va dau mai multe informatii ca sa nu-l judecati in necunostiinta de cauza.Tipul e inginer la CFR are,cred,27 de ani si carnet de sofer de la 18ani.Inainte a avut o Dacie rosie cu acelasi numar ca si Fabia.In nici un caz nu e plin de fite(cum presupun unii) si din cat il cunosc va ramane profund marcat toata viata.Din cate am inteles de la altcineva a avut un "blackout",de aceea s-a intamplat ce s-a intamplat.
|
|
|
21-05-06, 01:06
|
|
Stage 5
|
ce "blackout" frate adica si-a pierdut cunostinta sau cum? vezi sa nu...
poti sa ai carnet si de 20 de ani si sa nu stii sa abordezi un poligon. in trafic nu ai niciodata de facut un slalom asa de strans. si eu la primele antrenamente la slalom am iesit superlarg dar nu i-am dat blana prosteste ca asta si nici nu era nimeni pe acolo.
el a omis total din vedere faptul ca ar trebui sa treaca la mijlocul distantei dintre jaloane ca sa se poata incadra intre jaloanele urmatoare. un om normal la cap in momentul cand vedea ca iese larg incetinea nu calca acceleratia in disperare. mie nu mi se pare ca s-a pierdut ca de volan a invartit tot timpul.
daca isi aducea aminte sa si incetineasca nu se mai intampla ce s-a intamplat.
|
|
|
21-05-06, 01:17
|
|
Stage 5
|
pur si simplu avea viteza mult prea mare ca sa poata intoarce rotile spre dreapta in timp util, avand in vedere timpul necesar ca sa intoarca volanul datorita demultiplicarii.
daca e prima data in viata ta cand abordezi o situatie noua o iei mai usurel datorita faptului ca pot aparea probleme la care nu te astepti, nu incerci sa demonstrezi lumii ca tu esti mai rapid ca Schumacher inca de la primele jaloane.
eu am facut primul poligon la un concurs cand aveam carnet de 1 an si cateva luni si am terminat traseul fara nici o penalizare sau greseala. dar pt. asta am facut multe antrenamente ca sa stiu ca sunt pregatit cu adevarat in ziua concursului, nu am venit total nepregatit la concurs si nimeni nu ar trebui sa faca asta vreodata.
Last edited by iasi_drifter; 21-05-06 at 01:20.
|
|
|
21-05-06, 03:23
|
|
Stage 5
Member of: [VW]
|
scuzama razvan alex02...dar se vede clar ca el accelera in continuu si tragea si de volan....si daca are si permis de atatia ani el nu stie ca aderenta e practica aproape de 0 cand rotile nu mai au priza pe asfalt si degeaba tragi de volam.....era simplu ca buna ziua daca in momentul cand masina a facut balansul spre stanga el s-o lase in frana de motor si sa traga volan dreapta...si masina se redresa singura si se ducea in dreapta....PTR CA ATUNCI ROTILE AVEAU PRIZA PE ASFALT SI DIN CAUZA FRANEI DE MOTOR COLABORATA CU VOLAN DREAPTA masina o lua in dreapta ....si in cel mai rau caz ii derapa putin spatele.....incearca treaba asta si o sa vezi ca e asa cum zic eu....oricum acum cuvintele nu-si mai au rostul pana la urma se poate intampla dar este inexplicabil cum i s-a intaplat unuia care zici u ca are permis de multi ani.....poate ca este si shofer buna...dar intr_un traseu cu jaloane si abordat contra timp cam trebuie sa stii putin si geometria masini aflata pe asfalt si trebuie sa-ti inchipui si unde se va afla in secunda urmatoare...si daca nu este acolo unde vrei u sa fii cam faci ceva sa o infranezi....pana si o frana bagata in podea nu provoca drama asta
Accidentul asta trebuie sa dea de gandit atat participantilor cat si organizatorilor.....mai bine gandit traseul de o mie de ori decat 7 ani de racoare si familii distruse
|
|
|
21-05-06, 11:04
|
|
Super Moderator
Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad]
|
Haideti sa nu mai judecam persoana, ci fenomenul, va rog eu mult.
Cu toata experienta si antrenamentele, sa fim seriosi, ca asa ceva nu se poate preconiza din timp. I se poate intampla oricui...
Mai bine haideti sa gasim solutii ca asa ceva sa nu se mai repete. Decat sa judecati soferul, care din spusele unora parca ar fi facut asa ceva intentionat, ceea ce este total gresit, mai bine judecati fenomenul curse-auto in Romania per total. A fost ACCIDENT ! Prin definitie este o intamplare nedorita, care i se putea intampla oricui, indiferent de experienta.
Nu uitati ca si la multe curse de F1 au murit oameni, sa nu mai zic de raliurile de afara sau din Romania. NIMENI nu arunca toata vina pe soferi. Este un accident, neasteptat, pentru care nu s-a pregatit nimeni. Acum trebuie sa ne gandim cum sa facem pentru ca acest grad de risc sa scada. Haideti sa lasam soferul in pace... Noi ar trebui sa-l intelegem mai mult ca oricine, ca doar suntem soferi. Si am fi putut fi oricare dintre noi in locul sau.
|
|
|
21-05-06, 16:48
|
|
Stage 5
Member of: [Mitsubishi] [PARTICIPANT CURSE] [SUBARU]
|
Quote:
Originally Posted by anndi
In primul rand soferul trebuia sa stie daca poate sa ii dea in goarna la masina in spatiul respectiv! E clar ca buna ziua, a facut o greseala imensa. Organizatorul impreuna cu cei care i-au dat aprobarile ar trebui sa raspunda deoarece i-au redus cu 50% sau mai mult sansele de supravieturire femeii pentru ca ambulanta nu exista la fata locului.
Deci nu vreau sa ma gandesc cate smenuri s-au facut pe acolo. Daca erau garduri de protectie nu sarea nimeni peste ele. De fapt de unde sa le ceri garduri daca nici la ambulanta nu s-au gandit.
Spectatorii nu am avut nici cea mai mica reactie puteau sa fuga 1 m mai in spate. Erau toti gura casca si se intrebau daca ii calca masina sau nu, o parte din ei erau in spatele panglicii(e drept) care au impins-o pana in sosea!
In final de fraier a cazut soferul pentru ca a semnat hartzogele fiind constient ca nu stie cum se comporta la volan in conditii de stres combinate cu fitze si restul emotiilor. In consecinta e devina soferul pentru accident si pentru moartea femeii e 90% ORGANIZATORUL!! Sper sa se scoata "soferu' "!
|
Cred ca parerea mea ar trebui sa fie binevenita, cel putin pentru fatul ca am deschis acest drum al organizari de competiti legale pentru amatori.
In peste 55 etape noi nu am avut nici o ranire si oricum eram pregatiti pt orice, asta a fost evident cant in 2005 pe 18 decembrie la casa poporului, in mai putin de 12 minute totul era degajat.
In astfel de situatii vina nu este exclusiv a cuiva.
Organizatorul are cateva obligati, deloc putine, salvare, descarcerare, pompieri, jandarmi, forte propri de ordine ... daca respecta toate astea si se procedeaza la o interventie corecta, vina lui scade la zero.
Participantul semneaza pe propie raspundere o fisa in care atrage responabilitati asupra lui, e normal sa fie asa pentru faptul ca nimeni nu poate raspunde de faptele lui.Daca nu sunt conditi sa nu plateasca taxa si sa nu se inscrie.Cum ar fi sa se inscrie unul nebun pe responsabilitatea organizatorului sa dea special sau nu in public.
La astfel de cure trebuie sa aiba discernamant participantii, daca nu u e vina lor. Nu se pot asigura conditi ideale pt c altfel nu ar fi spectaco si ar fi fara public, curse inchise.
|
|
|
21-05-06, 17:40
|
|
Stage 5
Member of: [VW]
|
corect spus Sebastian
|
|
|
21-05-06, 17:48
|
|
Stage 5
|
pana la urma ce masuri efective s-au luat impotriva soferului si organizatorilor?
|
|
|
21-05-06, 20:05
|
|
Stage 4
Member of: [X-Team Racing Club]
|
Quote:
Originally Posted by D_M_X
corect spus Sebastian
|
ma esti nebun. Esti deacord si u? )
SEBASTIAN .. stii ceva .. de legea curselor auto? care urmeaza sa fie dezbatuta?? parca asa am inteles ..de pe la TV
|
|
|
21-05-06, 20:44
|
|
Suzuki Driver
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [4Rally] [Suzuki]
|
ce lege a curselor auto ? ... nu am auzit ...
ca la tg jiu se gandesc sa interzica cursele auto ? sau e vorba de alta ?
|
|
|
|
|