Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Bacau

Reply
 
Thread Tools
Old 24-05-05, 19:29   #211
darcu

Stage 3
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 80
Default

nu cred ca de frica nu isi modifica lumea maisnile ... cred ca are mai mult de a face cu $$$$$ cum a spus si aleks
darcu is offline   Reply With Quote
Old 24-05-05, 20:01   #212
aleks

General Supervisor

Stage 5
 
aleks's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 17,791
Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"darcu\"
nu cred ca de frica nu isi modifica lumea maisnile ... cred ca are mai mult de a face cu $$$$$ cum a spus si aleks
tre' sa fii pasionat cu adevarat sa faci tuning la motor in romania pe masina mai noua
aleks is offline   Reply With Quote
Old 24-05-05, 20:21   #213
darcu

Stage 3
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 80
Default

da da` in afara ca tre sa fii pasionat ... tre sa ai si cu ce ...
darcu is offline   Reply With Quote
Old 24-05-05, 23:21   #214
83SOF

Stage 4
 
83SOF's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 277
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"SFW\"
Trebuie sa recunosti ca e mai greu in Romania sa-ti tunezi masina la motor ... daca ai turbo iti pui un chip si te-ai scos putin .. in rest .... pt ceva semnificativ trebuie sa lasi lumea sa iti umble in motor ... si nu prea as risca. Daca as sti ca pot oricand sa-mi iau alta masina daca mi-o strica un mecanic pe a mea m-as risca dar asa ... mai greu.
In Romania totul e greu, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incerci. Si, personal, am foarte mult respect pentru cei care isi modifica masinile / motocicletele singuri. Evident, tine si de bani, dar chiar si daca mi-as permite sa o duc la tuning profesional, cred ca mai multa placere as avea daca as face-o eu.

La masina ta se pot face cateva lucruri fara mari pericole, printre cele mai usoare ar fi sa iti iei niste axe cu came cu un profil mai agresiv. Depinzand de cat de mult esti dispus sa-ti sacrifici relantiul, se poate ajunge departe cu asta.
__________________
Triumph Speed Four
Pontiac Grand Prix V6
Ford Thunderbird V8
83SOF is offline   Reply With Quote
Old 25-05-05, 00:08   #215
SFW
Audi Driver

Stage 5
 
SFW's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,901
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]
Default

Cred ca mai multi dintre cei ce baga bani in masini, in tuningul exterior ar baga si in motor daca ar fi siguri de rezultate. Pana si cu NX-ul ... oferit la noi de curand ... din cate am inteles pana si firma importatoare a avut probleme dupa instalarea pe masina lor. Asa ca .... mai putin cu increderea. Si am spus si de bani .... ca trebuie sa ai o singuranta ... majoritatea celor ce-si fac tuning au strans banii in timp .... si macar la tuning extern ai o oarecare siguranta ... si e ceva mai simplu ce poate fi inteles de oameni. Dar modificarile ce tin de motor ... inafara de chip, filtru si toba (care nu fac cine stie ce(ultimele 2)) nu sunt cunoscute si nu sunt intelese de oameni.
SFW is offline   Reply With Quote
Old 25-05-05, 01:59   #216
darcu

Stage 3
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 80
Default

ideal ar fi ca cei care isi modifica masina sa o faca singuri (ma refer la motor) ... dar asta e cam imposibil .Dar nici nu te duci la service sa iti pui turbo ... te duci la cineva care se pricepe care cu asta se ocupa si care are cat de cat experienta ... normal ca exista un risc cand incerci sa scoti tot ce poti din motor , practic il impingi la limita ... dar exista si satisfactii destul de mari ...
darcu is offline   Reply With Quote
Old 25-05-05, 07:35   #217
83SOF

Stage 4
 
83SOF's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 277
Default

@darcu: acum un an, nici eu nu cred ca faceam diferenta intre o axa cu came si un arbore. Intre timp mi-am luat 2 masini, m-am bagat in amandoua, functioneaza amandoua inca, si am invatat o droaie. Si imi place la nebunie sa dau o cheie, si sa porneasca la \"sfert\", si sa stiu ca e facut de mine. Apropos de asta, azi am pornit si rulat ~1.5 minute motorul cu axa cu came noua, si a mers fara probleme. Trebuie sa-i pun acum toate accesoriile (alternator, pompa hidraulica etc), sa cuplez curelele si sa-i reglez injectia.
Nu spune nimeni ca trebuie sa faci totul, dar nu poti invata \"pe uscat\", trebuie sa te bagi si tu.

@SFW: referitor la ceea ce ai zis tu de bani si siguranta, ai dreptate intr-o masura, deoarece daca as fi avut doar o masina, nu ma bagam in ea prea mult, ca nu as fi avut cu ce ma misca a doua zi. Asa, imi permit sa o tin pe asta desfacuta 2 saptamani si stiu ca am cu ce merge pana la Walmart sa imi iau de mancare. Si, inca o chestie, nu stiu daca mi-as lua o masina noua sa ma bag in ea prea tare. Mult prea multe lucruri sunt azi comandate prin calculator, si ar trebui sa investesc bani grei in softuri, prefer cmc multi si un carburator.

Iar despre Nitro, depinde de masina pe care il pui, iar cei de aici care ii stiu ca umbla cu asa ceva dupa 20 de folosiri desfac motorul si il \"improspateaza\", adica schimba cel putin semeringuri , pistoane care dau semne de uzura etc. Si evident, motorul trebuie decomprimat putin.

Si un ultim edit, de-abia acum am citit cu atentie ultimele tale randuri , ai atins coarda sensibila, sunt foarte multi care o fac de ochii ALTORA. Cati oare nu au refuzat sa faca un play pentru ca daca pierdeau aveau impresia ca pierd respect, sau care isi plimba masina cu orele doar doar vede lumea ce tuning [de multe ori inexistent, dupa cum a spus darcu - pleoape, sony, spoiler pe spate] au. Pentru mine conteaza adrenalina care o simt cand urla motorul in ture, conteaza sa imi placa mie intai, nu dau doi bani daca celui de langa mine nu-i convine sau nu stie ca am modificat-o. Un cunoscator va ciuli urechile la auzul unui motor cu mult inainte sa vada tabla de pe masina, si aici nu ma refer la binecunoscutele fart pipes, care nu stiu daca au ajuns si la noi. Si pana la urma, nu toti trebuie sa inteleaga de ce eu cu Ford din '85 trec pe langa Monte Carlo Supercharged SS din '05.
83SOF is offline   Reply With Quote
Old 25-05-05, 09:15   #218
SFW
Audi Driver

Stage 5
 
SFW's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,901
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]
Default

Darcu ... nu ma refeream la service ... la o reprezentanta ... tot service se cheama si ala unde lucreaza un mecanic mai priceput

83SOF ... Despre nitro ... ziceam ca daca si firma care se ocupa cu montarea nx in Romania (singura deocamdata) au gresit cand au montat pe masina de prezentare ... parca nu-ti vine sa dai bani pe asa ceva dupa ce vezi ca masina lor nu merge asa cum ar trebui.
Eu nu ma refer la cei ce si-au \"tunat\" masina ca asa e la moda acum ... ci la cei pasionati.
Nu cred ca cei care si-au pus o pleoapa sau o grila sau ceva in genul asta spun spun ca au masini modificate ... ci doar ca au pleoape etc.
Si eu aveam unele chestii puse pe masina ... dar nu era tunata ... doar era putin personalizata Am vrut sa-mi iau si kit de caroserie ... dar dupa ce nu am mai mers cu peugeotul a aparut la noi kitul care-mi placea mie. Iar la motor .... masina noua ... nu ma riscam sa umblu in ea.
SFW is offline   Reply With Quote
Old 25-05-05, 09:24   #219
SFW
Audi Driver

Stage 5
 
SFW's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,901
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]
Default

Si riscant e si la accesoriile pt exterior .... eu m-am chinuit pe putin jumatate de an pt a pune stopuri clare... prima data am asteptat vreo 4 luni si degeaba datorita unei reprezentante ... apoi am luat de la alta firma dar veneau ca dracu ... aveau colturile iesite.... iar a 3 oara am luat stopurile de la Fk si imi cadeau .. si asta nu la un singur set ci la 2 sau 3 .. nu stiu cate am returnat pana sa-mi iau banii inapoi.
Daca va intrebati cum adica imi cadeau pur si simplu mi se desfaceau suruburile ... cadeau de pe stopuri... ajunsesem sa demontez stopurile in max 10 minute si sa le montez inapoi in cam 7 (de cate ori le-am montat si le-am demontat) si cei de la firma de la care am luat stopurile ziceam sa le lipesc .. adica eu dadeam vreo 10 mil pe stopuri noi si trebuia sa le lipesc. (va dati seama ce uimire pe vecinii mei cand vedeau azi masina cu stopuri clare .. maine cele din fabrica ... poimaine iar clare ....)

Dupa aceea am mai dat comanda de alte stopuri ... cu leduri de data asta ... care nu au mai venit ...

Daca nici pt un set de stopuri nu pot avea incredere in firmele autohtone ... nu am cum sa las pe unu sa faca experimente cu masina mea la motor.
Daca as fi in state ... sau in germania ... m-as duce cu drag.
SFW is offline   Reply With Quote
Old 25-05-05, 12:36   #220
darcu

Stage 3
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 80
Default Re:

Quote:
(va dati seama ce uimire pe vecinii mei cand vedeau azi masina cu stopuri clare .. maine cele din fabrica ... poimaine iar clare ....)
tare ...
daca cineva e un mecanic bun la service sau reprezentanta nu inseamna ca are vreo treaba cu modificatul masinilor ... ala stie sa repare.Si da ,ai dreptate , majoriatea firmelor de la noi (nu numai cele de tuning) lasa mult de dorit ... da` na asta e Romania ... totusi asta nu inseamna ca nu sunt la noi oameni care se pricep ... doar ca e mai greu sa ii gasesti ...

@83sof : sunt de acord ca cel mai bine e sa stii tu sa iti modifici ... si ai cea mai mare satisfactie.Dar cei mai multi nu vor sa se complice sau nu sunt destul de pasionati.Eu unu` am de gand sa imi fac singur modificarile (ce o sa pot) de aia mi-am luat o Dacie mai veche (plus faptul ca alta nu imi permiteam ).O am de cateva zile si vara asta sper sa ii fac destule.Dar chiar si singur nu poti sa stii totul si pana la urma tot mai ai nevoie de unul mai priceput.
darcu is offline   Reply With Quote
Old 25-05-05, 20:01   #221
codrin44

Stage 5
 
codrin44's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,189
Member of:
[FORD]
Default

la dacie ma pricep eu
ultima modificare pe care nu am mai apucat sa o fac a fost schimbarea chiulasei....adica:
am strans o chiulasa de renault 5(camera de ardere mai mica decat dacia)+galeria(e inclinata,nu dreapta ca la dacia)+carburator dublucorp webwer(.....)+filtrul si galeria aferenta,le-am reglat,ansamblat si.......am vandut dacia.
chestia e ca filtrul de aer e mai susu decat capota.
pret total=simbolic
daca ai tupeu rabdare si incredere te astept
chiulasa se potriveste perfect pe blocul de 1400 Dacia.
__________________

~~~~~~~~~ F o r d C a p r i ~~~~~~~~~
don't just get older...they just get faster
codrin44 is offline   Reply With Quote
Old 25-05-05, 20:18   #222
darcu

Stage 3
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 80
Default

pana la urma ai mai testat modificarile .S-a vazut diferenta???... cat te-a ajuns cu totul ???
darcu is offline   Reply With Quote
Old 26-05-05, 18:29   #223
Anonymous

Stage 5
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,375
Default :)

Arata foarte bine, mai ales ca nu e modificata de o firma de tuning. Dar ce-ati spune daca as face asa ceva dintr-un Wartburg 353?
Anonymous is offline   Reply With Quote
Old 26-05-05, 18:37   #224
83SOF

Stage 4
 
83SOF's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 277
Default

ce arata bine, si nu prea vad cum ai scoate performanta dintr-un wartburg ( 2 timpi, 1.3 litri ? )

83SOF is offline   Reply With Quote
Old 26-05-05, 20:22   #225
darcu

Stage 3
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 80
Default

schimbat motorul .... sunt unele cu motoare de VW asa ca ar putea fi improvizat ceva ... dar nu se merita ....
darcu is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -