Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply
 
Thread Tools
Old 10-04-09, 14:20   #16
CyberCSX
Banned

Stage 5
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,237
Default Re: Masini Americane in Romania?

@ catalliin

Stiu toate astea care le scri tu, sīnt foarte constient si l-e cunosc ca pe propriul meu buzunar ca ma ocup de 20 de ani de americane, repar la ele de ma plictisesc indiferent ca sīnt fabricate īn 1950 sau 2009.

Ce am scris eu mai sus, este valabil pt. cei ce se afla īn tara. Daca aici īn DE am piese de schimb destule, sosele si carburanti asa cum trebuie, īn RO este alta situatie si sa nu mai vorbim de posibilitatile financiare deoarece o masina o cumperi rapid cu un credit din banca + ceva economii dar cineva cine nu este pregatit financiar si nu are resurse financiare stabile pe termen lung, nu poate īntretine asa ceva si nici exploata asa cum trebuie.

Nu stiu care sīnt conditiile de īnmatriculare la masinile OLDIE de acest gen īn RO dar aici īi pun numar de OLDIMER sau NUMERE DE SEZON si ma plimb cu el cum vrea sufletul meu. Ce treaba are asta cu reglementarile europene nu stiu ca aceleasi reglementari sīnt si aici iar de afectat la o astfel de masina nu ma afecteaza nici cīt negru sub unghie.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 14:42   #17
Kruger.
4 Speed Squad Member

Stage 5
 
Kruger.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 929
Member of:
[4 Speed Squad]
Default Re: Masini Americane in Romania?

Da, e vorba de hotia din tara asta a noastra, nicidecum de altceva.
Kruger. is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 15:17   #18
DAFTEK

Stage 5
 
DAFTEK's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 520
Default Re: Masini Americane in Romania?

Quote:
Originally Posted by eMH View Post
Da,poti sa faci asa,dar beleaua e ca o data la doi ani (cred) trebuie sa ajungi cu masina in state la revizie,si e cam incomod sa dai ~10.000 o data la 2 ani...
Sper ca nu am gresit cu nimic,dar eu asa stiam.
Nu neaparat. Depinde de stat sau in unele cazuri doar pe county si nu pe stat. Iowa, ca exemplu nu are revizie. "alamicu" e in tara din 2004 si activez asigurarea pe timpul vacantei in romania. Transportul ma costat $1600 din chicago la amsterdam.

Pentru afla ce lege e in statul respectiv http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_inspection
__________________
Anonymous
_________motorsport
DAFTEK is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 17:26   #19
catalliin

Stage 4
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 180
Default Re: Masini Americane in Romania?

Am inteles ca in UE cam prin 2012 or sa dea o lege care sa interzica sau sa scoata obligatoriu din circulatie masinile care au o vechime mai mare de 12 ani sau ceva asemanator,cit despre romanica aici cu o masina asa de ''veche'' aproape ca esti luat la bataie daca esti prins ca circuli cu ea pe şosea... toti se uita ca la urs si spun ca reprezinta un adevarat pericol public (cel putin asa se 'predica' in mass-media de toate felurile) chiar si oamenii simpli de pe strada te condamna...iar de inscris am inteles ca o masina care nu a mai fost inscrisa in Ro si are o anumita vechime atunci chiar ca nu poti s-o mai inscri,iar daca cumva se mai poate, atunci ţi se baga bete-n roate la inspectia tehnica periodica care se face la 2ani ori la registru auto roman ca sa nu mai spun de taxele suplimentare ff mari ce se aplica pe vechimea masinii (gradul de poluare)si capacitatea ei cilindrica (impozitul anual enorm al unei masini ce depaseste 3000 cm cubi la fel si cu asigurarea auto)deci oricum ai face esti constrins sa renunti si sa nu mai poti folosii asemenea masini americane fie ca sunt vechi ,fie ca sunt noi si astfel ca sa dai fuga si sa cumperi rahaturile de masini europene iesite pe piata care se intrec in oferte si care sunt putin mai aratoase decit oliţa de noapte a nepoţelului meu..cit despre fiabilitate sunt dezastru ,adica sunt facute sa tina exact cit tine si garantia dupa care incepi sa arunci cu banii pe toate partie ca sa cumperi maruntisurile care se strica

Last edited by catalliin; 10-04-09 at 17:35.
catalliin is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 17:42   #20
CyberCSX
Banned

Stage 5
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,237
Default Re: Masini Americane in Romania?

Quote:
Originally Posted by catalliin View Post
Am inteles ca in UE cam prin 2012 or sa dea o lege care sa interzica sau sa scoata obligatoriu din circulatie masinile care au o vechime mai mare de 12 ani sau ceva asemanator.....
Asta e o PROSTIE si ar īnsemna DICTATURA si ar īnsemna ca toti colectionarii de Oldtimer-e sa-si arunce masinile īn presa si sa OBLIGE consumatorul sa-si schimbe masina.

Este Vorba sa se comute impozarea la nivel european de la impozare pe cmc cum este acum, pe impozarea de valori noxe emise si nici decum aberatii din astea. Daca conducerea Romāniei interpreteaza chiestile astea CU CURU si nu cu capu e alt ceva.

Pe de alta parte, daca stam sa ne gīndim, DE CE face statul Romān atīta circ cu masinile vechi ? Cine e de vina? sa-ti spun eu care-s plecat din tara de 20 de ani? uite daca vrei īti spun dar sper sa nu te superi nici tu nici ceilalti:

- Atīta timp cīt cntingentul de masini din romānia, este īntr-u 70% cel putin compus din GIOASE CĪRPACITE īn dosul blocului, pline de improvizatii īn metoda "merge si asa" unde fiecare care stie sa īnfileteze o piulita pe un surub se considera mare mecanic auto si-si baga nasu unde nu-i fierbe oala, e normal sa se īnfrīneze prin legi drastice astfel de tīmpenii care devin pe zi ce trece tot mai periculoase.
Īn afara de asta, sa nu uitam ca vechiturile astea de Dacii 1300 si gunoaele frumos lustruite din vest cu aproape sfertul de milion de km parcursi mai si RUGINESC, tablaria e PUTREDA, piese de schimb...........IOC si daca gasesti ieftine tot vechituri sīnt ca piese noi...........DIN PARTI si daca sīnt costa de te rupe (acolo).
Daca ma uit pe pagina de TUNING MIORIRTIC, noi rīdem dar gioasele prezentate acolo sīnt pur si simplu un PERICOL PUBLIC si cei ce circula cu asa ceva sīnt pur si simplu IRESPONSABILI. Eu n-as vrea sa vad astfel de GIOASE pe autostrazile de aici. Cred ca m-ar apuca frica sa vad asa ceva īn fata mea TĪRĪND-USE pe banda din dreapta curgīnd fum dupa el si cum zdrangane toate tablele la viteze mai mari de 80 km/h.

Acuma degeaba vin unii si o sa spuna pai..........NU SĪNT BANI si chiestii din astea ca daca sīnt bani pt. alte tīmpenii, daca sīnt 2000 EURO pt. o PLASMA NOUA, daca sīnt bani pt. fel de fel de tīmpenii de pe EBAY (magnetofoane, deckuri, amplif-uri de pe vremea lui dracu din anii 80 la preturi de sute de euro) atunci sīnt bani si pt. a īntretine īn mod corespunzator si o masina SI DACA NU AI BANI, ei bine rezuma-te la autobuz, troleu, tramvai dar nu deveni PERICOL PUBLIC numai de dragul de a tine un volan īn mīna.

Last edited by CyberCSX; 10-04-09 at 18:10.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 18:23   #21
catalliin

Stage 4
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 180
Default Re: Masini Americane in Romania?

mar refeream la masinile AMERICANE si nu la vomele europene ,cred ca se stie deja ca in SUA EXISTA si acum masini de prin 60-70 care arata perfect si functioneaza ff bine cit despre legislatia europeana de cacat mai imformeaza-te !...chiar este o legislatie tip dictatura in special in RO in care chiar premierul romaniei este actionar majoritar la o marca de rahat (renault) si face tot posibilul sa inlature pe cei ce detin masini mai vechi sau cu capacitate mare si sa-i indrume sa cumpere masini de unde este el actionar(EXCROCHERIE COMERCIALA)...cit despre accidente ia uita-te tu mai bine la stirile la jurnalurile TV din RO majoritatea masinilor ''incolacite'' dupa copac sunt masini fff noi din generatile noi ( am vazut chiar un accident cu ochii mei in care o dacie 1310amarita a facut ''pilaf'' o masina din generatia noua si nu a mai scapt nici unul din scula aceea noua pe cind in dacie au supravietuit toti) ...iar daca vorbim despre calitatea masinilor generatia noua inafara de geamuri electrice aer conditionat si aparatura de bord electronica ,totul este ''VARZA''(adica de tot rahatul).aceste masini fabricate UE generati noi nu mai au elemente de rezistenta ,sunt din tabla ambutisata ,aripi si spoilere din plastic si tablita de conserva astfel ca daca ai ghinionul sa ai vrun accident minor cu tot cu airbagu-rile din dotare ajungi sa fi facut terci ,deci nici pic de siguarnta ,tot ce incearca ei sa ne spuna este ca au consum mic si ca sunt ecologice (catalizatoare) dar decit sa plec cu sicriul la drum din generatia noua mai bine merg cu tancul din generatia veche care este mult mai sigur si stiu ca ajung teafar la destinatie,iar aspectul masinilor noi ....scuze! dar arata ca niste closete la scara marita iar design-ul este oribil (facute ca pentru homosexuali si femei) teleguţe de doi bani ...si ar mai fi ceva de spus sa sti ca in lume nu sunt numai RETARDATI cu doua stingi in loc de una si acelea frinte ci mai exista si oameni priceputi care stiu sa reconditioneze unele chesti pe la masina si fara ajutorul specialistilor de la reprezentanţe care te storc de bani pentru un schimb de ulei si o piulita strinsa

Last edited by catalliin; 10-04-09 at 18:44.
catalliin is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 18:40   #22
agentulsecret3

Stage 5
 
agentulsecret3's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 579
Member of:
[PORSCHE]
[Old School Cars]
Default Re: Masini Americane in Romania?

mie imi place masina mea are 25 de ani..nu imi este frica cu ea pe sosea ..si sincer cand ma uit la sasiu ala si il vad ca are traverse groase cat piciorul meu ma simt mai in siguranta decat in conservele ale de le numesc unii masini noi pe care dca te sprijini pe aripa ramane amprenta in tabla
__________________
Proud Owner of a 944 PORSCHE.
RESURECTION HAD BEGUN..
SPUNE NU! : ciobanilor ascultatori de manele, purtatorilor de ochelari pe juma de cap, celor ce-si fac poze cand ajung sa bea whisky...si in general acestor Tip de ratoni!
agentulsecret3 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 18:52   #23
CyberCSX
Banned

Stage 5
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,237
Default Re: Masini Americane in Romania?

Eu nu vorbesc aici de SUA ci de ROMĀNIA.
Nu conteaza ca e Dacia sau CHARGER din anii 70.

Masinile cīnd intra īn tara sīnt OK, indiferent ca e un Camaro adus din state sau de prin germania sau o dacie adusa de la unguri sau de la cehi.
Problema este ce se īntīmpla ULTERIOR cu ele. Īn 2003 cīnd am fost īn tara, am vazut pe līnga CALAFAT īntr-un sat un FIREBIRD de prin '99 Negru.
Am oprit sa ma uit la el ca posesorul mesterea ceva la el.

Credeti-ma ca pur si simplu am zis ca-i PLĪNG DE MILA la masina aia īn ce hal arata la motor. O serie de senzori erau pur si simplu demontati si firele puse-n scurt prin rezistente ceramice si alte ABERATII din astea. De sonda Lamda si catalizator nici nu mai putea fi vorba la masina aia.

Pe pariu ca nu este singura īn halul asta prin RO.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 19:00   #24
catalliin

Stage 4
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 180
Default Re: Masini Americane in Romania?

Quote:
Originally Posted by agentulsecret3 View Post
mie imi place masina mea are 25 de ani..nu imi este frica cu ea pe sosea ..si sincer cand ma uit la sasiu ala si il vad ca are traverse groase cat piciorul meu ma simt mai in siguranta decat in conservele ale de le numesc unii masini noi pe care dca te sprijini pe aripa ramane amprenta in tabla
....MASINILE DIN GENERATIA NOUA NU MAI AU DE MULT ŞASIU ,BARA DE TORSIUNE SI ALTE ELEMENTE DE REZISTENTA CI AU PE DEDESUPT DOAR TABLA AMBUTISATA CA LA BUTOAIE ASTFEL CA SE SIFONEAZA LA PRIMUL FĪSSS DE VINT CARE LE BATE IN FAŢA ...MAI STIE CINEVA DE ''CELEBRUL'' ACCIDENT IN CARE A MURIT CUNOSCUTA CINTAREATA ROMANCA LAURA STOICA IMPREUNA CU SOTUL EI SI ŞOFERUL CARE CONDUCEA MASINA LOR?????.....TOTI TREI SE AFLAU INTR-O SCULA NOUA DE REANAULT CLIO SI AU FOST PUR SI SIMPLU SPULBERATI DE O DACIE 1310PAPUC CARE CIRCULA PE CONTRASENS SI CU ACEEASI VITEZA CA SI RENAULT-UL ... S-AU LOVIT FRONTAL SI SE SPUNE CA AU FOST DECAPITATI TOTI TREI DE CATRE DACIA CARE A TRECUT PRIN EI CA PRIN BRINZA ,IAR IN DACIE A MAI SUPRAVIETUIT PASAGERUL DIN DREAPTA PT CA SOFERUL SA LOVIT CU CAPUL DE VOLAN NEPURTIND CENTRURA DE SIGURANŢA ASTFEL CA A MURIT DUPA CEVA TIMP ....

Last edited by catalliin; 10-04-09 at 19:08.
catalliin is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 19:15   #25
CyberCSX
Banned

Stage 5
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,237
Default Re: Masini Americane in Romania?

@ catalliin

Hai sa lasam CLIO si DACIA. Vorbim de americane.
acuma cu siguranta o sa-mi povestesti ca astea vechi americane de prin anii 70 etc. sīnt super rezistente (o sa-mi spuna si altii) ca au tabla multa si traverse cīt sina de cale ferata. Asta este doar O PARERE si ca sa va convingeti ca unde-i tabla multa e si.... PROSTIE MULTA iar rezistenta este..... APA DE PLOAIE la americanele astea vehi, uite AICI un video cu Crash Test-uri simulate de GM īn intervalul 1960 - 1968 (sau 1970) si cīnd vedeti ce CELOFANE sīnt tancurile astea, o sa va piara chieful de ele.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 19:20   #26
catalliin

Stage 4
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 180
Default Re: Masini Americane in Romania?

Quote:
Originally Posted by CyberCSX View Post
Eu nu vorbesc aici de SUA ci de ROMĀNIA.
Nu conteaza ca e Dacia sau CHARGER din anii 70.

Masinile cīnd intra īn tara sīnt OK, indiferent ca e un Camaro adus din state sau de prin germania sau o dacie adusa de la unguri sau de la cehi.
Problema este ce se īntīmpla ULTERIOR cu ele. Īn 2003 cīnd am fost īn tara, am vazut pe līnga CALAFAT īntr-un sat un FIREBIRD de prin '99 Negru.
Am oprit sa ma uit la el ca posesorul mesterea ceva la el.

Credeti-ma ca pur si simplu am zis ca-i PLĪNG DE MILA la masina aia īn ce hal arata la motor. O serie de senzori erau pur si simplu demontati si firele puse-n scurt prin rezistente ceramice si alte ABERATII din astea. De sonda Lamda si catalizator nici nu mai putea fi vorba la masina aia.

Pe pariu ca nu este singura īn halul asta prin RO.
....nu sti cum sa-ti spun dar am vazut mai multe masini noi in flacari de la instalatia electrica decit cele vechi (simple dar sigure)...si repet !...nu toti se pricep la remediat masinile..ca o chestie de cultura generala ;romanii in general se pricep mai bine la REPARAT SI REMEDIAT,decit o TUTA HANDICAPATA de occidental care stie doar sa inlocuiasca piesele vechi cu cele noi sau in cel mai frecvent caz sa-si cumpere una noua
catalliin is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 19:27   #27
catalliin

Stage 4
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 180
Wink Re: Masini Americane in Romania?

Quote:
Originally Posted by CyberCSX View Post
@ catalliin

Hai sa lasam CLIO si DACIA. Vorbim de americane.
acuma cu siguranta o sa-mi povestesti ca astea vechi americane de prin anii 70 etc. sīnt super rezistente (o sa-mi spuna si altii) ca au tabla multa si traverse cīt sina de cale ferata. Asta este doar O PARERE si ca sa va convingeti ca unde-i tabla multa e si.... PROSTIE MULTA iar rezistenta este..... APA DE PLOAIE la americanele astea vehi, uite AICI un video cu Crash Test-uri simulate de GM īn intervalul 1960 - 1968 (sau 1970) si cīnd vedeti ce CELOFANE sīnt tancurile astea, o sa va piara chieful de ele.
...PAI MAI TATII !...ALEA SUNT NUMAI MASINI AMERICANE CARE SE BUSESC INTRE ELE ...DACA ERAI INTR-O 'VOMA' DE MSINA EUROPEANA CARE SA MAI FIE SI GENERATIE NOUA ,IN MOMENTUL COLEZIUNII CU O AMERICANA ,CREDE-MA CA TE DESCOMPUNEAI LA NIVEL MOLECULAR ,NU MAI RAMINEA NIMIC DIN TINE
catalliin is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 19:34   #28
CyberCSX
Banned

Stage 5
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,237
Default Re: Masini Americane in Romania?

Quote:
Originally Posted by catalliin View Post
....nu sti cum sa-ti spun dar am vazut mai multe masini noi in flacari de la instalatia electrica decit cele vechi (simple dar sigure)...si repet !...nu toti se pricep la remediat masinile..ca o chestie de cultura generala ;romanii in general se pricep mai bine la REPARAT SI REMEDIAT,decit o TUTA HANDICAPATA de occidental care stie doar sa inlocuiasca piesele vechi cu cele noi sau in cel mai frecvent caz sa-si cumpere una noua
Depinde cum vezi lucrurile. Eu cel putin prefer ca o TUTA HANDICAPATA sa-mi schimbe o piesa defecta cu una noua decīt un ........PRICEPUT sa-mi cīrpaceasca o piesa vechie.

Referitor la diferentele REPARAT / ĪNLOCUIT hai sa te lamuresc dece diferentele astea īntr-e "west" si "est":

Tu sa nu crezi ca TUTA HANDICAPATA e asa de BLEAGA īncīt nu e capabila sa repare o piesa. problema este cu totul alta. Īn timp ce īn RO piesele sīnt SCUMPE si mīna de lucru IEFTINA, aici e INVERS. Aici mīna de lucru este EXORBITANT DE SCUMPA iar piesele sīnt PEANUTS.

Daca pun un mecanic sa-mi repare uns sistem TPI la un PONTIAC FIREBIRD TRANS AM are nevoie de 2 x 8 ore de lucru. Asta īnseamna 16 ore de lucru. Ora de lucru costa 90 EURO. Acum 16 x 90 = 1440 EURO.

Esti capabil sa platesti asta ?
Pe pariu ca NU deoarece un sistem TPI, NOU NOUT ĪN GARANTIE pe care-l montez īn 30 de minute costa 600 EURO.
Acum 600 + 45 (30 min. de lucru) = 645 EURO toata povestea.

Acuma povesteste-mi tu cum e corect.
Sa REPARE MESERIASUL sau sa schimbe TUTA HANDICAPATA piesa?

Quote:
Originally Posted by catalliin View Post
...PAI MAI TATII !...ALEA SUNT NUMAI MASINI AMERICANE CARE SE BUSESC INTRE ELE ...DACA ERAI INTR-O 'VOMA' DE MSINA EUROPEANA CARE SA MAI FIE SI GENERATIE NOUA ,IN MOMENTUL COLEZIUNII CU O AMERICANA ,CREDE-MA CA TE DESCOMPUNEAI LA NIVEL MOLECULAR ,NU MAI RAMINEA NIMIC DIN TINE
Scuze dar asta este Parerea ta. Daca un CLIO prinde un CAMARO la mijloc, CLIO īl RUPE ĪN DOUA ca un cutit. PE PARIU.

O masina cu cīt e mai mica si mai compacta, e mai rezistenta. O masina cu cīt este mai mare si are mai mult spatiu are mai mult loc de deformare si are mai multe puncte de rupere.

Last edited by CyberCSX; 10-04-09 at 19:40.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 19:43   #29
catalliin

Stage 4
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 180
Default Re: Masini Americane in Romania?

Quote:
Originally Posted by CyberCSX View Post
Depinde cum vezi lucrurile. Eu cel putin prefer ca o TUTA HANDICAPATA sa-mi schimbe o piesa defecta cu una noua decīt un ........PRICEPUT sa-mi cīrpaceasca o piesa vechie.

Referitor la diferentele REPARAT / ĪNLOCUIT hai sa te lamuresc dece diferentele astea īntr-e "west" si "est":

Tu sa nu crezi ca TUTA HANDICAPATA e asa de BLEAGA īncīt nu e capabila sa repare o piesa. problema este cu totul alta. Īn timp ce īn RO piesele sīnt SCUMPE si mīna de lucru IEFTINA, aici e INVERS. Aici mīna de lucru este EXORBITANT DE SCUMPA iar piesele sīnt PEANURS.

Daca pun un mecanic sa-mi repare uns sistem TPI la un PONTIAC FIREBIRD TRANS AM are nevoie de 2 x 8 ore de lucru. Asta īnseamna 16 ore de lucru. Ora de lucru costa 90 EURO. Acum 16 x 90 = 1440 EURO.

Esti capabil sa platesti asta ?
Pe pariu ca NU deoarece un sistem TPI, NOU NOUT ĪN GARANTIE pe care-l montez īn 30 de minute costa 600 EURO.
Acum 600 + 45 (30 min. de lucru) = 645 EURO toata povestea.

Acuma povesteste-mi tu cum e corect.
Sa REPARE MESERIASUL sau sa schimbe TUTA HANDICAPATA piesa?



Scuze dar asta este Parerea ta. Daca un CLIO prinde un CAMARO la mijloc, CLIO īl RUPE ĪN DOUA ca un cutit. PE PARIU.
....MA REFEREAM LA PRICEPEREA SI ABILITATEA OMULUI DE A SE DESCURCA IN ORICE CONDITII DE NEAJUNSURI SI LIPSURI NU LA SITUATILE FINANCIARE SUPERIOARE ALE UNORA CARE CU TIMPUL I-A TRANSFORMAT IN NISTE HANDICAPATI CARE MOR DE FOAME (CU SLANINA IN MINA )SI NU STIU DECIT SA IA DE ACOLO SI SA PUNA DINCOLO REFERITOR LA CLIO HAI TE ROG NU MAI VORBII PROSTI!....TU STI DE ZICALA AIA; LASA ITALIAENII SA FACA PIZZA SI SPAGHETE,FRANCEZII PARFUMURI SI CHILOTI DE DAME IAR NEAMTU SI AMERICANUL MASINI ...
catalliin is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 19:57   #30
CyberCSX
Banned

Stage 5
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,237
Default Re: Masini Americane in Romania?

Quote:
Originally Posted by catalliin View Post
....MA REFEREAM LA PRICEPEREA SI ABILITATEA OMULUI DE A SE DESCURCA IN ORICE CONDITII DE NEAJUNSURI SI LIPSURI NU LA SITUATILE FINANCIARE SUPERIOARE ALE UNORA CARE CU TIMPUL I-A TRANSFORMAT IN NISTE HANDICAPATI CARE MOR DE FOAME (CU SLANINA IN MINA )SI NU STIU DECIT SA IA DE ACOLO SI SA PUNA DINCOLO REFERITOR LA CLIO HAI TE ROG NU MAI VORBII PROSTI!....TU STI DE ZICALA AIA; LASA ITALIAENII SA FACA PIZZA SI SPAGHETE,FRANCEZII PARFUMURI SI CHILOTI DE DAME IAR NEAMTU SI AMERICANUL MASINI ...
Iar te contrazic si asta pt. ca trebuie.

1 - Cum am mai spus-o ma ocup de aprox. 20 de ani de masini americane (import, vīnzari, service)

2 - am vazut destule accidente cu americane, bai mai mult de atīt am avut si eu unul unde un Opel mi-a tras falca de mi-a mutilat un Firebird si deplasat sasiul (partea din fata pīna la parbriz) cu 8 cm si asta la NUMAI 25 km/h īn timp ce eu stateam pe loc la semafor.
A trebuit s-o demontez toata si s-o pun pe bancul de īndreptat "s-o trag" si sa fac din ea iarasi masina care a fost.
Asta s-a īntīmplat īn primavara lui 1996. Cum arata masina acum, vezi īn avatar-ul meu.

Si īnca ceva ca sa nu ma īntelegi gresit:

Īn Romānia am avut o Dacia 1300 fabricata prin '76. Meseria mi-am īnvatat-o la Lic. Ind 3 īn Resita ca mecanic auto. Īn 1990 am venit īn Germania si la sosire īn Berlin-ul de vest (atunci īnca Berlin Vest) am vazut un Pontiac Firebird īntr-o parcare.
Din clipa acea am devenit UN FANATIC ĪMPATIMIT de masini americane cu toate cusururile lor negative, cu toate ca pe unele l-e cam critic si asta īn mod neutru si obiectiv. totusi ramīn la FANATISMUL meu, chit ca mai conduc si alte masini (Dacia inclusiv si am si o sesibilitate pt. ele) dar cu masina americana voi merge cīndva īn mormīnt deoarece am sa posed si conduc asa ceva pīna voi īnchide ochii.

Last edited by CyberCSX; 10-04-09 at 23:54.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -