Asa cum am promis revin cu explicatii si cu imagini.
Chiar daca operatia a fost facuta efectul a fost un fel de operatie reusita si pacientul mort. Dupa cca 1000-2000Km ce-i drept facuti in forta stifturile au cedat.

Unele au "rezistat" dar de fapt si ele s-au indoit, altele s-au faramitat in bucatiele dupa cum bine este exemplificat in pozele mele.
Efectul este urmatorul:

Din miscarii de rotatie bolturile satelitilor de diferential au iesit inafara.
Acolo unde se afla diferentialul in locasul lui in carterul cutiei de viteze spatiul este limitat si astfel boltul a izbit carcasa cand a iesit si apoi a inceput sa se invarta in ea.
In locul unde izbeste automat se sparge sau se fisureaza, apoi datorita miscarii de rotatie functioneaza ca un strung mancand din interiorul carcasei de cutie, zona diferentialului:

Santul acela frumos facut care se vede acum este opera boltului.
Cine se uita cu atentie vede ca intr-un loc e si strapunsa usor carcasa.
Acesta este un defect de productie si trebuie remediat, dupa parerea mea este o greseala de proiectare.
Ideea mea este sustinuta de faptulmca pe afara unde aceste masni se vand bine forumurile sunt pline de posesori care se plang de defectul asta.
In Romania sunt pioner dar nu singur pe lume

.
Tot in sustinera acestei vine si multitudinea de solutii de rezolvare a problemei.
Un exemplu de la o alta masina:

Pe bolt se vad urme de gripaj datorare nu proastei prelucrari ci proastei ungeri. Lafel se vad urme si pe sateliti:

Aici este o poza de ansamblu ca sa vedeti foarte clar ceea ce evoc:

In imaginea urmatoare este carcasa fotografiata din exterior si astfel se vede cum s-a perforat, este identic ca la masina mea asa ca nu am incarcat de doua ori poze cu defect identic:

Si la interior, e mai rau decat la mine eu am mers f putin cu ea:

Oricum ce va arat eu este noroc daca putem sa spunem asa pt ca la altii a iesit spargand carcasa si distrugand mult mai multe.
Ca sa vedeti ce face o proasta proiectare, desi au tesituri pentru ungere pe bolturi ansamblul bolt-satelit ramane fara ulei:

Unii schimba bolturile si cred ca sunt fericiti:

Va spun eu ca sunt trecut prin asta mai devreme sau mai tarziu rezultatul este acelasi:

Rezolvarea arata altfel !
Asa cum am spus sunt multe solutii care mai de care mai nastrusnice.