05-07-09, 21:02
|
|
Stage 5
Member of: [RENAULT]
|
Re: Cafeneaua nemţenilor de pe 4Tuning
Cea mai mare putere scoasa dintr-un 1.6 este de 175 CP, din cate retin eu si motorul e scos de cei de la BMW si se gaseste pe varianta cea mai potenta de Mini Cooper S. Si vorbim de motorizare cu turbo, nu aspirat sau VVT. Poate ma insel... dar totusi asta e cel mai puternic motor scos de un tuner si pus pe o masina de serie.
Mai exista si Honda VTEC Aced cu 200 cp dintr-un motor aspirat de 1.6 dar e vorba de o varianta care participa la curse... motorul e praf dupa cateva ture... Varianta de strada avea parca vreo 160 CP...
Opel a mai scos un motor turbo de 1.6l si 192 CP pe care l-a prezentat la Geneva in 2007 insa avea mari probleme de fiabilitate... Nu retin sa-l fi vazut in productie de serie. Poate totusi ma insel.
Recordul absolut pentru un 1.6 il gasiti aici: http://infao5501.ag5.mpi-sb.mpg.de:8...4261.xml&style Nu stiu insa ca acest motor sa fi fost testat decat pe dyno si nu pe sosea... Si vorbim de un V6 nu de un amarat de 4 in linie, fara turbo, foto compresor si fara VVT, din cate stiu eu, cum e cazul motorului "incriminat" de la VW...
Sper ca nu vor distruge poligonul... Oricum, mai sunt inca locuri numai bune pentru "liniute" si cei care cunosc platforma Savinesti stiu la ce ma refer.... In plus, se reface drumul dintre Girov si Roznov... un alt loc numai bun pentru turatii...
Costurile pentru un mini circuit de maxim 1 km ar fi cam de 400.000 euro. In cat timp credeti ca s-ar amortiza o astfel de investitie? Nu de alta dar cu un plan de afaceri beton, va indic eu unde se poate aplica pentru fonduri europene care ar sustine o astfel de investitie...
Last edited by ThunderRa; 05-07-09 at 21:30.
|
|
|
05-07-09, 21:47
|
|
Stage 5
Member of: [VW] [Kamikaze Racing Team]
|
Quote:
Originally Posted by ThunderRa
Cea mai mare putere scoasa dintr-un 1.6 este de 175 CP, din cate retin eu si motorul e scos de cei de la BMW si se gaseste pe varianta cea mai potenta de Mini Cooper S. Si vorbim de motorizare cu turbo, nu aspirat sau VVT. Poate ma insel... dar totusi asta e cel mai puternic motor scos de un tuner si pus pe o masina de serie.
Mai exista si Honda VTEC Aced cu 200 cp dintr-un motor aspirat de 1.6 dar e vorba de o varianta care participa la curse... motorul e praf dupa cateva ture... Varianta de strada avea parca vreo 160 CP...
Opel a mai scos un motor turbo de 1.6l si 192 CP pe care l-a prezentat la Geneva in 2007 insa avea mari probleme de fiabilitate... Nu retin sa-l fi vazut in productie de serie. Poate totusi ma insel.
Recordul absolut pentru un 1.6 il gasiti aici: http://infao5501.ag5.mpi-sb.mpg.de:8...4261.xml&style Nu stiu insa ca acest motor sa fi fost testat decat pe dyno si nu pe sosea... Si vorbim de un V6 nu de un amarat de 4 in linie, fara turbo, foto compresor si fara VVT, din cate stiu eu, cum e cazul motorului "incriminat" de la VW...
Sper ca nu vor distruge poligonul... Oricum, mai sunt inca locuri numai bune pentru "liniute" si cei care cunosc platforma Savinesti stiu la ce ma refer.... In plus, se reface drumul dintre Girov si Roznov... un alt loc numai bun pentru turatii...
Costurile pentru un mini circuit de maxim 1 km ar fi cam de 400.000 euro. In cat timp credeti ca s-ar amortiza o astfel de investitie? Nu de alta dar cu un plan de afaceri beton, va indic eu unde se poate aplica pentru fonduri europene care ar sustine o astfel de investitie...
|
da in poligon nu se fac liniute .....
|
|
|
05-07-09, 21:48
|
|
Stage 5
|
Linia dreapta se termina prea repede? :P
|
|
|
05-07-09, 21:50
|
|
Stage 5
|
Quote:
Linia dreapta se termina prea repede? :P
|
Ehhh sa mai dat lume si pe linie dreapta din cate am vazut ....dar mai mult mergem acolo pentru drifturi
|
|
|
05-07-09, 21:52
|
|
Stage 5
|
E multa lume cu tractiune spate? Nu de alta dar vad pe forum ca majoritatea sunt cu tractiune fata ceea ce e cam aiurea pentru un drifter adevarat...
|
|
|
05-07-09, 22:05
|
|
Stage 5
|
pai e 69 flp Bmw 320 (335 in devenire) si 99 rzt Bmw 325 si de restu nu prea ma intereseaza......
|
|
|
05-07-09, 22:06
|
|
2 Roti
Stage 5
Member of: [Kamikaze Racing Team] [2 Roti]
|
Quote:
E multa lume cu tractiune spate? Nu de alta dar vad pe forum ca majoritatea sunt cu tractiune fata ceea ce e cam aiurea pentru un drifter adevarat...
|
La drifturi merge Filip, RZT-ul,si Ravzan cu 316i-le....in rest ce mai trage Ghici cu "masina" cate o frana de mana da nu prea ii tine )
|
|
|
05-07-09, 22:07
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by AnDrEiCa
La drifturi merge Filip, RZT-ul,si Ravzan cu 316i-le....in rest ce mai trage Ghici cu "masina" cate o frana de mana da nu prea ii tine )
|
pentru cultura ta generala olcit'u are frana de mana pe rotile din fata
|
|
|
05-07-09, 22:08
|
|
2 Roti
Stage 5
Member of: [Kamikaze Racing Team] [2 Roti]
|
Quote:
Originally Posted by Jok3r K10
pentru cultura ta generala olcit'u are frana de mana pe rotile din fata
|
Da bine mai expertule ,mi-ai imbogatit cultura
|
|
|
06-07-09, 00:15
|
|
Stage 5
Member of: [KATANA TEAM]
|
ideea cu poligonul nu ar fi rea! dar din cate am auzit eu ..ei vor sa faca acolo ceva gen romexpo! deci e vba de ceva investitie.. si trebuie sa ne gandim ca "interesul poarta fesul" - daca tot folosim citate si alte zicale (m-am molipsit de la ThunderRa :P )
faza e ca poligonul daca s-ar retusa portiunile afectate de ploi, sau de timp si s-ar lati putin circuitul ar fi perfect! Portiunea de langa circuit de care zici tu nu prea e buna pentru liniute deoarece trebuie sa mergi cu viteza luminii sa zbori peste gropi sau mai bn spus peste "cratere" .
daca s-ar implica putin primaria si eu is perfect de acord ca ar putea reface poligonul sau sa faca altu mai mare! In legatura cu amortizarea sumei investite ..eu zic ca e posibil ,deoarece oricine pentru o suma cat de cat decenta ,macar o data pe saptamana ,s-ar duce in poligon sa se distreze intr-un spatiu special amenajat pentru masini! E altfel decat pe strada, ca pe strada poti sa fii prins de politie,poti avaria masinile altora (doamne fereste mai dai si peste un om) , nah ..is destule riscuri!
Si cu ocazia asta se dezvolta si turismul ca bat la pariu ca cei din orasele apropiate ar veni la poligon daca ar fi amenajat cum trebuie.(un exemplu perfect ar fi strandul)
|
|
06-07-09, 02:01
|
|
4Rally
Stage 5
Member of: [VW] [Toyota] [2 Roti] [4Rally]
|
Quote:
|
Ce inseamna VVT ?... ca asa scrie si pe motorul meu de la Toyota(VVT-i) ... si nush ce inseamna ...
|
|
|
06-07-09, 02:22
|
|
General Supervisor
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [BMW] [MERCEDES] [2 Roti] [ALFA ROMEO]
|
Variable valve timing, mai multe detalii am pus odată într-un post aici
|
|
|
06-07-09, 02:30
|
|
Stage 5
|
din cate stiam eu VVT inseamna : Variable Valve Timing
V V T `ul asta este o tehnologie computerizata avansata pentru a varia admisia aerului in functie de cond de drum si gradul de solicitare al motorului.Chestia asta regleaza intervalul de timp in care supapa de evacuare se inchide iar cea de admisie se deschide mai pe romaneste te ajuta sa ai cuplu in orice turatie...
vvt-i care`l ai u la toyota (mai sunt si pe honda,lexus si altele) este sistemu de sus mai imbunatatit..si aici ma refer ca are un consum mai redus de benzina si mai putine noxe..
pentru asta is apreciate motoarele de pe masinile japoneze...ca rezista la turatii mari si la temperaturi ridicate si de aici provine fiablitatea lor pe care europenii tot incearca sa o bata
daca am gresit cva...sry nu stiu exact ce modificari is intre vvt si vvt-i dar stiu sigur ca astea-s rezultatele obtinute
|
|
|
06-07-09, 02:35
|
|
4Rally
Stage 5
Member of: [VW] [Toyota] [2 Roti] [4Rally]
|
Foarte interesant ... mersi aleks ...
nici Vanos nu stiam ce inseamna exact ... credeam ca ii o editie speciala la BMW .. sau ceva de genu
L.E: Buddy ... cred ca VVT- i inseamna Variable Valve Timing si "i" de la Injection ? ... am dreptate sau ma insel ?!?
Si da .. cat despre cuplu ..ma miram eu de ce trage masina asa de bine ... prima oara credeam ca are turbo .. dar nu are ... si nu stiam de ce ii asa de puternica ...
Last edited by scturoag; 06-07-09 at 02:38.
|
|
|
06-07-09, 02:53
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by scturoag
Buddy ... cred ca VVT-i inseamna Variable Valve Timing si "i" de la Injection ? ... am dreptate sau ma insel ?!?
|
i`u ala e de la intelligence pt ca VVT-i `ul scos de toyota(sper sa nu ma insel) este ajutat de o tehnologie computerizata mai imbunatatita decat cea de la vvt-ul simplu.
|
|
|
|
|