| Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati |
23-03-07, 19:32
|
|
 Stage 5
|
Re: Despre distantiere
salutare.
eu am optat pentru distantiere de la FK si sunt multumit de ele. is sistemul B de la ei adica se prinde flansa(distantierul) de butuc si roata se prinde de distantier. nui nici o problema cu ele sunt foarte ok. a mele is de 70 mm pe axa adica 2 de 35 mm pe octavia si masina sta super bine pe strada
|
28-04-07, 17:35
|
|
 Stage 5
Member of: [Toyota]
|
vreau si eu ptr o vectra,vreau sa o mai latesc.daca aveti vreun pont....plz???
|
|
|
28-04-07, 19:54
|
|
|
2 Roti
 Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA] [Echipa de sprijin] [2 Roti]
|
flanse ... / distantiere ... dar nu foarte mari sau daca le faci mari sa iei cu prindere in butuc si cu prinderea prezoanelor in flansha
|
|
|
28-04-07, 20:19
|
|
 Stage 5
Member of: [Opel]
|
Mi-am luat si eu flanse pt corsa mea: doua de 20mm pe fata si doua de 30mm pe spate.. sunt de la scc si sunt kit cu prezoane si inele de centrare incluse.
Vin perfect pe masina, dar din pacate va trebui sa le dau jos cat de curand, pana imi pun si o suspensie mai rigida..
|
|
|
29-04-07, 12:01
|
|
|
2 Roti
 Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA] [Echipa de sprijin] [2 Roti]
|
pai suspensia trebuia s ao pui inainte .. k sa nu-ti atinga jantele ...
|
|
|
29-04-07, 14:39
|
|
 Stage 5
|
Pai jantele nu imi atingeau, dar acum de cand am pus flansele, imi ies putin rotile inafara masinii, si imi atinge 
Uite niste poze ca sa iti dai seama
|
|
|
30-04-07, 12:24
|
|
|
2 Roti
 Stage 5
|
mama da ce flanse nesimtzite ai sa dea draq in ele ... ale mele sunt mici .. hai k saptamana asta pun poze cu ale mele si cum imi ies si mie rotziile da nu chiar asa  .. ale mele cun de 2,5 .. adik mici
|
02-05-07, 01:21
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by recBeat
Pai jantele nu imi atingeau, dar acum de cand am pus flansele, imi ies putin rotile inafara masinii, si imi atinge 
Uite niste poze ca sa iti dai seama 
|
salut, de unde ai luat distantierele??? da-mi si mie pontul, ma intereseaza pt. oct2. mersi
|
|
|
02-05-07, 10:28
|
|
 Stage 5
Member of: [INSANE RACERS]
|
Eu am o Solenza Scala si mi-am pus deocamdata niste distantiere universale de 7 mm . Nu a trebuit sa schimb prezoanele sau alte modificari , ci pur si simplu le-am pus pe astea si am pus inapoi rotile peste . Si eu as vrea sa pun mai mari de vre-o 15 - 20 mm , dar mi se pare putin cam scump . Eu am vazut de la MOMO de 21 mm la 90 ron / roata , dar nu aveau incluse si prezoanele si nu stiu de unde sa cumpar prezoane si antifurturi atat de lungi .
Despre geometrie eu sunt sigur ca este afectata , eu oricum vreau sa o fac , dar nu stiu daca sa le mai las pe fata sau nu distantierele de 7 mm sau nu . Am mers ieri la 140 km/h si imi vibra volanul mai mult decat fara ele . Rotile sunt echilibrate , dar geometria nu am mai facut-o de vre-o 2 ani jumate si de atunci am schimbat si cauciucurile cu unele mai inalte si late . Apoi pe serpentine am observat ca imi si scartaie atunci cand fortez in curbe , inainte de schimbarea cauciucurilor si a distantierelor nefacand asa ceva . Credeti ca acea vibratie din volan poate dispare dupa ce fac geometria ? Eu am mers anul trecut si cu 170 si nu aveam acea vibratie . Merita sa las distantierele si pe fata sau sa le las doar pe cele de pe spate ?
Scuze daca am fost si off topic , dar eu am o mica problema cu aceste distantiere si de asta va intreb . Merci mult !
|
|
|
13-05-07, 22:48
|
|
 Stage 5
|
tocmai ce am pus si eu distantiere de la FK pe spate, sistem 1, de 13 mm si mi-am rezolvat problema...
din pacate nu am depasit suta pentru ca am mers numai prin oras...nu vibratii nu tras...
dar astept testul autostrazii, si voi face si o verificare a geometriei, insa vreau sa o fac la ATS si am ceva de asteptat la ei...
o usoara rigiditate am simtit-o insa la virajele stranse...nu mi-a placut... si pe spate am punte autodirectoare.
|
|
14-05-07, 13:57
|
|
 Stage 5
Member of: [Colectionar Machete]
|
Salut, eu mi-am luat distantiere de 15 mm de la Racing Nick , ei pot aduce si orice tip de prezon. Eu avand prezoane montate pe fuzeta le voi inlocui cu cele mai lungi aduse de Racing Nick.
|
14-05-07, 17:11
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by bezz
tocmai ce am pus si eu distantiere de la FK pe spate
|
 am gresit, distantierele sunt SCC, de la racing nick.
@recbeat: nice doggy!!!
|
|
|
14-05-07, 19:03
|
|
 Stage 5
|
Am facut si eu niste poze:
(rolul distantierelor este functional - sa nu mai frece cauciucul - nu estetic) dar mie imi place cum arata...
|
|
|
14-05-07, 21:09
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by marius_eugen
Eu am o Solenza Scala si mi-am pus deocamdata niste distantiere universale de 7 mm . Nu a trebuit sa schimb prezoanele sau alte modificari , ci pur si simplu le-am pus pe astea si am pus inapoi rotile peste . Si eu as vrea sa pun mai mari de vre-o 15 - 20 mm , dar mi se pare putin cam scump . Eu am vazut de la MOMO de 21 mm la 90 ron / roata , dar nu aveau incluse si prezoanele si nu stiu de unde sa cumpar prezoane si antifurturi atat de lungi .
Despre geometrie eu sunt sigur ca este afectata , eu oricum vreau sa o fac , dar nu stiu daca sa le mai las pe fata sau nu distantierele de 7 mm sau nu . Am mers ieri la 140 km/h si imi vibra volanul mai mult decat fara ele . Rotile sunt echilibrate , dar geometria nu am mai facut-o de vre-o 2 ani jumate si de atunci am schimbat si cauciucurile cu unele mai inalte si late . Apoi pe serpentine am observat ca imi si scartaie atunci cand fortez in curbe , inainte de schimbarea cauciucurilor si a distantierelor nefacand asa ceva . Credeti ca acea vibratie din volan poate dispare dupa ce fac geometria ? Eu am mers anul trecut si cu 170 si nu aveam acea vibratie . Merita sa las distantierele si pe fata sau sa le las doar pe cele de pe spate ?
Scuze daca am fost si off topic , dar eu am o mica problema cu aceste distantiere si de asta va intreb . Merci mult !
|
Eu am de 20mm pe fata (40mm pe axa) si 30mm pe spate (60 mm pe axa), deci mult mai mari decat ale tale si nu am nici un fel de vibratie sau trepidatie.. si nici nu am reglat geometria sau altceva de genul, am mers si cu 180 km/h si nu am simtit nici o neregula.. Singura schimbare s-a facut simtita in stabilitate..
Eu zic ca 7mm nu ie mult (deci in consecinta le poti lasa, sau daca vrei ceva mai lat, iti recomand 10mm pe fata, cu 20mm pe axa si 20mm pe spate cu 40mm pe axa)si ca problema vibratiilor ar putea fi alta (chiar si un simplu surub mai putin strans..) Cel mai bine ar fi sa le mai verifici o data daca sunt stranse bine si eventual sa le faci rotilor o noua echilibrare (ai zis ca ai schimbat cauciucurile)
Eu, unde am montat distantierele, mecanicii de acolo mi-au spus ca montarea lor nu necesita neaparat o noua geometrie, deci..
edit: daca vrei sa iti iei altceva, iti recomand Kit-uri SCC (care au prezoane si inele de centrare incluse), de la RacingNick sau Pilot auto (pitesti)-de aici m-i le-am luat eu
Last edited by recBeat; 14-05-07 at 21:13.
|
|
|
14-05-07, 22:23
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by recBeat
Singura schimbare s-a facut simtita in stabilitate..
|
adica? e mai stabila masina sau nu?
|
|
|
|
|