Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Accidente

Reply

Thread Tools
Old 18-08-10, 18:36   #16
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]
Default Re: 724.000 de Euro amenda pentru 290 km/h in Elvetia!

unde-i lege nu-i tocmeala(mai putin in romania stiu )
de ce nu sar ei de gatul autoritatilor sa scoata/schimbe legea respectiva?pentru ca majoritatea este de acord cu astfel de masuri drastice,care ii protejeaza pe ei,majoritatea, de astia care se cred in nfs,sau la monte carlo atunci cand merg pe drumurile publice si cum majoritatea merg legal,ii doare pe dansii la basca daca un individ are de platit 3 sferturi de milion de euro pentru o amenda,si in prealabil masina individului confiscata...si eu vreau sa cred ca e normal sa fie asa
desigur mai avem mult pana sa ajungem la nivelul lor de infrastructura,dar cu atat mai mult ar trebui sa intelegem ca pe gropile astea cu portiuni de drum intre ele nu se merge tare...

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
Old 18-08-10, 18:40   #17
ApocalypseXL

Stage 3

ApocalypseXL's Avatar

Member of:
[Honda]

Nu sar la gatul autorităților pentru ca legea afectează doa un 0.001% din populație . Măsura e un fel de șmecherie a guvernului astfel încât ei sa poată fura o geanta de bani .

Cât despre vitezomani asta e o alta discuție . Una pe care v-as ruga sa nu o deschidem în topicul acesta .
ApocalypseXL is offline   Reply With Quote
Old 18-08-10, 19:16   #18
world_eye007

Stage 5

world_eye007's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]
[Hyundai]

Quote:
Originally Posted by Oxide View Post
Pentru ca banul are aceeasi valoare pentru toti , indiferent de cati am avea fiecare in parte , fie ei mai putini sau mai multi.
Gresesti putin aici, banii intr-adevar au aceeasi valoare pentru toti, insa numarul lor nu.
Nu e aceeasi lucru pentru un om care castiga 2500 ron intr-o luna sa plateasca o amenda de 500 ron cum ar fi pentru un om care castiga 10000ron. Astfel pe cei mai bogati ajunge sa ii doara undeva de amenzi.
Old 18-08-10, 19:40   #19
ApocalypseXL

Stage 3

ApocalypseXL's Avatar

Member of:
[Honda]

Problema ar putea fir rezolvata simplu cu un minim de amenda și cu o evoluție graduala pana la un 500% maxim (poate mai puțin poate mai mult) . Numai ca amenzile nostre nu sunt făcute sa descurajeze infracțiunile . Sunt făcute sa jupoaie șoferul de rând și sa-l tine sub stres continu . Nu cunosc pe nimeni care se gândește "sunt corect pe drum deoarece nu vreau sa iau amenda" , gândim mai de graba ceva de genu "iar au ieșit la vânătoare mu*** aia de gab** f**le familia si mo*** lor ast si mâine" .

În Romanica noastră cea iubita nu exista interesul de a rezolva o problema prin lege . Exista interesul "cum sa furam ca chiorii cât mai mult" , legile sunt date pe sistemul "după noi potopul" . Sincera si trista mea parare este ca nici nu are rost sa ne stresam încercând sa găsim soluții care nu vor fi aplicate .
ApocalypseXL is offline   Reply With Quote
Old 19-08-10, 02:21   #20
Oxide

Stage 5

Member of:
[Moderators]

Quote:
Originally Posted by world_eye007 View Post
Gresesti putin aici, banii intr-adevar au aceeasi valoare pentru toti, insa numarul lor nu.
Nu e aceeasi lucru pentru un om care castiga 2500 ron intr-o luna sa plateasca o amenda de 500 ron cum ar fi pentru un om care castiga 10000ron. Astfel pe cei mai bogati ajunge sa ii doara undeva de amenzi.
Nu conteaza , se formeaza descriminarea , toti trebuie sa platim in mod egal pentru acelasi fapt.Nu e vina nimanui ca X castiga mai bine decat Y , e viata lui personala si meritul/norocul lui.

Oxide is offline   Reply With Quote
Old 21-08-10, 22:09   #21
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by ApocalypseXL View Post
Nu am spus ca e un abuz al legii . E un abuz de putere după părerea mea . E absurd sa dai o asemenea amenda unui om fie el și Bill Gates . Pai gândește-te ca de 100.000 poți sa pui pe cineva sa-ți facă un sistem antiradar care sa afișeze MUI* când cineva îți scanează viteza . Sincer cred ca cu 100.000 de EUR găsești ușor niște indivizi sa omoare echipajul ala care a dat asemenea amenda .
Confiscarea mașinii este deja o pedeapsa proporționala cu venitul .
Pai nah, la ei este altul sistemul de valori, dar daca se afla pe o AUTOSTRADA mie mi se pare absurda aproape orice amenda de viteza, pt ca, sa nu uitam ca, statutul unei autostrazi tocmai asta este si anume cel de A MERGE TARE! pt a ajunge cat mai repede la destinatie!
Bineinteles ca si acolo ar trebui sa existe limitari de viteza in majoritatea zonelor, dar nu vad de ce sa nu existe si zone de "no speed limit" , defapt nici nu as acorda statului de autostrada la o sosea pe care sa nu fie macar 50% din lungimea ei zona fara limita de viteza; si astfel daca exista limitari, nu cred ca un astfel de om o sa fie atat de dobitoc sa isi incerce top-speed-ul tocmai in zona de limitare(care de obicei corespunde intrarilor si iesirilor de pe autostrada) si sa nu incerce unde e voie. Ca sa poti limita ceva undeva, eu zic ca, trebuie lasat si o zona de refulare.....de aceea iubesc eu Autobahn-ul, si culmea? e cea mai safe autostrada din lume!!! Si mai nou e si logic, ca daca mergi cu plictisitoarea viteza de 120-130kmph timp de 3-4 ore numai, risti sa atipesti si sa adormi. Tot aud de cum de frumos se merge dincolo, toti in rand cu 120kmph......mie imi suna a dictatura comunista treaba asta, si nu era vb de tari comuniste!
Sper ca, peste cativa ani sa se implementeze un sistem de monitorizare a traficului care sa determine viteza maxima de circulatie macar pe autostrazi....asa de greu ar fi ca, sa te citeasca din satelit daca esti singur pe autostrada si sa te lase sa-i dai si 500kmph, sau daca e un ambuteiaj la 2-3km in fatza sa te reduca la 50kmph si in final sa te opreasca?!! Problema e ca nu se vrea, si chiar ar fi profitabila, pt ca nunumai eu, dar cred ca si multa alta lume ar plati 20-30E pe luna pt un astfel de sistem GPS.....macar pe autostrazi si drumuri europene zic!

Quote:
Originally Posted by julaikos View Post
Nu-s chiar in cunostinta de cauza cu legile din Elvetia,dar sunt convins ca amenda aia este legala,si legea suficient de clara ca sa nu poata fi contestata si anulata ca la noi,ba mai mult politistii o aplica fara remuscari si fara a fi intimidati

oxide,de ce nu crezi ca amenzile date in functie de venit nu reprezinta o idee buna?ar transforma amenzile date persoanelor cu venit mare destul de bine ca sa-i domoleasca in a mai face anumite contraventii
Pt ca la noi in 0 secunde respectivul mai ales daca e bazat, are venit 0, ba chiar pe minus poate(datorii) si deci statul tot cu buza umflata ramane si ar trebui sa ii dea amenda ca si la badea Gheorghe din satul Poplaca cu pensie de 3mil....Cel mai bun exemplu e declaratia de avere a parlamentarilor....de ex Voiculescu nu are nimik(ci fi-sa are toata averea), la fel si Nastase; .....si mai grav venitul lunar la muta lume e 0 sau minimul pe economie pt ca la noi economia subterana e practic totul!

Quote:
Originally Posted by flaviuf View Post
Daca e miliardar nu e chiar atat de exagerat. Cred ca si in Finlanda este un sistem similar, se da amenda in functie de fisa fiscala a celui in cauza. Stati linistiti ca la noi chiar daca ar incerca asa ceva vom constata ca soferul e de fapt sarac lipit, masina (si conturile) fiind ale vreunei matusi batrane...
Esti singurul care a anticipat corect ce s-ar intampla la noi....intr-adevar legislatia respectiva e specifica tarilor nordice unde si gradul de civilizatie este maxim!
Gixer is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2024 4Tuning -