Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini de teren 4X4

Masini de teren 4X4 Sectiune dedicata pasionatilor de Off-Road & 4X4

Reply
 
Thread Tools
Old 25-12-07, 22:47   #16
lrazvani

Stage 4
 
lrazvani's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 210
Default

...nu am stiut ca sunt asa consecinte ca nu vin cu argumente si vin cu chestii generale .....eu cand vorbeam de top speed ...ziceam ca e ceva in - la (De ce un 4x4?)....ca subiectul asta se dezbate nu? si la pret ma refeream ca pur si simplu sunt scumpe fata de masinile mici ! te ROG sa iti zici punctul de vedere reflectand in preturi.... un x5 cu toate calitatile alea care le-ai zis u acolo ( 250km si suspensii de nu stiu care ) nu cred ca e chiar ieftin ! mai ales sa ai un motor de peste 4000cc dupa care nu ai vrea sa sti ce taxe platesti ! si cred ca sunt destule masini mici care ating viteza aia fara a avea motor de 4.0 si suspensi intarite, si inca ceva , sa vad ce suspensii o sa faca ei la vant lateral sa ma faca sa ma simt ca si intr-o masina mica la viteze mari ? recunosc..e un + ca ai spatiu...dar e - la aerodinamica..poate e nesemnificativ pt. tine vazand altcumva lucrurile dar e un -
(incerc sa zic DE CE NU UN 4X4 ! ) nu ma uit eu pe la preturi des dar din cate tin minte vreo 17.000 cu tva e tucson 2WD si chiar am parcat in fata blocului (publicitate) un Santa Fe tot cu 2WD cu 26.000 cu tva ! acuma ramane la aprecierea voastra sa decideti daca e ma FIABIL(din toate punctele de vedere ..nu doar offroad si gata zici ca inchizi gura ) sa iti iei un SUV 4x4 !

Daca ar fi sa dau vreo 30.000-40.000 pe un jeep bun ! mi-as lua ceva gen toyota hillux d4d 5 locuri pick-up! si pun direct cu stivuitoru in ea un palet de caramida si il duc sa imi fac vila in varful muntelui deabea atunci o sa fiu satisfacut de el si isi merita banii...si o sa il laud la infinit !!! q7 si x5 se ascund in domeniul asta ! parerile sunt impartite ! dar am constatat ca eu de aici din ardeal inconjurat de munti favorizez masina mica!...nu stiu ce argumente satisfacatoare imi puteti da de pe strazile din Bucuresti despre un SUV !

Inca ceva ! am lucrat la o firma de advertising part time si din cand in cand conduceam un Hyundai Terracan 2003..2.9crdi 150cp nu e cu tractiune permanenta..e la buton...cand e pe 2wd lucreaza doar spatele ...ce sa zic...masina mergea bine pe 2wd si lua cam 15l in oras...in curbe daca era ploaie sau polei imi aluneca instant mai ales la cea mai mica accelerare ! cand cuplam 4x4 masina era usor de controlat dar motorul era de nerecunoscut ! se tura mai tare si era mai lent ! si mai avea ceva optiune LOW...ceva havy duty....motorul avea un relantiu de trageai "blocu" cu a 1 a ! in a 5 a deja era turat la 50 km/h ...ce sa zic ca nu imi permiteam sa merg cu 4x4 oricum ca scoteam un consum de nu puteam sa il justific la firma fata de cat ia pe 2wd(mers normal de agent/sofer... nu chiar pensionar ) !...adica pe scurt nici nu ma puteam bucura ca eram intr-un SUV ! 4wd era lent si consuma mult !... asa ca mergeam cu 2wd !....de atunci detest vapoarele astea ! ...era destul de confortabil si senzatia gelatinoasa de la suspensii in curbe si in depasiri era foarte placuta ! cat despre offroad..nu am avut chiar nici un drum pe teren accidentat tare !...

Last edited by Hondarul; 26-12-07 at 09:06.
lrazvani is offline   Reply With Quote
Old 26-12-07, 23:44   #17
blak
Banned

Stage 5
 
blak's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 783
Default Re: De ce un 4x4?

lrazvani....
Te contrazic in legatura cu turismele de 1,6 ....
Am un pajero 5 usi , 3.2 DiD din 2006
Top speed atins cu el : 195 KM/h (este hidramata masina)
Si pot zice ca dupa 100km/h pot impinge majoritate passat-urilor 1,9tdi si 2.0 tdi.. pe care le lauzi ( vorbim de masini stock )
Cel putin la masina asta diferentele se vad dupa 100Km/h dintr-un turism si ea...

Am si un opel Omega B cu motor de BMW 2.5 TDi, 150cp... intradevar la demaraj sta mult mai bine.. dar dupa 100-120 km/h ....pajero urca mult mai bine.


Off-road-ul in opinia mea are multe plusuri fata de turism:
1. Siguranta mai mare
2. Forta bruta pe care o controlezi( ti se pune pata pe vecinu ca a parcat pe locul tau... ii tragi si camionul ... )
3. Posibilitatea de a parca in locuri unde un turism nu o poate face
4. Spatiul ( unul dintre cele mai mari avantaje ) ...ai nevoie sa cari un frigider... cu un matiz probabil mai mult ca sigur te uiti..daca este mai mare masina su frigiderul...
5. Vizibilitatea este mult mai buna ( cel putin asta am observat eu )
6. Garda la sol mai mare ( nu mai ai probleme ca spargi baia de ulei)
7. Gropile nu le mai consideri o problema (posibilitate mult mai mica de a stramba jantele)
8. Desi este o masina mare in trafic poti face multe eschibitzii ( sari borduri si la 40km/h daca ti se pune pata(si o iei frumusel pe trotuar,sant ,etc) ...si uimitor jantele sunt intregi ...
9. Sa nu mai vorbim daca avem o iarna putin mai grea... te urci frumos la volan si pleci... nu dai la lopata... nu pui sare sau nisip...

Si lista poate continua!

Sunt curios oare daca ai masina de 500cp si mergi prin bucuresti la pranz..cand este aglomerat ... ce argument imi poti aduce ca se merita?
Aceeasi comparatie este...

Faza cu pretul este irelevanta... depinde de buzunar si multe altele... sunt destul de multi care detin 5-6 masini... si nu mai vorbim de buzunar. Cand cineva alege un SUV il alege dupa preferintele sale/ nevoile sale .
De ce sa cumperi Passat nou noutz... cand poti lua logan 1.6 16v si poti sa te tii dupa un passat ( in limita decentei) ... tot masina este... diferenta este la confort... dar si la bani extrem de mare (aceeasi comparatie ca a ta... legata de preturi suv vs turism )

Bafta !
blak is offline   Reply With Quote
Old 27-12-07, 01:18   #18
lascarica
Super Moderator

Stage 5
 
lascarica's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,330
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: De ce un 4x4?

Quote:
Originally Posted by lrazvani View Post
ha...da'..am si io o-ntrebare la tine: Nu crezi ca ar fi de preferat sa mai si citesti ce scrii inainte de a face maximele astea publice? ..inteleg ca esti pusti,dar....revino la realitate! Prezina argumente legate de realitate,nu fantasme..


Doamne ce jenant e...ma gandesc la expresii ca "ha...da`" "pusti" si multe altele aflate in vocabularul tau de 35 de ani ce iti reflecta inteligenta si gandirea...mi rusine de rusinea ta stimate domn !
Si mai e foarte jenant cu povestile astea contradictorii care sunt insotite de jicniri la persoane anonime care nu au facut nimica..mai ales sa jicneasca...!
Foarte bine daca asa iti place tie asa sa fie...dar dupa cate pot sa imi dau eu seama sigur nu ai tu mari realizari in viata si multe studii de ai asemenea idei !
Sper sa nu iti vina idei sa ma jicnesti din nou...sper sa iti ceri scuze mai degraba(ai 35 de ani doar..daca continui..nu numai eu o sa imi dau seama cine e pustiul aici ) si sa imi zici ce de ce nu esti de-acord cu mine fara sa ma ofensezi ...eu am vorbit foarte diplomat cu tine..putin mai piperat dar ai meritat !
Mai omule,vezi ca te faci de ras teribil de rau...Studii ,in mod sigur am mai multe decat tine si mai ales chiar am ramas cu ceva din ceea ce am studiat...cel putin capacitatea de a ma exprima in limba romana,atu de care tu nu prea te bucuri si mai mult decat atat ,ai obraznicia sa critici felul cum ma exprim eu !
"ha...da' "-nu-i o expresie folosita de mine ,ci de tine...eu mai sus am scris "aha...da' ....." -si te rog intreaba pe cineva mai putin agramat , daca modul in care mi-am expus eu parerea acolo este corect sau nu.
Te rog ia si citeste din scoarta'n scoarta ,daca tot pe la scoala n-ai binevoit sa treci pana la varsta ta
Rusine n-ar trebui sa-ti fie de rusinea mea, asa cum afirmi...pentru ca mie nu-mi este rusine sa blamez prostia,ignoranta si incultura ...rusine ar trebui sa-ti fie de frazele asemenea celei subliniate de mine in postul tau si de termeni ABSOLUT banali in limba romana de care n-ai habar...insa ai tupeul de a ma "certa" pe mine ..Esti maxim de comic...incearca urmatoarea replica s-o exprimi in semne si smileys,poate vei reusi sa fii mai coerent .... ..."povestile contradictorii...jicniri...persoane anonime...sa jicneasca"...=))=)) :superultramegalol:
PS: replica la care faceam aluzie mai sus, te rog sa nu o mai postezi aici,fiind offtopic.Sper sa tii cont de rugamintea mea.
Multumesc pentru intelegere!
PS2: realizarile mele nu te privesc pe tine si nu am facut vreo referire la realizarile tale sau ale parintilor tai (pt ca nu sunt sigur ca-i vorba de vreo realizare in cazul tau).Notiuni elementare de pilotaj iti sunt complet straine,ca dealtfel si orice minim de cunostinte de baza legate de auto,chiar daca ai avut ocazia sa conduci destule (dupa cum afirmi).Oricum masinile pe care le-am testat eu pana acum,sunt vreo 60 din care vreo 40 au fost proprietate personala (nu a lu' tata,ale firmei,etc - deci pe BANII si pe MUNCA mea).Inca imi permit sa intretin si folosesc mai mult de o masina proprietate personala,si-mi permiteam asta si la varsta ta,chiar fara parinti care sa-mi vegheze "cum imi bate vantu-n vela"(sa nu mai vorbesc de cei care fabrica si vant si vela si barca si ocean pentru urmasi... bravo lor!)...platind si o chirie,platind pentru tot ce bagam in mine,platind pentru combustibilul ce-l consumam......si sunt mandru si-mi pare bine ca am trait asa.......TU?!
__________________
...
un cumul de idei si de concepte, menite sa ne confere identitate, inglobate intr-un pachet avand capacitatea de a le perpetua...
*Ma destind jongland cu propriile-mi ganduri in vasta cultura de amintiri trecute si viitoare*
Gold_Fm - purest form of entertainment music; Romānia Muzical - only music.

Last edited by lascarica; 27-12-07 at 01:51.
lascarica is offline   Reply With Quote
Old 27-12-07, 07:19   #19
sponsoru

Stage 5
 
sponsoru's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 673
Default Re: De ce un 4x4?

Fiti mai concilianti !hai ca e Craciunul
Avantaje si dezavantaje..Polemica este una lunga si neconstructiva.. Ideea este ca in Bucuresti totusi eu nu vad avantajele absolute ale suv-ului Orice s-ar spune fiecare apeleaza la o nota de subiectivism atunci cand isi exprima parerea..
ps: Am citit pe undeva pe aici ca un Cayenne sh e 20.000 Euro..Omg ) Cand a ajuns sa fie asa ieftin?..
La multi Ani!!!
__________________
Te-ai nascut original , Nu muri o copie ..

sponsoru is offline   Reply With Quote
Old 27-12-07, 12:38   #20
lrazvani

Stage 4
 
lrazvani's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 210
Default Re: De ce un 4x4?

black zimi te rog cat ai dat pe pajero ? si cat te costa asigurarea?
motorul de 1.6(turisme) merge peste 200km/h...tu te-ai referit doar la 195hm/h cu masina ta de 3.2 asa e? toate avantajele care mi le-ai zis sunt adevarate ! dar parca negi umpic punctul meu de vedere !...mi se pare normal...doar esti propietar mandu de SUV !
lrazvani is offline   Reply With Quote
Old 27-12-07, 17:40   #21
200SX
4 Speed Squad Member

Stage 5
 
200SX's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 5,015
Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: De ce un 4x4?

Tot va referiti la masini cu "motor de 1.6" sa fim seriosi, fiecare grupa de masini are segmentul ei de piata si intrebuintarile lui, sa ne gandim practic nimeni nu o sa livreze pizza cu Teranoul 4x4 ca deh e manevrabil in trafic, se parcheaza la fel de usor si consuma putin, unde mai pui ca e si ieftinache, iar pe de alta parte , aia de se duc pe la sonde sau la vantoare nu o sa-si ia matiz, ca deh si aia e masina.

masinile de teren 4x4 au un segment clar caruia i se adeseaza, iar parerea mea e ca suvurile au incercat sa castige un segment mai mare de piata
masina de teren + masina de strada + masina de familie, din acest motiv cred ca nu exceleaza la nici un capitol, dar pt omul normal care are o vila la munte cu un drum pietruit, poate fi masina ideala.

pe de alta parte pt unul care traieste intr-o zona unde are numai asfalt in jurul lui, nu ploua nu ninge, si nu are de gand sa calce cu cauciucul nici macar 2cm inafara drumului, si pe deasupra nu are 7 copii, la ce i-ar putea folosii un off-roader 4x4 (excludem cazul in care ii place lui la nebunie forma masinii x si o ia ca asa ii place lui)
200SX is offline   Reply With Quote
Old 27-12-07, 21:13   #22
tudop

Stage 2
 
tudop's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 25
Default Re: De ce un 4x4?

Quote:
Originally Posted by lrazvani View Post
black zimi te rog cat ai dat pe pajero ? si cat te costa asigurarea?
motorul de 1.6(turisme) merge peste 200km/h...tu te-ai referit doar la 195hm/h cu masina ta de 3.2 asa e? toate avantajele care mi le-ai zis sunt adevarate ! dar parca negi umpic punctul meu de vedere !...mi se pare normal...doar esti propietar mandu de SUV !
Din cauza unei experiente neplacute pentru tine ai ajuns sa incerci sa convingi lumea ca SUV-ul nu e bun... Costurile de care zici tu ... ce treaba au, ar trebui acum sa mai apara un user care sa sustina ca petru biciclete nu platesti nimic, nu consuma si toata lumea ar trebui sa renunte la masini.
Viteza e complet irelevanta, daca o masina poate sustine 120kmh in conditii de siguranta poti merge cu ea pe sosea relaxat.. ce conteaza ca nustiucare cu Logan preparat prinde 200kmh, n-are decit de se sinucida, preferabil in liniste.
Sarbatori fericite
tudop is offline   Reply With Quote
Old 28-12-07, 09:38   #23
bragacristy

Stock
 
bragacristy's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 7
Default Re: De ce un 4x4?

normal ca nu se compara turismele cu suv eu cu un touareg de 2,5 faceam jaloane printre masini si nu aveam mai putin de 160 km/h plus are suspensia asistata electronik la asfalt se aseaza ajunge passat in gropi se ridica, treaba cu strecuratu prin bucuresti e reala nu poti sa te strecori cu unu suv pe unde te strecori cu matiz si parcarea la fel matizu il mai bagi si pe langa parcare suv nu poti ca sta in drum oricum eu prefer suv decat turism
bragacristy is offline   Reply With Quote
Old 28-12-07, 13:40   #24
lynxtuning

Stage 1
 
lynxtuning's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 13
Default Re: De ce un 4x4?

salutare . de curand am achizitionat primul meu 4x4 , un Jeep Cherokee cu care vreau sa-mi petrec week-end urile la munte . am urmarit discutiile de pe acest post iar concluzia la care am ajuns e ca ideal ar fi sa avem si un off-roader si o masina mica . toate astea se pot realiza si cu un buget mic .
lynxtuning is offline   Reply With Quote
Old 28-12-07, 22:11   #25
blak
Banned

Stage 5
 
blak's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 783
Default Re: De ce un 4x4?

lrazvani...vreo 70 mii ...la vremea aceea...a fost luat de nou
Comparatia ta cu 1.6 poate pica... Degeaba incerci sa compari un 1.6 cu un SUV..
Ce frane are un turism fata de un SUV? Te asigur ca SUV-ul sta mai bine la partea de franare
Am mers cu un hyundai de 1.6 16v ... la 180km/h zici ca se rupea masina...
Am mers si cu clio 1.4 16v... merge 180km/h posibil sa se mai duca... dar se simtea ca masina nu este foarte stabila.
Dute tu in afara cu un motor 1.6 si vorbim la depasiri la 100-120km/h si vedem care sta mai bine... Un SUV cu motor mare si cuplu mare sau un turism cu motor de 1.6.
Incerci sa compari 2 lucruri diferite... gandestete de ce costa atata un SUV.
Ca doar cateva reductoare si 4x4 nu face sa fie tripla la pret fata de un turism... deci direct prin diferenta de pret ne putem da seama ca nu putem compara.

Crede-ma avantaje ai multiple la SUV daca nu esti o persoana sa vrea vreo 6 sec pana la 100km/h ...

BTW sunt suv-uri care bat masini de 1.6 16v fara probleme )
Mitsubishi Outlander 2.0 Turbo .... 7,7 s pana la 100km/h si 220km/h viteza constructiva. Hmmm oare cate masini 1.6 16v pot face asta? Stock?
Si exemplele pot curge !

Bafta!
blak is offline   Reply With Quote
Old 30-12-07, 21:52   #26
Al3xxx

Stage 5
 
Al3xxx's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,670
Member of:
[Crazy Drivers]
Default Re: De ce un 4x4?

interesant topic ,parereri pro si contra dar eu raman totusi la parerea mea ca merita sa ai un jeep in curte chiar daca ai 1 singura masina sau ca ai 2 3 pe langa ea
eu as mentiona cateva din plus uri ,sper sa nu le repet :
1. in primul rand as achizitiona un jeep pt siguranta a mea si a pasagerilor ,este mare greoi si nu se face praf cu una cu doua
2. impune respect pe strada ,iti garantez ca nu se baga nimeni aiurea in fata ta ,ca in fata unei masini obisnuite
3.cum te simti cand mergi cu un jeep si stai la semafor langa un sedan oarecare ? cand vezi totul mai de sus ...nu vb de fitze dar asa ca fapt
4. era un baiat care vorbea mai sus ca un jeep nu fuge tare ca nu prinde 200 si acceleareaza greu atinge viteza maxima mai greu la unele modele ,dar luand altfel problema pentru ce este facut un suv sau jeep cum vreti sa ii ziceti ? pentru confort atat pentru drumurile asfaltate cat si pentru cele cu denivelari si multe altele
este mult mai odihnitor sa mergi la drum cu o masina care nu acceslereaza instat si care nu trebuie sa prinda nush ce viteza
iti propun sa mergi bucuresti bacau dar pe partea b - ploiesti brasov bacau cu o masina sport si apoi un jeep si apoi sa imi zici cand ai ajuns la destinatie cu care masina te-ai simitit mai bine la drum si a fost mai odihnitoare ...
oricum cam astea au fost parerile ce am vrut sa le mentionez oricum daca ar fi sa aleg dintre toate genurile de masini una singura ar fi un jeep pentru ca are cate un pic din toate
Al3xxx is offline   Reply With Quote
Old 31-12-07, 02:07   #27
lascarica
Super Moderator

Stage 5
 
lascarica's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,330
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: De ce un 4x4?

Aproppos de demaraje si alte chestii care dupa cum spune lumea ,nu le poti intalni la jeep/suv ....poate unii nu stiu dar "King of europe" la drag pe anul acesta a fost un...SUV cu punte rigida spate ...care nici pe circuit nu sta DELOC rusinos langa un ferarri sau alte "animale".... E vorba binenteles de taifunul si fratele lui bun -ciclonul , de la GM. Masini care trag extrem de bine si stau extrem de bine si la capitolul stabilitate/pastrare traiectorie. Masini care cu un relativ usor tuning au batut tot ce se poate in cursele de drag, avand... CUTIE AUTOMATA in 4 Trepte ....aia urata si clasica fara nush'ce fite de padele(v. paddels) pe volan si comenzi tip secvential.....unde mai pui ca versiunea pick-up are chiar ...tamburi si foi de arc pe spate ...Va dati seama ca un specialist cum este Irazvani(momentan intr-o mica pauza), n-ar da doi bani pe ceea ce poate face respectivul utilaj
Doua brute: GMC Cyclone / Typhoon -filme gasiti la geu pe net...din pacate nu exista niciuna inscrisa in Ro, singurul truck performant fiind dodge-ul V10 de la arad, insa nu se apropie nici de ceea ce poate face un cyclone stock.
PS: oricum,nu-i ceva singular exemplul GMC ci mai exista si Patrol ST turbo (destul de rar,adevarat) iar unul pe care-l gasim destul de des si pe strazile noastre,chiar daca este mai putin "jeep" decat celelalte doua,este Subaru Forester Sti sau chiar si 2.5xT .

La multi ani tuturor si numai ganduri de bine !
lascarica is offline   Reply With Quote
Old 01-01-08, 16:10   #28
Burp

Stage 1
 
Burp's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 13
Default Re: De ce un 4x4?

De ce 4x4 ?
1. Sentimentul de libertate...ies in fiecare weekend la plimbari.
2. Circul des pe drumuri proaste
3. Moft mai vechi.

PS : Jeep-uri sunt doar cele facute de Chrysler (AMC in trecut). Asa ca sa denumiti corect Nissanurile, Toyotele si alte masini care sunt clasificate ca si "jeep-uri"
Burp is offline   Reply With Quote
Old 03-01-08, 01:53   #29
Infernalu

Stock
 
Infernalu's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Default Re: De ce un 4x4?

Quote:
Originally Posted by lascarica View Post
Cateva motive ale mele pt care mi-am luat si masina de teren :
1- Ganditi-va ca veniti cum am fost nevoit eu astazi,de pe Soseaua Pipera-Tunari pana pe Bucuresti-Pitesti...in intervalul orar 16:30- 20 ... ... Una e sa te uite dumnezeu intre tiruri pe centura,iar cand intr-un tarziu termini excursia,ajungand la destinatie...realizezi ca ai si uitat ce mama dracu' cautai acolo.. ....Alta e sa te bazezi un pic pe cazan ,neratand zonele in care o poti lua pe camp sau macar pe langa banda de rulare,fara sa-ti fie frica de lovituri dedesubt ori de posibilitatea ramanerii impotmolit in noroi (exista si la jeep,dar mult limtata )
2- Cine nu vrea iarna la munte?!...eu sunt adeptul mersului pe jos/trekking sau al schiurilor de tura,insa....parca e mai bine sa ai posibilitatea de a te hotara asupra echipamentului necesar turei la baza traseului si nu in localitatea cea mai apropiata de unde obligatoriu vei lua cu tine si lucruri/echipament care se va dovedi inutil in tura respectiva,tu necunoscand bine conditiile pana nu ajungi sa vezi cu ochii tai. Iar cu cat ai mai multa greutate in rucsac,cu atat tura este mai putin placuta.
3- La cate gropi imense si capace de canal furate/sparte sunt in orasul asta...consider ca-i un fel de tratament anti-stres articulatia solida si baloanele mari ale jeepului...Cu masina mica,stau cu frica ori de cate ori intru pe o strada pe care n-o cunosc bine si nu-i foarte luminata...si nici nu ies cu masina mica pentru a circula cu 20km/h...teoretic...ca practiiiic.... Oricum,la cate "lucrari" (a se citi furaciuni) se fac non-stop sarmanelor strazi bucurestene , eu cand circul cu cea mica,verific cel putin o data pe zi ochiometric daca am lovit/fisurat baia......un stres in plus la finele fiecarui drum facut..
4- Cand te invita cineva la o discutie,prima ta intrebare nu este "-Cum este strada?..pot intra cu masina?"...
5- Posibilitatea de a lua dupa tine un adevarat atelier mobil,fara a sacrifica spatiul necesar bagajelor sau pasagerilor; De obicei parti mecanice usor accesibile in caz de ...rau.

Treaba cu parcarea este absolut aiurea...Un C1,nu-l pot concura,dar iti garantez ca parchez la fel de usor si exact in spatiul in care intra un C3 si chiar un C2. Mai mult decat atat,cu o masina de teren,in penuria de locuri de parcare din B,poti opta pentru solutii mai ..neobisnuite(nu pot sa dau exemple...cine are,stie) care sa nu te puna in situatia de ...a-ti lua masina in casa....asta in cazul in care locuiesti in centru sau cartiere aglomerate.
Aproppos de "descurcat" in oras...oricare dintre contestatarii ferventi ai solutiei de teren, il invit la un mic test in bucuresti.Dansii cu scute...pardon, matiz/c1 -rile iar eu cazanul 4x4.Traseu in cursul saptamanii la ora 17 ales de domniile lor.verificam inclusiv cat de repede gasim fiecare loc de parcare FARA amenda.
Numai bine !





Lasa ma oameni in pace daca se simt mai bine cu C1 sau etc. un jeep (suv) in ro mai concret in buc este masina ideala (folosita ca atare a se exclude asa zisele jeep-uri SantaFee and co.)

Asa ca pe cei care va tine facem competitie me and lascarica cu 4x4 si voi cu ce vreti intre ora 16 si 18 pe centura si intrare in buc prin Baneasa cu parcare in zona unirii (putetzi sa parcati si in aia cu plata ) dau si prmiu 200 ron daca exista careva care ma intrece pe mine sau lascarica.
Infernalu is offline   Reply With Quote
Old 03-01-08, 03:33   #30
200SX
4 Speed Squad Member

Stage 5
 
200SX's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 5,015
Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: De ce un 4x4?

Quote:
Originally Posted by Infernalu View Post



Lasa ma oameni in pace daca se simt mai bine cu C1 sau etc. un jeep (suv) in ro mai concret in buc este masina ideala (folosita ca atare a se exclude asa zisele jeep-uri SantaFee and co.)

Asa ca pe cei care va tine facem competitie me and lascarica cu 4x4 si voi cu ce vreti intre ora 16 si 18 pe centura si intrare in buc prin Baneasa cu parcare in zona unirii (putetzi sa parcati si in aia cu plata ) dau si prmiu 200 ron daca exista careva care ma intrece pe mine sau lascarica.
daca respecti regulile de circulatie nu vad de ce ar fi 4x4 mai breaz sau cumva ai de gand sa o iei pe "scurtaturi" (adica sa incalci legea) si la final sa parchezi pe spatiul verde ?
200SX is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -