![]() |
2007 ???
care ce stie, cum va fi de la anul cu cumpararea (sau vanzarea) masinilor? taxe, inmatriculare, etc
|
Re: 2007 ???
intra pe www.automobiletv.ro poti sa iti calculezi acolo unde sunt masini la mana 2
|
Quote:
Sau mai exact si direct aici: http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php Nu uitati sa va calculati si TVA-ul la suma calculata care este 19%.:( Adica o masinuta cu euro 2 ,care are in mod cert +/- 10 ani si un motoras de 1600 cmc ar costa cca 3000 euro doar taxa ,desi o poti gasi gratis in UE si ar fi mai buna decit jumatate din parcul auto din RO.:( Deocamdata nu va apucati de cumparaturi deoarece s-ar putea ca UE sa faca presiuni asupra guvernului sa modifice acesta taxa aberanta.(vezi Polonia) |
Quote:
|
Quote:
|
si ce mi se pare curios este faptul ca pe masinile vechi de vreo 3-4 ani (poate e ceva eraoare a calculatorului de pe acel site... ) au cele mai mari taxe... indiferent ca sunt euro 4.... 3 sau altele... uitat-iva si voi... schimbati putini anii intrei ei si o sa observati cum cresc foarte puternic taxele pana pe la 3-4 ani si deja de la 4-5 ani incep sa scada putin...
|
Quote:
ce chestie, pana acum nu puteai sa iti aduci o masina de prin 98-99 ca nu avea euro3 si vezi ce rabe, saviemuri, bascule si alte 'uzine' dastea comuniste, vechi de 30 de ani circula pe strazi. Acuma ca intram in mUE, sa iti aduci o masina iesi mai scump decat era cu taxe vamale... |
am mers pe www.automobiletv.ro si am facut un calcul, putesi incerca si voi urmatoarele variante:
Norme de poluare Euro3 Capacitatea cilindrica cm3 € / cm3 Varsta autoturismului 3ani-4ani luni/ani Coeficient de corelare 2.3 Reducere 32% Pret taxa 1094.8 EURO Norme de poluare Euro3 Capacitatea cilindrica 1400cm3 € / cm3 Varsta autoturismului 6ani-7ani luni/ani Coeficient de corelare 2.7 Reducere 47% Pret taxa 1001.7000000000002 EURO Deci e mai mica taxa pt o masina de 6 ani decat pt o masina de 4 ani Ori e gresita formula de calcul de acolo, ori cine afacut legea ori ii tampit, ori exista anumite interese. Aruncati so voi o privire |
dap..asa e..cred ca e gresita formula...cu cat e mai veche cu atat e mai mica taxa..
|
UE ne da in judecata la Curtea Europeana de Justitie pentru ca am incalcat legislatia comunitara auto * Intr-un comunicat adresat redactiei ZIUA, Comisia Europeana anunta ca va declansa impotriva Romaniei, in cel mai scurt timp, procedurile de constatare a incalcarii obligatiilor de stat membru privind introducerea taxei de prima inmatriculare auto * Guvernul a introdus aceasta taxa in noul Cod fiscal, in ciuda faptului ca oficialii europeni si-au manifestat in repetate randuri dezacordul * Comisia Europeana a demarat deja procedurile de constatare a incalcarii Tratatului UE impotriva Poloniei si a Ungariei, state aflate intr-o situatie similara * Decizia Curtii Europene de Justitie va obliga Romania sa-si schimbe legislatia
|
Quote:
|
Quote:
|
In sfarsit o veste buna pt noi!
Cu putin noroc scapam de taxele astea mari aplicate la inmatricularea masinilor mai nou...
Aici: http://www.prosport.ro/articole/ue-n...riculare/21685 |
Re: In sfarsit o veste buna pt noi!
din cate am inteles polonia si ungaria is in proces cu Ue de cand or intrat pt faza asta. Deci daca se schimba ceva probabil asta o sa se intample peste cativa ani si gasesc astia alta smecherie sa bage doara loganu trebe vandut :)
|
Re: In sfarsit o veste buna pt noi!
Quote:
mai dulau, nu am de gand sa ma contrazic cu tine, dar pe de o parte ii dau dreptate atat la tekno, cat si la danutzu eu traiesc in spania de aproape 7 ani, si in primul rand, daca iti permiti sa ai o masina veche.. non euro.. sa euro 1 platete 800€ daca e euro1 si pana in 2.0i sau 1.9td daca e non euro platesti 1200 plus motorizarea... |
| All times are GMT +2. The time now is 00:58. |
- Copyright 2026 4Tuning