Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

View Poll Results: Oltcit sau Dacia
Oltcit Power 78 48.45%
dacia 83 51.55%
Voters: 161. You may not vote on this poll

Closed Thread

Thread Tools
Old 04-02-05, 05:56   #316
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"bogdanlascu\"
ok ,totusi ca sa revenim la discutie oltcitul este mai performant motor,suspensie,directie ,caroserie si bineinteles frine ,singurul lucru la care sta mai prost este consumul

Cea ce spui tu este o exagerare sau nu ai mers cu o Dacia care functioneaza corect.
Motorul pare mai performant din cauza surplusului de benzina pe care-l primeste de la carburatorul dublu corp, ai incercat o Dacia cu dublucorp?
Suspensia e chiar exexcrabila la oltcit sa nu mai vorbim de faptul ca la denivelari sare ca o capra mai ales daca le iei in curba la ceva viteza ca de viteza mare e greu sa vorbim.
Directia este mult mai greoaie la Oltcit fata de Dacia.
Caroseria de la Dacia este mai comfortabila asigurand prin forma ei si o buna tinuta de drum, ca sa nu mai vorbim de accesul persoanelor in masina si de siguranta la accident.
Dacia este net superioara, fapt dovedit prin vanzari, rezultate in competitii auto si chiar votul de la acest topic.

SEBASTIAN is offline  
Old 04-02-05, 07:44   #317
MMihai

Stage 5

MMihai's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[FullSpeed Racing]

de aici se pot trage niste concluzii :
1. Oltcit stock bate dacia stock fara discutii
2. Dacia se poate prepara mai usor avand posibilitatea de a adapta mai multe tipuri de motoare in locul celui existent si de ce nu chiar cu unele componente de la motorul original (vezi SGM)
3. Dacia este mai buna la consum decat Oltcitul (probabil din cauza carb monocorp) si este mai incapatoare etc.
4. Oltcitul ramane totusi o masina careia i se inchid foarte bine usile si care franeaza mai bine decat dacia
Daca am gresit pe undeva va rog sa ma corectati sau eventual sa mai adaugati si voi daca mi-a scapat cate ceva
MMihai is offline  
Old 04-02-05, 11:52   #318
ozzy

Stage 3

ozzy's Avatar

-oltcit la orice ora din zi si din noapte...numai pt ca e copie dupa citroen si face dacia (renault)
-daca vb despre modelele de serie oltcitul a avut de la primul model dotari si performante pe care dacia pana la supenova nici nu le-a visat....
-suspensie ajustabila....doar asa ca nici loganul nu are
-peste 5500-6000 rpm la dacie??? era defect turometrul care si asa daca e romanesc...e ....
ozzy is offline  
Old 06-02-05, 01:24   #319
TopCat

Stock

La oltcituri este invocat consumul ridicat....Hai să spunem cateva lucruri:

Consumul urban: să aud un oltcit, asupra cărui carburator nu s-a umblat \"dupa ureche\" iar în caz de desigilare s-a mers cu el la un carburotest şi are un consum mai mare 8l/100km vara şi 10 iarna...tot mare ar spune unii...dar eu spun că merita acest litru in plus avand in vedere calitatile masinii...demaraj si capacitatea de pilotare (diametru de bracaj)....care sunt compatibile cu tehnologiile actuale...

Consumul la viteze de peste 90km/h: la un consum de 6l/100km la o viteza de 110/h cine nu este multumit?

Diferenta de pret de min6000E (7500l~100000km) eu nu cred ca-mi ofera atat de multe satisfactii incat sa ma convinga sa renunt la oltcitu' meu....
TopCat is offline  
Old 06-02-05, 19:58   #320
valib
Banned

Stage 5

valib's Avatar

caroseria de dacie rugineste MUUUULT mai repede ca cea de oltcit...in orice conditii de comparatie...chiar si dacie noua din fabrica si oltcit vechi de ani buni.
la dacie trebuie sa dai cu usa...sa se inchida..si nici atunci nu inchide etans
la oltcit o atingi lejer...si se inchide ETANS!
valib is offline  
Old 07-02-05, 09:13   #321
bluemg

Stage 1

bluemg's Avatar

Oltcitul e cu mult peste dacie! Asta-i clar!
Cred ca nu mai are rost sa insiram si de ce. Ma-ntreb cati dintre cei care au votat pentru dacie au condus si un oltcit... Am observat ca s-a vorbit despre oltcit mai mult din auzite... (mentionez ca am condus ambele masini, mai multe exemplare din fiecare model). Despre dacii care merg constant cu 140-150, cu varfuri de 180-190 si consum de 8l... hm... povesti! Io as zice ca inainte sa modificati ceva la motor sa verificati mai bine indicatiile vitezometrului... am vazut multe dacii care ruleazaa cu 100 si indica 120

Anyway, fiecare cu parerea lui...
bluemg is offline  
Old 07-02-05, 18:13   #322
UniculSGM
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

UniculSGM's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]

Oltcitul are un mare minus la capitolul directie.Merge foarte aiurea.Chiar si volanul este foarte aiurea pozitionat.
Am condus ambele masini,si la directie dacia este mult peste oltcit.

www.rustans.ro
UniculSGM is offline  
Old 08-02-05, 01:19   #323
TopCat

Stock

Ba vin să te contrazic aici....

Numarul de rotaţii de volan necesar
trecerii roţilor dintr-o parte în alta:**********Diametru bracaj:

-Oltcit 3,5------------------------------------------------9,06
-Logan 4,55 (asistată 3,18 )------------------------10,55
-Solenza 4,3 (3,4 asistata)--------------------------10
-DropSite 4 -----------------------------------------------11,6

Concluzia: se vede care maşină se înscrie mai repede pe direcţie ,să nu mai vb şi de avantajul formei, care la oltcit permite mult mai uşor spatelui să urmeze roţile directoare....

Cât despre poziţia volanului pot să spun că îi avantajează pe cei mai lungi în mâini.. ...fiind mult mai comod de ţinut volanul cu mâinele relaxate pt ei....

Deci nu aţi reuşit să ma convinge-ţi nici cu asta...
TopCat is offline  
Old 08-02-05, 08:25   #324
CATALIN LCL

Stage 2

La chestia cu volanul intr-adevar este cam incomod si merge un pic mai greu ca la Dacia,plus ca mai e si faza cu semnalul care daca nu esti atent risti sa mergi cu el pana la.............dar am mai spus-o Oltcit mi se pare superior Daciei in special dpdv al finisarilor,performantzelor si confortului.Treaba cu spatziul(atat portbagaj cat si habitaclu,ma rog daca pot spune asa deoarece sunt practic impreuna fiind o caroserie in 2 volume) avantajaza Dacia dar cea berlina,si aici corect ar fi sa comparam Oltcit-ul cu Dacia sport si atunci la capitolul spatziu nu mai sunt asa mari diferentze!Oricum exact cum spunea si Sebastian Dacia a fost ceruta de piatza romaneasca.De ce?Pt. ca romanul vrea mashina mare!De aceea probabil ca au facut si Loganul atat de mare.Eu personal as fi facut o Dacie tip Tico sau Matiz si cred eu ca cel putzin pt. oras era mult mai utila.Ne plangem ca e aglomeratzie si ca nu sunt locuri de parcare dar totushi vrem mashini cat se poate de mari!Asta e!Mai e pana se ne trezim la realitate!
CATALIN LCL is offline  
Old 08-02-05, 10:21   #325
bluemg

Stage 1

bluemg's Avatar

Sa vorbim de pozitia volanului la dacie? Cine nu stia ca nu e pozitionat pe mijoc fata de scaunul soferului, ci putin spre dreapta?
Comenzile sunt mult mai la-ndemana la oltcit si ce sa mai zic de schimbatul vitezelor la dacie ... io vreau sa conduc, nu sa mestec in mamaligã

parerea mea!
bluemg is offline  
Old 09-02-05, 07:47   #326
SPORT

Stage 3

Default VS

Pretene asta cu olcitu' din avatar de unde este ma' caci poate ne intalnim sa-ti dovedesc EU cu dacia olcitu'???
SPORT is offline  
Old 09-02-05, 20:09   #327
bogdanlascu

Stage 5

bogdanlascu's Avatar

Member of:
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]
[Oltcit]

daca tot vb de directie la oltcit este pe cardan si este ok ,la dacie am vazut sub volan o bucse din cauciuc si fier pe ext gen cardan sa zicem ok dar la prinderea la caseta de directie este o chestie din cauciuc cu niste suruburi .....eu nu a-s avea curaj sa merg cu un asa sistem la directie , ca sa nu mai vb de cit de repede se intoarce un oltcit doar la mertzan am vazut ceva asemanator

oltcit 1.4 T
bogdanlascu is offline  
Old 10-02-05, 09:03   #328
CATALIN LCL

Stage 2

Acum exagerezi si tu referitor la sist. de directzie la Dacia,vorba aia a fost folosit mai bine de 30 de ani si eu personal nu am auzit sa fi fost probleme cu el si cat am mers cu Dacia (si am mers vreo 5 ani) nu am patzit slava Domnului nimic!Ca am mai vazut cate o Dacie shchioapa din cauza unui pivot,ca mai am intalnit cate una cu unu, doi, trei s.a.m.d. oameni putere cand mai imping baietzii pe la ele asta e altceva.
CATALIN LCL is offline  
Old 10-02-05, 19:34   #329
Laurentiu

Stage 2

Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"CATALIN LCL\"
Acum exagerezi si tu referitor la sist. de directzie la Dacia (e vorba de flansa de cauciuc)
Cataline, sa te uiti din curiozitate la daciile vechi si sa vezi ce crapaturi au acele flanse de cauciuc. Multi le ignora cu toate ca trec cu ochii pe acolo de zeci de ori cind inspecteaza pompa de frina si/sau reglajul cursei ambreiajului. Nu-si pot da seama ca viata lor sta intr-o simpla bucata de cauciuc groasa de aprox. 10mm.

Spuneti ca directia merge greu la oltcit. Va inselati amarnic. Directia poate fi facuta sa mearga mult mai usor ca o servo-directie. Imi pare rau ca nu am cum va demonstra asta aici pe forum - asta da impediment.

Un alt aspect \"negativ\" la oltcit: bucsele le schimb o data la 2-3 ani de zile iar pivotii, de cind este masina (1994), abia anul trecut am schimbat un singur pivot superior si nici un rulment de roata. Voi la cit timp schimbati aceste repere

Cum sta dacia la capitolul climatizare Mereu vad pe strada la vremea asta dacii cu geamurile opace. Chiar nu face fata sistemul de incalzire In oltcit, se poate merge si in camasa pe vremea asta iar geamurile sint complet dezghetate.

Acum pun si eu posesorilor de dacie, o intrebare: cum se poate deplasa o dacie si/sau un oltcit cu o planetara rupta
Old 11-02-05, 12:54   #330
Bubu_021
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

Bubu_021's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[NoSpeedLimit Romania Club]

de planetara am spus si eu pe topicul asta, insa sunt chiar curios cum se poate face sa mearga directia mult mai usor ca servo. eu am avut probleme mari cu volanul, pt ca nu imi statea nici una din bucsele alea care il tin fix. stiu ca se da cu o solutie care le fixeaza acolo, insa am avut si o doza mare de ..... .
Bubu_021 is offline  
- Copyright 2025 4Tuning -