Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply
 
Thread Tools
Old 11-01-14, 01:31   #316
florin_cars
Old School Cars

Stage 5
 
florin_cars's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 10,676
Member of:
[FORD]
[Old School Cars]
[BMW]
[MERCEDES]
Default Re: Radierea unui vehicul la cerere

de 1-2 ani, DA, mai ales daca locuiesti la oras. Dar cum la noi legea se aplica dupa ureche de multe ori, nu e neaparat, cel putin la comune, mai merge si fara..
florin_cars is offline   Reply With Quote
Old 07-07-14, 12:18   #317
Maniak22

Stage 5
 
Maniak22's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,738
Default Re: Radierea unui vehicul la cerere

Am o problema la care nu ii dau de capat fiiindca mereu parerile sunt impartite si nimeni nu stie sa imi spuna nimic concret. Treaba sta in felul urmator:
Am cumparat acum 1 an de zile o masina cu motor mare din anii 70 pe care am inceput sa o restaurez cu gandul sa o fac masina de epoca la cei de la retromobil. Modelul este iesit de peste 30 de ani din fabricatie, deci se incadreaza. Problema incepe abia acum. Cel de la care am cumparat-o a gasit-o si el la un batran in 2011. Au facut intre ei Contract de vanzare-cumparare iar cel de la care am cumparat-o a rugat batranul sa o radieze la cerere cu mentiunea ca o depoziteaza la cumparator in curte. A predat numerele si talonul si a primit ceva chitante. Sunt sigur ca a radiat-o si de la finante. Cumparatorul a vrut sa radieze masina cu gandul sa nu plateasca impozit cat timp o restaureaza sau o vinde unuia care se va ocupa de ea si mai apoi sa o inscrie la cei de la retromobil care mai apoi sa il scuteasca de timbrul de mediu/taxa de poluare si evident impozit(care nu se plateste la masinile de epoca) si de asemea scutite de rovinieta.
Eu am facut Contract de Vanzare-Cumparare cu cel de la care a cumparat masina de la batran. Ca si acte mai am CIV-ul pe numele batranului, certificatul de radiere temporara cu mentiunea depozitarii in curtea cumparatorului, fiscalul de la batran si cred ca diverse chitante printre care o copie dupa fostul talon mi se pare si o copie dupa buletinul batranului. De cand am cumparat-o masina este depozitata in garajul meu.

Ce vreau eu defapt ? Cand termin de pus la punct masina vreau sa o inscriu pe numele meu si sa o bag la cei de la retromobil ca macar sa mai reduc din costuri si sa nu platesc timbrul de mediu si pe viitor impozit. Masina va fi doar de weekend si va fii condusa doar vara.
Bravo pana aici.
1. Va trebuie sa platesc retroactiv ceva impozit cand o inscriu ?
2. Mai am nevoie de alte acte la reinmatriculare ?
3. Voi primi ceva amenda ca nu am inscris-o ?
Maniak22 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-14, 21:36   #318
KAY_

Stage 5
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,030
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Style in Motion]
Default Re: Radierea unui vehicul la cerere

Cred ca cel mai bine faci alt contract de vanzare cu o data mai apropiata (1-2 luni maxim) de data cand iei atestatu de vehicul istoric si vrei sa o inmatriculezi ,asta ca sa stai linistit sa nu te trezesti cu cine stie ce impozit de plata .Amenda ca nu ai declarat o in timp de 30 zile e mica 30-40 ron .Problema e cu radiatu la cerere si cu reinmatriculatu din nou , aici nu stiu ,trebuie sa te interesezi cum e exact .
KAY_ is offline   Reply With Quote
Old 29-04-15, 15:48   #319
sherbandel

Stage 4
 
sherbandel's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 177
Default Re: Radierea unui vehicul la cerere

Va salut, stimati colegi.

Parintii mei au o Dacie cumparata de la un nene care le-a facut contract de comodat. Intentia este de a folosi harbul pt. un voucher RABLA.

Impozitul pentru cei 3 ani de uz al masinii va fi suportat de parintii mei, dar nenea are alte datorii enorme la primarie.

Intrebarea mea e daca va fi posibila obtinerea certificatului de radiere in conditiile astea ?
__________________
sherbandel is offline   Reply With Quote
- Copyright 2019 4Tuning -