Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

View Poll Results: ce masina este cea mai ''modificabila''??
Dacia 37 6.83%
Oltcit 22 4.06%
Opel Kadett 6 1.11%
Opel Calibra 45 8.30%
Opel Astra 13 2.40%
Renault 5 27 4.98%
Honda Civic 69 12.73%
BMW seria 3 83 15.31%
VW golf 140 25.83%
Seat Leon 13 2.40%
Ford Focus 12 2.21%
Altele 39 7.20%
Masina pe care o conduc 36 6.64%
Voters: 542. You may not vote on this poll

Closed Thread

Thread Tools
Old 26-01-07, 18:17   #241
Eagleee

Stage 5

Eagleee's Avatar

Default Re: cea mai ''modificabila'' masina ?

110R si 130R e ca dacia 1100, numai ca motorul...mai are probleme.
In ungaria in general se pun motoare de Favorit, sunt mult mai bune.
Cu motoarele mai vechi sunt aceasi probleme ca si la dacia 1300 dupa '76-'77.
Eu asi tuna un 110R, motor central de audi 2.2 turbo...aia da baza, aia se numeste tunat skoda....
Eagleee is offline  
Old 26-01-07, 18:21   #242
CJ-01-WOB
Observator 4tuning

Stage 5

CJ-01-WOB's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[4Tuning International]
[VW]
[Nissan]
[Mitsubishi]
[Toyota]
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by Nautilus View Post
Da, Felicia I (1959-1964), 110R (1970-1980), 130R (1984-1989). Greutatea lor redusa si constructia ingenioasa a sasiului si suspensiei permit modificarea la acelasi nivel ca in cazul unei Broscute, Fiat 850 sau Renault 5

~Nautilus
trebuia tu sa pui paie pe foc !

Freak . daca mai tragi mult cu okiul prin posturi imi schimb parerea despre tine !.. cat despre ce zic eu si ce zici tu nu ai inteles deloc ideea ! Si... ce fel de om sunt eu .. asta nu cred ca e relevant aici!

Cei care nu-si vad masina favorita prin LISTA au obtinuile : Altele sau Masina pe care o conduc !
Mare filozofie !

Fresh Touring Origination
CJ-01-WOB is offline  
Old 29-01-07, 16:36   #243
Profy

Stage 2

Profy's Avatar

Eu sunt de parere ca orice masina care e iubita se poate modifica si aduce la performante de necrezut.
Idea e ca proprietarul sa fie multumit si atata tot
Eu sunt proprietar de broscuta... .
Pe link-ul acesta se vede despre ce vorbesc...
http://www.fusca.net/index.php?optio...d=88&Itemid=64
Profy is offline  
Old 02-02-07, 13:30   #244
dreamer

Stage 5

dreamer's Avatar

Member of:
[VW]

Eu am votat pentru Golf,asta e parerea mea dupa multe masini vazute...
dreamer is offline  
Old 02-02-07, 14:49   #245
turbonetta©

Stage 5

turbonetta©'s Avatar

Member of:
[AUDI]

fara discutzie golf3/4 si opel calibra
turbonetta© is offline  
Old 02-02-07, 16:36   #246
razwan

Stock

razwan's Avatar

yo..am votat calibra...sis a fim seriosi...e o masina sport...are un look nu foarte des intalnit pe la noi si e usor tunabila...un necunoscator,sa zici care nu prea are treaba cu masinile ar zice k e tunata fara sa aiba nik schimbat pe ea...word

Quote:
Originally Posted by WhiteRaven View Post
Nu o fi poate cea mai tunabila dintre toate cele enumerate mai sus, dar contrar la ce spune Nautilus, eu sunt de parere ca acele kitsch-uri nu reprezinta o calibra real tunata. Tot de rahat poate fi oricare din celelalte masini daca e vorba de kitsch. Pe calibra poti face orice dar Orice tip de modificare si scoti o minune. Poate ca de cele mai multe ori se pun kituri aiurea pe ea doar pt a fi modificata, pt ca oricum masina are un aspect deosebit si stock. De asemenea costurile pt o masina de clasa calibrei sunt chiar mici, deci eu aleg categoric Calibra, mai ales ca am avut. Daca nu, sunt multumit si cu "Masina pe care o conduc" ... asa ca alternativa :P
cu tine pana la capat.... iubesc calibra e super chiar dak mai am un an pana knd o sa o conduc) da si knd zbor q ea prin orash)

Last edited by CJ-01-WOB; 04-02-07 at 12:14.
razwan is offline  
Old 05-02-07, 00:02   #247
Eagleee

Stage 5

Eagleee's Avatar

Quote:
Originally Posted by turbonetta© View Post
fara discutzie golf3/4 si opel calibra
...Golful 2-3-4 au o suspensie spate la nivelui unei dacii 1300 (a lui 1100 este mai buna) dupa asta iti dai seama cum merge prin curbe pa viteza mare...
Calibra...este un vectra cu 2 usi, si despre vectra nu am auzit sa fie buna pe drum...
Eu zin cand incepi sa cauti o masina pentru tuning sa uiti la suspensie, pa aia este aproape imposibil sa schimbi, si face o diferenta imensa.
Eagleee is offline  
Old 05-02-07, 08:43   #248
Nautilus

Stage 5

Eu am aceeasi suspensie ca si Golf IV/TT/A3 la Leon, si nu s-a plans nimeni de stabilitatea in curbe, ce zici de asta?

Quote:
Most modern mini cars up to C-segment (for instance, VW Golf) employ torsion beam as the rear suspension.

------------------------------------------

In fact, torsion beam suspension is only half-independent - there is a torsion beam connecting both wheels together, which allows limited degree of freedom when forced. For some less demanding compact cars, this save the anti-roll bars. On the contrary, it doesn't provide the same level of ride and handling as double wishbones or multi-link suspensions, although in reality it is superior to its only direct competitor, MacPherson strut. Most of the Europe's best handling GTIs employed this suspension.
http://www.autozine.org/technical_sc...21.htm#Torsion

~Nautilus
Nautilus is offline  
Old 05-02-07, 09:27   #249
ZanDer

Stage 5

ZanDer's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

Honda civic ... ii japoneza, alceva nu mai am de comentat
ZanDer is offline  
Old 05-02-07, 12:35   #250
Eagleee

Stage 5

Eagleee's Avatar

Nu mie sa explici ce si cum, am si eu un toledo (la fel cu golf 3,4 passat(35I, 3B2), vento, oktavia, leon) si suspensia spate...sa nu incesci sa compari cu un MacPherson. (Subaru, Evo sau multe japoneze)
Ce e drept ca Seat face suspensii mai bune decat VW (sunt mai sportuoasa, mai bine reglate pentru un mers sportiv...dar aceeasi)
Suspensia spate de la broscuta ta e mai buna decat la leon...daca reglezo ca lumea.

Problema ceea mai mare cu suspensiile astea este ca nu poti regla mai nimic la ele...numia amortizarea(arcuri si telescoape)
Cred da daca sti cateceva despre 1100 sti ca poti regla aproape orice la suspensia aia. (in curbe pot merge mai repede cu 1100 secat cu toledoul meu...+15-20%
Eagleee is offline  
Old 05-02-07, 12:52   #251
Nautilus

Stage 5

Quote:
Originally Posted by Eagleee View Post
Problema ceea mai mare cu suspensiile astea este ca nu poti regla mai nimic la ele...numia amortizarea(arcuri si telescoape)
Si bucsele exista modele din poliuretan in mai multe grade de duritate
Si montarea de bara stabilizatoare cu bucsele ei cu tot, pe grosimi si grade de elasticitate

~Nautilus
Nautilus is offline  
Old 05-02-07, 17:05   #252
Achim
Dream Squad Member

Stage 5

Achim's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Dream Squad]
[Honda]

Quote:
Originally Posted by ZanDer View Post
Honda civic ... ii japoneza, alceva nu mai am de comentat
asa asa Hot Imports
Achim is offline  
Old 05-02-07, 18:17   #253
Eagleee

Stage 5

Eagleee's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nautilus View Post
Si bucsele exista modele din poliuretan in mai multe grade de duritate
Si montarea de bara stabilizatoare cu bucsele ei cu tot, pe grosimi si grade de elasticitate

~Nautilus

Dai pace..nu sti cum tre reglat o suspensie...bucse din poliuretan sunt ca filtrul de aer sport la motor...fac ceva, dar nu schimba mai nimic (placebo)
Cu stabiliatorul poate...dat la tipul de suspensie ca asta nu tre. si cu si fara merg impreuna rotile.
La o suspensie spate buna poti regla totul ca si in fata.
Eagleee is offline  
Old 05-02-07, 18:47   #254
Race

Stage 5

Quote:
Golful 2-3-4 au o suspensie spate la nivelui unei dacii 1300
Habar n-am ce fel de suspensie spate au Golf 2 si 3 si nu-mi pierd acum timpul sa caut lucruri inutile.Insa suspensia de Golf 4,cea din poza pusa de Nautilus,e mult mai buna decat puntea rigida de la Dacia 1300.

Quote:
Eu am aceeasi suspensie ca si Golf IV/TT/A3 la Leon, si nu s-a plans nimeni de stabilitatea in curbe, ce zici de asta
Cu toate astea,dupa ce Focus 1 a fost cea mai manevrabila masina din clasa compacta,VW a renuntat la suspensia semi-independenta pentru Golf 5.Felul asta de suspensie nu e specific Golf 4 si derivatelor,mai toate masinile de clasa mica si compacta sunt la fel.

Quote:
am si eu un toledo (la fel cu golf 3,4 passat(35I, 3B2), vento, oktavia, leon) si suspensia spate...sa nu incesci sa compari cu un MacPherson. (Subaru, Evo sau multe japoneze)
Faptul ca acele masini au suspensii MacPherson e prea putin important.Marele lor avantaj e ca suspensia spate e complet independenta,indiferent de metoda aplicata pentru asta.

Quote:
Cred da daca sti cateceva despre 1100 sti ca poti regla aproape orice la suspensia aia.
Eu imi recunosc ignoranta in materie de Dacia 1100,si probabil ca mai sunt multi in situatia asta.Spune tu cum e suspensia spate,eventual poze daca ai,si ce anume vrei sa reglezi la ea (concret).

Quote:
La o suspensie spate buna poti regla totul ca si in fata
De unde ti-a venit ideea ca la suspensia fata a unei masini normale DE STRADA "poti regla totul" ? Majoritatea masinilor au pe fata suspensii MacPherson.Care,in afara de faptul ca nu ofera prea multa libertate de reglare,modifica unghiul de cadere in timpul functionarii.Repet,spune ce anume vrei sa reglezi.
Race is offline  
Old 05-02-07, 21:38   #255
Eagleee

Stage 5

Eagleee's Avatar

In locul bucselor poti pune excenter(Cu astea poti regla inclinarea roti si traectoria ecesteia), poti schimba stabilizatorul, si cu astea poti face orice ce vrei.

"Cu toate astea,dupa ce Focus 1 a fost cea mai manevrabila masina din clasa compacta,VW a renuntat la suspensia semi-independenta pentru Golf 5.Felul asta de suspensie nu e specific Golf 4 si derivatelor,mai toate masinile de clasa mica si compacta sunt la fel."

Ai total dreptate, dar mentin ca sutpensia asta era utilizat la multe alte modele inainte de Golf 4 si Leon.
Ma rog, este un puc mai buna decat a lui dacie, ca este semi-independent (semi inseamna can 1-2cm, parca la dacie ai pune o bare de stabilizate foarte groasa)
Eagleee is offline  
- Copyright 2025 4Tuning -