Ia sa va povestesc o intamplare nefericita la care am fost martor azi......
Am fost plecat pana la Sinaia cu noaptea, iar la intoarcere, in jurul orei 17, ne aflam la 45 de km inainte de Targul Mures, dupa Sighisoara. Cine stie zona, stie ca sunt niste drumuri cu o banda pe sens, multe multe curbe fara vizibilitate , cu suisuri si coborasuri.
La urcare, un camion mai vechi nu putea sa traga asa bine, incat se formase in spatele sau un convoi de vreo 30 de masini, primul in spatele camionulu, era un TIR , dupa aceea o duba si noi. Intr-o curba fara vizibilitate, TIR-ul intra in depasirea camionului, si, normal ca nu ai un sprint excelent cu un tir de 20 de tone la urcare si si in curba, astfel incat pe la jumatatea manevrei, apare in fata tirului un Logan MPV, care franeaza brusc, ca sa nu intre frontal in tir, si repede in spatele Loganului apare o SuperNova care nu mai are timp de franare, si se izbeste puternic in Logan aruncandu-ul in afara carosabilului, deodata cu aceasta. TIR-ul care era vinovat de accident, scapa intact , reuseste depasirea si dispare repede.
Socat....eu sun la 112 si le explic toate cele, si faptul ca vinovatul a fugit de la locul accidentului, care , mai mult ca sigur s-a soldat cu raniti (fiind in asa mare aglomeratie nu am putut opri sa vedem). Cei de la 112 imi fac legatura cu Politia, carora le explic din nou totul, si ei imi zic ''vom trimite un echpaj'' si...o zi buna.... Sa inteleg, ca daca esti vinovat de un accident, si scapi intact, nu mai te acuza nimeni de nimic? Inteleg ca victimele erau prioritare, dar macar sa fi facut un filaj pe traseu, ca doar numai pe E60 merg Tirurile, si il gaseau usor, si le-am si dat informatii despre marca si firma camionului.....
Sa ma astept sa fiu chemat la declaratii in urmatoarele zile?
Daca nu se intelege vreo fraza, imi cer scuze, dar sunt obosit, revin maine cu mai multe detalii