Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply
 
Thread Tools
Old 21-01-11, 17:55   #46
rechinubr

Stage 1
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 11
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

Sageata, cred ca esti tipul de om care vrea sa dea pe o masina 3-4 mii de euro si vrea de la ea sa mearga cu 200 lejer si sa tina 100000 de km dak se poate fara sa ii schimbi nici uleiu in km astia. Mergi frate cu mertanu daca ai bani, eu nu imi permit deasta am facut si topicul asta ca am niste bani munciti cu sudoare si de care nu vreau sa imi bat joc.

Last edited by rechinubr; 21-01-11 at 17:59.
rechinubr is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 17:57   #47
sageata
Mercedes Driver

Stage 5
 
sageata's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,491
Member of:
[VW]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[MERCEDES]
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

rechinubr, citeste mai sus si mai vorbim.
sageata is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 17:59   #48
lord_wader

Stage 5
 
lord_wader's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,379
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

Quote:
Originally Posted by sageata View Post
ma amuz copios....
Incearca si la rubrica divertisment, vezi ca sunt niste filmuletze amuzante Noi aici incercam sa ajutam omul.


Quote:
Originally Posted by sageata View Post
sunt la al treilea logan. nu am fost mulumit de ele.
Pai daca ai fost nemultumit de primul, de ce l-ai mai luat/imprumutat/folosit si pe al 2lea apoi al3lea? Hai ca mai intelegeam, ai vrut sa ii mai dai o sansa marcii asa ca dupa primul l-ai luat pe al 2lea, de care ai fost dezamagit, dar sa il iei si pe al 3lea.....ori e prostie ori masochism


Quote:
Originally Posted by sageata View Post
au fost doar pentru tavaleala. daca erau asa bune poate pastram unul. .
Cum le exploatezi asa le ai masinile, asta cred ca o poate spune oricine. Parerea mea este ca 80% dintre golfuri,opeluri, forduri etc sunt mai bune chiar si dupa 10 ani decat un logan nou. Problema e daca colegul nostru de forum nimereste o masina din procentul de 20, "cazane", ce faci atunci ii dai tu banii inapoi pe golf?
Si apropo parca spuneai la un momentdat ca loganurile tale erau defapt diesel, si nici nu erau noi, si nici nu le conduceai tu pe toate si nici nu erau proprietatea ta de fapt, parca asta retinusem.
lord_wader is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 18:01   #49
ROBERT_88ROB

Stage 5
 
ROBERT_88ROB's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1,222
Member of:
[MERCEDES]
[AUDI]
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

o comparatie care nu isi are rostu,cum zic si ceilalti colegi de pe forum golfu este net superior nu se poate compara cu loganu,chiar daca are 10 ani comfort,dotari iar la piese cam pe acolo tin sa vred ca la logan sunt mai scumpe,cand ajunge un logan la 200000-300000 la partea mecanica si se prezinta ca un golfulet vb,am avut ocazia sa conduc 2 loganuri 1,6 90 de cai unul dintre ele mai avea garantie dar dezastru toata plasticurile jucau cand dadeam intr-o groapa,tragea de parca avea 50 de caluti si era masina ingrijata de batran ,cati dintre voi care conduceti loganuri daca vi sar pune in fata logan si golf ce ati alege....nustiu dc va legati de colegu care are golf 3? daca dacia facia masini reusite cum sunt golfurile 2,3,4(loganu nu se poate compara nici cu golfu 3 fiabilitate,comfort tot sa nu mai vb de materiale folosite) era departe atat am avut de zis acuma sa vad carei imi sariti in cap....i
__________________


.. _______ ..
o/______\o
(Oo\=i=/oO)
.U............U.
ROBERT_88ROB is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 18:05   #50
_anaconda_

Stage 5
 
_anaconda_'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 3,556
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

1) Dacia e departe - vezi vanzarile. Progresul de la 2004 incoace a fost impresionant comparativ cu petardele fabricate pana atunci (mai putin SLZ care deja era un salt fata de 1310 sau SN). Nu doar pretul mic e responsabil de asta, mai sunt masini ieftine care nu se vand asa bine.

2) Cat de stupid e sa ii intrebi pe posesorii de Logan ce ar alege intre Logan si Golf din moment ce ei AU ALES DEJA Logan, platind poate chiar dublu decat un cazan SH ? Multe Loganuri de pe strazi au costat 8000-10000 euro noi si culmea, oamenii au luat Logan in loc de Golf SH (isi luau 2 la banii aia), dar deh, nu toti e destepti.
__________________
www.ozcarwash.ro - detailing profesional in Craiova
_anaconda_ is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 18:12   #51
Andreea13
PARTICIPANT CURSE

Stage 5
 
Andreea13's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,114
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

nu mai raspund ca o luam pe aratura grav.
sageata , tu ai scris cu degetele tale , asta se intelege , ori nu ti`ai gasit cuvintele potrivite.
astept totusi sa`mi arati marile probleme la motorul benzinar de logan , dar pe pm , sa nu mai poluam.
ROBERT_88ROB , intreaba tu taximetristi de probleme la masina , acolo iti gasesti raspunsul mai mult ca sigur la frustarile tale legate de marca dacia.
Andreea13 is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 18:17   #52
lord_wader

Stage 5
 
lord_wader's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,379
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

Chestia cea mai tare si de neanteles pt. mine e ca multi atunci cand isi vand masinile (altele decat logan) accepta si schimburi cu loganuri Inteleg ca e criza de bani dar sa treci de la vw sau chiar bmw la logan + o diferenta mi se pare ciudat.
lord_wader is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 18:21   #53
RVL 2000

Stage 5
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 862
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

Quote:
Originally Posted by *-_Speed_-* View Post
Halal comparatie, nu cred ca exista ceva care se poate compara intre aceste doua masini, Volkswagenul este net superior la orice capitol oricarui Logan, pun pariu ca cei care au scris in favoarea Loganului sunt si posesori ai marci Dacia.
N-ai nimerit-o, eu am e46 dar stiu ce inseamna sa muncesti banii si mai stiu ca la o masina e mai importanta starea tehnica buna decat orice altceva.
Daca nu-ti permiti in orice moment sa-ti rupi cateva sute de euro pentru masina, mai buna e aia noua.
De aia zic sa ia masina noua, nu e musai logan dar la aceeasi bani cred ca mai ia doar spark!
Intre golf si logan in aceeasi stare, normal ca as zice golf dar la 10 ani foarte putine masini se prezinta bine, deci probabilitatea de teapa e mare

Am in familie golf 1.6 (2003)si logan 1.4 luat de nou, dar golful este luat la nici 4 ani vechime din jermanica cu 8300 (fara taxa) si este intr-adevar ok pentru ca e intretinut si cu km f putini.

Cu loganul nu au fost probleme la garantie NICIODATA.

Aveti dreptate: nu prea isi are rostu comparatia, eu niciodata nu mi-as lua o masina de 10 ani in loc de una noua.
RVL 2000 is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 18:35   #54
Dooku

Stage 4
 
Dooku's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 209
Member of:
[DACIA]
[VW]
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

O fi Loganul cazan...dar e un cazan in care cel putin 3 ani nu bagi bani (are garantie). iar dupa poti face un buy-back si iti poti lua alt cazan in care nu trebuie sa bagi bani inca 3 ani.
Spunea cineva ca Loganul dupa nu stiu cat timp trancane si nu stiu ce... al meu are 4 ani si e ca nou.
Golful ce sa zic, are el dotari mai multe si e mai puternic si mai aratos dar in acelasi timp si mai batran (8ani). Si ala e tinut ca in puf, dar varsta isi spune cuvantul, au inceput sa trancane plasticele de pe bord, si piese din ce in ce mai multe de schimbat. Asta nu e ceva iesit din comun dar la Logan inca nu se pune problema de schimbat nimic...
Daca gasesti un Golf TDI de preferat, exclus 1,4 an de fabricatie minim 2005, un numar de km decent, istoric de service in banii tai (ceea ce nu cred), atunci ia VW. Daca nu te sfatuiesc sa iei masina noua, fie Logan fie altceva apropiat la pret
__________________

Last edited by Dooku; 21-01-11 at 18:38.
Dooku is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 18:52   #55
razvyy21

Stage 3
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 84
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

Stiti ce e foarte interesant? Daca era topicul asta acum 3-4 ani radea toata lumea daca indrazneai sa compari un logan nou cu un golf vechi de 8-9 ani. Dar in timp masina asta Dacia logan si-a cam castigat o imagine buna, pornind de la o imagine foarte proasta .
Asta asa ca o paranteza;

Pe de alta parte, eu nu as lua niciuna din cele 2 masini (loganul ala chel de vreo 6000 de euro, sau golf4 de 160,000). As lua un logan SH care la 5000 poti lua unul FULL (cat inseamna full la logan) + motor cel mai puternic. Sau la 4000 iei logan 1.4 din 2008-2009 cu kilometrii foarte putini, "ca nou" .
Dar aici discutia e foarte complexa, parca ziceai ca vrei sa iei cu rabla, si e altceva, poate nu ai 4000 bani in mana. Dar totusi loganul ala chel nu e chiar cea mai fericita alegere, luam in anul 2011 masina fara servo, fara aer.....cam nasol. Motorul sa stii ca chiar nu ai de ce sa iti faci probleme,e foarte putin mai slab ca 1.4(nici nu prea simti) dar consuma si mult mai putin.

Despre golf, ce sa zic, chiar si asa rupt cum poate o fi(desi sunt si UNELE ingrijite), ca masina e incomparabil cu un logan, dar singura problema e daca iti permiti si consideri ca merita sa bagi bani in eventuale probleme. Daca ai bani, ia-l, iei masina mai buna ca loganul, dar trebuie sa iti permiti sa il si intretii ca altfel mai bine te lipsesti. Daca ai si bani pe langa aia de cumparare care sunt disponibil atunci chiar nu as lua logan.
Dar daca alegi varianta de mijloc, adica nu ai bani si iei si masina veche, atunci ai grija sa nu te incadrezi in categoria "cocalari". Ca sunt destui care au masini "de firma", dar nu au auzit in viata lor ce e ala un casco la masina, sau care cand pica o piesa si se duc la un magazin si din toti producatorii la piesa respectiva o ia pe cea mai ieftina.

Apropo si eu am logan, si am avut garantia 3ani fix degeaba, am fost la service doar de 3 ori pt 3 revizii si atat.A, si odata la itp . Benzina si lichid de parbriz + 3revizii si atat.
razvyy21 is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 22:05   #56
jemis90
Opel Driver

Stage 5
 
jemis90's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 361
Member of:
[Opel]
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

Quote:
Originally Posted by rechinubr View Post
; problema e sa facem alegerea cea mai buna si masina care o luam sa fie cat mai fiabila, consum nu exagerat,piese ieftine, mana de lucru ieftina,taxe mici . Tata e bugetar deci nu are un salariu exagerat iar mama la patron deci nu ne dau banii afara din casa.Masina probabil ca o sa o tinem vreo 6 ani in functie de cum o sa fim multumiti de ea.Ar mai fi ceva nu siu ce sa zic de motorul 1.2 16 valve pe logan, as putea sa merg 5 persoane si cateva genti in porpagaj si sa depasesc un tir care se deplaseaza cu un 80 km/h fara sa strang din buci sau sa imi iau avant nuj cat inainte?
Pai s-a mai scris mai sus. La o masina normala cum e golful, veche de 10 ani probabilitatea sa iei teapa, sau sa apara probleme serioase imediat(intr-un an de exemplu) sunt mari!
Tocmai ai spus ca nu te dau banii afara din casa- ca vrei sa ai masina vreo 6 ani!
Iti dau exemplul de la mine din familie - Logan1.4mpi,160 mii km, din 2005.(6 ani acusi)
Singura problema mai serioasa care a aparut acum 2 luni a fost la alternator, si s'a rezolvat cu 240 lei.
In rest ...ulei,placute,amortizoare,bucse, pivoti,unghiuri...chestii normale mai ales ca avem drumuri tare bune.

Faci cum vrei- pui mana pe Logan si o duci 5 ani lejer sau iei un golf bun cu 180mii km si astpeti inca 5 ani sa vezi daca o sa tina la fel.

Depinde...daca faci acasa-scoala sau acasa-servici si doar atat....golful te va tine inca 3-4 ani iar Loganu vreo 8-9 )

Edit. Si tu crezi ca un golf-(1305 kg,90 cp,variant) la sarcina care ai mentionato tu e mare grozavie in comparatie cu Loganu? Astea nu is masini de alergatura. La Golf dupa 160 te rogi de el...la Logan dupa 140. E o diferenta mica...parerea mea.
Sa nu mai zic daca te pui pe un golf SDi de 67 de cai si 1276 kg=)) te va depasi tirul probabil..nu tu pe el.

Last edited by jemis90; 21-01-11 at 22:20.
jemis90 is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 22:43   #57
sageata
Mercedes Driver

Stage 5
 
sageata's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,491
Member of:
[VW]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[MERCEDES]
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

lord_wader pe tine chiar ca nu te iau in seama. tu esti rubrica divertisment
sageata is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 22:56   #58
63ard

Stage 4
 
63ard's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 228
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

Quote:
Originally Posted by Andreea13 View Post
nu e frumos sa pun o intrebare la intrebare dar o fac.
dar cat costa o remapare la logan benzinar si ,cat costa la dizel ?
si la care scoti putere mai mare la aspirat sau turbo?
ma rog .. putere..

Last edited by 63ard; 21-01-11 at 22:59.
63ard is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 23:31   #59
bitang

Stage 5
 
bitang's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 305
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

Si eu in urma cu aprox.2ani am fost in aceeasi dilema doar ca eu am exclus sa-mi mai iau Dacia si pana la urma am achizitionat un Golf 4 1.6 16v din 2001 in stare foarte buna din toate punctele de vedere.Cel de la care am luat-o este un bun prieten.Practic a fost masina de concediu(10.000km/3ani) deoarece acesta avea masina de serviciu'.Nici in ziua de azi n-am nici cea mai mica problema cu ea in afara de faptul ca trebuie sa-i dau benzina.Inteleg ca ce-i nou este nou dar sa fie si de calitate,lucru la care Loganul nu prea exceleaza.Sunt curios Loganurile cand vor avea 10 ani cat de "bune" or sa mai fie.Un Golf 4 in stare buna chiar daca este mai vechi este mai bun decat un Logan din toate punctele de vedere chiar daca unii nu vor sa recunoasca.Si nu imi laud "marfa",asta-i realitatea.Va salut din departare.
bitang is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 23:47   #60
TunerInProgres

Stage 5
 
TunerInProgres's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 914
Member of:
[Opel]
[VW]
Default Re: VW golf 4 vs dacia logan

Dupa cum vad eu treaba este destul de simpla,daca iti permiti dupa achizitia masinii la un interval oarecare de timp sa bagi ceva banuti in Golf,nu multi insa se simt ia-ti Golf,e alta conceptie si fabricatie de masina,alt confort+alte dotari+alta siguranta superioare Loganului,fapt recunoscut!
Daca zici ca o sa se mearga mult cu ea,va fi masina cu imprumutatul iar cu finantele nu esti chiar la culme,vrei sa o tii 6 ani si ti se pare indeajuns un airbag,nu vrei "dureri de cap" cum se exprima un coleg forumist ia-ti logan!
Eu daca as fii in locul tau as pune in balanta tot ce imi doresc de la masina si care iese mai sus aia e,oricum e bine sa fie masina noua,iti faci casco si ai garantie 3 ani,"te doare la basca" asa ca ia-ti Logan!

P.S.:am Golf 4,cumparat de curand are 10 ani si merge superb,am dat pe el cat as fi dat pe un Logan nou....regrete 0!
Succes
TunerInProgres is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -