Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply

Thread Tools
Old 09-12-11, 17:44   #61
RVL 2000

Stage 5

Default Re: BMW E36 vs E46

Quote:
Originally Posted by alzisor View Post
diferenta cea mai mare intre e36 si e46 este ca e36 il conduci tu cum vrei, e46 te conduce el pe tine.
5 secunde apasat dsc-ul si se transforma in e36 un pic mai rapid

Depinde care e36 si care e46 ultimele e36 au fost comparabile cu primele in materie de asistenta.
E46 are 3 generatii de DSC (ASC), fiind diferente intre e46 98 si e46 2003 destul de mari.

Singurele difernte notabile sunt protectia la impact si motoarele diesel net superioare ca performante pe e46 care si aste sunt 2 tipuri, ultimul avand si doua tipuri de cutii.

Nu am nimic impotriva e36 personal dar pentru cei neexperimentati si pentru comoditatea iarna, dsc-ul (mai ales 3) te face sa uiti ca ai un RWD, pentru deplasari din A in B.

Daca e36 ar fi fost fabricat in paralel cu e46 cu fix aceleasi optiuni posibil sa fi avut vanzari egale cu e46 sau cine stie, chiar mai mari.

Last edited by RVL 2000; 09-12-11 at 17:46.
RVL 2000 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-11, 17:52   #62
alexandru_ar

Stock

alexandru_ar's Avatar

Quote:
Originally Posted by alzisor View Post
adevarat prietene cred ca ai coborat din caruta de la bunici si te-ai urcat in e46 facut cadou de mami si tati , daca tu iei ca exemplu o masina vai de capul ei si o compari cu una buna e normal sa fie cum zici tu. Si e46 e la fel de ravnit de cocalari ca si e36 drept urmare postul tau, si in general marcile premium sunt cautate de tigani si tarani care vor sa iasa in frunte cu smecheria , diferenta cea mai mare intre e36 si e46 este ca e36 il conduci tu cum vrei, e46 te conduce el pe tine.
e vorba de ce ziceau cei dinaintea mea,comparand e36 cu e46 dar ce sa cer de la voi?!toti desconsidera e 46 in favoarea unui amarat de e36.nu am postat eu asa sa ma dau rotund ,nu-mi sta in fire si..., da m-am dat jos din caruta si m-am urcat in e46,si curand ma dau jos din e46 si ma urc in M.nu cred ca e vreo problema in asta,ma pot contrazice cu voi la nesfarsit ca vorba aia: ''nu te pune cu prostu ca are mintea odihnita''.
alexandru_ar is offline   Reply With Quote
Old 09-12-11, 18:05   #63
RIcKO
BMW Driver

Stage 5

RIcKO's Avatar

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by alexandru_ar View Post
e vorba de ce ziceau cei dinaintea mea,comparand e36 cu e46 dar ce sa cer de la voi?!toti desconsidera e 46 in favoarea unui amarat de e36.nu am postat eu asa sa ma dau rotund ,nu-mi sta in fire si..., da m-am dat jos din caruta si m-am urcat in e46,si curand ma dau jos din e46 si ma urc in M.nu cred ca e vreo problema in asta,ma pot contrazice cu voi la nesfarsit ca vorba aia: ''nu te pune cu prostu ca are mintea odihnita''.
Cel mai bine ne dovedesti ca esti mai destept ca noi si nu iti pui mintea cu noi si iti vezi de M-ul tau , sa fi sanatos
RIcKO is offline   Reply With Quote
Old 09-12-11, 19:08   #64
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Calmati-va, ca nu e pe bani...
aleks is offline   Reply With Quote
Old 09-12-11, 19:32   #65
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by silviu87 View Post
SI DACA TOT AI AVUT 12 BMW-URI,NU AI FOST IN STARE SA AFLI CA SI E36 A AVUT MARE PARTE DIN DOTARILE MENTIONATE DE TINE CA FIIND IN + PE BMW E46 FATA DE E36,MA ROG... TE LAS SA TE IMPRIETENESTI PUTIN CU BMW REAL-OEM,NU SUSTIN CA E36 E MAI BUN LA SIGURANTA DECAT E46,A FOST DOVEDIT LA TESTUL EURO N-CAP....DAR NICI NU VREAU SA VINA ANUMITE PERSOANE,CARE CONSIDERA CA SUNT ZEI BMW SI SA FACA AFIRMATII NEFONDATE DESPRE BMW E36.

MAI JOS AI CATEVA LINK-URI DESPRE NAVIGATIA PUSA PE E36,SUNET HK(HARMAN KARDON)SENZORI PARCARE,CLIMATRONIC,PILOT AUTOMAT SI MAI SUNT SI ALTELE CARE NU LE-AM MENTIONAT CUM AR FII:TEL DE FABRICA,OBC,OBD...ETC,IN LOC SA POSTEZI AIUREA,MAI BINE DOCUMENTEAZA-TE PE REAL-OEM

Navigation arrow displ./indiv.parts

http://realoem.com/bmw/showparts.do?...16&hg=65&fg=95

SINGLE COMPONENTS HIFI SYSTEM

http://realoem.com/bmw/showparts.do?...41&hg=65&fg=20

P D C (PARK DISTANCE CONTROL) SENZORI PARCARE

http://realoem.com/bmw/showparts.do?...41&hg=65&fg=20

CRUISE CONTROL (PILOT AUTOMAT)

http://realoem.com/bmw/showparts.do?...52&hg=66&fg=20

AUTOMATIC AIR CONDITIONING CONTROL

http://realoem.com/bmw/showparts.do?...69&hg=64&fg=20
1. Unde am scris eu ca nu avea E36 climatronic sau cruise control???

2. Atat navigatia cat si sonorizarea aia de top sunt o gluma fata de cele de pe E46.

Poate intelegi si tu gresit, nu am absolut nimic impotriva lui E36, imi plac cam toate seriile 3 f mult, dar asa cum E36 este mai bun ca E30 (cu toate ca multi nu recunosc), asa si E46 este mai bun ca E36, asa si E90 este mai bun ca E46, etc..

E36 este o masina f buna dar are performante mai slabe, siguranta (atat pasiva cat si activa) mult mai slaba, confort mai slab.
Cred ca este de ajuns ca E46 sa fie net superior unui E36.
GTR is offline   Reply With Quote
Old 09-12-11, 19:59   #66
silviu87

Stage 4

silviu87's Avatar

Quote:
Originally Posted by GTR View Post

2. Atat navigatia cat si sonorizarea aia de top sunt o gluma fata de cele de pe E46.

Poate intelegi si tu gresit, nu am absolut nimic impotriva lui E36, imi plac cam toate seriile 3 f mult, dar asa cum E36 este mai bun ca E30 (cu toate ca multi nu recunosc), asa si E46 este mai bun ca E36, asa si E90 este mai bun ca E46, etc..

E36 este o masina f buna dar are performante mai slabe, siguranta (atat pasiva cat si activa) mult mai slaba, confort mai slab.
Cred ca este de ajuns ca E46 sa fie net superior unui E36.
Optiuni in +, Navigatie + sunet + computer bord, xenon (original), DSC, PDC, Cutie secventiala, "n" aibag-uri, comenzi pe volan.

Si e36 a avut mare parte din dotarile care GTR spunea ca e46 le are in plus.
Nu sustin ca e36 este superior urmasului sau e46,logic ar fi ca orice MODEL NOU SA FIE IMPLICIT MAI BUN,dar nu sunt de acord cu cei care injosesc e36 cu afirmatii nefondate,la fel ca si Ricko AS ALEGE UN E46 ORICAND,momentan ma limitez la al meu e36 care inca ma "satisface" ...cu mult respect!!!
Old 10-12-11, 00:57   #67
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by silviu87 View Post
Optiuni in +, Navigatie + sunet + computer bord, xenon (original), DSC, PDC, Cutie secventiala, "n" aibag-uri, comenzi pe volan.

Si e36 a avut mare parte din dotarile care GTR spunea ca e46 le are in plus.
Nu sustin ca e36 este superior urmasului sau e46,logic ar fi ca orice MODEL NOU SA FIE IMPLICIT MAI BUN,dar nu sunt de acord cu cei care injosesc e36 cu afirmatii nefondate,la fel ca si Ricko AS ALEGE UN E46 ORICAND,momentan ma limitez la al meu e36 care inca ma "satisface" ...cu mult respect!!!
Aboslut, E36 a fost si este o masina foarte buna si frumoasa.
Old 11-12-11, 04:12   #68
BMnWA

Stage 5

BMnWA's Avatar

Quote:
Care performante? Sasiu mai slab, motoare mai slabe, confort mai slab, optiuni slabe...
daca nu ma insel am vazut pe undeva o comparatie intre 328i e36 si 328i e46 si cred ca era singura motorizare care dadea randament mai bun pe e36 din orice pozitie.
Quote:
Originally Posted by apache View Post
cred totusi ca bmw este o firma pentru care evolutia reprezinta una din principalele prioritati.

nu inteleg de ce unele persoane vor neaparat sa dovedeasca faptul ca o masina aparuta in anul 1991 ii este superioara chiar modelului urmas aparut mai tarziu in 1998.
Nu cred ca BMW este genul de producator auto care dupa 7 ani vine cu un produs mai slab mai ales din punct de vedere tehnic.
Estetic poate e36 chiar este considerat de multe persoane mai frumos.(aici subiectivismul il inteleg)
"Bmw" mi se pare foarte inteliget,simplu si eficient pe partea de mecanica. De exemplu pui pe un motor in 6 din 91 cutie din 2005 de e46 de pe 3 pe 5 de pe 5 pe 3 tot felul de combinatii,telescoapele spate de pe e30 merg la pisica si la e46 la fel,arcurile spate de e36 merg la e46,bratele de e36 merg pe e30 si invers..fuzete + discuri + etrieri merg plug&play de pe 330d e46 pe e36 fara probleme.. nu mai poti intalni asa ceva la nici o alta marca auto..

Quote:
Originally Posted by apache View Post
nu are rost...

profesionistii de tunning in spatele blocului o sa aleaga e36 pentru ca-i la moda sa iti placa sa te dai cu masina cat mai veche

si daca faci poll e30 vs e90 tot se gasesc destui sa iti povesteasca despre potenta tehnica si nelimitata in materie de tunning a lui e30

referitor la aia 10.000 de euro..daca-i ai nu te prea uiti nici la e36 nici la e46
am renuntat la un e46 foarte frumos interior / exterior cat si motor 2.2i pentru un e36 325i coupe si banii chiar nu au fost un factor influent.
Quote:
Originally Posted by alexandru_ar View Post
Fratilor cum sa compari o buda de e36 oricat de preparata ar fi ea cu un e46! e36+10 = e46 adica 10 clase peste,la toate capitolele.toti baietasii de cartier isi cumpara o pisicuta cu motor de de 2.0 sau 2.5 si cred ca nu este masina mai tare ca a lor.un mare cacat!!!!scuzati-ma dar chiar m-am enervat vazand cati idiotii sunt pe lumea asta,daca ai o masina net inferioara stai in banca ta nu te da zoro!fi modest nu badaran,dar romanu-i roman!numa bine,rau la nimeni.
e mare gradina..cred ca partea cu 10 clase era din cv-ul tau.
Quote:

Corect,dar comparativ cu dotarile care le avea e30-ul fata de e36 , e46-le nu a venit cu lucruri chiar atat de noi. Clar monitor 16:9 doar nu era sa apara monitorul in 95 cand se discuta de 386 si noul 486.
Quote:
Aboslut, E36 a fost si este o masina foarte buna si frumoasa.

Ce difera la motoarele in 6 la e46 fata de e36 este dubluvanos-ul care iti ofera un consum o idee mai bun ca la e36,iar motorul trage parca din orice turatie in orice viteza mai bine ca la un e36.
BMnWA is offline   Reply With Quote
Old 11-12-11, 14:08   #69
Urban_Racing
Honda Driver

Stage 5

Urban_Racing's Avatar

Member of:
[Honda]

Quote:
Originally Posted by BMnWA View Post

"Bmw" mi se pare foarte inteliget,simplu si eficient pe partea de mecanica. De exemplu pui pe un motor in 6 din 91 cutie din 2005 de e46 de pe 3 pe 5 de pe 5 pe 3 tot felul de combinatii,telescoapele spate de pe e30 merg la pisica si la e46 la fel,arcurile spate de e36 merg la e46,bratele de e36 merg pe e30 si invers..fuzete + discuri + etrieri merg plug&play de pe 330d e46 pe e36 fara probleme.. nu mai poti intalni asa ceva la nici o alta marca auto..
.
Se intampla la f multe marci , exemplu concret Honda , f multe piese plug and play de la generatii diferite, de ex la civic , rar se intampla ca de la o generatie la alta producatorii auto sa schimbe masina 100%

WHEN TURBO SPINS THE BULLSHIT ENDS!!!
Urban_Racing is offline   Reply With Quote
Old 11-12-11, 15:14   #70
BMnWA

Stage 5

BMnWA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Urban_Racing View Post
Se intampla la f multe marci , exemplu concret Honda , f multe piese plug and play de la generatii diferite, de ex la civic , rar se intampla ca de la o generatie la alta producatorii auto sa schimbe masina 100%
chiar honda nu am avut decat o motocicleta.. In mare parte ma refer Audi,Vw,Seat,Skoda care domina si sunt extrem de incalcite..
Old 12-12-11, 14:37   #71
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by BMnWA View Post
chiar honda nu am avut decat o motocicleta.. In mare parte ma refer Audi,Vw,Seat,Skoda care domina si sunt extrem de incalcite..
Sa vezi la Renault, am avut de schimbat o cutie si intr-un singur an au avut pe aceeasi motorizare 5 tipuri diferite de cutii, cu prinderi diferite, chiar ma intreb cum au calculat-o, economic vorbind...
aleks is offline   Reply With Quote
Old 12-12-11, 14:47   #72
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
Sa vezi la Renault, am avut de schimbat o cutie si intr-un singur an au avut pe aceeasi motorizare 5 tipuri diferite de cutii, cu prinderi diferite, chiar ma intreb cum au calculat-o, economic vorbind...
tare asta )
Old 12-12-11, 18:43   #73
BMnWA

Stage 5

BMnWA's Avatar

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
)) poftim "omle du fromaj" ) pai asta e ideea,bmw nu economisit foarte multi bani pentru ca a pastrat aproape 2 decenii cam aceleasi cutii si multe alte piese.. La vw am vrut sa imi pun cutie in 6,dar pe tdi de 116 cai s-au facut 2 coduri de motor,la unu poti pune cutia in 6 fara nici o modificare,la codul care il am eu trebuie (volanta,ambreiaj,jug motor,electromotor,planetare,suport cutie,tampane cutie) si ambele sunt facut in anul 2000.. mi se pare extrem de complicat,dar cred ca doar un neapt poate gasi o explicatie logica care numai ei pot sa o inteleaga..
Old 15-12-11, 19:22   #74
RVL 2000

Stage 5

Asta-valabil si la motor.
La 2 si 3 litri : aceleasi pistoane , aceiasi cuzineti, aceeasi pompa de inalta, aceleasi injectoare etc
Acelesi supape de la 318d la 740d, si identice inlet/ex
RVL 2000 is offline   Reply With Quote
Old 15-12-11, 19:25   #75
BMnWA

Stage 5

BMnWA's Avatar

Quote:
Originally Posted by RVL 2000 View Post
Asta-valabil si la motor.
La 2 si 3 litri : aceleasi pistoane , aceiasi cuzineti, aceeasi pompa de inalta, aceleasi injectoare etc
Acelesi supape de la 318d la 740d, si identice inlet/ex
pe probate ?
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -