Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

View Poll Results: Viteza maxima a automobilului?
Viteza maxima din talon 112 22.81%
Mai mult decat viteza maxima din talon 320 65.17%
Mai putin decat viteza maxima din talon 36 7.33%
Nu am nicio idee, nu stiu si nu ma intereseaza 23 4.68%
Voters: 491. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools
Old 14-02-09, 10:41   #211
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]
Default Re: Viteza maxima reala vs. viteza maxima constructiva

Păi e kilometrajul pentru toate modelele, de la sdi la gti... greşesc?
aleks is offline   Reply With Quote
Old 14-02-09, 10:47   #212
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

am impresia ca la golf 4, doar kilometrajul de la gti, si tdi gti si tdi 131 sunt pana la 260 , restu sunt pana la 240.
dolb is offline   Reply With Quote
Old 14-02-09, 11:02   #213
bmwm5
Skoda Driver

Stage 5

bmwm5's Avatar

Member of:
[SKODA]

eu la fabia mea am pe bord 240 km/h,iar viteza maxima atinsa a fost de 170 km/h,cred ca se poate duce mai sus,dar nu fara mici imbunatatiri.cred ca asta e si rostul gradatiei

My name is Beu...BomBeu!
bmwm5 is offline   Reply With Quote
Old 14-02-09, 15:03   #214
carutasu

Stage 5

carutasu's Avatar

Quote:
Originally Posted by iulian2476 View Post
Am votat gresit. Fie nu am fost atent la forma intrebarii fie intrebarea e pusa mai sucit.
Viteza din talon e cea constructiva si e mai mica (cu mult) decat cea efectiva.
Dar nici cea din vitezometru nu este atinsa de masina, dacat in situatii ideale: fara vant, combustibil bun, usurata de balast, intretinuta bine, etc.
La modelul meu de Golf 4:
1) cea constructiva e de 188 km/h
2). in bord e de 260 km/h
Nu am auzit sa fi mers nimeni cu un Golf 4 stock cu 260 km/h.
Tu chiar glumesti acuma.Din motive de economicitate, orice contructor in orice domeniu are componente tipizate, tipare universal valabile pentru gama lor de produse.Bordul de pe golful de 105cp (de exemplu) este si pe unul de 140cp sau 170cp 4 motion ( nu le stiu exact care cum sunt)...si da, cum s-a spus, aproape sigur este tot ala si pe GTI.Deci un golf de 90-120cp nu are absolut nimic de-a face cu acel 260 de pe bord, precum nu are nimic sula cu prefectura.Doar copii se mai uita prin geamurile de la masini sa vada cat au trecut pe ceas si sa vada prin asta "cat prinde masina".Viteza efectiva a masinii e cea din talon, nicidecum, absolut nicidecum cu "mult mai mare"...asta e alta "glumicica".Poate fi putin mai mare ( 3-5km/h) in conditii ideale, adica benzina de cea mai buna calitate si drum drept si liber interminabil, sa poti tine pedala la fund minute.Daca ai panta atunci doar poate fi "mult mai mare".Multi au avut orgasm vazand ca masina lui depasea cu vreo 35km/h viteza din talon (din care oricum se scad minim 15km/h abaterea ceasului), uitand ca erau in coborare.
Colegul de mai sus spunea de bordul de pe Fabia lui.As fi aproape sigur ca acelasi ceas e si pe Octavia RS.
carutasu is offline   Reply With Quote
Old 14-02-09, 15:57   #215
Paulinho1st

Stage 4

Paulinho1st's Avatar

opel astra g, 1.2l benzina 75 cp:viteza maxima constructiva 170km/h,viteza maxima atinsa 185 km/h.
Paulinho1st is offline   Reply With Quote
Old 20-03-09, 12:26   #216
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]
Default Re: Viteza Maxima Reala VS Viteza Maxima Constructiva

Eroarea medie acceptata al unui kilometraj este de aprox 10% la viteze in jurul a 200kmph.....daca vrei sa stii cu o eroare de 1 kmph cat ai defapt, ia-ti un gps cum zicea cineva mai sus.
Legat de viteza maxima, in general este cea din talon, dar in functie de cum bate vintul s-ar putea sa o depasesti putin daca bate din spate .....insa din aceasta cauza s-a reglementat calcularea acestei viteze la un vehicul facind media intre viteza maxima avuta de acesta intre punctele A si B si apoi B si A, adica dus-intors.
Gixer is offline   Reply With Quote
Old 22-03-09, 02:30   #217
D_M_X

Stage 5

D_M_X's Avatar

Member of:
[VW]

Pe A2 golf mk3 vr6 174 cp 2800cmc cu filtru sport si evacuare sport si roti 17 cu caucioace 205/40 bord 260km./220fabrica
D_M_X is offline   Reply With Quote
Old 25-03-09, 20:35   #218
cosminelus

Stage 2

Cool Re: Viteza maxima reala vs. viteza maxima constructiva

Eu am momentan un Renault Megane 1 din 2000 cu 110 CP si in talon scrie ca viteza maxima este 198 Km/h si in realitate prinde peste 200 Km.
cosminelus is offline   Reply With Quote
Old 29-03-09, 20:30   #219
JohnnieB

Stage 2

culmea fratilor...eu am un ford sierra din 92 diesel...si in talon zice ca prinde 160...si eu i'am dat 180...ca na...m'o ajuns politia cu passat'urile lor...si pe radar chiar era 181...na...acuma nu stiu...mai stiu de altfel ca si vitezometrele sunt facute cu o eroare mica...pt a te face sa mai calci frana din cand in cand...da' eu am vazut cu ochii mei pe radar atunci
JohnnieB is offline   Reply With Quote
Old 29-03-09, 20:33   #220
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
Originally Posted by JohnnieB View Post
in talon zice ca prinde 160...si eu i'am dat 180.
dar mai aveai drum si pedala nu ? mai mergea..nu ? eu zic ca prindeai cel putin 200
dolb is offline   Reply With Quote
Old 29-03-09, 20:38   #221
JohnnieB

Stage 2

eu eram cu pedala la fund...ca incercam sa depasesc un bmw care o ardea mai tare....cred ca ajungeam macar la 190...daca nu 200...oricum pt mine e un record propriu cu un diesel micut si vechi:P
Old 30-03-09, 13:01   #222
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by cosminelus View Post
Eu am momentan un Renault Megane 1 din 2000 cu 110 CP si in talon scrie ca viteza maxima este 198 Km/h si in realitate prinde peste 200 Km.
Da, pe "ceas"
Gixer is offline   Reply With Quote
Old 31-03-09, 00:34   #223
scturoag
4Rally

Stage 5

scturoag's Avatar

Member of:
[VW]
[Toyota]
[2 Roti]
[4Rally]

200km/h pe "ceas" = 185-190 viteza reala ...
scturoag is offline   Reply With Quote
Old 31-03-09, 10:32   #224
carutasu

Stage 5

carutasu's Avatar

Quote:
Originally Posted by JohnnieB View Post
culmea fratilor...eu am un ford sierra din 92 diesel...si in talon zice ca prinde 160...si eu i'am dat 180...ca na...m'o ajuns politia cu passat'urile lor...si pe radar chiar era 181...na...acuma nu stiu...mai stiu de altfel ca si vitezometrele sunt facute cu o eroare mica...pt a te face sa mai calci frana din cand in cand...da' eu am vazut cu ochii mei pe radar atunci
Te-a urmarit politia ca sa te faca sa opresti?Ca banui ca te-au vazut din timp, si cand o fi cam batut la ochi viteza ta te-or fi "invitat" sa tragi pe dreapta.Daca au vazut ca tu nu...atunci au luat-o la fuga dupa tine cu girofarul probabil (banui ca nu te-au urmarit discret, in tacere).Cate zile de mititica ai luat pentru isprava asta?
carutasu is offline   Reply With Quote
Old 31-03-09, 10:35   #225
JohnnieB

Stage 2

Quote:
Originally Posted by carutasu View Post
Te-a urmarit politia ca sa te faca sa opresti?Ca banui ca te-au vazut din timp, si cand o fi cam batut la ochi viteza ta te-or fi "invitat" sa tragi pe dreapta.Daca au vazut ca tu nu...atunci au luat-o la fuga dupa tine cu girofarul probabil (banui ca nu te-au urmarit discret, in tacere).Cate zile de mititica ai luat pentru isprava asta?
erau niste baieti de treaba....nici nu i'am vazut pe marginea drumului ca stateau ascunsi si numa m'am trezit cu ei in spate....era o lumina rosie-albastra in oglinda care ma deranja ) ...am tras frumos pe dreapta...m'o intrebat daca ma grabesc...eu am spus ca nu ) ...le'am dat permisu mi'am luat dovada inlocuitoare si un timp am fost pieton :P
- Copyright 2026 4Tuning -