Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 26-11-06, 20:01   #1
Low Rider

Stage 2

Default Cum calculez volumul unei incinte sealed daca nu cunosc parametri necesari?

E vorba de 2 boxe MacAudio Olimpic Gold http://www.macaudio.de/produkte/prod...104695&lang=DE
Initial le-am pus pe o placa din mdf, dar fiind vorba de un tico placa din spate nu e fixata si atunci sare si la gropi si la vibratiile boxelor.
Asa ca m-am hotarat sa le fac incinte. Problema e ca nu gasesc nicaieri parametri pe care ti cere ori ce program de calculat incinte.
Stie cineva cam ce volum ar trebuii acestor boxe sau cum pot sa calculez parametri repectivi. Sau poate exista vro metoda grobiana de calcul care iti da o valoare aproximativa.
Low Rider is offline   Reply With Quote
Old 26-11-06, 20:07   #2
adiv

Stage 5

adiv's Avatar

Default Re: Cum calculez volumul unei incinte sealed daca nu cunosc parametri necesari?

Cred ca cel mai bine si mai usor ar fi sa fixezi placa aia din spate. Iti dai sema ca ar avea un volum destul de maricel cutiile, plus ca aceste difuzoare am impresia ca sunt free-air. Trebuiau sa existe pe undeva parametrii lor daca erau facute pt incinta.
adiv is offline   Reply With Quote
Old 26-11-06, 20:20   #3
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]
Default Re: Cum calculez volumul unei incinte sealed daca nu cunosc parametri necesari?

Difuzoarele ovale sunt gindite a lucra in free-air. Evident ca daca ai avea parametrii lor ai putea calcula incinte, insa nu cred ca ai obtine mare cistig.
Vorba lui adiv, mai bine fixezi placa.
Apropos, ai placa de mdf sub ele ?
Old 26-11-06, 20:40   #4
Low Rider

Stage 2

Nu prea vreau sa fixez placa. pt ca mai folosesc masina si fara placa (cand plec la mare la mute.... sau daca ma bagaje multe). In plus aud o rezonanta nasoala din cutia potrbagajului.
Daca pun boxe care nu sunt facute pentru incinta(cea ce mi se pare ciudat pt ca cam toate boxele sunt gandinte pentru un fel de incinta mai mare mai mica portbagaj usa masinii), ce se poate intampla????
Low Rider is offline   Reply With Quote
Old 26-11-06, 21:02   #5
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Orice difuzor are o dimensiune de incinta in care scoate ce are mai bun in el.
In cazul difuzoarelor auto, neputind adapta usor asa zisele incinte ( usi, portbagaje, etc..), difuzoarele au fost concepute sa functioneze in orice spatiu cu abateri relativ mici.
Daca esti perfectionist, nu incerca sa faci niste difuzoare "universale" sa sune ca unele "dedicate" ca nu vei reusi.
La limita poti da difuzoarele cuiva de specialitate sa le masoare caracteristicile. Insa cred foarte tare ca-ti vor iesi niste incinte pe care nu le vei putea construi in portbagaj, mai ales ca zici ca vrei sa mai si bagi ceva acolo.... Nu uita ca e un tico !!
saxo is offline   Reply With Quote
Old 26-11-06, 22:14   #6
blak
Banned

Stage 5

blak's Avatar

Monteazale in haion ....
blak is offline   Reply With Quote
Old 28-11-06, 18:35   #7
Jailbird

Stage 4

Jailbird's Avatar

Ia incearca aici , poate te descurci... Bafta!
Jailbird is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -