IV
Astăzi voi prezenta cea mai rară machetă din colecţia mea, un
Jeep Grand Cherokee limited 1:18 negru fabricat de
Solido.
Detalii despre maşină:
Jeep Grand Cherokee e un SUV de clasă medie produs de divizia
Jeep a
Chrysler-ului, platforma despre care va fi vorba în această prezentare fiind
ZJ şi produsă între anii 1993 şi 1998. Gama de motorizări era destul de mică şi tipic americană: 4.0 l6 de 190cp şi 350Nm, 5.2 V8 de 225cp şi 407Nm, 5.9 V8 de 245cp şi 468Nm (benzină) şi 2.5 l4 de 114cp şi 300Nm(diesel - pentru export).
Modelul avea trei linii de echipare: "Base", "Lardeo" şi "Limited".
-Versiunea
Base era echipată cu interior de stofă, cutie manuală în 5 trepte şi nu avea dotări ca închiderea centralizată sau geamurile electrice.
-Versiunea
Laredo era versiunea de mijloc şi după 1996 a devenit versiunea de bază. Aceasta avea dotări de bază mai bogate cum ar fi geamuri electrice, închidere centralizată, pilot automat. Acesta mai era echipat cu jante în cinci spiţe.
-Versiunea
Limited era versiunea premium. Panourile de pe uși, pragurile, spoilerele erau în culoarea mașinii. Modelul avea mult mai multe dotări suplimentare: scaune îmbrăcate în piele, trapă electrică (opțional), oglinzi și scaune electrice, deschidere și închidere de la telecomandă, oglinzi și scaune încălzite, computer de bord și alt model de jante.
În 1996 a apărut un facelift pentru model, cu grile și spoilere îmbunătățite, cu faruri de ceață integrate. Pe interior au fost adăugate două airbag-uri și o tapiserie ceva mai calitativă.
Detalii despre machetă:
Macheta este versiunea limited bănuiesc, deoarece am la ea nişte stickere cu dungi aurii şi inscripţia 4x4 exact ca Limited-ul de
aici. Macheta stă puţin mai prost cu detaliile, nu prezintă suspensii, ştergătoare mobile, etc., deoarece este una destul de veche, dar are o construcţie şi o direcţie solidă. Arată foarte bine pe această culoare, la faruri şi stopuri se putea lucra mai mult, măcar să nu aibă nituri, iar farurile nu cred că sunt foarte bine transpuse de pe modelul real, deoarece partea portocalie ar trebui să fie mult mai mică comparativ cu partea clară. Motorul are detalii decente, măcar nu este făcut totul dintr-o bucată. Capota se deschide în două etape, întâi are o piedică de care treci şi rămâne la acel unghi, dar se mai ridică şi după. Interiorul este destul de ok, scaunele arată binişor, "pielea" are cute

. Per total este o machetă destul de reuşită şi dă foarte bine în mica mea colecţie.
Un I Decembrie fericit vă doresc!