Pai vezi tu, e ca si cum ai compara un trabant cu o dacie, daca iti pui mintea poti sa faci cam din orice ceva frumos, dar in aceleasi conditii " natur" sunt totusi diferente...

si in plus am mai zis-o e parerea mea personala, adica o impresie... daca in unele domenii exista ceva concret, aici e un domeniu atat de subiectiv...
@bulu: la kickerul ala am folosit 3 incinte :1 sealed mediu, unul mare si un reflex mediu (date de producator) impins de un dls ca23 400w
[email protected], nu tocmai un junghi, iar apoi am instalat un model identic intr-o incinta reflex mica (data tot de fabricant) pe care o impingea posesorul cu un monobloc alpine de vreo 420w rms parca, deci iar nu un junghi...asta incercam eu sa arat, ca m-am jucat cu diful ala mai mult decat ar avea multi rabdare sa o faca si daca e atat de greu de abordat, eu nu l-as mai recomanda, cel putin nu unor newbies...
legat de sensibilitate, sunt perfect de acord ca nu e o masura corecta si completa de evaluare a unui difuzor, dar pentru un amarastean ar trebui sa fie un factor important in alegerea unui difuzor pentru ca la noi e f des intalnita problema subamplificarii difurilor, iar un dif puternic si cu o sensibilitate mare cere putere destula... iar unul care are bani de un 13w7 sigur are bani si de o "putere" potrivita pentru el si ala sigur nu e un newbie sau daca e nu isi face el sistemul... fa un exercitiu de imaginatie si pune un 13w7 pe un 75.2 si sune-mi cum crezi ca se aude sau mai rau pe un the rock 400 :P apropo si eu tot la 50hz tai wooferul...
@vpower: probabil ca daca ai avea destula putere, aka vreo 700w rms ar suna binishor, mai sq decat in reflex, dar cu un randament slab rau de tot...