Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Masina mea Fiat

Reply

Thread Tools
Old 19-05-08, 21:59   #241
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]
Default Re: My Seicento NT O5 YRJ

Dupa ce miam cumparat turometrul mam luat si mam documentat serios in privinta posibilitatii montarii lui pe masina mea (si eram cam confuz in privinta datelor citite). Faza este asta: am tensiune in pinul nr. 23 care iese din ecu, dar am o tensiune foarte foarte mica!!! Nici un turometru aftermarket nu o sa imi citeasca turatiile de acolo!!! Masina mea nu are bobina/bobine de inductie, este pe aprindere electronica deci nici de la bobina nu pot lua semnal pentru turometru. Singurele turometre care merg pe seicento sunt cele dedicate (ele ridica acul la tensiunea mica care iese din firul 23 la ecu).

CONCLUZIE:
1) NU MERGE MONTAT TUROMETRU AFTERMARKET PE SEICENTO S 1.1 MPI!!!!
2) VAND TUROMETRUL!!! ESTE PRACTIC NOU!!! Scos din cutie, pozat, tinut in cutie, conectat in seara asta la masina. Nezgariat, ne nimic!!! Pentru pret vb. in privat.

AS FI CEL MAI FERICIT IN MOMENTUL ASTA DACA MAR CONTRAZICE CINEVA SI SA IMI SPUNA CA SE POATE MONTA TUROMETRU PE SEICENTO S de 1.1 MPI (pe alte seicentouri merge, la seicento de 900 pui turometrul la bobina de inductie si iti merge, la seicento de 1.1 sx ai deja turometru din fabrica)

Numai bine
morpheusmaster is offline   Reply With Quote
Old 19-05-08, 22:11   #242
Io4rap

Stage 5

Io4rap's Avatar

Member of:
[Opel]

pai si turometru care e pe sx nu merge si la tine? Desi banuiesc ca ar costa o avere :P
Io4rap is offline   Reply With Quote
Old 19-05-08, 22:29   #243
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Ai dreptate Io4rap!!! Asta este urmatorul pas: Imi vand turometrul care il am acum si imi cumpar turometru de SX... este singurul mod in care pot pune un turometru pe masina mea. (dar eu doream de asta plasma, cu shift light...) De costat, nou costa o avere...probabil dar vb. cu cineva si mil aduce din italia, second sau nou am sa vad eu dar oricum nu am sa dau mult pe el!!!

PENTRU CEI CARE VOR UN TUTORIAL DESPRE TUROMETRE PE SEICENTO CLICK AICI!!! https://forum.4tuning.ro/showpost.php...&postcount=126 ESTE CEL MAI COMPLET TUTORIAL IN ROMANA!!! SI E FACUT DE MINE ...ca sa nu mai aiba nimeni probleme de genu.
Old 19-05-08, 22:34   #244
Io4rap

Stage 5

Io4rap's Avatar

Member of:
[Opel]

Modestia morph )) Mie mi se pare destul de complet tutorialul ... ai facut treaba buna bv. Multa bafta cu turometrul ala sper sa il gasesti cat mai repede si cat mai ieftin :P Vezi poate gasesti si pe la noi pe la dezmembrari, intereseaza`te k nu ai nimic de pierdut.
Old 19-05-08, 22:51   #245
pytyk'
Fiat Driver

Stage 5

pytyk''s Avatar

Member of:
[Fiat]

la bordul original cu turometru poti sa-ti pui si unul aftermarket, am patit-o eu la punto si dupa doua luni de cautari si incercari am schimbat bordul si totul a functionat normal
ps. bordul a costat 25 euro in it.
sau incearca ebay.it

*backwards
pytyk' is offline   Reply With Quote
Old 19-05-08, 22:55   #246
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Da...sincer...e posibil daca ai SX sa iti mearga si turometru Aftermarket...dar la bordul fara turometru nu merge turometru aftermarket. Sper sa mearga ala dedicat. Asa ziceau polonezii...si am testat vorbele lor si sau adeverit...am un semnal foarte mic in firul care iese din ecu...
Old 19-05-08, 23:01   #247
pytyk'
Fiat Driver

Stage 5

pytyk''s Avatar

Member of:
[Fiat]

daca ai drum prin bacau da-mi un semnal si mai vorbim
la bord de sx merge sigur sigur iti pot face proba pe bordul meu motoarele fiind identice
in interiorul bordului are un circuit care transforma semnalul pt orice tip de turometru
Old 19-05-08, 23:35   #248
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Man...da nu conteaza motorul...conteaza ECU ... si ce miai spus tu acum referitor la circuit...crezi ca pot monta circuitul/dispozitvul pe masina mea??? Ce este mai xact...dami un add pe m_orpheu_smaster ca sa nu mai lungim discutia aici ca mie greu asa...
Old 22-05-08, 17:33   #249
cosmin_cosmin_1

Stage 5

cosmin_cosmin_1's Avatar

Stai asa,sa nu te grabesti.
Pentru semnale mici exista amplificatoare, unele pot fi facute foarte simplu cu 2-3 piese, tranzistori si rezistori.
Stii cumva ce tip de semnal e acolo pentru turometru? E digital? Analogic?
Pentru ca poti sa amplifici tu semnalul destul de simplu,astfel incat sa-ti mearga.
Daca nu stii tipul de semnal, te sfatuiesc sa mergi la un electronist care sa aiba osciloscop. Cauta pe la cei ce repara televizoare.
Iti pune osciloscopul pe ECU si vede in ce domeniu e semnalul. Apoi cu 2 tranzistori si cateva rezistente iti face amplificatorul sa ti-l aduca in domeniul 0-12 volti. Sa-l recunoasca turometru.
Montajul trebuie sa fie destul de simplu si de dimensiuni mici. Il rog sa ti-l faca asa mic incat sa incapa in carcasa turometrului tau, sa nu ai alte montaje intercalate ce pot arata urat.

Daca stii mai multe detalii despre semnalul dat de ECU, baga aici si incerc sa te ajut.
Poti sa ceri ajutor si de la forumul de electronica elforum.ro
cosmin_cosmin_1 is offline   Reply With Quote
Old 23-05-08, 01:11   #250
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

DECI!!! Momentan turometrul NU mai este la vanzare...DE CE??? AM PROGRESAT!!! Am urmatoarele optiuni:

1) Cica totusi as avea bobine de inductie 2 chiar ) (informatie neverificata, care o testez maine)...si ar merge conectat acolo la una din ele si dublata rezistenta in turometru ca sa arate bine turatiile...sau
2) Mufa de diagnostic are un cablu pe care gasesc semnal de RPM, sa incerc acolo.

Deci este un inceput...ceva ce sa ma tina ocupat in weekend.
Old 23-05-08, 23:33   #251
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Daca vrei sa ascunzi un lucru, cel mai bine e sa il pui la vedere Acolo nu va fi cautat...cu alte cuvinte...masina mea are bobine de inductie....CHIAR 2!!! Mari si late!!! ...cineva sa inselat amarnic cand mia spus ca are aprindere electronica si nu are bobine de inductie (se mai intampla)...

Deci astazi am stat si am testat turometrul...si merge...uitati si linkuri cu filmuletele facute in teste https://www.youtube.com/watch?v=2R-emELBjFU si https://www.youtube.com/watch?v=E6cCWg7Ns08 . Din cauza ca am 2 bobine pe masina imi arata jumatate din turatii...dar dupa ce am sa modific turometrul sa arate cum trebuie totul o sa fie ok si o sa il montez in masina.

In primul rand ii multumesc lui Pytyk caci fara el...probabil ca vindeam mai mult ca sigur turometrul... MS FAIN OMULE!!! Cand il termin de instalat trag o fuga la Bacau la tine Si cu alea 2 blonde promise (BERI mah, nu va ganditi la altcva )

CONCLUZIE: AM TUROMETRU AM TUROMETRU AM TUROMETRU!!!! Inca odata multam fain celor care mau ajutat!!!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bobine.JPG
Views:	277
Size:	39.8 KB
ID:	545162  
Old 24-05-08, 09:00   #252
pytyk'
Fiat Driver

Stage 5

pytyk''s Avatar

Member of:
[Fiat]

cu placere si oricand
ps.
orice masina pe benzina are bobina(e)
Old 24-05-08, 12:33   #253
bogddanel

Stage 5

bogddanel's Avatar

e de bine, e de bine, spor la munca
bogddanel is offline   Reply With Quote
Old 29-05-08, 00:59   #254
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Astazi am mai progresat putin...

1) Am foliat stalpii portierei (poze)
2) Am identificat rezistenta care trebuie schimbata pentru convertirea la 2 cilindri si maine ma duc sa mio schimbe!!! In weekend e posibil sa avem turometru
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Imagine(079).jpg
Views:	221
Size:	28.8 KB
ID:	549449   Click image for larger version

Name:	Imagine(080).jpg
Views:	176
Size:	28.5 KB
ID:	549450   Click image for larger version

Name:	Imagine(081).jpg
Views:	247
Size:	20.1 KB
ID:	549451  

Old 29-05-08, 01:16   #255
strik3ru

Stage 5

strik3ru's Avatar

Nota 10 de la mine. Deci arata BESTIAL. Ideea 100% originala, eu nu am mai vazut nicaieri asa ceva. BV man. keep up the good work
strik3ru is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -