Chiar vroiam sa deschid un topic mai mult sau mai putin despre acest subiect. Si anume despre caroseriile masinilor si sunetul din ele, compatibilitate, performante, maxim efect.
Eu propun sa descrie fiecare masina lui, caroserie, izolatie, sunet interior, sunet exterior si ce parere are despre ea. Voi incepe eu.
Masina mea, fara sa fiu modest, mi se pare cea mai perfecta pentru SPL. Caroseria este un fel de hatchback cu break, mai exact Aerodeck pentru cunoscatori. Desi deocamdata \"ma laud\" cu sistemul de antrenament, si anume pe la 350 W rms (sistemul mai performant este adunator de praf deocamdata), pot spune ca si acesti 350 W sunt destul ca sa ti se miste parul din cap literalmente, ca sa faca apa dintr-un pahar valuri sau ca sa vibreze retrovizoarea intr-atat incat nu mai deslusesc ceea ce este in spatele masinii. Un tub (stiu, cutia e mai buna...

) cu woofer Infinity de 300 W rms, Statie JBL Gto.301.1, condensator Lanzar 2.4 F, cabluri super profesioniste de 4Ga si 8 Ga, boxe numai pe fata Rockford Fosgate neamplificate, puse pe panouri din PAL in usi, HU JVC KD-LH300, cap de serie anul trecut...
Concluzii: in afara masinii, cu muzica data la punctul meu maxim de placere auditiva (pe la 21-22 volumul), cu presetul de dance (nu am avut timp sa fac unul custom), repet, in fara masinii, NU SE AUDE NIMIC in afara de zanganitul numarului spate. NIMIC !!!!!!!!! Nu exista sa intoarca cineva capul pe strada, ceea ce e foarte bine, desi inauntru incep sa mi se infunde urechile. Cand deschid un geam, la fel. Numai cand deschid usile, cei de afara pot simti un sunet foarte jos in stomac si atat. Deci, masina este un scut perfect pentru sunetul din interior. Nimic nu iese, nimic nu intra. NU SE AUDE NICI O VIBRATIE INAUNTRU.
Ceea ce s-ar mai putea face, ar fi sa izolez usile, sa priponesc bine numarul ala spate cu ecva burete sau mai stiu eu ce si sa schimb capacul din spate de la portbagaj (cel pe care se pun boxe de obicei) cu unul din MDF, tapitat. Probabil voi face asta cand voi trece de la 300 la 1200 W rms.
Cam asta cred eu despre caroseria masinii mele. Urmatorul va rog