Pana acum am auzit/vazut 2 moduri de clasificare a grupelor de concurs :
1 - cel de la Legal Racing pe grupe de cai putere
2 - cel de la ploiesti pe timpi
ce observatii am :
- la grupele pe cai putere se poate minti foarte simplu (cat zice cartea tehnica, la grupa aia te incadrezi)
- la timpi (fata de regulamentul prezentat cu ocazia cursei de la ploiesti) ar trebui sa se faca incadrarea in grupele de concurs in urma mediei a cel putin 2 curse prealabile si sa ai marja de descalificare nu limitele grupei ci un timp de X secunde.
ce propun eu este o clasificare a grupelor de concurs dupa
calacitatea cilindrica la care se mai adauga cu sau fara turbo, cu sau fara N2O etc. de ce mi se pare mai buna aceasta clasificare ? pt. ca la liniute se vede intai care e masina cea mai buna, care are motorul mai bun, intre anumite limite (de ex. pana la 1400 cmc fara turbo, N2O) si atunci se vede care a stiut ce sa ii mai faca la masina, i se vede munca depusa si tuningul adus masinii. asa poti sa elimini suspiciunea ca X are mai mult de 90 de armasari sub capota . asa poate sa aiba si 140 de cai ( la 1400 cmc in exemplul de mai sus) - cinste lui ca a stiut sa ii creasca si respectul celorlalti.
scopul unei liniute are 2 capete :
- sa vezi ce poate masina
- sa vezi ce poti tu ca pilot
asa ca de ce sa se bage unu cu masina mai tare decat clasa lui si sa iti ia locul mai departe chiar daca ai schimbat excelent si ai masina la limitele maxime ale clasei, iar ala poate nici nu a schimbat bine, dar s-a dus.
voi cum vedeti un astfel de sistem de clasificare a grupelor ?
de ex :
gr. A - pana la 1400 cmc fara turbo & N2O
gr. B - 1401 - 1600 cmc fara turbo & N2O
gr. C - 1601 - 1800 cmc fara turbo & N2O
gr. D - 1801 - 2000 cmc fara turbo & N2O + pana la 1400 cmc cu turbo
gr. E - 2001 - 2500 cmc fara turbo & N2O + 1401 - 1600 cmc cu turbo
gr. F - 2500 - 3000 cmc fara turbo & N2O + 1601 - 1800 cmc cu turbo
gr. E - peste 3000 cmc + 1801 - 2000 cmc cu turbo
gr. G - OPEN (masinile tari)
Nu am incadrat Jeep-urile si motocicletele, nu am avut de-a face cu asa ceva.
Pana la 2000 cmc sunt clasele mai compacte pt ca majoritatea masinilor sunt pana pe la 2000 - 2500 cmc, iar cele cu adevarat puternice se pot numara pe degete la o cursa.
Uitati-va si la CNR, CN VTM etc. clasificarile se fac in functie de capacitatea cilindrica si modificarile aduse . Asa ca la inscriere, sus capota fratilor.
Astept opiniile voastre la subiect, in special cei care participa, au participat sau vor sa participe la legale, spectatorii declarati nu cred ca au de ce sa se bage pana nu sunt la covrig la start.