Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci. |
10-12-12, 22:41
|
|
Stage 5
|
Re: Cele mai puternice motoare stock din fiecare categorie de cm3
Bine 300... dar tu ai citit ce m-ar fi interesat pe mine? pana in 2000 cmc ca totusi impozitele si asigurarea e scumpa
|
|
|
10-12-12, 23:17
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by AdamRs50
Bine 300... dar tu ai citit ce m-ar fi interesat pe mine? pana in 2000 cmc ca totusi impozitele si asigurarea e scumpa
|
pai cine crezi ca mai umbla cu motoare omologate?
|
|
|
11-12-12, 07:15
|
|
Peugeot Driver
Stage 5
Member of: [4Rally] [PEUGEOT]
|
Quote:
|
De motor fara serie in carte ai auzit?
|
|
|
11-12-12, 08:28
|
|
Stage 5
Member of: [Mitsubishi] [PARTICIPANT CURSE] [SUBARU]
|
Nu invatati omul la rele.
Il opreste odata si-l verifica cu comisie de la RAR ... o sa-l indoaie.
|
|
|
11-12-12, 19:15
|
|
Stage 5
|
In stilul asta nu-si mai pune el nimic pe masina daca merge pe ideea sa fie cetatean onest, cinstit si cu simtul raspunderii.
|
|
|
11-12-12, 20:14
|
|
Stage 5
Member of: [Mitsubishi] [PARTICIPANT CURSE] [SUBARU]
|
Daca si eu sunt antituning, engineering... eu recomand sa caute ceva decent usor de omologat si de care sa se bucure cu adevarat.
|
|
|
12-12-12, 08:40
|
|
Stage 5
|
s-a cam devit de subiect... dar e ok ca am mai aflat cate ceva nou, dar as dori sa vad daca stie careva ceva motoare mai tari dar mai vechi de opel pana in 2.000 cmc. cu motoare neomologate mai vedem...
|
|
|
13-12-12, 02:34
|
|
Suzuki Driver
Stage 5
Member of: [Suzuki] [PARTICIPANT CURSE]
|
2 variante mari și late, īn principiu.
dacă vrei să mergi pe aspirat : C20XE (SFI)
dacă vrei să mergi pe turbo: C20LET
ambele sunt 2000cmc , primul are 150 de cai frumoși, al doilea 204 cai frumoși. fiind fan motoare aspirate, aș băga un SFI preparat cu atenție de Bau Bau Racing (pentru cunoscători), cutie de Omega și aia e...dacă aș avea o Manta și aș vrea să fac ceva frumos.
sau dacă vrei să faci ceva mai dubios...și dacă-ți place cuplul de Turbo... C20NE 2.0 8v 114cp...pt o omologare cāt mai ușoară, făcut turbo...considerānd motorul īn sine piesă de schimb. Un C20NE īl găsești īn jurul sumei de 400-500 de lei, nefiind vreo raritate de motor, deci să tot spargi la ele, deși umblat īn el cu simț de răspundere ai toate șansele să fie fiabil.
nu-mi dați contra-argumente de ce e o prostie ce am scris cu c20ne turbo... pentru că nu e. avānd īn vedere că pe Manta s-a pus 2.0 de 110 cp omologarea nu ar trebui să fie mare bătaie de cap, apoi exact cum am scris, sunt ieftine .
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!
|
|
|
13-12-12, 19:33
|
|
Stage 5
|
Din cate stiu eu s-a pus doar un 1.8 ohc din fabrica, 2.0 a fost CIH pana la iesirea din fabricatie si avea intr-adevar 110 CP. Da, e buna varinta cu 2.0NE, ramane de manufacturat baia de ulei si "spaghetele" (serpii).
|
|
|
04-01-13, 14:29
|
|
Stage 5
Member of: [Crazy Drivers]
|
Daca esti interesat ... Am un C20NE cu tot ceea ce iti trebuie sa il montezi pe Manta . Motorul a fost pe o Ascona B , identica cu Manta . Iti mai trebuie cutie de Omega A R25 , sau se poate opta pentru R25-28 de pe Omega B ambreiaj hidraulic . Pot sa iti ofer si pistoanele forjate de pe un C20XE cu tot cu biele de la un amic (se pot verifica pe cod ca sunt forjate) , si o chiuloasa de C20XE .
|
05-01-13, 00:21
|
|
Stage 5
|
Intr-un final cred ca m-am hotarat ce fac...am gasit un site de piese auto unde imi da pe naga modelul masini si anul...si toate motorizarile care a avut acea masina.... site-ul se numeste onauto.ro si acolo arata si codul.... cel mai probabil voi cauta un kadett cu motor de 1.6s 1.8s sau 1.3s care de altfel au fost si pe manta si voi vedea ce voi face mai departe...sa trec de omologare si apoi vine tuningul sa vedem cati cai pot scoate. si cu cutia de viteze mai vad o sa caut ceva ce sa faca fata si sa se si potriveasca.... voi ce sugerati pentru cutie?
|
|
|
05-01-13, 00:30
|
|
Stage 5
|
Eu de exemplu am facut o lista in caz ca nu gasesc acele coduri de motor atunci mai am am cateva motoare asemanatoare si poate le invart cumva sa fie bine si cu rar-ul...acuma sper sa fie kw/ cp reali eu asa i-am gasit pe acel site....
\
|
|
|
07-01-13, 23:16
|
|
Stage 5
Member of: [PEUGEOT] [RENAULT]
|
Quote:
bun...si atunci ce motor puternic imi recomandati ce as putea baga in categoria masinii ca sa fie in regula gen cum are manta gt/e? sau? Mercy anticipat
|
La rar nu o sa poti omologa(fara batai de cap) alt motor decat cu ce a venit masina din fabrica.
Ca motor poti inghesui acolo orice, asta sa te tina si buzunarul ca la asta se rezuma, a fost manta in bucuresti cu motor 3.5 bmw care fii sigur ca nu era trecut in acte.
Iar la ce te gandesti tu acolo cu taxe/impozite/asigurari/putere, asa ceva nu se poate.
Cu carpeala nu faci nimic, degeaba vrei tu sa iti pui sute de cai pe o caroserie depasita dpdv al tehnologiei de pe care se scurge rugina(aici nu vorbesc de masina ta, nu iti stiu masina) iei putina viteza si nu mai ai nici un control asupra ei(directie, frane mult prea slabe pentru puterea dezvoltata).
Quote:
Originally Posted by Robert Coca
De motor fara serie in carte ai auzit?
|
Exista si motor fara serie, foarte corect, dar daca te opreste 'domn inspector de la RAR cu echipajul se uita acolo la cod motor(alta rubrica din carte) si daca nu corespunde tot te-a ars
|
|
|
08-01-13, 08:43
|
|
Peugeot Driver
Stage 5
Member of: [4Rally] [PEUGEOT]
|
Care cod motor? Eu nu mai am niciun cod/serie/tablita pe motor, iar motoarele sunt identice.
|
|
|
08-01-13, 13:12
|
|
Stage 5
|
Quote:
Intr-un final cred ca m-am hotarat ce fac...am gasit un site de piese auto unde imi da pe naga modelul masini si anul...si toate motorizarile care a avut acea masina.... site-ul se numeste onauto.ro si acolo arata si codul.... cel mai probabil voi cauta un kadett cu motor de 1.6s 1.8s sau 1.3s care de altfel au fost si pe manta si voi vedea ce voi face mai departe...sa trec de omologare si apoi vine tuningul sa vedem cati cai pot scoate. si cu cutia de viteze mai vad o sa caut ceva ce sa faca fata si sa se si potriveasca.... voi ce sugerati pentru cutie?
|
De la cele mai puternice ai ajuns la downgrade, ce tuning sa mai faci?! Eu iti dadusem solutia "in plic": sa upgradezi pe blocul masinii cu interne de 2.2 sau 2.4, nu stie nimeni ce ai inauntru, poa' sa te opreasca si mama si tata rar-ului...
Vezi ca nu prea sunt motoare care au echipat Manta alea de le-ai enumerat acolo! Pe Manta B eu stiu ca au fost 1.6, 1.9 si 2.0 CIH, un 1.2 cu arborele cu came in bloc si 1.8 OHC. C.V. la CIH e comuna intre capacitati si sunt cu 4 trepte sau Getrag 240 cu 5, cutia de OHC e similara cu Omega A de 1.8-2.0, ala mic de 1.2 habar n-am ce c.v. a avut.
|
|
|
|
|