22-12-06, 04:34
|
|
Stage 2
|
2007 ???
care ce stie, cum va fi de la anul cu cumpararea (sau vanzarea) masinilor? taxe, inmatriculare, etc
|
|
|
22-12-06, 12:10
|
|
Guest
|
Re: 2007 ???
intra pe www.automobiletv.ro poti sa iti calculezi acolo unde sunt masini la mana 2
|
|
|
27-12-06, 02:40
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [4Tuning International] [PEUGEOT]
|
Quote:
Originally Posted by Bogdan'
|
Sau mai exact si direct aici: http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php
Nu uitati sa va calculati si TVA-ul la suma calculata care este 19%.
Adica o masinuta cu euro 2 ,care are in mod cert +/- 10 ani si un motoras de 1600 cmc ar costa cca 3000 euro doar taxa ,desi o poti gasi gratis in UE si ar fi mai buna decit jumatate din parcul auto din RO.
Deocamdata nu va apucati de cumparaturi deoarece s-ar putea ca UE sa faca presiuni asupra guvernului sa modifice acesta taxa aberanta.(vezi Polonia)
29-12-06, 23:31
|
|
Ford Driver
Stage 5
Member of: [FORD] [FOTO]
|
Quote:
Originally Posted by turbojack
Deocamdata nu va apucati de cumparaturi deoarece s-ar putea ca UE sa faca presiuni asupra guvernului sa modifice acesta taxa aberanta.(vezi Polonia)
|
vai sa te auda cineva si macar la jumatate daca s-ar reduce taxele... inteleg sa se puna taxe mari pe masinile poluante (euro 1 la greu hai sa zicem si euro 2) dar deja sa pui asa taxe mari pe un euro 4 (la o masina de 2000 cmc si de prin 2003) platesti in jur de mai mult de 1000eu taxe... aberant domle :/ si nu poti sa zici ca avantajeaza pe cineva... adica chiar si loganul, masina romaneasca noua are putin de suferit din chestia asta....
|
|
|
30-12-06, 09:53
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [TIME SQUAD]
|
Quote:
Originally Posted by turbojack
Sau mai exact si direct aici: http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php
|
Polonia nu are fabrica LOGAN...toata treaba cu taxele astea mari vine de la Renault care, in momentul semnarii contractului pt cumpararea fabricii Dacia a cerut oprirea importului de masini second-hand in Romania...scumpii nostri guvernanti nu au acceptat, in sensul ca nu au putut opri de tot importurile de SH dar au impus norme de poluare si acum taxele astea idioate care vor urma...nu se stie ce va fi ...oricum...(citat PARAZITII) ROMANIA DA DIN CAP PE HIP-HOP !!
|
30-12-06, 10:45
|
|
Ford Driver
Stage 5
|
si ce mi se pare curios este faptul ca pe masinile vechi de vreo 3-4 ani (poate e ceva eraoare a calculatorului de pe acel site... ) au cele mai mari taxe... indiferent ca sunt euro 4.... 3 sau altele... uitat-iva si voi... schimbati putini anii intrei ei si o sa observati cum cresc foarte puternic taxele pana pe la 3-4 ani si deja de la 4-5 ani incep sa scada putin...
|
|
|
31-12-06, 02:10
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by sfigmo
Polonia nu are fabrica LOGAN...toata treaba cu taxele astea mari vine de la Renault care, in momentul semnarii contractului pt cumpararea fabricii Dacia a cerut oprirea importului de masini second-hand in Romania...scumpii nostri guvernanti nu au acceptat, in sensul ca nu au putut opri de tot importurile de SH dar au impus norme de poluare si acum taxele astea idioate care vor urma...nu se stie ce va fi ...oricum...(citat PARAZITII) ROMANIA DA DIN CAP PE HIP-HOP !!
|
..si sa-ti mai placa masinile Renault...
ce chestie, pana acum nu puteai sa iti aduci o masina de prin 98-99 ca nu avea euro3 si vezi ce rabe, saviemuri, bascule si alte 'uzine' dastea comuniste, vechi de 30 de ani circula pe strazi. Acuma ca intram in mUE, sa iti aduci o masina iesi mai scump decat era cu taxe vamale...
|
|
|
05-01-07, 11:18
|
|
Stage 3
|
am mers pe www.automobiletv.ro si am facut un calcul, putesi incerca si voi urmatoarele variante:
Norme de poluare Euro3
Capacitatea cilindrica cm3
€ / cm3
Varsta autoturismului 3ani-4ani luni/ani
Coeficient de corelare 2.3
Reducere 32%
Pret taxa
1094.8
EURO
Norme de poluare Euro3
Capacitatea cilindrica 1400cm3
€ / cm3
Varsta autoturismului 6ani-7ani luni/ani
Coeficient de corelare 2.7
Reducere 47%
Pret taxa
1001.7000000000002
EURO
Deci e mai mica taxa pt o masina de 6 ani decat pt o masina de 4 ani
Ori e gresita formula de calcul de acolo, ori cine afacut legea ori ii tampit, ori exista anumite interese. Aruncati so voi o privire
|
06-01-07, 11:23
|
|
Stage 2
|
dap..asa e..cred ca e gresita formula...cu cat e mai veche cu atat e mai mica taxa..
|
|
|
09-01-07, 19:24
|
|
Stage 5
|
UE ne da in judecata la Curtea Europeana de Justitie pentru ca am incalcat legislatia comunitara auto * Intr-un comunicat adresat redactiei ZIUA, Comisia Europeana anunta ca va declansa impotriva Romaniei, in cel mai scurt timp, procedurile de constatare a incalcarii obligatiilor de stat membru privind introducerea taxei de prima inmatriculare auto * Guvernul a introdus aceasta taxa in noul Cod fiscal, in ciuda faptului ca oficialii europeni si-au manifestat in repetate randuri dezacordul * Comisia Europeana a demarat deja procedurile de constatare a incalcarii Tratatului UE impotriva Poloniei si a Ungariei, state aflate intr-o situatie similara * Decizia Curtii Europene de Justitie va obliga Romania sa-si schimbe legislatia
09-01-07, 20:39
|
|
Ford Driver
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Paul_(NooB).
UE ne da in judecata la Curtea Europeana de Justitie pentru ca am incalcat legislatia comunitara auto * Intr-un comunicat adresat redactiei ZIUA, Comisia Europeana anunta ca va declansa impotriva Romaniei, in cel mai scurt timp, procedurile de constatare a incalcarii obligatiilor de stat membru privind introducerea taxei de prima inmatriculare auto * Guvernul a introdus aceasta taxa in noul Cod fiscal, in ciuda faptului ca oficialii europeni si-au manifestat in repetate randuri dezacordul * Comisia Europeana a demarat deja procedurile de constatare a incalcarii Tratatului UE impotriva Poloniei si a Ungariei, state aflate intr-o situatie similara * Decizia Curtii Europene de Justitie va obliga Romania sa-si schimbe legislatia
|
deci cred ca este cea mai buna veste pe care am auzit-o anul acesta... sa de domnul sa fie asa....
|
|
|
10-01-07, 00:12
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Paul_(NooB).
|
era si cazul, nush ce au asteptat asa de mult in sfarsit o veste buna pe anul asta.
|
|
|
10-01-07, 16:51
|
|
Stage 4
|
In sfarsit o veste buna pt noi!
Cu putin noroc scapam de taxele astea mari aplicate la inmatricularea masinilor mai nou...
Aici: http://www.prosport.ro/articole/ue-n...riculare/21685
|
11-01-07, 01:09
|
|
Stage 2
|
Re: In sfarsit o veste buna pt noi!
din cate am inteles polonia si ungaria is in proces cu Ue de cand or intrat pt faza asta. Deci daca se schimba ceva probabil asta o sa se intample peste cativa ani si gasesc astia alta smecherie sa bage doara loganu trebe vandut
|
|
|
11-01-07, 03:01
|
|
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [4Tuning International] [MERCEDES] [VW] [Echipa de sprijin] [2 Roti]
|
Re: In sfarsit o veste buna pt noi!
Quote:
Originally Posted by dulau
Auzi tekno tu ai iesit vreodata din tara de tot vb prosti!De exemplu in Italia,Spania,Germania,Portugalia,Elvetia,aigurari le nu se platesc in functie de anul fabricatiei ,nu stiu de unde scoateti voi ideile astea da mai intrebati si voi!Numa bine ,Dulau
|
mai dulau, nu am de gand sa ma contrazic cu tine, dar pe de o parte ii dau dreptate atat la tekno, cat si la danutzu eu traiesc in spania de aproape 7 ani, si in primul rand, daca iti permiti sa ai o masina veche.. non euro.. sa euro 1 platete 800€ daca e euro1 si pana in 2.0i sau 1.9td daca e non euro platesti 1200 plus motorizarea...
Last edited by ReLLaXX; 11-01-07 at 17:00.
|
|
|
|
|