Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply

Thread Tools
Old 16-12-11, 09:10   #76
RVL 2000

Stage 5

Default Re: BMW E36 vs E46

Pe coduri.

In anumite limite binenteles, de ex 320d pana in 2000 e diferit de 320d dupa 2001.
Dar sunt de exemplu supape folosite de la 318d pana 740d.

Poftim atat la e38 cat si la e92, inclusiv 335d, si multe altele, incl x6 si seria 7:

http://realoem.com/bmw/partxref.do?p...077&showeur=on

Mie imi place foarte tare chestia asta pentru ca vreau sa schimb masina la anu si macar cu mototrul stau linistit, cam stiu preturile la piese, nu imi fac probleme cat o fi un senzor la alt model.

Last edited by RVL 2000; 16-12-11 at 09:24.
RVL 2000 is offline   Reply With Quote
Old 18-12-11, 11:26   #77
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Pt a compara ambele modele, ar trebui facut asta la motoare similare in principiu....eu am avut ocazia sa studiez ambele modele destul de mult, si ambele au avantaje si dezavantaje una fata de cealalta, astfel: Interiorul la E46 e mult superior celui de la E36, mai frumos si chiar putin mai spatios parca, la design parca totusi E36 imi place mai mult cu liniile drepte pe care le are, si la dinamica cunoscandu-se faptul ca E36 e BMW-ul cu raportul intre consola fatza si lungimea totala cel mai mare; iar la mecanica prefer E36, pt ca E46 are prea multe elemente de aluminiu pana si telescoapele fatza si bratele semiluna, chestii care sunt mult mai scumpe si se rup mai usor si daca e sa comparam ce ne doare cel mai tare si anum pretul si intretinerea, un E46 nfl 318i sa zicem e minim 3500E pe cand o pisica 318i fl iei si cu 1700 ambele in aceeas stare acceptabila sa zicem iar diferenta de pret si costurile de intretinere cam duble zic eu ca deocamdata nu justifica E46 care sa spunem ca per total e mai bun putin decat E36.
Gixer is offline   Reply With Quote
Old 18-12-11, 22:23   #78
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by Gixer View Post
E46 are prea multe elemente de aluminiu pana si telescoapele fatza si bratele semiluna, chestii care sunt mult mai scumpe si se rup mai usor.
Mmmm, nu. Brat rupt n-am vazut inca nici la fuzeta distrusa in accident, serios... Ala cred ca e cel mai bun sistem posibil, bratul ala "semiluna" din aluminiu, si ieftin, si bun.
aleks is offline   Reply With Quote
Old 18-12-11, 23:48   #79
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
Mmmm, nu. Brat rupt n-am vazut inca nici la fuzeta distrusa in accident, serios... Ala cred ca e cel mai bun sistem posibil, bratul ala "semiluna" din aluminiu, si ieftin, si bun.
Nici eu nu am vazut decat la accident f grav, da indoite duium, si sa vezi ce repede se indoaie fatza de cele de otel de care nici la accident dauna totala nu am vazut rupt....oricum cel de aluminiu e pt cei care stiu conduce....pt ca, cum dai intr-o bordura putin mai tare gata, ai pus-o de cateva sute de E, pe cand la E36 si E34 s-ar putea sa scapi chiar si fara paguba imediata! Oricum e vb de comparatie, nu poti sa nu iti dai seama ca oricum e mai sensibil cel semiluna de E46 din Al fata de cel de otel de E36!
Old 19-12-11, 00:19   #80
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

O fi, daca zici ca stii comparativ, eu nu am reusit sa vad inca vreunul stramb sau rupt, dar probabil ai mai multa experienta cu astea.
Totusi, pretul e de vreo 200 de lei, nu de cateva sute de euro, ca nu-i seria 7 nou
Old 19-12-11, 00:54   #81
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Nici eu nu am vazut decat la accident f grav, da indoite duium, si sa vezi ce repede se indoaie fatza de cele de otel de care nici la accident dauna totala nu am vazut rupt....oricum cel de aluminiu e pt cei care stiu conduce....pt ca, cum dai intr-o bordura putin mai tare gata, ai pus-o de cateva sute de E, pe cand la E36 si E34 s-ar putea sa scapi chiar si fara paguba imediata! Oricum e vb de comparatie, nu poti sa nu iti dai seama ca oricum e mai sensibil cel semiluna de E46 din Al fata de cel de otel de E36!
Prefer sa pun o bascula noua (cu tot cu pivot si bucsi, 600-1000 ron manopera inclusa) la E46 decat sa indrept "lonjeron" cum am patit la E36, pe langa faptul ca personal o singura persoana am auzit sa schimbe bascula la E46 cand a spart si jeanta, in rest nici eu nu am patit si nici nu am auzit cazuri.

Parerea mea este ac perseverezi aiurea sa pui la egalitate e36 cu E46, diferentele fiind enorme, de la SIGURANTA activa cat si cea pasiva (foarte importante atat pt. mine cat si pentru multi altii), pana la confort, aspect exterior, interior, optiuni, etc..
Si acum mai intorc capul dupa cate un E46 de bine ce arata (chiar si stoc). E36 e foarte frumos dar se vede bine ca este "OLD".
GTR is offline   Reply With Quote
Old 19-12-11, 01:01   #82
Predator

Stage 5

Nu am inteles niciodata de ce E36 avea clima 2 zone, iar E46 single.
Predator is offline   Reply With Quote
Old 19-12-11, 01:41   #83
Xelo

Stage 5

Xelo's Avatar

E30 - single
E36 - dual
E46 - single
E90 - dual
F30 - optional
Xelo is offline   Reply With Quote
Old 19-12-11, 11:40   #84
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
O fi, daca zici ca stii comparativ, eu nu am reusit sa vad inca vreunul stramb sau rupt, dar probabil ai mai multa experienta cu astea.
Totusi, pretul e de vreo 200 de lei, nu de cateva sute de euro, ca nu-i seria 7 nou
E drept ca deja preturile si la E46 au luat-o bine in jos....intr-o vreme nu gaseai brat d-asta mai ales cel drept sub 500Ron, si nu de mult timp, iar la E36 era cam 200lei si acuma e totusi inca 100-120...

Quote:
Originally Posted by GTR View Post
Prefer sa pun o bascula noua (cu tot cu pivot si bucsi, 600-1000 ron manopera inclusa) la E46 decat sa indrept "lonjeron" cum am patit la E36, pe langa faptul ca personal o singura persoana am auzit sa schimbe bascula la E46 cand a spart si jeanta, in rest nici eu nu am patit si nici nu am auzit cazuri.

Parerea mea este ac perseverezi aiurea sa pui la egalitate e36 cu E46, diferentele fiind enorme, de la SIGURANTA activa cat si cea pasiva (foarte importante atat pt. mine cat si pentru multi altii), pana la confort, aspect exterior, interior, optiuni, etc..
Si acum mai intorc capul dupa cate un E46 de bine ce arata (chiar si stoc). E36 e foarte frumos dar se vede bine ca este "OLD".
Si aia e drept, ca mai bine bagi 2-3 sute de E in 2 brate si o bascula decat intr-un indreptat de lonjeron si totusi garantat macar un brat 4-5 sute chiar si la E36, numai ca, daca impactul nu e f mare la E36 s-ar putea ca sa nici nu sesizezi ca s-a intamplat ceva, pe cand la E46 deja sa faci joc la o rotula sau sa instrambi un brat de Al sau sa rupi o ureche de prindere la bascula spate(am avut 2 cazuri in 3 ani) care de 100E te cam usca.....totusi cel mai bine e sa stii conduce si atunci nu ai probleme d-astea cu nici una din ele, plus o guma inalta(ex 215/60/15) pt drumurile noastre te scuteste de multe belele!

Diferentele crede-ma nu sunt enorme, unele chiar abea daca le sesizezi mai ales cele legate de comfort, fiabilitate, dinamica, si nu toate sunt in favoarea E46-lui.....per total da, e o masina mai buna E46 comparativ la aceeasi stare chiar, garantez si eu asta, dar inca nu justifica diferenta de pret de practic dublu fata de E36fl chiar! Cand a fi diferenta la motorizarea cea mai comuna de 1.8 sa zicem de 1000-1200E max(1500E vs 2700E de ex) atunci v-a merita E46 mai bine.
Old 19-12-11, 12:55   #85
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
E drept ca deja preturile si la E46 au luat-o bine in jos....intr-o vreme nu gaseai brat d-asta mai ales cel drept sub 500Ron, si nu de mult timp, iar la E36 era cam 200lei si acuma e totusi inca 100-120...

Si aia e drept, ca mai bine bagi 2-3 sute de E in 2 brate si o bascula decat intr-un indreptat de lonjeron si totusi garantat macar un brat 4-5 sute chiar si la E36, numai ca, daca impactul nu e f mare la E36 s-ar putea ca sa nici nu sesizezi ca s-a intamplat ceva, pe cand la E46 deja sa faci joc la o rotula sau sa instrambi un brat de Al sau sa rupi o ureche de prindere la bascula spate(am avut 2 cazuri in 3 ani) care de 100E te cam usca.....totusi cel mai bine e sa stii conduce si atunci nu ai probleme d-astea cu nici una din ele, plus o guma inalta(ex 215/60/15) pt drumurile noastre te scuteste de multe belele!

Diferentele crede-ma nu sunt enorme, unele chiar abea daca le sesizezi mai ales cele legate de comfort, fiabilitate, dinamica, si nu toate sunt in favoarea E46-lui.....per total da, e o masina mai buna E46 comparativ la aceeasi stare chiar, garantez si eu asta, dar inca nu justifica diferenta de pret de practic dublu fata de E36fl chiar! Cand a fi diferenta la motorizarea cea mai comuna de 1.8 sa zicem de 1000-1200E max(1500E vs 2700E de ex) atunci v-a merita E46 mai bine.
Am uitat defapt de alta importanta diferenta, dar si diferenta de pret este f. mare.

320d (150 CP), 330d si xd (204 CP), 330xi, ultima cutie automata de pe e46.

Oricum, sunt foarte putine lucruri de reprosat la E36, a fost si este o masina foarte tare.
GTR is offline   Reply With Quote
Old 20-12-11, 00:32   #86
RVL 2000

Stage 5

Quote:
dar inca nu justifica diferenta de pret de practic dublu fata de E36fl
Pai diferenta de pret o face piata, adica cei care cumpara, nu o stabileste cineva.
Dupa mine se justifica prin prisma sigurantei si asistentei 9care tot siguranta e) mai ales iarna unde in mod normal
motor un pic mai nervos + RWD - esp(dsc) - experienta = LOVE

In legatura cu durabilitatea ce se discuta mai sus, in caz de accident, cel mai tare ma intereseaza sa nu iasa nimeni din masina sifonat!
Cu toata pasiunea si blah blah blah, fieratania e inlocuibila/reparabila si daca totusi nu e - se traieste mai usor fara masina decat fara orice parte din corp (nu incepeti cu unghii si par ca stiti bine ce vreau sa zic).
De diesel n-are rost sa vorbim pentru ca diferentele sunt mari intre e46 98 si e46 2005.

Pentru pasionati de e36 tot respectul dar cand mi-am cautat masina de zi cu zi (cu posibilitatea de a fi condusa si de sotie) a iesit complet din calcul.
Old 20-12-11, 10:53   #87
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by RVL 2000 View Post
Pai diferenta de pret o face piata, adica cei care cumpara, nu o stabileste cineva.
Dupa mine se justifica prin prisma sigurantei si asistentei 9care tot siguranta e) mai ales iarna unde in mod normal
motor un pic mai nervos + RWD - esp(dsc) - experienta = LOVE

In legatura cu durabilitatea ce se discuta mai sus, in caz de accident, cel mai tare ma intereseaza sa nu iasa nimeni din masina sifonat!
Cu toata pasiunea si blah blah blah, fieratania e inlocuibila/reparabila si daca totusi nu e - se traieste mai usor fara masina decat fara orice parte din corp (nu incepeti cu unghii si par ca stiti bine ce vreau sa zic).
De diesel n-are rost sa vorbim pentru ca diferentele sunt mari intre e46 98 si e46 2005.

Pentru pasionati de e36 tot respectul dar cand mi-am cautat masina de zi cu zi (cu posibilitatea de a fi condusa si de sotie) a iesit complet din calcul.
Piata nu e facuta din oameni perfect informati despre o masina......macar o parte din aceasta informare o are in rol un forum ca acesta; iar problema lui E46 e ca se afla in piata si E36....altfel si-ar merita pretul....totusi cum ai zis si tu e diferenta mare intre E46 din 98 si unul de dupa 2002; iar treaba cu RWD+gheata=love e un cliseu idiot din lumea auto la fel de mare ca si cel cu masina sport tre sa aiba neaparat cutie manuala....acuma 50 ani clar nu erau sistemele astea tampe de siguranta facute ca si parasuta blonda sa poata merge cu X5 fara sa intre in sant in 2km si oamenii tot au mers cu masini inca mai mult RWD cum era atunci si raportat la amploarea fenomenului auto au murit chiar mai putini decat acuma!!!

Cunosc destule femei care conduc E36, chiar una are 325i si nu a accidentat-o deloc si merge si in strainatate, si la o prietena buna i-am gasit si recomandat un 320i vanos coupe....nu tre sa fi nushce pui de Sena sa conduci un E36, ba chiar as spune ca e mai facil cu mult decat un E34 sau E32, si cam la fel ca un E46. Daca vrei si consum mic si putere cat de cat 320d de 150cai e un compromis ok...
Old 20-12-11, 16:08   #88
BMnWA

Stage 5

BMnWA's Avatar

prietena mea cand si-a luat prima masina evident ca am impins-o pe e36 chiar daca nu era ceva nice sau cute,dar un compact de 1.6 s-a lipit de ea si nu a avut probleme de fel nici ca incepatoare.. Ce sa mai vorbim de un e36 cu asc care e peste multe masini dastea mici mai de fete care nici macar nu au asr esp sau asc..
BMnWA is offline   Reply With Quote
Old 20-12-11, 18:29   #89
RVL 2000

Stage 5

Quote:
iar treaba cu RWD+gheata=love e un cliseu idiot din lumea auto
E cliseu pana ti se intampla...

Eram de acord daca pe langa povestile cu "mergeam linistit si mi-a fugit de c**", nu mi s-ar fi intamplat si mie.
Intr-o curba pe care o iei pe uscat lejer cu 70-80, am intrat cu a 2-a cu ~2000rpm maxim, cu piciorul fix, problema a fost ca eu n-aveam experienta nici pe dieselu-uri si cand a inceput sa fuga de spate am redus doar putin, cum as fi facut la otto dar ea a continuat sa fuga spate, noroc ca sensurile erau despartite de 2 picioare de pod intre care am incaput la fix, fara pagube.
Un prieten a patit aceeasi chestie cu FWD pentru ca se formase polei in ~15 min de cand trecuse el pe acolo.

Primele incercari de derapaj controlat ale mele cu DSC complet off, pe zapada/polei cu actuala au fost dezastru.

In strainatate e altceva, am facut intr-o iarna serioasa vreo 10kkm cu o masina fara esp cu cauciucuri de vara si nici alea la prima tinerete cu ZERO emotii.
Old 20-12-11, 19:59   #90
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by RVL 2000 View Post
In strainatate e altceva, am facut intr-o iarna serioasa vreo 10kkm cu o masina fara esp cu cauciucuri de vara si nici alea la prima tinerete cu ZERO emotii.
De ce, acolo nu vine iarna?
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -