Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Totul despre anvelope

Totul despre anvelope Aici gasesti toate informatiile despre cauciucuri, dimensiuni, presiunea corecta, marci diverse, performante, norme de siguranta si feed-back de la utilizatori.

Reply
 
Thread Tools
Old 08-11-12, 11:04   #16
WILD_CAT

Stage 5
 
WILD_CAT's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 369
Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Hyundai]
Smile Re: De ce se produc accidente in Romania?

Quote:
Originally Posted by Amun-RA View Post
WILD_CAT: EU conduc NUMAI noaptea pentru ca sunt mai putini imbecili si imbecile si garantat in loc sa fac 8 ore pana la arad fac doar 5 si bineinteles mai putine radare. Exemplu: acu vreo 2 saptamani de la bucuresti la buzau au fost vreo 4-5 radare cel putin. Vi se pare normal asa ceva? Abea asteapta sa te arda, de parca ai sute de mii de euro salariu si iti permiti toate amenzile idioate care ti le dau ei daca depasesti cu 4km limita de 50. Pe mine chiar m-au sanctionat ca aveam 4km peste limita daca va vine sa credeti.
Exact asta spun si eu...pe Grecia poti circula linistit cu viteza decenta fara sa te deranjeze nimeni...iti jur ca in atatia ani nu am vazut un radar noaptea.Ce mia placut in schimb era ca la unele localitati la intrarea era cate o masina de politie sa te atentioneze cu girofarul ca te apropi de o localitate...nimik mai mult.Si nu nu mi se pare normal sa te amendeze pt 4 km in plus...cum nici mie nu mi sa parut normal sami iau amenda ca ca am depasit viteza legala cu 11km pe autostrada unde limitarea era de 100...))))))...=))))),numai la noi se poate asa ceva.,cum am zis si mai devreme 3 limitari de viteza in 63km de "drum".Si eu sunt adeptul condusului de noapte dar nu in tara...sincer imi este frica...de prosti,animale,boschetari care stau la panda sa te arda cu 5km pe ora..,gropi etc etc.
WILD_CAT is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 11:05   #17
biciclotomata

Stage 1
 
Join Date: May 2012
Posts: 13
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

eu cred ca multe accidente se produc din cauza multor smecheri care nu respecta regulile de circulatie si care se cred piloti de curse
da si astia cu radaru....in fiecare saptamana ii vad cum parcheaza in boscheti si asteapta sa prinda pe unu care mergea cu 5 km/h mai mult decat limita
biciclotomata is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 11:08   #18
Supra_Guy
Toyota Driver

Stage 5
 
Supra_Guy's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 669
Member of:
[Toyota]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Infrastructura + teribilismul si agresivitatea in trafic tipic balcanica ( vedeti si Rusia).
Supra_Guy is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 11:09   #19
Khalis
Competitor CNCA

Stage 5
 
Khalis's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 933
Member of:
[RENAULT]
[Competitor CNCA]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Hondare, ai pornit o discutie care ne va tine legati de forum ani la rand...
In alta ordine de idei, parerea mea e ca totul vine de la scolile de soferi. Refuz sa cred ca te poti numi sofer dupa 30 de ore sau cat naiba mai e scoala de soferi. Este imposibil. La fel de imposibil ca invatarea englezei in 15 zile sau slabit 20 de kg intr-o saptamana. Nu se poate. Asa ca daca ar fi sa incep de undeva, as incepe de la regandirea sistemului de acordare a permisului de conducere. As introduce ceva restrictii in functie de experienta soferului (putin cam ca la avioane) - cu prima categorie conduci numai ziua si daca e uscat pe jos, cu a doua poti conduce si noaptea, cu a treia pe zapada si tot asa. Finlanda sta bine la capitolul asta - un sofer cu drepturi depline are cam 3 ani de scoala in spate. Mdap... daca am nevoie de 3 ani sa invat la facultate o 'meserie', are sens sa am nevoie de 3 ani sa invat sa fac ceva ce ma priveste pe mine, pe ceilalti de pe strada, bunurile si integritatea lor corporala.
In felul asta, ma gadesc eu, o sa vedem mai putini 'shumaheri' de 18 ani cu pisici jigarite dar care inca mai au 200cp sub capota. La fel, masina pe care o conduci sa fie corelata cu gradul de permis. Adica, un bobocel de-abia iesit cu plasticul in mana sa aiba voie sa conduca masini pana in 100cp. Iar unul care a demonstrat ca stie ce face la volan si are 10-15 ani de carnet sa poata conduce ce vrea (si ce-si permite).
Revenind la bobocei. Obligativitatea purtarii 'lamaii'. Si nu cu ventuze. Sticker direct pe exteriorul lunetei, sa fie mai greu de dat jos (stiu, stiu, se poate sa nu fie singura masina din familie, dar mai bine asa decat odrasla sa se dea rotunda aiurea. Macar sa-l feresc).
Amenzile sunt imense oricum si nu ai cum sa le maresti in conditiile in care infrastructura nu-mi ofera alternative decat sa incalc legea. E ca si cu ridicatul masinilor cand nu sunt locuri de parcare. Asa ca intai sa faca ei drumuri bune, sa rezolvam problema obtinerii de carnet si apoi, da, da-mi amenda daca in continuare sunt sofer inept si nu-s in stare sa conduc corect.
__________________
Renault Megane 1.6 16v 107cp - one life one love
BMW 525i E34 200cp - голубое бумер
Ford Mondeo MK III - 2.5 V6
powered by Alpine, Infinity and Kicker
LIVING LOUD....VERY LOUD
Khalis is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 11:11   #20
boy_wonder

Stage 5
 
boy_wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,889
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

In Romania, accidentele - auto sau de alta natura, se produc dintr-o singura cauza, si anume coruptia.

Atata timp cat va exista coruptie, nu va exista nici infrastructura, nici aplicarea legii, nici educatie, nici bun simt si nimic altceva.
__________________
boy_wonder is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 11:21   #21
ariel

Stage 5
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 969
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

bine gindit subiectul.
nu uitati inafara soferilor mai exista si alti participanti la trafic,pietoni,motociclisti si evident,cea mai mare pacoste,SCUTERISTII.
nu are rost sa dau,sau sa dam exemple,sint prea multe.
un alt factor important este oboseala la volan.
personal nu am condus niciodata mai mult de 3-400km fara oprire de 10-20min,macar sa fac putina gimnastica,mai ales daca mergi pe drum bun si intins,cu multe benzi si fara gropi(cam rar pe la noi).

mai este si factorul BANI:
doar citeva exemple.
Multi nu au bani sa-si repare frinele,directia,lumini sau sa cumpere piese de calitate si atunci apeleaza la persoane care cred ca se pricep(vecinu' de alaturi ca e meserias si costa citeva beri) sau cumpara piese vechi(secon-hand sau mai rau niste imitatii de cea mai proasta calitate in special pt frine,directie,lumini).
Mai sint si persoanele cu stare,in special odraslele de bani gata.
conduce masina scumpa cu multi cai putere,si vede ca banda lui se blocheaza si pe linga el trece o masina veche,care abia merge,dar merge,iar el sta in coloana.
ce face?
fara sa se asigure,fara sa dea semnal trage de volan,baga piciorul in ea si nu-l intereseaza de altii,pt ca evident el(sau ea) are masina scumpa,masina sigura, cumparata de parinti sau "anumiti sponsori" si evident are un casco beton.
rezultatele sint vizibile.

SA NU UITAM taximetristii,
FARA CUVINTE..................
__________________
ariel
ariel is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 11:27   #22
sloop

Stage 5
 
sloop's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 647
Member of:
[Honda]
[ALFA ROMEO]
Post Re: De ce se produc accidente in Romania?

Din cauza ca avem numai drumuri cu o singura banda ceea ce contribuie foarte mult la cresterea numarului de accidente.
Mergi pe o singura banda indiferent de numarul de km. pe care ii ai de facut, fie ca faci 20 fie ca faci 500 vei avea parte de drumuri cu doar o banda pe care nu se poate depasi decat cu un oarecare risc, pe care se produce aglomeratie samd. Macar in afara, cel putin la drumurile lungi ai parte de mai multe benzi macar pentru o parte din drum, sau chiar daca sunt drumuri cu o singura banda majoritatea ocolesc localitatile mici, pe cand la noi treci prin toate satele cu limita de 50 si daca ai cateva sute de km de facut dureaza foarte mult.
__________________
AG47KOM Alfa Romeo 147 '08 *1.9JTDm Black Hawk
AG94COM Honda Civic EG8 '94 *D15B2 White Bird

Last edited by sloop; 08-11-12 at 11:36.
sloop is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 11:40   #23
csmin

Stock
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

O sa va zic eu motivul principal si de la care porneste totul, si ar trebui sa realizati ca acesta este defapt motivul principal.
De ce in alte tari civilizate scoala de soferi are un pret foarte mare ?
Va zic eu de ce, pentru ca acolo se merge pe principiul mai putini prosti in trafic iar aceia care vor carnet vor primi lectii de condus prudential, nicidecum ce se invata la noi.
Acolo toata lumea castiga, de la firma de tractare si scoala de soferi, pana la cel care intretine drumul.

Daca scolile de soferi de la noi ar fi mai drastice si nu ar mai vedea partea plina a paharului "spaga de luat sala sau traseu" , ar trebui sa avem oameni civilizati in trafic.

Stiti cu totii ca inafara daca sunt 3 benzi si pe una este coada de 3 km iar celelalte sunt libere, toti stau la coada fara sa se agite, asta inseamna educatie in trafic.

Si da daca ai fost inteligent sa iei carnetul dar faci pe nebunul, platesti 1/4 din venitul net mediu pe cap de locuitor al acelui oras.

Sunt printre putinele persoane care le propune celor de la Politie idei si solutii pentru un trafic mai fluidizat , direct pe pagina lor de net, si recomad tuturor sa faceti asta, insa la modul cel mai profi si fara sa individualizati.

Last edited by csmin; 08-11-12 at 11:42.
csmin is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 11:42   #24
chirish

Stage 1
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 13
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Nu mai dati vina pe diferiti factori , nu din cauza "factorilor" se produc accidente...

Vina este a noastra si atat.
chirish is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 11:49   #25
boxter911

Stock
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

1Coruptia
2Indiferenta politiei
3Retardatismul
4Infrastructura
Aceste probleme sunt determinate la randul lor de alte motvie (la baza carora se afla nr1) nu are rost sa le mai precizez,cine nu se incadreaza la nr.3 isi da seama!
Atat am de zis!
boxter911 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 11:58   #26
Dany.bilan628
VW Driver

Stage 5
 
Dany.bilan628's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,551
Member of:
[4Rally]
[VW]
[Toyota]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Quote:
Originally Posted by Hondarul View Post


Tin minte ca acum vreo 2 ani, tot Politia Rutiera se mandrea ca numarul accidentelor grave a scazut. Ei bine, se pare ca acum Romania sta cel mai prost din toata Europa la acest capitol.

Adica se intampla tot mai multe accidente, ingrijorator de multe, ca niciodata, cu tot mai multe decese sau urmari grave.
De unde ai preluat informatia asta?
vezi statistica atasata mai jos, pentru primele 6 luni luni ale lui 2012 raportat la primele 6 luni ale lui 2011


sursa

avem o scadere cu 8,04 % a numarului mortilor
numarul total de accidente grave a scazut cu 0,13%
o crestere de 1,15% a ranitilor grav
o crestere putin peste 7% a celor raniti usor




Quote:

De ce se intampla asta?

Lumea a tot mentionat mai multe motive:
- lipsa educatiei
- masinile prea puternice conduse de incepatori
- masinile pe Bulgaria care sunt intr-o stare proasta
- starea tehnica a masinilor in general
- infrastructura de cacao (gropi, semnalizare proasta, lipsa parcari, etc.)
- autoritatile (atat Politia, cat si Fiscul care are taxe colosale)
- scolile de soferi care fac treaba de mantuiala
- spaga
- educatia de la parinti
- etc.

Probabil ca sunt mai multe motive, poate chiar gasim cu zecile. Adica fara indoiala, avem pe cine sa dam vina ca se tot intampla accidente nasoale.

astea sunt povesti.
CAUZA PRINCIPALA A ACCIDENTELOR DIN ROMANIA NU ESTE VITEZA. Viteza este un factor agravant!
Principalele cauze cauzatoare de accidente in ROMANIA sunt :
-alcool la volan
-neadaptarea vitezei la conditiile de drum ( a se citi : Lipsa soselelor)
-traversare neregulamentara
-neacordare de prioritate


Conducătorul de autovehicul, amator şi profesionist este responsabil de comiterea a 45 la sută din totalul de evenimente rutiere īnregistrate de la 1 Ianuarie pānă la 15 Iulie curent; pietonul are vinovăţie īnsumānd un coeficient de 23 la sută, celorlalte categorii, biciclist, motociclist, căruţaş, motoretist etc. revenindu-le restul.

Inca un aspect ce merita mentionat este faptul ca nu ne intereseaza pe cine dam vina ci ne intereseaza cum facem sa reducem numarul mortilor si cel al ranitilor grav.
Sa nu uitam si de motociclistii (donatori de organe) , care merg regulamentar cu 50km/h , dar te rogi sa nu se sinucida sub masina ta , ca sa nu trebuiasca sa dai cu subsemnatul pe la PARCHET si sa umbli cu dovada vreo 2 ani.
Eu fac un minim de 300 de km pe zi, care poate sa urce destul de mult in alte zile si nu doar intr-un singur loc. In ultimii doi ani, spre exemplu , am fost testat cu etilotestul de doar 2 ori. Avand in vedere cate accidente au ca si cauza a producerii consumul de alcool la volan ar trebui sa ne ingrijoreze faptul ca politia nu face niciun demers amplu in acest sens. Amintesc faptul ca prioritatea politiei este sa previna si nu doar sa constate, chiar daca acest lucru este mai usor de facut.
Sunt de acord ca Garcea, in loc sa stea dupa boscheti ca nu cumva sa depasesti cu 2 km/h regimul de viteza in localitate ,sa opreasca mai des autovehicule pentru testarea alcoolscopica.


Quote:
Cred ca pentru ca aceste statistici ingrijoratoare, din care putem face si noi parte oricand, sa scada, este nevoie de doua lucruri pentru inceput:
- Politie
- Amenzi.

ai uitat de DOSARE PENALE, facute de procurori competenti

am cunoscut mai multe persoane , care dupa ce au fost prinse conducand sub influenta bauturilor alcoolice, nu mai pun botul pe alcool de atunci (cand au de gand sa conduca)
Politisti avem destui, dar multi incompetenti, altii indiferenti, iar cei ce ar putea sa faca ceva intampina dificultati din partea superiorilor , care , de obicei, primesc un telefon de la CINEVA.

Quote:
Din pacate, in Romania nu va invata NIMENI, NICIODATA ceva cu frumosul. Si aici va explic. Eu as tripla amenzile actuale. Da, stiu ca sunt uriase, sunt mari fata de ce salarii se incaseaza la noi in tara. Dar nu te obliga nimeni sa incalci legea. Daca mergi corect, pot fi amenzi de mii de Euro, nu te intereseaza, ca nu le vei lua.
Sunt de acord cu tine ca in Romania nu va invata nimeni, cel putin pentru moment, cu frumosul.
Triplarea amenzilor nu este o solutie.In schimb,suspendarea dreptului de a conduce, este.
La modul cum Garcea iti cauta nod in papura in Romania , ma intereseaza ca amenda sa nu fie mare pentru ca abuzurile sunt la ordinea zilei , iar planul de amenzi trebuie dus la indeplinire.

Si nu spun asta din auzite, ci din patite.La ultimul control a trebuit sa explic unui politist cum se interpreteaza anumite legi si cum el nu are competente in unele domenii.Ma gandesc ca un necunoscutor al legii plateste amenda si nu se incumeta sa dea cu subsemnatul pe la judecatorie, in cazul in care este amendat.

Am vazut amenzi date la 12 noaptea pentru ca n-ar fi avut luminile aprinse sau centura pusa.Va dati seama ca judecatorul a anulat fara sa clipeasca acele procese verbale, insa cum ramane cu cei care platesc amenda? (cea pe care tu vrei sa o triplezi), si care, uneori , sunt nevinovati?
Un principiu elementar de drept spune ca mai bine scapa zece vinovati decat sa sufere un nevinovat.

Sa nu uitam si de improvizatiile ( ilegale ) facute de asa-zisii oameni ai legii la vechile aparate radar.

Quote:
Eu le-as mari salariile politistilor, astfel incat sa nu mai fie atrasi in a lua spaga. In plus, as face niste mijloace de monitorizare, ca in State, iar daca politistul este prins ca ia spaga, sa fie arestat. In plus, as mari numarul de agenti de pe strada, ca sa aiba cine sa amendeze soferii.


Du-te in America, fenomenul de "spaga la politie" este o necunoscuta. Numai sa incerci, ca esti arestat pe loc. Si e bine ca tot ce face politistul se inregistreaza si se filmeaza.

Asadar, parerea mea este ca un fel de "dictatura" din asta prin amenzi mari ar functiona cel mai bine. Si, evident, o politie mai educata care sa le si dea si sa puna legea in vigoare.
Cu supravegherea politistilor sunt total de acord cu tine.As mai fi de acord si cu o educare a acesora si un curs de bune maniere, daca tot ai adus in discutie politia americana.

Salariile sunt relativ bune. Fiecare ar vrea mai mult, dar raportat la volumul de munca si la efort, sunt destul de bine platiti.Numarul lor , raporat la numarul de locuitori nu este chiar foarte mic.
Dany.bilan628 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 12:28   #27
zvvbmw

Stage 2
 
zvvbmw's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 29
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Parerea mea este ca CEA MAI MARE PROBLEMA din cauza careia se produc atatea accidente in Romania...este insasi mentalitatea romanului.

Si aici toate se leaga...
1. Un roman (tipic) va dori mereu o masina mai buna, mai puternica, mai mai mai...
2. Un roman, care de cele mai multe ori habar nu are ce inseamna respectul in circulatie (orice varsta), nu are cum sa nu puna in pericol tot ce exista in jurul sau.
3. La noi conceptul de Centura de siguranta, limitare de viteza, politie etc este foarte prost inteleasa. Marea majoritate considera aceste lucruri ca fiind obligatii si metode de a te sanctiona. Ceea ce este aberant ! Centura a fost inventata ca sa te protejeze (lasati acel 1% din cazuri cand nepurtatul centurii a salvat viata cuiva), limita de viteza nu a fost pusa de dobitoci cu scopul de a prinde pe cineva si de a da amenda...(pai daca nu ar fi limitare de viteza in 10 ani am ajunge la jumate din populatia existenta astazi...)
4. Politia...priviti Europa de Vest...acolo politia exista pentru a supraveghea si a proteja...nu pentru a amenda. La fel si in Romania acest lucru este deja prezent insa nu in aceeasi masura. Sunt politisti care isi fac treaba cum trebuie si sunt, din pacate, TARANI care profita de acest status. Cert este ca atunci cand romanul vede o patrula de politie...piciorul pe frana, rpd centura...sa para ca totul e in regula...

Mentalitatea romanului este factorul principal in urma caruia se produc accidente in Romania - din pacate acest lucru nu se poate schimba sau remedia...romanul e roman.
zvvbmw is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 12:29   #28
bm3rmy

Stage 1
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 12
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Cum sa fie astea povesti?
Ce inseaman pentru tine ''educatia, autoeducatia, educatia printilor'' sau lipsa ei.
Pai principiul tarilor civilizate, fundatia unei societati civilizate are la baza EDUCATIA.



Quote:

De ce se intampla asta?

Lumea a tot mentionat mai multe motive:
- lipsa educatiei
- masinile prea puternice conduse de incepatori
- masinile pe Bulgaria care sunt intr-o stare proasta
- starea tehnica a masinilor in general
- infrastructura de cacao (gropi, semnalizare proasta, lipsa parcari, etc.)
- autoritatile (atat Politia, cat si Fiscul care are taxe colosale)
- scolile de soferi care fac treaba de mantuiala
- spaga
- educatia de la parinti
- etc.

Probabil ca sunt mai multe motive, poate chiar gasim cu zecile. Adica fara indoiala, avem pe cine sa dam vina ca se tot intampla accidente nasoale.

astea sunt povesti.
bm3rmy is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 12:45   #29
alingb

Stage 3
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 82
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Eu cred ca singurul si cel mai important motiv este ca nu avem autostrazi ! voi credeti ca numia in RO sunt masini de caco ? peste tot in lume dar altii au si pe ce sa mearga. De ex in RO de la buc pana la timisoara poti face si 2 zile pt ca drumul nu are despartitor de benzi luminate , circula mii de carute pe care noaptea le vezi in ultimul moment si nu in ultimul rand KM intregi de tiruri care merg deabia cu 50 /h . Pe cand in strainatate mergi ....... pana ajungi , tii de covrig si gata. Sansa de a avea un accident in Germania sau Italia se intampla doar daca esti beat sau foarte foarte prost. SI ASTA ESTE REALITATEA !!!!!!!!!!!!!! Si cred ca acest subiect nu este important deoarece in ro nu vor fi NICIODATA autostrazi.
alingb is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 12:45   #30
bja09

Stock
 
bja09's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 9
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Pentru ca exista tot felul de giboni in tara asta care se cred Dumnezeu pe pamant , ei trebuie sa ajunga primi la destinatie sa nu tina cont de nici o regula de circulatie pentru ca deh(cine are seria N de la parinti sau clasa Z).
In tara asta exista 3 categorii de oameni : 1. Cei cu bani care is permit masini de zeci chiar sute de mii de euro si care is permit sa o arda in figuri si sa mearga cu viteza(Viteza fiind principala cauza a accidentelor grave).Odata cu bani vine si mentalitatea aia cretina ...Am bani pot cumpara tot nu ma intereseaza de nimic, si totul se sfarseste pana la a cumpara vietile oamenilor omorate in diverse accidente.
2. Oameni care nu au masini de zeci de mii de euro si care muncesc cinstit si isi castiga bani ca mai apoi sa vina nea Caisa ...ca aveai cu 5-10 km/h in plus fata de limita legala , si pac ia de aici 2 milioane amenda ,astia care nu au sute de euro in buzunar avand posibilitatea sa dea o spaga mica in caz de ceva , astia care suporta toata mizeriile in trafic si toate parvenismele venite din partea celor cu bani.
3.Categoria oamenilor care nu au bani si isi cumpara "cadavre" de masini care mai apoi le inmatriculeaza in Bulgaria ca mai apoi sa provoace accidente mergand cu viteza, sau mai stiu eu le sare vreo roata , ca deh uite cine are masina cu numere straina s.a.m.d.

Dupa ce tinem cont de aceste detalii putem trece la factori determinanti :"autostrazile",gropile,semafoarele inutile,gabori speculativi(care fac parte din cea mai corupta institutie din estul Europei),educatia ...etc
bja09 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -