Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Sisteme turbo si NOS

Sisteme turbo si NOS Totul despre Turbo si NOS

Reply

Thread Tools
Old 13-10-09, 19:05   #151
noyz

Stage 3

Default Re: Lista cu turbine

Quote:
Originally Posted by gigilogan View Post
din cate stiu merge dar iti trebuie un soft care sa iti gestioneze cum trebuie noua presiune in turbina
"sa gestioneze ?"
mai bine zis sa corecteze afr-ul k daca modifici presiunea ai mai mult aer si daca nu ai si combustibil incalzesti pistoanele degeaba.
noyz is offline   Reply With Quote
Old 13-10-09, 20:23   #152
gigilogan

Stage 4

gigilogan's Avatar

Member of:
[DACIA]
[NoSpeedLimit Romania Club]

pe logan merge turbina t25 de pe mitsubishi cu unele mici modificari dar trebuie un soft adecvat sa dea motorina cu nesimtire pentru ca aer va fi destul.sunt oameni care au pus asa ceva pe logan si au obtinut pana la 143cp(evident cu,cutii de viteza rupte) dar merge
Old 14-10-09, 01:10   #153
noyz

Stage 3

gigilogan cine are 143 cai ?
Old 16-10-09, 13:45   #154
madmaxhwz
Renault Driver

Stage 5

madmaxhwz's Avatar

Member of:
[RENAULT]
[CITROEN]

am un renault 18 turbo turbina t3 125 cp ii pot aduce ceva modificari?
madmaxhwz is offline   Reply With Quote
Old 18-10-09, 16:08   #155
gigilogan

Stage 4

gigilogan's Avatar

Member of:
[DACIA]
[NoSpeedLimit Romania Club]

Quote:
Originally Posted by noyz View Post
gigilogan cine are 143 cai ?

ai pm cu niste link-uri interesante,logan 1.6 compresor si 1.5 dci la 143cp
gigilogan is offline   Reply With Quote
Old 22-10-09, 18:42   #156
sorcer

Stage 5

care imi puteti spune ce A/R are kp35 (turbina de pe logan diesel) . Ma intereseaza A/R atat la compresor cat si la turbina .
sorcer is offline   Reply With Quote
Old 23-10-09, 18:19   #157
D@rk

Stock

D@rk's Avatar

Quote:
Originally Posted by D@rk View Post
Salut, pentru un VW Passat TDI 140 Cp CR, ce turbina imi recomandati?

Multumesc.

Tot nu stie nimeni ce turbina ar fi recomandata si cat ar creste puterea motorului?
D@rk is offline   Reply With Quote
Old 24-10-09, 02:12   #158
noyz

Stage 3

Quote:
Originally Posted by D@rk View Post
Tot nu stie nimeni ce turbina ar fi recomandata si cat ar creste puterea motorului?
daca iei o turbina mai mare e mai buna ca nu iti incalzeste partea de compresor atat de mult aerul din admisie, deci castigi ceva putere acum depinde si de IC cat de mare e.. si de diferenta dintre turboul tau si turbo cel nou. (ma refer la 2 turbine cu acelasi boost)
nu poate mai nimeni sa itzi zica exact cati cai putere castigi decat daca stii exact cfm-ul, boost-ul,temperatura masurata dupa compresor la ambele turbine, si apoi atunci cu niste calcule pe kre nu le stiu prea bine se poate calcula diferenta de cai putere pe care o castigi.
dar vezi ca un turbo mai mare inseamna si lag mai mare.. dar si castig de putere pe ture mai mari. OEM-urile au castig d putere pe ture mici, rareori pe medii. cand cauti ultimate power iati un turbo mare pentru putere in ture mari,dar si pentru faptu ca nu iti incalzeste asa mult aeru.

intrebare care trebuie sa ti-o pui.. cate modificari tre sa fac la evacuare sa prind turbina de galerie si de evacuare, ce flansha, unde mio fac cat ma costa, cat dureaza, ce prindere are turbo ca sa stiu cum fac flansha si tot asa.(daca nu cumva sunt la fel-rar intalnit)

Last edited by noyz; 24-10-09 at 02:15.
Old 24-10-09, 21:05   #159
catalliin

Stage 4

cunosc un sistem prin care poti monta turbina la masina fara sa modifici galeria si tubulatura de evacuare este un mic bypass (la asta lucrez eu acuma),dar tot 'magarie' se numeste ..la ce foloseste aceasta 'magarie'??..simplu atunci cind te duci sa faci ITP-ul il poti demonta ff usor si te duci acolo ca un ingeras ''curat ca lacrima''.....ca dupa caeea sa te poti 'transforma' la loc in drac dupa pofta inimii
catalliin is offline   Reply With Quote
Old 24-10-09, 22:03   #160
livache11

Stage 5

salut toti baieti!!!! e careva interesat de o turbina de fiat grande punto abarth 155cp folosita 1500km! pt detali trimiteti un sms la nr 00393287826036!
livache11 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-09, 18:26   #161
D@rk

Stock

D@rk's Avatar

Quote:
Originally Posted by noyz View Post
daca iei o turbina mai mare e mai buna ca nu iti incalzeste partea de compresor atat de mult aerul din admisie, deci castigi ceva putere acum depinde si de IC cat de mare e.. si de diferenta dintre turboul tau si turbo cel nou. (ma refer la 2 turbine cu acelasi boost)
nu poate mai nimeni sa itzi zica exact cati cai putere castigi decat daca stii exact cfm-ul, boost-ul,temperatura masurata dupa compresor la ambele turbine, si apoi atunci cu niste calcule pe kre nu le stiu prea bine se poate calcula diferenta de cai putere pe care o castigi.
dar vezi ca un turbo mai mare inseamna si lag mai mare.. dar si castig de putere pe ture mai mari. OEM-urile au castig d putere pe ture mici, rareori pe medii. cand cauti ultimate power iati un turbo mare pentru putere in ture mari,dar si pentru faptu ca nu iti incalzeste asa mult aeru.

intrebare care trebuie sa ti-o pui.. cate modificari tre sa fac la evacuare sa prind turbina de galerie si de evacuare, ce flansha, unde mio fac cat ma costa, cat dureaza, ce prindere are turbo ca sa stiu cum fac flansha si tot asa.(daca nu cumva sunt la fel-rar intalnit)

Multumesc frumos pentru raspuns.
D@rk is offline   Reply With Quote
Old 25-10-09, 20:48   #162
noyz

Stage 3

Quote:
Originally Posted by catalliin View Post
cunosc un sistem prin care poti monta turbina la masina fara sa modifici galeria si tubulatura de evacuare este un mic bypass (la asta lucrez eu acuma),dar tot 'magarie' se numeste ..la ce foloseste aceasta 'magarie'??..simplu atunci cind te duci sa faci ITP-ul il poti demonta ff usor si te duci acolo ca un ingeras ''curat ca lacrima''.....ca dupa caeea sa te poti 'transforma' la loc in drac dupa pofta inimii
catalin fii mai explicit.. niste poze ceva.. ce face de fapt magaria ?
Old 27-10-09, 22:13   #163
catalliin

Stage 4

'magaria' consta in faptu ca NU este asa cum e la toata lumea ,adica nu modifici cu absolut nimic galeria de evacuare si nici tubulatura datotita unei piese tip by-pass de forma unei cutiute/caseta metalice care se introduce intre flansele galeriei de evacuare si tubulatura ,acesta cutiuta are forma si dimensiunea flanselor si este un fel de tub inalt de 4...5 cm oval ,hexagonal ...e.t.c functie de forma flanselor si este despartita in intertior de o placa metalica pe diagonala care practic formeaza doua camarute fiecare avind cite un orificiu de forma ovala la exterior fiind opuse una fata de celalalta prin care te legi cu tubulatura pentru turbina.Altfel spus acel by-pass (piesa respectiva cu cele doua camarute separate pe diagonala)comverteste traseul gazelor si te poti folosi de asta pt a nu mai fii nevoit sa modifici galeria cu nimic ...ideea de fap era pt a preintimpina problema ITP-ului adica atunci cind vine momentul o poti da jos f usor....bineinteles ca pt a realiza aceasta piesa este nevoie de putina pricepere la geometrie in spatiu precum si munca de lacatuserie ,sudura ,polizare ,taiere,slefuire...e.t.c ,....personal am realizat treaba asta la inceput insa acum am cam dat de greu si la asta in a desuruba o data la 2 ani suruburile ruginite de la flanse ca sa dau jos jucaria atunci cind tre sa ma duc la ITP astfel ca acum lucrez la un sistem simai simplu care chiar pote fii numit universal orcarei masini ...poze nu mai am intrucait le-am sters de mult din calculator iar piesa repectiva am dat-o recent unui amic la fel de impatimit de turbine..iar ceea ce lucrez eu acum este tot un fel de By-pass insa total diferit

Last edited by catalliin; 27-10-09 at 22:18.
catalliin is offline   Reply With Quote
Old 27-10-09, 22:18   #164
hadesvis

Stage 2

hadesvis's Avatar

Member of:
[Honda]

sal baieti spunetimi si mie ce turbina merge la honda civic 1.500 lsi? a
hadesvis is offline   Reply With Quote
Old 06-12-09, 20:13   #165
mihai s

Stock

Am un audi cu motor 1.8t 140 kw as vrea sa verific turbina,eventual sa i pun un kit nou de reparatie motorul are 140000km nu am idee unde as putea face asa ceva[daca se poate]ma poate ajuta cineva? Multumesc!
mihai s is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -