Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Sondaje Auto

Sondaje Auto Chestionare, Curiozitati, Sondaje - Vezi ce au raspuns altii si spune-ti parerea

Reply

Thread Tools
Old 03-01-09, 00:36   #16
CyberCSX
Banned

Stage 5

Default Re: cea mai stabila masina de serie

@ demin2609

Da stiu raspunsul, dependent LA CE stabilitate te referi:

1 - Stabilitate test elan
2 - Stabilitate īn curbe dat fiind faptul ca toate (cu mici exceptii) au tractiune spate si se duc de fund daca nu esti atent.

@ 300zxtt

Da, sīnt cīnd este vorba de testul elanului si eu numai la asta ma refer īn toata discutia. Sa nu uitam ca pīna si TRABANT 601 este mai stabil ca un MERTZAN A-CLASSE.
Adu-ti aminte ce s-a īntīmplat si cum s-a facut Mertzedes de rīs, dupa care a fost inventat E.S.P. ce gasesti īntr-e timp īn aproape 95% din masini, indiferent ca au sau nu nevoie.

Hai īnsa, sa ne limitam īn discutie la cele fara ajutoare electronice deoarece daca tinem cont de ele devine orice discutie inutila (parerea mea) ca-s toate o apa si-un pamīnt.

Last edited by CyberCSX; 03-01-09 at 00:39.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 03-01-09, 21:34   #17
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Este cat se poate de evident raspunsul: Saab 9-5. Nu ma credeti? Documentati-va.
Citez "This car is absolutely impossible to roll over" - Clarkson
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 05-01-09, 01:37   #18
TURBOSS

Stage 5

TURBOSS's Avatar

sunt f multe masini care nu le poti da cu cracii'n sus!daca tu crezi tot ce spune mosu' ala basinos...no coment

referitor la ce vb baietii pe 1 pagina, vreau sa zic ca masinile americane sunt varza la stabilitate.

era comparat kadett din 80 cu pontiac grand prix 80'.pai amandoua sunt de serie, dar kadett-ul era o masina cu valente pronuntate de masina de familie, pe cand grande prix, avea o tenta sportiva mult mai pronuntata, decat o masina de familie care transporta porcul, vinul, malaiul...sau ce mai cara un om normal.

bmw 325=amanta mea
TURBOSS is offline   Reply With Quote
Old 05-01-09, 02:17   #19
CyberCSX
Banned

Stage 5

Quote:
Originally Posted by TURBOSS View Post
referitor la ce vb baietii pe 1 pagina, vreau sa zic ca masinile americane sunt varza la stabilitate.
Cīte masini americane ai condus la viata ta de susti asta?
Quote:
era comparat kadett din 80 cu pontiac grand prix 80'.pai amandoua sunt de serie, dar kadett-ul era o masina cu valente pronuntate de masina de familie, pe cand grande prix, avea o tenta sportiva mult mai pronuntata, decat o masina de familie care transporta porcul, vinul, malaiul...sau ce mai cara un om normal.
Nu stiu ce tenta sportiva o avea dar este une si aceasi masina doar cu alt nume exact asa cum īn Brazilia exista RENAULT Logan īn Europa DACIA Logan si mai stie naiba pe unde ceva cu NISSAN si mai stie naiba cum si daca am īnteles exact vorbim de masini de SERIE exact asa cum Kadet din 80 vs. Poncio din 80 sīnt de SERIE. (VEZI POZELE).

Eu nu stiu ce ai īnteles dar dupa cum vezi īn Poze, troaca asta de Kadett s-a vīndut si īn Brazilia cu logo CHEVROLET iar īn SUA era sub numele de PONTIAC.

Īn America se vīnd "X" masini OPEL sub numele de CADILLAC. Toate gioasele astea de Vectra / Astra etc. sīnt Cadillac-uri iar īn Anglia aceasi varza e VAUXHAL si nu este nici o diferenta īntr-e ele.

Last edited by CyberCSX; 19-04-09 at 20:56.
Old 05-01-09, 10:15   #20
300zxtt

Stage 5

300zxtt's Avatar

Quote:
Originally Posted by CyberCSX View Post
Toate gioasele astea de Vectra / Astra etc. sīnt Cadillac-uri iar īn Anglia aceasi varza e VAUXHAL si nu este nici o diferenta īntr-e ele.
oricat de gioarse sunt, pe un drum virajat impacheteaza o americana de serie de nu mai stie de ea. hai sa fim seriosi......chiar o dam un sf-uri......sa afirmi ca o americana e mult mai stabila decat o europeana sau o japoneza e exact cum ai afirma ca motoarele lor au cea mai mare putere litrica...

E adevarat, au un raport pret-calitate mai mult decat ok, iar, pt ce ofera ca masina .....finisaje, stabilitate, performanta sub medie eu zic ca platim pretul corect.
300zxtt is offline   Reply With Quote
Old 05-01-09, 10:34   #21
CyberCSX
Banned

Stage 5

Eu nu vorbesc de VIRAJE si alte smecherii. Am spus mai sus si īn alt topic ce si cum cu americanele. Este vorba de cea mai stabila de ex. la capitolul TESTUL ELANULUI iar tu īmi povestesti ceva de ROBOTIZATE Astra / Vectra pe care eu le-am enumerat doar ca dovada de RE-DENUMIRE / Schimbarea numelui.

Ia de ex. un Vectra / Astra de azi, scoatei sigurantele de la ESP si ASR (Traction Control) si īncearca s-o ti pe roti la testul elanului.
Pe pariu ca te trezesti pe capota cu ea cu tot.
mai interesant, ia un Mercedes SLK, scoatei din functie ESP si ASR (Traction Control) ulterior īncearca sa faci transfagarasanul cu el sa vedem cīt de departe ajungi
Old 05-01-09, 19:58   #22
canon

Stage 5

canon's Avatar

Quote:
Eu nu vorbesc de VIRAJE si alte smecherii.
pai cam asta intereseaza pe toata lumea..viraje si smecherii...in romania sunt serpentine (adica multe viraje)
degeaba laudam o masina ca e buna la testul elanului daca e praf la viraje

cred si sper sa nu ma insel, ca pe majoritatea ne intereseaza o masina (stabila) pentru drumurile noastre.
Old 06-01-09, 20:29   #23
Vialy

Vicepresedinte Insane Racers

Stage 5

Vialy's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[INSANE RACERS]

Quote:
....... Sa nu uitam ca pīna si TRABANT 601 este mai stabil ca un MERTZAN A-CLASSE.
Adu-ti aminte ce s-a īntīmplat si cum s-a facut Mertzedes de rīs ...............

As vrea sa vad si eu reportajul !
Vialy is offline   Reply With Quote
Old 07-01-09, 09:50   #24
Korne

Stage 5

Korne's Avatar

Member of:
[VW]

cate discutii in plus... daca si-ar da fiecare o parere cu argument referitor la masina pe care o considera stabila banuiesc ca ar fi mai interesant topicul... solutia optima pt stabilitate in viraje este o masina cu tractiune integrala si ampatament cat mai scurt. cat despre stabilitate americanelor...banuiesc ca bara rigida la un mustang fabricat in 2008 nu mai este chiar de actualitate...nu?
Korne is offline   Reply With Quote
Old 07-01-09, 10:14   #25
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Quote:
Ia de ex. un Vectra / Astra de azi, scoatei sigurantele de la ESP si ASR (Traction Control) si īncearca s-o ti pe roti la testul elanului.
Pe pariu ca te trezesti pe capota cu ea cu tot.
mai interesant, ia un Mercedes SLK, scoatei din functie ESP si ASR (Traction Control) ulterior īncearca sa faci transfagarasanul cu el sa vedem cīt de departe ajungi
eu sincer cred ca HABAR NU AI ce vorbesti. ia o astra g fara nici un sistem activat si sa vedem. si iti pot confirma multi de pe forumul asta ca un astra g, impreuna cu "surorile" ei de clasa de la celelalte marci pot dovedi la testul elanului foarte multe masini americane.

si normal ca nu poti face transfagarasanul cu un slk fara esp si asr daca habar nu ai sa controlezi o masina, si piciorul tau stie doar acceleratie fund si deloc.
da-mi un slk si iti arat transfagarasan facut usor.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 08-01-09, 16:16   #26
CyberCSX
Banned

Stage 5

@ Vialy

Nu crezi ca te trezesti cam tīrziu? Asa cam cu 8 ani PREA TĪRZIU?
reportajul a fost difuzat la TV īn aproape toate tarile din lume SUA inclusiv si tu vrei sa-mi spui ca nu l-ai vazut ? Hai sa fim seriosi.

@ amphetamine

Ba eu cred ca am habar. Deviezi īnsa. Mai sus sustinea cineva ca diferenta īntr-e kadett-ul european si consoarta identica americana Pontiac ar fi enorme de nu se tine pe picioare si asta e abureala.

De acord cu tine īn ceea ce priveste SLK vs. Transfagarasan.
Practic e exact ce am spus mai sus dar sub alta forma si ca sa fiu sincer si eu īl fac fara probleme cu un tanc din asta. L-am facut deja de cīteva ori cu Firebird si Camaro din anii 80 ce nu au nici un fel de blabla electronic pe ele

@ Korne

Bara rigida mai au si altele MADE IN 2008 nu numai Mustang-ul si asta nu-i mare bai.

@ cannon

Masina este asa stabila si buna cum o conduce proprietarul. Indiferent cīnt este o masina de stabila, daca la volan se afla un bou īncaltat (BIZON cum spuneti voi īn tara), masina nu-i buna de nimic. Daca la volan sta un om cu scaun la cap care stie sa conduca si gīndeste macar de 2 lei, masina este excelenta.
Īn ceea ce priveste expresia "drumurile noastre" nu stiu exact la ce vrei sa te referi. La drumurile de munte cu multe serpentine sau la gropile orasenesti?

Drumuri "romānesti" sīnt peste tot fara exceptie. Ca muritorul de rīnd foloseste din comoditate autostrazile e alta mīncare de peste. Mergi īn Alpi, mergi īn DE pe marginea ruhr-ului "Loreley" unde vezi dealuri carpatine, prapastii abrupte, serpentine de te saturi de zici ca esti pe transfagarasan.
Si aici se folosesc aceleasi masini.
Nu sīnt cu nimic mai prejos sau mai presus fata de ce se foloseste īn tara.
Ca merg pe aici SI ASTA DE PLACERE sau pe valea Oltului de ex. e aceasi brīnza.

Last edited by CyberCSX; 08-01-09 at 16:26.
Old 08-01-09, 16:25   #27
phaeton
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

phaeton's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[SKODA]

cautati pe youtube, reportajul celor de la top gear, despre vectra opc. masina e dezastru la capitolul stabilitate. varza rau.

cat despre celelalte modele opel, nu pot sa trag o concluzie. are un prieten o vectra c, la care i a pus amortizoare sport.
la viteze mari, in jur de 180, trage de volan ( in limita bunului simtz ) iar masina se comporta impecabil.

am mers si cu o astra classic. la 160 km, ziceai ca isi ia zboru. juca pe sosea tare.
phaeton is offline   Reply With Quote
Old 08-01-09, 16:48   #28
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

na cea mai stabila masina de serie: Alfa 159.
https://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 08-01-09, 17:18   #29
tzooshky

Stage 4

tzooshky's Avatar

Quote:
Originally Posted by ionut_cluj View Post
na cea mai stabila masina de serie: Alfa 159.
https://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek
+ un aspect de milioane
tzooshky is offline   Reply With Quote
Old 08-01-09, 17:39   #30
CyberCSX
Banned

Stage 5

Quote:
Originally Posted by phaeton View Post
are un prieten o vectra c, la care i a pus amortizoare sport.
la viteze mari, in jur de 180, trage de volan ( in limita bunului simtz ) iar masina se comporta impecabil.
Pai daca-ti iau un LASTUN, īl las jos la 4 cm de sol, īi pun KONI, roti de 475 pe spate si 395 pe fata, un motor de Hayabuza, pe pariu ca sta ca scīndura pe soseia
(hai sa lasam tuning-ul deoparte ca asta-i alta mīncare de peste)
Quote:

am mers si cu o astra classic. la 160 km, ziceai ca isi ia zboru. juca pe sosea tare.
Normal. Trebuie putin diferentiat. Sīnt 5 feluri de masini:

1 - Masini de clasa mica (masinile de oras cu care se merge īntr-u 90% numai īn stop & go la cel mult 70 km/h - Polo, Lupo, Twingo, Smart etc)
2 - Masini de clasa mijlocie( masini cu care se circula de regula īn oras + naveta interurbana 30% autostrada trasee scurte viteze medii de cel mult 120 km/h - Logan, Sandero, Astra, Golf, Octavia, Passat, A-Classe etc.)
3 - Masini de clasa mare (restul, masini de autostrada cu care de regula se fuge permanent aproape 90% la viteze de 200 km/h - Mertzane si BMW-uri mari, Audi de la V 6 īn sus, Porsche etc.
4 - S.U.V. - Suburban Untility Vehicle (masini de teren, Pick-Up'uri mari - troace folosite ori de firme ori de FUN)
5 - Masini de clasa speciala (duupa metoda FITZE - DAI UN BAN DAR STI CA NU-L MAI AI - Ferrari, Lamborghini, Veyon, Vector etc.)

Noi de fapt despre care vorbim

Atīt la capitolul ASTRA cu 160 km/h si.............ca ai adus vorba de 160 km/h, daca asta ia aratat vitezometrul, īnseamna ca a avut cel mult 140 km/h REALI.

Last edited by CyberCSX; 08-01-09 at 17:54.
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -