Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Old School Cars > Masina mea Old School

Reply

Thread Tools
Old 21-08-11, 01:45   #16
jimmy_rph

Stage 4

Default Re: Masina mea Old School - Talbot Solara

Quote:
Originally Posted by danny125 View Post
acolo este mai usor ca se coboara din barile de torsiune pentru ca nu are arcuri pe fata doar telescoape si bari de torsiune (ca si pe spate la Oltcit daca nu ma insel)

O poza (am uitat sa fac si inainte de coborare)
oltcitul are bare de torsiune pe toate cele 4 roti :P...
in rest, spor la treaba, ca deocamdata faci treaba buna!
jimmy_rph is offline   Reply With Quote
Old 22-08-11, 23:37   #17
edwscho

Stage 4

edwscho's Avatar

Member of:
[FORD]
[Old School Cars]

Buna treaba . Cum ai lasat suspensia pe spate?
edwscho is offline   Reply With Quote
Old 23-08-11, 08:27   #18
dary762

Stage 5

dary762's Avatar

Member of:
[VW]

a taiat din arcuri banuiesc)
dary762 is offline   Reply With Quote
Old 23-08-11, 11:35   #19
k.lada

Stage 5

k.lada's Avatar

Member of:
[Old School Cars]

Salut ! Frumoasa si rara masinuta ! Sfatul meu e sa-i faci tabla si refa-i toata izolatia (o dai pe toata jos, o cureti pana la tabla, dai grund, mastic pensulabil pe la imbinari, teroson, ceara prin praguri/cavitati) inainte de toate (tapiterie, etc), ca e tare pacat sa se rugineasca
k.lada is offline   Reply With Quote
Old 23-08-11, 12:05   #20
dary762

Stage 5

dary762's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by k.lada View Post
Salut ! Frumoasa si rara masinuta ! Sfatul meu e sa-i faci tabla si refa-i toata izolatia (o dai pe toata jos, o cureti pana la tabla, dai grund, mastic pensulabil pe la imbinari, teroson, ceara prin praguri/cavitati) inainte de toate (tapiterie, etc), ca e tare pacat sa se rugineasca
Cred ca tapiteria e pe drum
Nu prea are timp nici el,Vine de la servici obosit,,,
Old 23-08-11, 16:39   #21
danny125

Stage 5

danny125's Avatar

Member of:
[Old School Cars]

Quote:
Originally Posted by edwscho View Post
Buna treaba . Cum ai lasat suspensia pe spate?
Da am taiat din arcuri ... Dar am cautat la dezmembrari arcuri mai tari decat cele originale iar o nascocire de'a lu' tata a mai pus un arc mai subtire in interiorul arcului taiat (amandoua avand aceeasi lungime si nu bate pentru ca sta fix acolo) acuma urmeaza sa vedm cum se comporta la drum daca bat telescoapele iar daca bat o sa le schimbam si pe alea cu ceva mai scurte

Quote:
Stiu si te inteleg perfect dar tot ceea ce fac acuma fac pe banii mei (adica am o limita) si sa le fac pe toate odata nu pot de aceea am amanat vopsitul la anul ... rugina nu e multa masina fiind reparata/vopsita de vreo 7 ani si tinuta in garaj mai mult a mai crapat chitul pe ici pe colo sau a mai sarit vopseaua dar asta e pana o sa primeasca o vopsea noua o sa zic ca e Rat Style

Acuma am fost pe la tapiter si se pare ca se tine de promisiune de aproape o saptamana a reusit sa tapiteze in proportie de 40% un singur scaun asa ca cred ca va mai dura
Old 23-08-11, 16:44   #22
edwscho

Stage 4

edwscho's Avatar

Member of:
[FORD]
[Old School Cars]

ti-a facut un pret la tapiterie?
Old 23-08-11, 20:28   #23
danny125

Stage 5

danny125's Avatar

Member of:
[Old School Cars]

Quote:
ti-a facut un pret la tapiterie?
A spus in mare si am mai vorbit cu cei la care le-a mai facut ... pretul mi se pare foarte mic a zis ca ma costa in jur de 250 -300 lei poate va fi ceva mai mult oricum o sa va spun ...

Are de tapitat scaunele+bancheta , fetele de usi si plafonul ... o sa vorbesc cu el poate o sa vrea sa se lege sa imi faca si bordul si atunci ar fi mai bine dar nu stiu daca o sa vrea ca acolo e de lucru

Uitati niste poze cu materialul ... eu zic ca merge de minune intr-o batranica , e mai greu de intretinut dar cred ca o sa merite
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC02074.JPG
Views:	84
Size:	337.9 KB
ID:	2128555   Click image for larger version

Name:	DSC02075.JPG
Views:	92
Size:	234.8 KB
ID:	2128556  

Last edited by danny125; 23-08-11 at 20:31.
danny125 is offline   Reply With Quote
Old 23-08-11, 20:38   #24
k.lada

Stage 5

k.lada's Avatar

Member of:
[Old School Cars]

Quote:

Stiu si te inteleg perfect dar tot ceea ce fac acuma fac pe banii mei (adica am o limita) si sa le fac pe toate odata nu pot de aceea am amanat vopsitul la anul ... rugina nu e multa masina fiind reparata/vopsita de vreo 7 ani si tinuta in garaj mai mult a mai crapat chitul pe ici pe colo sau a mai sarit vopseaua dar asta e pana o sa primeasca o vopsea noua o sa zic ca e Rat Style
Izolatul nu prea are treaba cu vopsitul, si tine mai mult de efortul tau fizic, in a departa izolatia veche, de a pasiva tabla pe unde e atacata cu solutii gen Evipass, Deruginol Super, etc dupa care sa dai o mana de grund, mastic si teroson.
Old 23-08-11, 20:46   #25
danny125

Stage 5

danny125's Avatar

Member of:
[Old School Cars]

Quote:
Izolatul nu prea are treaba cu vopsitul, si tine mai mult de efortul tau fizic, in a departa izolatia veche, de a pasiva tabla pe unde e atacata cu solutii gen Evipass, Deruginol Super, etc dupa care sa dai o mana de grund, mastic si teroson.
Izolatia originala nu mai exista demult, in interior mocheta sta direct pe tabla goala (nu are nici macar autovapant) asta am de gand sa dau un strat sanatos de autovapant si apoi sa fac rost de undeva de pasla (fonomin am vazut ca se numeste) si sa pun pe sub mocheta ... rugina in interior nu este deloc e tabla curata . Cand a fost facuta masina acum 7 ani tata a dat pe dedesupt cu vaselina si aia a protejato foarte bine , maine sau in zilele urmatoare o sa dau mocheta jos si o sa fac poze

Vreau sa incerc ce a facut baiatul asta in materie de izolatie http://www.dragosmanea.ro/insono/
Old 23-08-11, 21:00   #26
k.lada

Stage 5

k.lada's Avatar

Member of:
[Old School Cars]

Pe tabla goala nu pune niciodata autovapant, trebuie cel putin un strat de grund sanatos ! Autovapantul sau terosonul nu au proprietati anticorozive (adica nu e adevarat ca tabla nu o sa rugineasca daca pui autovapant), ele pur si simplu apara stratul anticoroziv (grundul) pe care o are tabla de pietrisul care sare, respectiv insonorizeaza. Iar daca vrei sa pui neaparat autovapant (si nu teroson, care e material mult mai bun), dilueaza-l bine de tot cu benzina, si nu-l da in strat gros, ca nu faci deloc bine ! Cel mai bine ar fi sa-l suflii cu pistol si sa n-o dai cu pensula. Sincer eu sunt foarte impotriva autovapantului (am reparat si am asistat la reparatiile mai multor caroserii auto), e un material cam prost, care odata aplicat incorect peste suprafete neprotejate corespunzator (adica strat d-ala de un deget direct pe tabla goala) cauzeaza moartea multor caroserii ( in timp crapa, apa se infiltreaza dedesubt si tabla dispare... asa s-a distrus si printre altele fosta caroserie de la Lada rosie pe care am avut-o)...

Last edited by k.lada; 23-08-11 at 21:03.
Old 23-08-11, 21:02   #27
edwscho

Stage 4

edwscho's Avatar

Member of:
[FORD]
[Old School Cars]

interesant :P. Sunt curios de rezultat! Eu in seara asta plec si ma intorc peste o saptamana, sper ca pana atunci sa faci tapiteria si sa ne uimesti cu niste poze :P. Daca nu e prea tarziu, ai putea sa ii sugerezi tapiterului sa iti faca niste cusaturi paralele, pentru un look old school :P. Uite la ce ma refer http://image.carcraft.com/f/10403007...erior_view.jpg
Spor la treaba!
Old 23-08-11, 21:11   #28
danny125

Stage 5

danny125's Avatar

Member of:
[Old School Cars]

Quote:
Pe tabla goala nu pune niciodata autovapant, trebuie cel putin un strat de grund sanatos ! Autovapantul sau terosonul nu au proprietati anticorozive (adica nu e adevarat ca tabla nu o sa rugineasca daca pui autovapant), ele pur si simplu apara stratul anticoroziv (grundul) pe care o are tabla de pietrisul care sare, respectiv insonorizeaza. Iar daca vrei sa pui neaparat autovapant (si nu teroson, care e material mult mai bun), dilueaza-l bine de tot cu benzina, si nu-l da in strat gros, ca nu faci deloc bine ! Cel mai bine ar fi sa-l suflii cu pistol si sa n-o dai cu pensula. Sincer eu sunt foarte impotriva autovapantului (am reparat si am asistat la reparatiile mai multor caroserii auto), e un material cam prost, care odata aplicat incorect peste suprafete neprotejate corespunzator (adica strat d-ala de un deget direct pe tabla goala) cauzeaza moartea multor caroserii ( in timp crapa, apa se infiltreaza dedesubt si tabla dispare... asa s-a distrus si printre altele fosta caroserie de la Lada rosie pe care am avut-o)...
Deocamdata nu am cumparat nici un material... o sa vad ce gasesc pe la mine in oras sau in Baia Mare , as vrea sa fac o treaba buna sa nu trebuiasca sa o refac peste putin timp

Quote:
interesant :P. Sunt curios de rezultat! Eu in seara asta plec si ma intorc peste o saptamana, sper ca pana atunci sa faci tapiteria si sa ne uimesti cu niste poze :P. Daca nu e prea tarziu, ai putea sa ii sugerezi tapiterului sa iti faca niste cusaturi paralele, pentru un look old school :P. Uite la ce ma refer http://image.carcraft.com/f/10403007...erior_view.jpg
Spor la treaba!
Daca te referi la astea Click image for larger version

Name:	vds.jpg
Views:	119
Size:	134.1 KB
ID:	2128609 i-am spus deja , oricum si tapiteria originala are asemenea cusaturi si am zis ca sa faca scaunele dupa modelul original
Old 24-08-11, 21:39   #29
danny125

Stage 5

danny125's Avatar

Member of:
[Old School Cars]

As avea nevoie de o parere...partea din fata oglinzii de la far are o pata galbena (s-a dus vopseaua de pe ea) si m-am gandit sa o fac neagra oare ar arata bine?Nu prea as vrea sa ii stric aspectul clasic
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC02076.JPG
Views:	81
Size:	264.8 KB
ID:	2129592   Click image for larger version

Name:	DSC02077.JPG
Views:	86
Size:	334.1 KB
ID:	2129593  

Last edited by danny125; 24-08-11 at 21:42.
Old 24-08-11, 22:57   #30
dary762

Stage 5

dary762's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
As avea nevoie de o parere...partea din fata oglinzii de la far are o pata galbena (s-a dus vopseaua de pe ea) si m-am gandit sa o fac neagra oare ar arata bine?Nu prea as vrea sa ii stric aspectul clasic
parerea mea e ca,daca ai vopsi-o sar duce aspectul classic...
Si nu i-ar sta bine,
Pata aceea nu se poate lua?
Sau sticla de la far schimbata
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -