Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

View Poll Results: ce masina este cea mai ''modificabila''??
Dacia 37 6.83%
Oltcit 22 4.06%
Opel Kadett 6 1.11%
Opel Calibra 45 8.30%
Opel Astra 13 2.40%
Renault 5 27 4.98%
Honda Civic 69 12.73%
BMW seria 3 83 15.31%
VW golf 140 25.83%
Seat Leon 13 2.40%
Ford Focus 12 2.21%
Altele 39 7.20%
Masina pe care o conduc 36 6.64%
Voters: 542. You may not vote on this poll

Closed Thread

Thread Tools
Old 08-01-07, 12:04   #211
Nautilus

Stage 5

Default Re: cea mai ''modificabila'' masina ?

Quote:
Originally Posted by Spark View Post
si atunci tu ce sugerezi ?
care ar fi o astfel de masina ?
care sa fie si accesibila in primul rand nu ceva ozn ... sa se poata tuninga radical cu costuri reduse ... etc
Broscuta

~Nautilus
Nautilus is offline  
Old 08-01-07, 17:17   #212
PiStI

Stage 3

PiStI's Avatar

Eu zic sa fie a japoneza, pt simplul motiv ca ei sunt bolnavii tuningului in special shi sunt foarte multe elemente after-market care se pot comanda, partea proasta e ca sunt scumpe shi trebuie importate marea majoritate din japonia.
europenele sunt "mai ieftine" dar tot ce e bun are shi un pret pe masura.
Piesele sunt mai accesibile shi sunt platformele tehnice comune/asemanatoare-din acest motiv se pot face hibrizi fara mari modificari.
dintre cele mentzionate inafara de singura japoneza shi merge pe kadett
se pot pune pe ea piese de pe modele mai vechi mai accesibile shi rezultatele pot fii surprinzatoare-in sensul bun al cuvantului
PiStI is offline  
Old 10-01-07, 14:26   #213
Maf88

Stock

dc asa putine masini??dc nu ati pus de exemplu si subaru,si mercedes....etc
Maf88 is offline  
Old 10-01-07, 14:34   #214
Eagleee

Stage 5

Eagleee's Avatar

Nu se poate specifica, ce e cert ca din masinile care nu au avut trecut de racing sau nu au modele mai mari, mai puternice e mai greu sa faci ceva.
ex. ai golf1 de 1.2B, poti pune motor,transmisie de Golf,Corrado 1.8 G60, su ceva de gen 1.9 tdi, ca se fac de asta, am vazut si eu la un golt2 VR6 turbo...
Depinde ce vrei sa faci la masina, exterior, sau motor, suspensie, frane.
Daca exterior tot ce e in magazinele de tuning.
Dace vrei motor...orice. E cam la fel preturile si dificutatea...
Eagleee is offline  
Old 10-01-07, 15:21   #215
alecsutu1

Stage 5

Daca ai bani tunezi si o bicicleta asa ca nu vad rostul topicului fiecare va considera masina care o are ca fiind cea mai tunabila.Nu inteleg asta cu japonezele sunt tunabile mega tunabile etc.. ma rog fiecare cu ale lui repet bani sa ai ca masini sunt destule On topic:Golf 2 BMW E30 si Calibra cam astea zic eu
alecsutu1 is offline  
Old 19-01-07, 12:37   #216
cosmin92

Stage 3

cosmin92's Avatar

eu cred ca golful e cea mai modificabila....aproape totzi posesori de golf 1,2,3 si le modifica catusi de putzin si astra din aceea scurta de prin 92-95 a inceput sa prinda la tunat din cate am vazut pe strazi ba cva pe la motor ba un spoiler cva
cosmin92 is offline  
Old 19-01-07, 12:50   #217
Eagleee

Stage 5

Eagleee's Avatar

La motro e la fel toate! nu prea este diferenta, se poate tuna la fel toate motoarele, eventual la unul chimbi mai mult dacat la celalalt.
Eu am vazut un Opel calibra 2.0 vu 8v(facut cum trebue motorul)...a mers ca un 2.0 turbo tot calibra (stoc) pumea n-a vrut sa creada ca nu are torbo, si cand a vazut ca e ceea de 115 cai...8v...
La exterior deponde ce vrei, costom sau cumparat de ici-colo spoilere si chestii, daca costom, un conteaza modelul, daca de la tuneri vrei atuncea cam toate masinile auropene au, in psecial Peogeot 106-206-306-406, Renault clio, Citroen saxo, VW cam toate modelele, BMW tot toate modelele, Opel la fel, Mercedes mai greu un pic, dar se gaseste.
Restul masinilor...putin mai greu dace vrei ceva ce sa mai facut...

Eu zic ca daca faci tuning din catalog cel mai usor sa faci un BMW, Opel sau VW, la astea toate modelele sunt tunate!!! se gaseste de toate!!!
Eagleee is offline  
Old 21-01-07, 18:05   #218
Nemilosu

Stage 5

Nemilosu's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[AUDI]
[4Tuning International]
[Fanatik MotorSport]

Quote:
Originally Posted by Eagleee View Post
La motro e la fel toate! nu prea este diferenta, se poate tuna la fel toate motoarele, eventual la unul chimbi mai mult dacat la celalalt.
Eu am vazut un Opel calibra 2.0 vu 8v(facut cum trebue motorul)...a mers ca un 2.0 turbo tot calibra (stoc) pumea n-a vrut sa creada ca nu are torbo, si cand a vazut ca e ceea de 115 cai...8v...
La exterior deponde ce vrei, costom sau cumparat de ici-colo spoilere si chestii, daca costom, un conteaza modelul, daca de la tuneri vrei atuncea cam toate masinile auropene au, in psecial Peogeot 106-206-306-406, Renault clio, Citroen saxo, VW cam toate modelele, BMW tot toate modelele, Opel la fel, Mercedes mai greu un pic, dar se gaseste.
Restul masinilor...putin mai greu dace vrei ceva ce sa mai facut...

Eu zic ca daca faci tuning din catalog cel mai usor sa faci un BMW, Opel sau VW, la astea toate modelele sunt tunate!!! se gaseste de toate!!!
cumpara-ti niste almanahe si invata sa citeste romaneste.
poate sa si scrii.
si faza cu calibra ............................sa iti spun sincer, mi-au inghetat picioarele.
Nemilosu is offline  
Old 21-01-07, 18:16   #219
Eagleee

Stage 5

Eagleee's Avatar

Faza cu calibra sa sti ca se poate face motoul aia...
Masurat la roata are peste 210 cai + nitro inca 50.
La 400 de metri a facut mai repede decat orice calibra stoc...la 0-100 eara mai buna Turboul cu 0.2s...dar incolo a mers mai bine cel 8v
Credema ca se poate scoate foarte mult din orice motor, daca faci fara compromise motorul poti scoate din "fiecare" 100cai/litru...si ramane aspirat.
Eagleee is offline  
Old 21-01-07, 22:37   #220
Parazitu99_2fast4u

Stage 2

Parazitu99_2fast4u's Avatar

Member of:
[VW]

baca ai bani se gasesc componente si pt aro dak vrei sa ii fac tuning ...
Parazitu99_2fast4u is offline  
Old 21-01-07, 22:49   #221
Eagleee

Stage 5

Eagleee's Avatar

Eu tot ma uit pe forum si inca nu am gasit pe nimeni cere sa proecteze si sa faca ce vrea (ma refer la piese)...numia incearca, ce cu ce potriveste, asa poti ajunge la un nivel...cu "aplicari"
Eu cand vorbesc despre tuning ma refer la 2 luni de proiectat, 1 luna calculat, si 2-3 luni de manufacturat si comandat piasele.
Apropo, maine soseste motrul meu deja am un caiet plin de calculatii...acuma comand piesele si pun comandal a ateliere cum si ce tre facut...spar sa obtin peste 200cai din motorul 1.4 litru
Daca pe cineva intereseaza...poate sa fac un blog pe forum despre cum este facut motorul...
Eagleee is offline  
Old 22-01-07, 01:52   #222
LKS
Old School Cars

Stage 5

LKS's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Old School Cars]
[FOTO]
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by Eagleee
Daca pe cineva intereseaza...poate sa fac un blog pe forum despre cum este facut motorul...
poti sa te apuci de pe acum
LKS is offline  
Old 22-01-07, 15:24   #223
PiStI

Stage 3

PiStI's Avatar

toate masinile sunt "modificabile", acum depinde de buget. daca arabii aia nebuni pot sa faca ozn-uri din banalitati ca si toyota camry, nissan maxima, (sau cine stie ce se mai vinde pe la ei cu miile), care au usi rotative sau difuzor in mijlocul volanului, etc, atunci nimic nu e imposibil.

daca vrei sa faci un custom , faci tu personal sau service care se pricepe poti pune aproape orice pe masinile de pe la noi.
daca vrei tuning din cataloage ai sanse sa gasesti mai multe piese pt masini mici (hot hatch), sau modele cunoscute pt valente sportive:calibra, corrado, e36, etc. gasesti si pt modele mai vechi, costul masinii de serie este mai mic, ai buget mai mare pt piese after-market.
personal am ales Kadett pt ca am vazut niste masini foarte reusite
PiStI is offline  
Old 22-01-07, 15:44   #224
MARI_NSL

Stage 5

MARI_NSL's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Design Team]
[PARTICIPANT CURSE]
[Virtual Tuning]
[BMW]
[VW]

orice masina iese marfa daca o tunezi cu gust . si daca ai bani sa bagi materiala calumea in ea. ....nu un chit sa crapa dupa cateva luni....)
MARI_NSL is offline  
Old 22-01-07, 19:17   #225
PH-04-WPD

Stage 5

Oi citi tu carti si inveti de tuning dar mai invata sa si scrii ... ca degeaba te pricepi tu la tuning daca nu stii sa scrii... Am vazut k multi au zis japoneze si s-au referit la skyline sau s2000. Pe la noi sunt vise astea ... dar in lista poll-ului de ce nu s-a pus si mitsubishi eclipse ( ma refer la penultimul model ) Nu sunt foarte scumpe ( ma rog depasesc 5000eu dar nu e vreo suma mare pt. un proiect de tuning )

Quote:
Originally Posted by Eagleee View Post
Eu tot ma uit pe forum si inca nu am gasit pe nimeni cere sa proecteze si sa faca ce vrea (ma refer la piese)...numia incearca, ce cu ce potriveste, asa poti ajunge la un nivel...cu "aplicari"
Eu cand vorbesc despre tuning ma refer la 2 luni de proiectat, 1 luna calculat, si 2-3 luni de manufacturat si comandat piasele.
Apropo, maine soseste motrul meu deja am un caiet plin de calculatii...acuma comand piesele si pun comandal a ateliere cum si ce tre facut...spar sa obtin peste 200cai din motorul 1.4 litru
PH-04-WPD is offline  
- Copyright 2025 4Tuning -