Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply

Thread Tools
Old 26-06-10, 16:28   #31
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Default Re: BMW E36 vs E46

Quote:
Originally Posted by Scricy HKS View Post
E36 Hands down.. fiabilitate confort optiuni... si dak stii sa il arajezi arata mult mai bine decat e46

thread'ul acestra trebuia deschis pe sectiunea BMW ptr ca acolo sunt oameni ce au avut si E36 si E46 .. deci stiu ei un lucru-doua despre aceste masini, nu copiii ce copiaza paragrafe de pe net
Eu credcec tu ar trebui mai intai sa sti ce se face cu covrigul motorizat si dupa sa comentezi.
Eu am avut vre-o 12 BMW-uri, de la E24 pana la E46, tu in afara de poze si filmulete vazute, ai vre-o experienta deosebita de faci comentariile astea proaste si lipsite de obiectivitate?
GTR is offline   Reply With Quote
Old 26-06-10, 16:35   #32
mistreku

Stage 5

mistreku's Avatar

Quote:
Originally Posted by RaduNo1 View Post
Pe scurt, care va place mai mult ca design, stil, PERFORMANTE etc?

Eu parca as merge pe e36, pt liniile clasice si parca mult mai elegante. Dar asta e parerea mea.
Quote:
Originally Posted by apache View Post
e vorba DOAR de performanta unde ? ca in topic nu este vorba decat de ce am prefera e36 sau e46.
in primul post, al celui care a deschis threadul. eu am zis de ce prefer EU e36. daca ar fi vb de masina de plimbat, zi cu zi etc, as prefera E46-le, normal.
mistreku is offline   Reply With Quote
Old 26-06-10, 16:45   #33
Scricy HKS
Peugeot Driver

Stage 5

Member of:
[PEUGEOT]

Quote:
Originally Posted by GTR View Post
Eu credcec tu ar trebui mai intai sa sti ce se face cu covrigul motorizat si dupa sa comentezi.
Eu am avut vre-o 12 BMW-uri, de la E24 pana la E46, tu in afara de poze si filmulete vazute, ai vre-o experienta deosebita de faci comentariile astea proaste si lipsite de obiectivitate?
nu... merg pe jos, duc o viata sanatoasa

de la E24 pana la E46 chiar ai avut E26,E28 ,E32,E31,E38?
poi daca le'ai avut pe astea atunci jos palaria... dar nu te vad asa bine
Scricy HKS is offline   Reply With Quote
Old 26-06-10, 17:13   #34
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by mistreku View Post
noroc cu experienta ta vasta, ca ne mai deschide ochii. unde vazusi tu ceva despre sasiu? am intrebat care e dif, pt ca nu stiu..

tu suferi rau de experienta si cunoastere in toate modelele, am remarcat. peste tot, "io snt cunoscator", "tu vrei sa pari ca stii, dar de fapt nu stii nimic" etc. slabeste-ma prietene ca esti total pe dinafara. ai avut 3 ursi si ti se pare ai re inventat bmw-ul. pe motoare nu e nici o diferenta, au fix aceiasi cai motoarele, sau majoritatea din ele. si comparatia o faci dupa cilindree, pt ca aia iti da tie taxe, asigurare etc. asa pot sa compar si eu m3 evo 3.2 cu e46 316i, pt ca ma intereseaza modelel, si snt seria 3 ambele. daca tu imi spui ca stock pe stock e46 e mai rapid ca e36 n-ai nici o treaba, clar.

e46 are motoare superioare doar la 4 pistoane, si doar pt ca snt mai noi. la acelasi nr de km, snt amandoua la fel de proaste.

computerul e diferit in ce sens? ce face ala in plus fata de cel de e36?

controlul tractiunii (ASC) este de ajuns sa iti tina masina pe strada. nu stiu daca l-ai incercat vreodata, insa e destul de reusit, asa, "rudimentar" cum e.

motoarele diesel nu ma intereseaza catusi de putin, daca imi iau bmw imi iau benzina si motor mare. pt diesel exista altele mai reusite.

optiunea de 4x4 e o mare porcarie, si daca ai fi condus ai stii. snt pierderi enorme de putere cu integrala aia, si asta ti-o spun tot din experienta, nu google.

ii tot dai inainte cu motoarele mai bune de pe e46. care snt alea? si prin ce snt mai bune? cu ce e diferit 320i de 150bhp de pe e46 fata de cel de pe e36? sau 2.5-urile? sau 2.8-urile? 3.0 ti-am zis ca e si pe e36, si are 286 de cai. sau tu vrei sa faci comparatie intre 3.0 de e46 cu 1.6 de e36? ca sa iti dea tie bine?

intreb retoric, oricum nu ma mai intereseaza raspunsul tau, esti mult prea ignorant si lipsit de bun simt ca sa intretin o conversatie cu tine pe tema asta. sau pe oricare alta tema. exprima-ti frustrarile in alta parte, eu te ignor de acum.
Pai eu stiu, daca tinem cont de faptul ca am avut peste 40 de masini (~12 BMW), ca am condus alte peste 100 de modele, ca am organizat vre-o 2 ani cursele ilegale si ca am si niste cupe de amatori pe acasa + ca mai scot si ceva bani din experienta asta a mea, cred ca sunt destul de avizat sa-mi dau cu parerea.
Daca ai cumva dubii accept orice tip de provocare in domeniu.
M3 E36 am de prin 97 si il am si acum sper (prin curtile politiei).

Aici este un versus E36 vs E46, nu este liniuta intre ele, 4x4 este o optiune preferabila pentru unii si foarte utila uneori care pe E36 nu exista.

Nu sunt lipsit de bun simt sau ingnorant, asta as putea sa spun despre tine, ti-am pus toata lista de motorizari comune in care E36 pierde in fata lui E46, dar tu continui sa ma contrazici.

REPET, nu este o concurenta intre motoarele de aceeasi cilindree, este o competitie intre modele, tu singurul exemplu care-l ai este M3 care bate 330i si ca E46 320i are 2.2 si E36 320i are 2.0, de parca ar avea vre-o importanta.

Tu contrazici datele producatorului, este foarte greu sa gasesti E46 318 is - 140 CP, dupa parerea da "documentata", daca motoarele au aceeasi capacitate inseamna ca sunt ideintice.....
TU habar nu ai ce probleme au avut motoarele de pe 318is, habar nu ai ce performante au, ce consum dar sari cu gura si ma contrazici, eu am avut 2.

Sunt curios daca stii cum reactioneaza si ce face DSC-ul daca tu-l scompari cu AS, Daca nu exista DSC-ul ala si aveam doar ASC, eram pe alta lume acum.

Ce poata sa insemne un saisiu mai bun oare!? - o masina ma echilibrata, mai stabila atat in cure cat si la viteza mare.

ETC.

In afara de preturi mai mici la piese poti sa vi cu ceva obiectiv - unde bate E36 un E46?

Numai bine!
Old 26-06-10, 17:27   #35
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
nu... merg pe jos, duc o viata sanatoasa

de la E24 pana la E46 chiar ai avut E26,E28 ,E32,E31,E38?
poi daca le'ai avut pe astea atunci jos palaria... dar nu te vad asa bine
Ha, glumet.

de E26 nu auzisem, am citit acum:
"The BMW E26 automobile platform was the basis for the 1978 through 1981 BMW M1 sports car."
E28 nu am avut dar am condus.
E32 am avut, de ala uitasem, o varianta proasta de 730 cu motor V8.
E31 am mers.
E38 am condus.
Old 26-06-10, 18:35   #36
alzisor

Stage 3

topicul asta o ia razna rau, e logic ca daca compari E36 cu E46 cel din urma este superior la multe capitole insa aici e vorba de pareri subiective gen "imi place mai mult E36 pentru ca e mai golaneasca sau ca se repara mai usor si mai ieftin" nu e vorba de siguranta pietonilor sau care are mai multe "pungi cu aer" sau ca E36 nu are navigatie. Asa gandeste majoritatea, am 10 mii de euro, vreu o masina mare, sa consume putin, sa fuga 200, sa aibe portbagaj mare, sa aibe aer conditionat, geamuri electrice etc si isi cumpara Dacia CAZAN sau Citroen nu stiu ce cacat, pentru dotari.

O masina nu se cumpara cu capul se cumpara cu sufletul.

Cred ca cel mai bine se facea un poll si aflam imediat raspunsul.
alzisor is offline   Reply With Quote
Old 26-06-10, 18:45   #37
apache

Stage 5

apache's Avatar

nu are rost...

profesionistii de tunning in spatele blocului o sa aleaga e36 pentru ca-i la moda sa iti placa sa te dai cu masina cat mai veche

si daca faci poll e30 vs e90 tot se gasesc destui sa iti povesteasca despre potenta tehnica si nelimitata in materie de tunning a lui e30

referitor la aia 10.000 de euro..daca-i ai nu te prea uiti nici la e36 nici la e46
Old 26-06-10, 19:38   #38
Scricy HKS
Peugeot Driver

Stage 5

Member of:
[PEUGEOT]

pareri de pe un forum "mai specializat"

Quote:
For raw driving the E36 wins. I've found that the E46 is a little bit "disconnected" from the road. I do however love the styling of the 330Ci...with that said the E36 M3 profile screams badass, the lines of the E36 are more aggressive whereas the E46 is refined.
Quote:
For everyday driving: E46
For driving: E36
Quote:
For raw driving the E36 wins. I've found that the E46 is a little bit "disconnected" from the road. I do however love the styling of the 330Ci...with that said the E36 M3 profile screams badass, the lines of the E36 are more aggressive whereas the E46 is refined.
Quote:
I say E36...Looks better, feels better, and it is just more fun to drive..I feel more confident going into a turn sideways in an E36 then in an E46...the E36 has a LOT better handling then the E46. and then, dont forget the agressive looks of the E36 over the E46.

Quote:
E36 no doubt about it at all...I have driven an E46 enough times to judge...my friend has a 330ci and to get it sideways around a turn is hard, and when you do get teh rear end to swing out you dont feel as much in control...in my e36 325is...which has a lot LESS power, i can get it sideways easier, yet i feel in control a LOT more even while I am oversteering...the E46 doesnt tend to oversteer as much as the E36 does...and I personally love the feeling of oversteer..Not only that, I think the looks are better on the E36 ....the E46 looks...well just not as nice as the E36...If i had to drive either a Stock E36 325 versus even a Stock E46 328 i would take the E36..its a better car...When i bought my E36 i could have bought an E46..but i drove both and i choose the E36...the only reason i dont have an E36 M3 is b/c of insurance...Bottom line my vote goes to the E36
E46, daca vrei o masina moderna, care sa arate bine si nu sa faci nebunii cu ea
E36, ptr cei mai "modesti" care nu vor navigatie si design interior dar vor o masina agresiva si impunatoare
Scricy HKS is offline   Reply With Quote
Old 26-06-10, 20:09   #39
CoSmIn-CMN

Stage 3

CoSmIn-CMN's Avatar

Wink Re: BMW E36 vs E46

Quote:
Originally Posted by catalanu View Post
Treaba cu E36 a devenit emblema cocalarilor e relativa.Intradevar vezi pe strada "baetzy de baetzy" cu E36 si unicul si inegalabiluuuuullllll Gutza cu fata de maimutza la blana , cu geamurile jos , dar masina abia se mai tine pe roti , dar sunt si exemplare care te lasa cu gura cascata in cel mai bun sens al cuvantului.Deci partea cu "E36 masina de cocalari" e relativa.Este o parte mare de persoane care isi cumpara un E36 din pasiune pt BMW si scot ceva superb din el , dar din pacate este o parte si mai mare care isi cumpara E36 sa zica ca hau BeheMWeu , nu conteaza ca pica rotile de pe el , sau ca e 1.6 si jante pe 18 cromate bineinteles si cu maneaua "la blana".
Respect pentru cuvintele de aur pe care le-ai grait...!!!
CoSmIn-CMN is offline   Reply With Quote
Old 26-06-10, 21:04   #40
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
pareri de pe un forum "mai specializat"

E46, daca vrei o masina moderna, care sa arate bine si nu sa faci nebunii cu ea
E36, ptr cei mai "modesti" care nu vor navigatie si design interior dar vor o masina agresiva si impunatoare

Acum mi-am dat seama ca mai devreme era autocritica.

Quote:
........................ sunt oameni ce au avut si E36 si E46 .. deci stiu ei un lucru-doua despre aceste masini, nu copiii ce copiaza paragrafe de pe net
Cred ca esti mai talentat la foto decat la masini.
Spor la cros in continuare.
Old 27-06-10, 00:43   #41
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Un topic plin de certuri şi de observaţii legate de cāt de proşti/incompentenţi/nepricepuţi sunt ceilalţi, dar cu foarte puţine posturi legate strict de maşinile astea 2 şi de ce au sau nu ele bun...
Mai la obiect, ce naiba, nu suntem la grupa mică...
aleks is offline   Reply With Quote
Old 02-07-10, 08:09   #42
a3ds

Stage 5

a3ds's Avatar

Din punct de vedere al confortului, sigurantei si ca masina de zi cu zi eu cred ca e46 este net superior.

Costuri de intretinere nu am idee , nu am avut e46,nici nu am condus decat o data o masina care nu era in mintile ei si era si cabrio, de mers am mers in asa ceva nu foarte mult ca sa imi fac o idee despre fiabilitate si costuri de intretinere si mai era si diesel.

Motorizarile sunt destul de diferite fata de e36, de la 320 2.0 vs 2.2, la 323 la 330, e greu sa faci o echivalenta, singurele modele cu motorizari echivalente sunt 328 din ce stiu eu, si ca numar de cai si ca cc, la liniute sa ne spuna mistreku cine castiga ca el este obsedat de asa ceva.

E46. Masina e mai grea, mai confortabila,mai sigura, airbaguri mai multe, sasiul te protejeaza mai bine decat la e36 care este cusca mortii, pentru mine conteaza mult siguranta la o masina, shit can happen.

Last edited by a3ds; 02-07-10 at 08:20.
a3ds is offline   Reply With Quote
Old 09-07-10, 09:57   #43
buldogu

Stage 5

buldogu's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[2 Roti]
[BMW]

pe e46, pana in 2004 nu s-a montat DUBLU climatronic...pe e36 din 95 exista asta...si sincer, este un moft care pentru unii chiar conteaza...pentru mine unu, nu :P
Old 19-07-10, 09:52   #44
B-99-SAA
Daewoo Driver

Stage 5

B-99-SAA's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Aici ar trebui sa fie expuse parerile si cu anumite mentiuni... De exemplu un familist nu o sa vina niciodata sa spuna ca prefera E36 coupe sa se dea cu el de-a latu pana la munca, si nici un pustan n-o sa vrea un E46 ca are comenzi pe volan sau 2 airbaguri in plus. E vorba de bani pt achizitie, de scopul achizitiei si utilizarii, de costuri (inclusiv taxe si asigurari), de consum, de preferinte.

Si on-topic, m-as opri la un E46 sedan, motor maxim 2.0 (benzina/diesel)
-taxe acceptabile
-siguranta sporita fata de E36 (sunt de acord cu GTR la capitolul sasiu mai bun)
-motoare mai bune (trebuie sa recunoastem ca nu avem aceiasi tehnologie in '91 si in '99)
-design
-optiuni (care tin strict de confort si moft) gen: comenzi pe volan, air-baguri.

Si sa fim seriosi, nu cad piesele asa repede la E46 ca la E36... nu neg ca sunt cazuri si cazuri, dar in general cad repede piesele la E36 si sunt mai multe probleme la ele decat la E46.

Now: '01 VW Golf variant -> no topic
B-99-SAA is offline   Reply With Quote
Old 26-07-10, 15:23   #45
Urban_Racing
Honda Driver

Stage 5

Urban_Racing's Avatar

Member of:
[Honda]

Am o curiozitate am vazut ca sa tot subliniat cat de proaste si problematice sunt IS`urile. Sunt posesor de 318is , si pana acuma nu am avut nici o problema , mai ales in conditiile in care masina este turbo si motorul este complet stock a ramas pe configuratia de aspirat. Intrebarea mea este care sunt acele probleme deosebite care apar la aceste IS`uri?

WHEN TURBO SPINS THE BULLSHIT ENDS!!!
Urban_Racing is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -