salutare fratilor!!!
va rog din tot tot sufletul meu sa ma ajutati si pe mine. am citit tot topicul asta si tot nu sunt lamurit. nu am gasit raspunsul concret la intrebarea mea. acu o saptamana am cumparat o masina cu numere de germania (cu banda albastra) si samsarul mi_a zis ca sunt valabile, mi_a dat asigurare (ceva verde - zertifikat der versicherung), brif mare, brif mic si am facut contract v-c cu el. masina nu e pe numele lui. din cate vad a luat_o de la cineva din alba, care la randul sau a luat_o de la proprietar (roman) din germania...complicat rau.
acum, dupa ce am citit ma rog la Dumnezeu sa fie masina radiata. ma "chiorasc" de la amiaza pe actele astea si am incercat vreo 10 site_uri cu dictionare dar tot degeaba. pe briful mic nu am nicio stampila cu "ungultig". in schimb e trecut in partea stanga jos deasupra cerculetului unde tre sa fie o stampila, o data (27.10.2012) si imediat langa e bifata casuta unde zice "edgultige Ausserbetriesetzung", plus un fel de stampila neagra care zice ca am tuv pana in "im dez-2012"
pe briful mare am la rubrica C.4.c trecuta data de 20.03.2007 si chiar dedesubt o adresa (cred) - 85276 pfaffenhofen - plus o stampila si o semnatura. la rubrica 25 (aia maaaare, ultima de jos) am o intreaga poezie. va scriu aici exact cum e scris la mine(nu stiu sa pun si diacritice germane)
"BISH. ZULASSUNGSBESCHE. TEIL II / BISH. FAHRZEUGBRIEFNR: BX170911
BRIEFVERMERK: U ENTWERTET UND EINGEZOGEN/AUSGEHANDIGT ODER MIT UNGULTI
GKEITSVERMERK AUSGEHANDIGT"
daca stiti ce inseamna toate astea va rog din tot sufletul sa ma ajutati. nu mai am stare deloc

( e radiata masina??