Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Totul despre anvelope

Totul despre anvelope Aici gasesti toate informatiile despre cauciucuri, dimensiuni, presiunea corecta, marci diverse, performante, norme de siguranta si feed-back de la utilizatori.

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 30-03-15, 11:02   #1
Hondarul
Super Moderator

Stage 5
 
Hondarul's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 8,665
Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
Exclamation Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau tie!

Cred ca ati citit deja destule articole despre noile anvelope lansate de Michelin numite CrossClimate. Francezii se mandresc ca sunt niste pneuri de vara legale si iarna. Dar cica nu sunt all-seasons ci sunt niste anvelope speciale de vara care ofera o aderenta exceptionala si iarna, pe asfalt acoperit de zapada sau polei datorita unui material revolutionar care pe timp de vara se comporta ca niste pneuri speciale de vara si iarna se comporta ca un set dedicat de iarna...

Mai jos sunt cateva articole despre aceasta anvelopa si 3 filme comparative sa stiti cam despre ce e vorba.



https://www.4tuning.ro/ghidul-soferul...rna-25519.html

https://www.4tuning.ro/inovatii-auto/...ica-25490.html

https://www.4tuning.ro/inovatii-auto/...ear-25468.html







Nu o sa va mint: initial mi s-a parut o prostie. Mi s-a parut ca este de fapt o anvelopa all-seasons vanduta sub un alt nume, intr-o alta impachetare. Ba chiar am fost sa o testez in Franta, la invitatia celor de la Michelin... Am condus niste masinute pe un traseu special amenajat care simula conditiile de franare pe uscat, aderenta pe ploaie, urcarea unei rampe cu zapada... Ma rog, diverse situatii intalnite de orice sofer.

Interesant a fost ca am putut testa pe acelasi traseu masini identice, niste Volkswagen Golf 7 cu motor 1.4 TSI parca, dar incaltate cu 4 tipuri de pneuri diferite: de vara, de iarna, mixte si acest CrossClimate. Si cu un Peugeot 308 am facut o tura de vreo 60 km pe un traseu virajat de munte...



Mie personal mi s-a parut traseul facut de Michelin la fata locului nu foarte elocvent. Poate ca daca faceam mai multe tururi de pista, as fi ajuns la o concluzie mai clara. Dar asa, mie mi s-a parut ca am urcat la fel de bine pe zapada cu CrossClimate ca si cu cele mixte sau cele de iarna. La franarea pe asfalt uscat, acestea au franat la fel de bine ca cele de vara Energy Saver de la acelasi producator si pe asfalt acoperit de apa, care simula ploaia, am simtit singurul comportament mai bun oferit de CrossClimate.

Nu mai trebuie sa spun ca restul oamenilor care au testat si ei aveau pareri complet diferite de ale mele, nu? Adica unii au zis tocmai invers de ceea ce simtisem eu la volan... Dar na, cati soferi, atatea opinii diferite...

Aici vine insa si provocarea mea. O provocare care are la baza propunerea celor de la Michelin. Si anume, in mai, cand aceste pneuri CrossClimate se lanseaza oficial pe piata, sa primesc doua seturi de anvelope pentru echiparea masinilor personale in vederea unui test indelungat de-a lungul caruia sa-mi spun parerea despre pneuri, fie ele bune sau rele.

Normal, cine ar refuza o asemenea provocare? Eu nu. Dar, in acelasi timp, tare as vrea sa aflam si parerea altui sofer de pe forumul 4Tuning. Motiv pentru care m-am gandit ca e mai bine, mai corect, mai elocvent pentru cititori si mai colegial daca unul din aceste seturi oferite de Michelin le-as oferi cuiva de pe forum.

Si cum nu suntem in sectiunea BAZAR, e clar ca nu vreau sa le vand. Si nici sa obtin vreun scop material. Ci doar o parere argumentata, informata, indiferent ca este una pozitiva sau negativa, despre aceste anvelope numite MICHELIN CrossClimate.

Evident, daca nu esti TUV (stii tu, un fel de RAR al Germaniei care testeaza si omologheaza chestii) sau daca nu mergi cu ele zeci de mii de kilometri in orice conditii este dificil sa oferi o parere pertinenta si fara loc de indoieli. Dar din cate informatii sunt acum online, cu siguranta iti poti face o parere. Cum iti suna 'anvelope de vara legale si iarna?'



Nu este concurs. Nu este nici vreo smecherie la mijloc, ca doar sunt unul din cei mai vechi useri de pe forum. Si nici sa nu cumva sa aveti vreo tendinta sa credeti ca fac vreo manevra bazata pe tovarasie, ca nu am prieteni aici pe forum.

Totul e simplu: astia de la Michelin imi dau doua seturi. Eu pastrez unul si o sa va povestesc cum se comporta in timp. Un alt set am ales eu sa-l dau cuiva care ne spune o parere pertinenta si argumentata despre aceste anvelope numite CrossClimate, cum i se par lui. Daca cumva sunt mai multe raspunsuri interesante, le aleg si le bag intr-un poll sa le voteze lumea, ca altfel nu am cum...

Michelin a spus ca pneurile se lanseaza in luna mai oficial pe piata. Pana atunci avem timp de discutii destule. La final, in functie de raspunsul cel mai concludent si de masina userului, o sa alegem dimensiunea potrivita. Sper sa fie de 15, 16 sau 17, ca doar in aceste diametre sunt fabricate momentan CrossClimate-urile!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	crossclimate-df1c21da460f064827aa-0-0-0-0-0.jpg
Views:	266
Size:	228.8 KB
ID:	3086225   Click image for larger version

Name:	crossclimate-ed14c1da461807f7de-0-0-0-0-0.jpg
Views:	241
Size:	465.5 KB
ID:	3086226   Click image for larger version

Name:	crossclimate-445941da462703bd62-0-0-0-0-0.jpg
Views:	10340
Size:	379.2 KB
ID:	3086227  


Last edited by Hondarul; 30-03-15 at 14:30.
Hondarul is offline  
Old 30-03-15, 20:21   #2
Diesel Power

Stage 1
 
Diesel Power's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 19
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Imi este destul de dificil sa cred ca o anvelopa poate fi buna in toate conditiile in contextul in care m-as bucura enorm sa "scap" de chinul de a mai cara rotile de iarna sau de vara la fiecare 6 luni, si parcurg in jurul a 12-14000 km anual, mers zilnic cu autoturismul.
In 2008 am pornit cu o Dacia "cu perfuzie" drumul cu anvelopele si de la "cunoscatori" am luat set up-ul cu "ia-ti doua de vara si doua de iarna". Am luat de la Lassa si daca vara nu am intampinat probleme, iarna era foarte dificil in viraje sa merg cu anvelopele de vara pe spate...asa a venit primul accident pe umed, in "cuiul" unui suzuki sx4. In 2008 am luat o fabia 1.2 htp echipata de fabrica cu "Stella" fabricate de maxim 3 ani cu care am avut al doilea accident pe USCAT...s-a dus ca pe asfaltul umed. Apoi am cumparat 4 bucati Firestone pe care le-am achizitionat la indemnul "uite cata carne au pe ele" si bineinteles in piata alba iulia in rond am mai "pupat" o bara spate. Le-am schimbat la indemnul mecanicului si mi-am promis ca nu voi mai cumpara anvelope second NICIODATA. Pentru ca urma sezonul rece am luat 4 Dunlop winter response dedicate de iarna si le-am pus pe jantele de tabla. Am ramas putin "dezamagit" ca am atat de multa aderenta incat mi-au esuat toate incercarile de a mai trage frana de mana in incercarile de "derapaj controlat". In vara lui 2013, am cumparat jante de aliaj cu anvelope de vara Continental eco contact 5 achizitionate strict conform caracteristicilor tehnice stipulate la franarea pe suprafete umede si consum si a bugetului bineinteles. Sunt extrem de impresionat de anvelopele de vara ce au aderenta extrem de buna si pe umed la o masina fara pretentii de a fi rapida, dar franarea se simte extrem de bine.
De aici si reticenta in a fi impresionat de anvelopele bune tot timpul. Sper sa fie asa cum spun ei insa nu vad niciunde comparatia cu "taticilor anevelopelor" adica cei de la Nokian. Pana la urma conteaza sa le testezi tu si decizia iti apartine, bineinteles conform review-uri si buget.
Diesel Power is offline  
Old 30-03-15, 23:01   #3
SRares

Stock
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 1
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Buna seara! Am un Renault Laguna din 2002 1.9 dCi cu care imi fac drumurile de zi cu zi.
Chiar voiam sa trec peste dezavantajele de a nu avea cate un set dedicat pentru fiecare anotimp si sa achizitionez niste anvelope all season. Vreau sa fac parte din acest test.

Sunt un sofer cu experienta(si multe experiente) si as putea testa cauciucurile in absolut toate circumstantele, fie ele de orice natura. Vorbim aici de distanta de franare pe ud, pe uscat si la diverse temperaturi de-a lungul anului , atingerea limitei aderentei in curbe, plecarea de pe loc la diverse turatii si in diverse conditii si orice altceva ce mi s-ar mai zice sa tin cont.

Ca termeni de comparatie am avut cauciucuri de iarna si de vara pe jante de 16 si 17(pot da detalii mai multe daca e nevoie). Pentru acest test prefer sa folosesc jantele de 16.
SRares is offline  
Old 31-03-15, 15:50   #4
JDV
VW Driver

Stage 5
 
JDV's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 794
Member of:
[VW]
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Pentru o masina ce circula in oras, diferenta o sa fie insesizabila fata de alte gume...Cea mai concludenta opinie poate veni doar din partea unui sofer care face tara, sau distributie cu masina proprie in toata Romania...Gumele alea trebuie sa intalneasca toate tipurile de vreme si asfalt, de viteze si curbe.

Cred ca cel mai bun candidat este un sofer de la o firma de curierat...ei mereu se grabesc, deci automat viteza...care duce si la franari bruste...merg pe tot felul de asfalt...de la neted ca in palma la neted ca in cararea de munte. In astfel de regim isi arata calitatea, o anvelopa, nu in mersul prin Bucuresti.
JDV is offline  
Old 31-03-15, 17:16   #5
catalin1

Stage 3
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 121
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Pai cel mai simplu e sa fac un test cu ele ca sa fac o comparatie intre cauciucurile astea cu care am luat masina, au cativa ani buni pe dot si nu-mi prea plac cum se comporta la franari.
catalin1 is offline  
Old 31-03-15, 19:21   #6
BGD_NNE

Stage 5
 
BGD_NNE's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 583
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Salut!
Personal, optez pentru variant cu 2 tipuri de "incaltari": vara si iarna.
Cu toate astea am observat ca profilul V ajuta foarte mult la evacuarea apei de pe anvelopa, iar materialul ne spune cate ceva despre elasticitatea anvelopei in diferite conditii de drum.
Probabil ca cei de la Michelin, au dezvoltat un material compozit care, combinat cu profilul V - care nu este chiar un V classic (a se observa unghiul) - reuseste sa aiba performante acceptate de standardele europene, probabil intr-un minim de tolerante dar indeajuns de mult incat sa nu fie considera ALL SEASON.
__________________
Citroen C4 Coupe 1.6 ... cp

Read the Mothe`F*^&*`n Thread
Before You Mothe`F*^&*`n Post!!!
BGD_NNE is offline  
Old 01-04-15, 06:09   #7
tigermotorsport
Cluj Street Racing Member

Stage 5
 
tigermotorsport's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 567
Member of:
[Opel]
[CSR]
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Conduc un BMW e39, 520i ca masina de zi cu zi. Inainte am avut un Opel Corsa, incaltat cu anvelope de iarna Michelin Alpin, si am fost foarte multumit de aderenta oferita, deci in principiu am incredere in producatorul francez.

Cand am citit stirea cu cross climate mi se parea ca este o alta struto-camila, o anvelopa care pretinde ca e buna la toate, dar nu face nimic bine. M-am uitat insa si la filmuletele publicate, si am zis ca poate e ceva de ele... Chiar sunt curios cum se comporta vara (zgomot la rulare, aderenta pe uscat/umed), respectiv iarna (in special pe zapada batatorita, dar si pe zapada proaspata, carosabil ud, cam toate situatiile care pot sa apara).

Detin un service de roti, deci as putea sa dau un feedback si despre cum ce lucreaza cu ele comparativ cu cele dedicate...
__________________
I will rest when i am dead.
tigermotorsport is offline  
Old 01-04-15, 06:33   #8
Daniel_Toa

Stage 5
 
Daniel_Toa's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 8,003
Member of:
[Moderators]
[BMW]
[DACIA]
[VW]
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Am citit articolul respectiv , dar nu cred ca sunt asa de speciale anvelopele , pana nu primesc cadou un set , sa imi pot spune o parere .
Zi de zi , conduc un Golf 5 , si fac 2-4 drumuri pe saptamana a cate 120-140 km , restul de km ii fac in oras . De 8 ani de cand am permis , am avut mai multe masini , mai puternice , mai slabe . Am utilizat anvelope noi , dar si SH . De unele am fost foarte multumit , iar de altele SH nu , datorita zgomotului produs la rulare , aderenta la sosea etc. Imi doresc setul respectiv pentru testare si ulterior sa imi exprim parerea despre ele .

Last edited by Daniel_Toa; 01-04-15 at 06:41.
Daniel_Toa is offline  
Old 01-04-15, 07:27   #9
Swat-Cat

Stage 5
 
Swat-Cat's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2,501
Member of:
[SEAT]
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Ma bag si eu pentru test drive de cauciucuri. am pe 17"jantele .
Fac 20 km pe zi, trafic , gropi , plec primul de la semafor si multa blana cand dau de liber )

momentan am michelin PS3. destul de multumit de ele.
__________________
Chip tuning si Diagnoza Auto pt Wv,Audi,Seat si Skoda.....0745188592
Swat-Cat is offline  
Old 01-04-15, 09:07   #10
Hondarul
Super Moderator

Stage 5
 
Hondarul's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 8,665
Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Test Drive cu anvelopele astea am facut. Dar nu pot spune ca este relevant. Hai sa fim seriosi: iti dai seama de calitatea anvelopelor si daca a meritat sau nu banul platit doar in situatii de urgenta. Adica atunci cand e nevoie sa franezi brusc sau sa pastrezi aderenta in viraje...

Asa mi s-a intamplat mie o data, cand mergeam cu masina dotata cu pneuri de iarna... vara. Erau niste chinezarii si cand am franat brusc m-am infipt direct in fundul unui TAXI. Evident, greseala mea...

Ideea este sa incepem o discutie despre ideea asta de pneuri de vara, nu all-season, cu care poti merge si iarna. Despre mersul pe zapada pot sa va zic sincer, ca am franat cu aceste CrossClimate pe zapada si am urcat o rampa plina de zapada: au aderenta exact ca unele de iarna...

Dar ceva dezavantaje trebuie sa aiba, nu?
Hondarul is offline  
Old 01-04-15, 13:05   #11
Bong
Suzuki Driver

Stage 5
 
Bong's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 876
Member of:
[Suzuki]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Diferențele dintre o anvelopă de iarnă și una de vară le-am putut studia pe propria mașină īn repetate rānduri.
Am mers cu anvelope de iarnă vara, cu anvelope de vară iarna, dar cea mai mare parte din timp am īncercat pe cāt posibil să merg cu anvelope corespunzătoare sezonului.
M-am cam convins că fiecare anvelopă īși are rostul ei, deși e o zonă de temperatură īn care se comportă cam la fel iarna cu vara, depinde doar cātă umezează e.
Cauciucurile de iarnă avute de noi deja cānd mai aveau 5mm carne, cum sunt vāndute cele SH ca fiind bune, nu mai aveau nici o legătură cu viața, iar cele de vară s-au ambiționat să-și facă treaba cu brio, mai puțin peste bălți la viteză pānă puțin după semnul de uzură cānd le-am schimbat că...are și semnul ăla de uzură un rost.

Morala este că...īmi e destul de greu să cred că o singură compoziție de cauciuc poate face toate cele descrise mai sus și bine. Acum intervine și faptul că eu de meserie sunt inginer constructor iar īn liceu am avut corijență la chimie și īn facultate restanță la această materie, deci nu e punctul meu forte.
Cu siguranță merită īncercat un asemenea produs nou, dar concluziile le-aș putea trage după un an īntreg, īn care eu bag cam 20k km cu mașinuța din dotare și nu știu īncă dacă aș face experimente pe propriul buzunar, de aceea aștept review-uri să văd dacă e ceva de capul lor...totuși avantajul de a nu avea 2 seturi te scutește de un bănuț și de puțină bătaie de cap, deși cel puțin o dată pe an o echilibrare se cere la drumurile noastre.
__________________

If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!
Bong is offline  
Old 01-04-15, 16:05   #12
yitzack

Stage 5
 
yitzack's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 905
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Sunt curios care este pretul real al acestor anvelope, punand in ecuatie ( pe langa aderenta pe carosabil uscat, umed, alunecos, la temperaturi ridicate sau joase ) si durata de viata.

Cate cicluri de vara/iarna vor duce la un rulaj mediu anual considerat standard ( M1 conform HG 88/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule ) de 15.000 km / an?

Care este diferenta de cost per anvelopa, intre Michelin standard de vara / iarna si Michelin CrossClimate?

Pun accent pe factorul asta tocmai datorita diferentei de nivel de trai intre Romania de azi si tarile din Europa de Vest.
Acualmente, in Romania, putini soferi inca achizitioneaza anvelope noi conform sezonului, vanzarea anvelopelor Second Hand ajungand la cote foarte mari. Noi inca nu suntem constienti de obligativitatea purtarii centurii de siguranta, dar asta este o alta discutie.

Ma apropii de 10 ani de zile, de cand conduc numai RWD, mult peste media anuala standard.

Diferenta dintre o anvelopa de vara premium si una de buget, este enorma. Idem si in cazul celor de iarna.
Nu cred ca are rost sa mai exprim diferenta dintre o anvelopa de vara si una de iarna.

Fiecare e liber sa traga ce concluzie vrea, din pacate nu numai pe propria piele, ci si pe cea a celorlalti participanti la trafic.

Suntem prea saraci sa renuntam la calitate/siguranta in detrimentul pretului mic.

Last edited by yitzack; 01-04-15 at 16:13.
yitzack is offline  
Old 01-04-15, 20:11   #13
tigermotorsport
Cluj Street Racing Member

Stage 5
 
tigermotorsport's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 567
Member of:
[Opel]
[CSR]
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Quote:
Originally Posted by yitzack View Post
Sunt curios care este pretul real al acestor anvelope, punand in ecuatie ( pe langa aderenta pe carosabil uscat, umed, alunecos, la temperaturi ridicate sau joase ) si durata de viata.

Cate cicluri de vara/iarna vor duce la un rulaj mediu anual considerat standard ( M1 conform HG 88/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule ) de 15.000 km / an?

Care este diferenta de cost per anvelopa, intre Michelin standard de vara / iarna si Michelin CrossClimate?

Pun accent pe factorul asta tocmai datorita diferentei de nivel de trai intre Romania de azi si tarile din Europa de Vest.
Acualmente, in Romania, putini soferi inca achizitioneaza anvelope noi conform sezonului, vanzarea anvelopelor Second Hand ajungand la cote foarte mari. Noi inca nu suntem constienti de obligativitatea purtarii centurii de siguranta, dar asta este o alta discutie.

Ma apropii de 10 ani de zile, de cand conduc numai RWD, mult peste media anuala standard.

Diferenta dintre o anvelopa de vara premium si una de buget, este enorma. Idem si in cazul celor de iarna.
Nu cred ca are rost sa mai exprim diferenta dintre o anvelopa de vara si una de iarna.

Fiecare e liber sa traga ce concluzie vrea, din pacate nu numai pe propria piele, ci si pe cea a celorlalti participanti la trafic.

Suntem prea saraci sa renuntam la calitate/siguranta in detrimentul pretului mic.
nu am avut niciodata anvelope noi pe masinile mele, in schimb parintii mei au incercat pe dube anvelope noi budget, si pana la urma mi-au dat dreptate si cumpara anvelope premium second hand la pret de anvelope budget noi. O anvelopa premium cu o uzura mica (10-20%) si in stare buna (dot-ul nu spune totdeauna toata povestea anvelopei) este mult peste o anvelopa noua budget...
tigermotorsport is offline  
Old 01-04-15, 20:27   #14
Deiel

Stage 4
 
Deiel's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 181
Member of:
[FORD]
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Am auzit si eu de aceste anvelope acum ceva vreme si am tot citit despre ele insa pot spune ca la prima vedere nu par atat de impresionante cum vor ei sa le faca. Da, daca au certificarea te scutest de o grija, insa acestea par de fapt doar anvelope de iarna cu un material ceva mai dur decat cele de iarna dar care se comporta foarte similar.

Eu am pe masina Michelin Alpin 5, luate de noi, si pot spune ca da, sunt foarte bune insa desi au profil in V, vara sunt praf comparativ cu niste anvelope dedicate. Tractiunea pe ud e ok insa la viteza de peste 110km/h incep sa isi arate limitarile cu acvaplanare destul de evidenta, problema ce cu niste gume Potenza RE002 nu exista aceasta probleme.

Din poze, din review-uri si din filmele oficiale, gumele CrossClimate imi par a fi doar niste Alpin 5 cu alt compound pentru baza de rulare ceea ce ar fi ok, dar dupa cum arata si testele lor, nu exceleaza cu nimic. Ba chiar le recomanda pentru zapada ocazionala nu si pentru utilizare in regim de iarna, deci tind sa cred ca nu sunt pentru noi.

Oricum, poate ma insel, deci astept un review pertinent din partea voastra!
__________________

Ford Fiesta MK6 1.4 TDCi
Deiel is offline  
Old 02-04-15, 10:01   #15
Jukebox

Stage 1
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 22
Default Re: Am de la Michelin doua seturi de anvelope CrossClimate. Unul vreau sa ti-l dau ti

Ma bag si eu in test,conduc un e46 320d.Este masina mea de zi cu zi si fac ceva km cu ea
Jukebox is offline  
Closed Thread



- Copyright 2024 4Tuning -