Hej,
Am si eu cateva nelamuriri si anume.. sunt rezident german si am o masina proprietate personala cu toate actele in regula, inclusiv verificare si asigurare in germania. In curand planuiesc sa import masina in romania, insa ma astept, din ce am mai citit si prin alte parti, sa dureze mult inmatricularea din cauza ca e N1 -- asta cu toate ca e ok in germania... aveti vreo parere despre asta? Mai mult, credeti ca bazat pe actele descrise mai sus, as putea conduce in RO si mai apoi scoate numere provizorii in vederea inmatricularii (fara sa fie nevoie sa trec pe la rar inainte bineinteles, unde ma astept ca as intampina problema omologarii)? Pe langa asta, credeti ca as putea primii si dovada pentru radierea din germania, odata cu primul set de numere provizorii sau pentru respectiva dovada ar trebuii sa astept pana la finalizarea cazului de inmatriculare -- incununat prin noul titlu de proprietate al masinii? Ultima parte ma intereseaza in mod special, intrucat intentionez sa radiez masina din germania(prin intermediul respective dovezi emisa de biroul din romania) inaintea unei date calendaristice specifica.
Sau... de dragul evitarii birocratiei, as fi better off sa merg aici direct si sa radiez masina, dupa care sami iau numere provizorii germane si bazat pe asta sa vin in ro si sa incep joaca --- in acelasi timp fiind sigur ca am reusit sa radiez masina in timp util.
Servus