Exista mai multe aspecte de care trebuie tinut cont cand compari 2 masini.
Nu am sa le insir in ordinea importantei, asta tine de fiecare.
1) Pret
2) Putere
3) Confort
4) Utilizare
5) Costuri
Hai sa luam RS6 si S65 AMG.
RS6
-----
1) cca.100,000 EUR
2) 450 CP(vers. berlina) , 480 CP(RS6 plus - doar Avant)
3) confort excelent, tren de rulare un pic rigid, materiale dashboard high class
4) masina de 5 pers, supersport, destinata in special celor pasionati de circuit si care folosesc mult autostrada pt rutele lor
5) ridicate
S65 AMG
-----------
1) cca. 180,000 EUR
2) 612 CP
3) confort excelent, materiale excelente, f multe chestii electronice ajutatoare pt sofer
4) limuzina, supersport, destinata figurilor
5) daca ai dat vreo spargere, ca daca e afacere nu prea cred sa`ti permiti :P
Dupa cum se observa, cu 2 RS6 iti poti cumpara un S65 AMG.
RS6 face parte din clasa lui M5, E 55 AMG, Jaguar S-Type R - masini din acelasi palier de preturi si aprox aceleasi calitati sportive.
Personal, NU cred ca RS6 poate fi comparat vreodata, in vreun anume fel, cu un S65 AMG - nu exista aspecte comune pt a le putea detasa prin alte caracteristici.
Eu sunt fan Audi, dar nu din acest motiv declar ca S65 AMG e o masina care nu`si are rostul.
Vreau sa aud motivul/motivele pt care cineva ar opta pt un S65 in loc de un E55 sau CLS 55 sau chiar CL 55/65 daca tot e, sa zic, fan Mercedes?
S-Klasse te duce clar la gandul de limuzina de lux, mare, niciodata la supersport, la un motor care sa faciliteze asta, pe o asemenea balena.
Competitie ?! Pune`ti un RS6 si un S65 AMG pe traseu si mai discutam cine iese invingator. Chiar sunt curios cum se descurca S`ul la cornere si drifting.

RS6 poate pierde la acceleratie, dar acolo vb de sutimi, max.1 sec pana pe la 150-160km/h.
Peste toate, as alege oricand RS6 in loc de S65 AMG si personal, de`abia astept la anul cand Audi va lansa noul model de 550 CP(M5 killer

) sa am ocazia sa`l vad in actiune pe sosele!