Topicul asta a cam imbatranit, imediat se fac 10 ani de cand nu se mai produce nici E46.
Desi aveam in cap sa o schimb, am pastrat E46-le, si de la ultimul post aici, mult-blamata electronica m-a mai scos din cateva situatii limita, "semilunile" si altele discutate aici nu au crapat nici subit nici misterios, am schimbat fata( bascule, telescopae, etc) la ~50kkm de cand am cumparat-o (presupun ca nu era noua) nimic pe spate in 70kkm
Tot datorita electronicii am avut tupeu sa alerg cu 140 de nevoie pe A2, pe polei, dar cu cauciucuri adecvate chiar la scurt timp dupa ce topicul intrase in moarte clinica.
Cine suspecteaza ca poleul nu era chiar polei , am sa ii spun ca si cu a 4-a intra DSC-ul daca o calcam , la un motor de doar 150cp. Atunci electronica a fost de un real ajutor pentru ca am reusit sa fac un timp normal cand am avut nevoie, oricat de sofer ai fi fost cu conditiile alea nu cred ca iti ardea sa mergi mai tare de 70 cu diesel rwd.
Din cand in cand ma joc cu ea sa vad cum m-as descurca daca DSC-ul moare subit, si intr-adevar se poate si fara dar e mai bine cu.
Nu stiu experientele altora dar dupa mine, E46 e o masina scump de intretinut (raportat la valoarea ei) dar care pana acum nu mi-a creat probleme neasteptate, uzura trenului de rulare. Basculele sunt cam scumpe daca esti ca mine(fara compromisuri la siguranta) dar exista si varianta mai ieftina de a schimba doar pivotul care este uzat.
Apropo de ce zicea cineva ca iei o bordura si poc, am luat o bordura din lateral, in derapaj de am spart janta, directia s-a dereglat, a trebuit sa refac unghiul dar nici o problema cu bascula de aluminiu.
Scuze pasionatilor de e36 dar eu unul nu vad alt motiv inafara de pret pentru a achizitiona un e36, acelasi lucru si in cazul e46 vs e90: mi-as fi dorit un pic alte proportii intre anumite elemente, dar dupa mine per total castiga e90 detasat.
Intotdeauna sunt BMW-isti care apreciaza modelel (mai) vechi, chiar imi aduc aminte cand am vazut primele e46 pe strada ca mi s-au parut urate fata de e36, ioronia a facut ca dupa ani, primul meu BMW sa fie chiar E46.