Quote:
Originally Posted by G0rdy
vb in calitate de sofer profesionist...si crede-ma ca este nevoie sa emiti cu stati mult mai puternice de 4w ... in acest domeniu sunt fff multi care au statii de putere care sunt f folositoare, radare,controale,accidente si tot asa.
|
daca toata lumea care isi cumpara in prezent statii CB ar emite ca voi ar fi un haos total.
majoritatea emit cu 4 wati si se informeaza suficient de bine despre toate evenimentele enumerate de tine mai sus.. deci nu e nevoie sa stie celalalt din judetul vecin ce ai tu pe drum!!!
pt ce ai nevoie sa emiti mai mult de 20 km, atat timp cat in raza asta ai suficienti colegi care sa iti raspunda, imi spui si mie?
sa zic ca poate inteleg sa emiti cu un 10-15-25 wati ca sa te auzi o idee mai bine dar nu cu 150-200-300 wati... cum fac unii.
o sa rameneti fara par pe cap, vorbesc serios!!
eu am facut probe la un amplificator si emiteam cu vreo 90 wati stand pe loc langa masina .. iar dupa vreo 10 min a inceput sa ma doar capul.
personal, consider ca 4 wati + o antena f buna sunt suficienti pt Infotrafic.
Quote:
Originally Posted by DanyFCS
Ex: Italia Slovenia Austria daca iesti prins cu statia tio da jos si ti-o confisca.
|
asta doar daca emiti cu cu o alta putere (in general mai mult de 4 wati) sau pe un alt standard (modulatie) care nu este permis in tara respectiva...sa specificam asta ca sa fie f clar!!!
in rest, nu iti confisca nimic daca emiti legal in conformitate cu tara lor.
Atasez manualul de utilizare de la Maxon CM70 si uitati-va pe penultima pagina unde sunt benzile de frecventa programabine in conformitate cu tara unde va fi utilizat produsul. Ce nu e specificat separat, statia va fi programata pe CE (gen Austria sau Romania, etc - unde se lucreaza standard pe 4 wati FM si atat!). In rest, unde sunt diferente de la aceasta regula (gen Italia, Polonia, etc), se va programa cu codul pt respectiva tara, e simplu!!
Toate acestea sunt scrise in manualul de utilizare al statiei pe care o cumparati, indiferent de model.
Manual limba romana MAXON CM70.pdf