@Mugurel: e simplu sa bati fibra, odata ce ai facut rost de materiale (trebuie sa ai toate 3 componentele, daca nu vrei si a 4-a componenta, acceleratorul) te apuci mai intai sa dai forma, ca fibra nu o poti modela DUPA ce o bati
ca sa bati fibra, procedezi ca si cum ai vopsi ceva la pensula, acoperi toata suprafata pe care vrei sa fie fibra, dar mai din abundenta, apoi aplici fasia de stratimat, apoi bati cu pensula peste fasie ca sa iasa aerul dintre stratimat si lichidul aplicat, iar lichidul sa patrunda intre fibrele stratimatului pana cand nu se mai vede albul ala al stratimatului...explicatia asta tine loc de filmul cerut de tine
as face eu un filmulet, dar nu am ce sa mai bat in fibra, momentan....cand va fi cazul, voi filma cu telefonul (chiar daca se vede mai neclar...)
PS: john are un filmuletz cu mine cand bat fibra

ioane, cand citesti asta, ataseaza te rog si filmuletzul ala..stii tu, ala cu eleronul...
legat de modelarea bordului de dacie....pot sa-ti dau un mic sfat: stii zona goala dintre portiera si bord, unde poti lejer sa bagi 2 maini? stii ca la unele masini, portiunea aia este doar o linie de 3-4 mm grosime? daca intelegi la ce ma refer, presupun ca ai vrea ca portiunea aia goala sa dispara....in caz ca DA, izoleaza bine coltul bordului cu scotch lat, de la margine inca minim 10 cm spre volan, apoi izoleaza la fel si portiera (pe sub fata de usa, adica pui scotch oriunde pe metal, sa nu ramana gol) si apoi torni niste spuma poliuretanica la tub, putin cate putin, INTRE usa si bord (inainte de asta, te asiguri ca spuma se va prinde DOAR de fata de usa, cea din carton, iar in rest izolezi toata zona cu scotch sau chiar cu pungi lipite, ziare etc.)
dupa ce ai facut asta, intri in masina pe partea cealalta, ca sa nu deschizi portiera (bineinteles, lasi spuma 24 h sa se intareasca), apoi incepi sa decupezi spuma mai intai in continuarea bordului, apoi faci o taietura chiar unde se termina bordul, apoi incerci sa scoti fata de usa din portiera, ca sa poti deschide usa FARA fata din carton si ca sa ai acces si la locul unde bordul se prinde pe masina...tai si acolo, tai si dedesubt, pana cand poti sa scoti fata de usa FARA sa rupi spuma pe undeva...apoi, bineinteles, scoti toate pungile, ziarele si scotch-ul (ca sa fii sigur ca nu se lipeste prea tare scotch-ul de pungi etc., umezesti zona in prealabil...poti folosi chiar si silicon din ala la burete)
apoi aplici din nou fata de usa pe usa, ii dai forma finala si....imbraci totul intr-un material textil sau vinilin subtire (varianta simpla)
sau
(varianta complicata) -> dai cu chit pe toata suprafata spumei, ca sa nu mai ramana spuma goala, apoi finisezi bine, apoi dai toata fata de usa cu demulant, apoi iei mulaj (cu fibra) dupa fata de usa, apoi mulajul il dai iar cu demulant la interior, apoi la interior bati piesa finala in fibra in 2 straturi minim...va mai fi nevoie de ceva finisari, oricat de bine ai lucra, dar eu zic ca merita
daca nu s-a inteles, dati "quote" la fraza in care n-am explicat bine si revin cu lamuriri...personal nu recomand varianta simpla, decat daca aveti un material foarte subtire si rezistent si, mai ales, un mester bun la croitorie